‘Verwelkom geheime bestemmingen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 9 december 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week 9 tot 16 december.

RAM (21 maart-april 19): Filmmaker Andrej Tarkovski (1932-1986), een Ram, was experimenteel, innovatief en invloedrijk. Zijn beelden waren vaak dromerig, en zijn thema’s metafysisch. Het meest cruciale aspect van zijn creatieve proces vond hij zijn vertrouwen. Als hij werkelijk vertrouwen had in het werk dat hij deed, was hij er zeker van dat hij zou slagen in zelfs de meest onwaarschijnlijke projecten. Dat was uiteraard een uitdaging voor hem. ‘Er is niets moeilijker dan tot een hartstochtelijk, oprecht en kalm vertrouwen te geraken’, zei hij.

In overeenstemming met je astrologische voortekenen voor de komende twaalf maanden, Ram, stel ik voor dat je inspiratie put uit zijn aanpak. Het cultiveren van een hartstochtelijk, oprecht, kalm vertrouwen zal haalbaarder zijn dan het ooit is geweest.


STIER (20 april-mei 20): ‘Alle reizen hebben geheime bestemmingen waarvan de reiziger zich niet bewust is,’ zei filosoof Martin Buber. Hoe waar! Ik zou daaraan willen toevoegen dat de reiziger er verstandig aan doet zich voor te bereiden op de uitdagingen en mogelijkheden van die geheime bestemmingen, er alert op te zijn als ze zich voordoen, en ze respectvol te verwelkomen, zonder weerstand te bieden of ze uit de weg te gaan. Wanneer reizigers deze protocollen volgen, is de kans veel groter dat ze aangenaam worden verrast in plaats van teleurgesteld. Alles wat ik zojuist zei, zal de komende weken op jou van toepassing zijn, Stier.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Tweelingen en goochelaar Apollo Robinson is misschien wel de beste en beroemdste zakkenroller ter wereld. Gelukkig gebruikt hij zijn vaardigheid alleen voor amusementsdoeleinden. Hij steelt geen geld en kostbaarheden uit de zakken, portemonnees en jassen van vreemden. Toen hij ooit in het gezelschap was van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter, stal hij meerdere voorwerpen van een agent van de geheime dienst die Carter moest beschermen. Hij gaf de spullen natuurlijk terug. Het was een amusante en vernederende les die veel wetshandhavers ertoe aanzette hem als consultant te vragen.

Ik hoop dat je die superkrachten uitsluitend zult gebruiken om goede daden te verrichten

Ik vermoed dat jij in de komende weken over vergelijkbare gaven zal beschikken om te misleiden, bedriegen en betoveren. Ik hoop dat je die superkrachten uitsluitend zult gebruiken om goede daden te verrichten en inspirerende mogelijkheden aan te trekken.


KREEFT (21 juni-22 juli): Veel sportjournalisten beschouwen Michael Jordan als de grootste basketballer ooit. Hij was vijf keer de Meest Waardevolle Speler en had een hoger scoringsgemiddelde dan wie dan ook die ooit heeft gespeeld. En toch zegt hij: ‘Ik heb in mijn carrière meer dan negenduizend keer gemist. Ik heb bijna driehonderd wedstrijden verloren. En ik heb keer op keer gefaald in mijn leven.’ Hij zegt dat de sleutel tot zijn succes zijn vertrouwdheid met missers is en zijn vastberadenheid om door te gaan ondanks die missers. Ik nodig je uit om de komende dagen diep na te denken over het voorbeeld van Jordan.


LEEUW (23 juli-aug. 22): In zijn gedicht ‘Song of Poplars’, spreekt Leeuw en schrijver Aldous Huxley tot een groep populieren. Hij vraagt hen of zij ‘geplaagd worden door ongedefinieerde verlangens’. Nu stel ik dezelfde vraag aan jou, Leeuw. Wordt jij geplaagd door ongedefinieerde verlangens? Of kun je putten uit een schatkamer van welomschreven verlangens? Ik hoop het laatste. Maar als dat niet zo is, dan zijn de komende weken een uitstekend moment om het probleem op te lossen. Leren om precies te zijn over de aard van je verlangens, daarin ligt jouw groei en jouw grens. Onderzoek wat je verlangens zijn, alsjeblieft.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Zwart is jouw gelukskleur voor de nabije toekomst. Ik nodig je uit om je meer dan ooit te verdiepen in de mysteries, betekenissen en krachten ervan. Ik moedig je aan zwartheid te vieren en te eren en zwartheid te koesteren op elke manier die je je maar kunt voorstellen.

In de mythologie is zwart de oerbron van alle leven

Als inspiratie kun je mediteren over hoe zwart in de kunst de aanwezigheid van alle kleuren is. In de drukkunst is zwart een kleur die nodig is om andere kleuren te produceren. In de mythologie is zwart de oerbron van alle leven en mogelijkheden. In de psychologie symboliseert zwart de rijke onbewuste kern waaruit alle vitaliteit voortkomt.

WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): In het eerste seizoen van de tekenfilmserie South Park produceerden de twee makers een aflevering genaamd ‘Make Love, Not Warcraft’. Het verhaal dreef liefdevol de spot met nerds en de cultuur van online gaming. Kort nadat hij zijn werk naar de uitvoerende producenten had gestuurd, besloot Weegschaal en scenarioschrijver Trey Parker dat het een vreselijk product was dat zijn carrière zou verwoesten. Hij smeekte om het niet uit te zenden. Maar de producenten negeerden zijn smeekbeden. Dat bleek een meevaller te zijn. De aflevering won uiteindelijk een Emmy Award en werd populair bij de fans. Ik voorzie de mogelijkheid van vergelijkbare gebeurtenissen in jouw leven, Weegschaal. Wees er niet te zeker van dat je weet welke van jouw inspanningen het beste zullen werken.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Nobelprijswinnaar, Schorpioen en auteur André Gide (1869-1951) had een ongewone relatie met zijn vrouw Madeline Rondeaux. Hoewel ze drieënveertig jaar getrouwd waren, hadden ze nooit seks. Zolang ze leefde, noemde hij haar nooit in zijn omvangrijke oeuvre. Maar na haar dood schreef hij een boek over hun complexe relatie. Hier is het beste wat hij ooit over haar zei: ‘Ik geloof dat ik door haar de noodzaak van waarachtigheid en oprechtheid leerde kennen.’

Ik zou graag willen dat je verlicht wordt door een invloed als Madeline Rondeaux, Schorpioen. Ik zou graag willen dat je een band opbouwt met een persoon die jouw verlangen inspireert om ontwapenend openhartig en verfrissend oprecht te zijn. Als er niet zulke karakters in je leven zijn, ga er dan naar op zoek. Als ze er wel zijn, versterk dan jullie band.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Een modebedrijf genaamd Tibi verkoopt een zilveren mini-jurk met duizenden lovertjes. Hij is ook in goud verkrijgbaar. Ik vraag me af of de ontwerpers geïnspireerd zijn door deze tekst van dichter Mark Doty: ‘Er bestaat niet zoiets’, zei de koningin, ‘als te veel lovertjes.’

Je hebt poëtische toestemming om flitsend, stralend, gewaagd, deftig, glitterend, spetterend, sprankelend en extravagant te zijn

Volgens mijn astrologische inschatting zijn de komende weken een leuke tijd om dit tot een van je motto’s te maken. Je hebt poëtische toestemming om flitsend, stralend, gewaagd, deftig, glitterend, spetterend, sprankelend en extravagant te zijn. Als het uiten van dergelijke thema’s in de manier waarop je je kleedt je niets lijkt, gebruik dan meer metaforische varianten.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Ik heb een verleden in me dat ik niet goed heb begraven’, schreef de Nigeriaanse dichteres Ijeoma Umebinyuo. Geldt dat niet voor ieder van ons? Dragen we niet allemaal pijnlijke herinneringen met ons mee alsof ze nog vers en actueel zijn? Met een beetje inspanning zouden we tenminste enkele ervan kunnen afzwakken en naar een laatste rustplaats sturen waar ze ons niet meer zouden kwellen en steken. Het goede nieuws is, Steenbok, dat de komende weken een uitstekend moment zullen zijn om precies dat te doen: het verleden begraven dat je tot nu toe niet goed begraven hebt.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): In februari 1967 namen The Beatles hun album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band op in Londen. Een man die beweerde Jezus Christus te zijn overtuigde Paul McCartney om hem de studio binnen te laten glippen. McCartney zei later dat hij er vrij zeker van was dat hij niet de echte Jezus was. Maar als het wel zo was, zei hij, wilde hij niet de fout maken hem weg te sturen.

Mijn advies: Ga er niet van uit dat je al weet wie je leraren en helpers zijn

Ik breng dit onder je aandacht, Waterman, omdat ik vermoed dat er in jouw buurt vergelijkbare gebeurtenissen op komst zijn. Mijn advies: Ga er niet van uit dat je al weet wie je leraren en helpers zijn. Hier is een relevant vers uit de Bijbel: ‘en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Volgens hoogleraar klassieke talen Anne Carson wilde de oude Griekse schrijver Homerus ‘dat wij in de tijd gaan staan met onze rug naar de toekomst en ons gezicht naar het verleden’. En waarom zouden we dat doen? Om ‘te zoeken naar de betekenis van het heden door de geschiedenis en de mythen af te speuren naar een precedent.’

Ik breng dit onder je aandacht, Vissen, omdat ik denk dat je een dergelijke benadering in de komende maanden moet vermijden. Naar mijn mening zal het volgende hoofdstuk van je levensverhaal zo nieuw en onvoorspelbaar zijn dat het geen antecedenten zal hebben, geen bestaande wortels die de plot en betekenis ervan zouden kunnen verhelderen. Je toekomst is ongekend.

Het huiswerk van deze week

Stuur mij je voorspellingen voor het nieuwe jaar – zowel voor jezelf als voor de wereld.freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven