‘Wees groter dan je lijden’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 25 november 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 25 november tot 2 december.

RAM (21 maart-19 april): Ram en auteur Chris Brogan zegt: ‘Neem geen genoegen met middelmaat. Lees geen waardeloze boeken uit. Als het menu je niet bevalt, verlaat dan het restaurant. Als je niet op de goede weg bent, kies een ander pad.’ 

Dat is momenteel de best mogelijke raad voor jou, naar mijn astrologische mening. Als Ram ben je al geneigd om volgens die filosofie te leven. Maar zo nu en dan heb je een krachtig duwtje in de juiste richting nodig. Dus alsjeblieft, Ram, ga op zoek naar wat je wilt, niet naar wat je gedeeltelijk wilt. Associeer jezelf met de allerbeste, meest verkwikkende invloeden, niet met middelmatige.


STIER (20 april-20 mei): Auteur Kurt Vonnegut schreef weemoedig: ‘Ik betrap mezelf er nog steeds op dat ik me verdrietig voel over dingen die er niet meer toe doen.’ Als soortgelijke dingen met je aan de haal gaan, beste Stier, zullen de komende weken een gunstige tijd zijn om ze uit je hoofd te zetten. Je zult extra kracht hebben om verouderde emoties uit je systeem te krijgen en op zijn minst een deel van de wilde onschuld terug te winnen die je geboorterecht is. 

PS: Er is niets mis met verdrietig zijn. Verdrietig zijn kan zelfs gezond zijn. Maar het is belangrijk om verdrietig te zijn om de juiste redenen. Dat helder krijgen is je tweede opdracht.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Ik zal voor altijd rondwandelen met verhalen die de mensen van wie ik het meest hou nooit kunnen horen.’ Dat zegt de hoofdpersoon in de roman van Tweelingen en auteur Michelle Hodkin The Evolution of Mara Dyer

Wees alert op onverwachte kansen en allerminst voor de hand liggende doorbraken

Als die hartverscheurende uitspraak weerklank vindt in je eigen persoonlijke ervaring, heb ik goed nieuws: de komende weken zullen een gunstige tijd zijn om de situatie te veranderen. Ik geloof dat je erachter kunt komen hoe je belangrijke verhalen en gevoelens kunt delen die voorheen moeilijk te onthullen waren. Wees alert op onverwachte kansen en allerminst voor de hand liggende doorbraken.


KREEFT (21 juni-22 juli): Een onderzoek onder mensen in vierentwintig landen concludeerde dat tijdens de pandemie meer dan 80 procent van de bevolking actie heeft ondernomen om haar gezondheid te verbeteren. Of dat nou wel of niet waar is, de komende weken zullen een gunstige tijd zijn om verder te gaan met het opzetten van grootschalige zelfzorg. De astrologische voortekenen suggereren dat je het gemakkelijker dan normaal zult vinden om je aan goede nieuwe gewoonten te binden. 

In plaats van te veel te proberen, raad ik je aan niet meer dan drie stappen te nemen. Het kan zelfs verstandig zijn om te beginnen met slechts één. Top 3: uitstekend eten, plezier hebben tijdens het sporten en alle diepe slaap krijgen die je nodig hebt. 


LEEUW (23 juli-22 aug.): De in Leeuw geboren geleerde Edith Hamilton hield ervan om de oude Griekse beschaving te bestuderen. Ze schreef: ‘Plezier in het leven, de wereld mooi en heerlijk vinden om in te leven, was een kenmerk van de Griekse geest die haar onderscheidde van alles wat eraan vooraf was gegaan.’ Een teken van deze toewijding van de Grieken aan de levensvreugde was de liefde voor spelen. ‘De Grieken waren de eerste mensen ter wereld die speelden’, jubelde Hamilton, ‘en ze speelden op grote schaal. In heel Griekenland waren er spellen’ – voor atleten, dansers, muzikanten en andere artiesten. Een pittige competitie was een essentieel onderdeel van hun viering van het spel, net als het nastreven van plezier op zich. 

In resonantie met je astrologische voortekenen, Leeuw, stel ik voor dat je het oude Griekenland de komende vijf weken als je spirituele thuis beschouwt.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd en singer-songwriter Florence Welch van de band Florence and the Machine vertelde een interviewer waarom ze ‘Hunger’ schreef. Ze zei: ‘Ik zocht liefde in dingen die geen liefde waren.’ Wat waren dat voor dingen? Volgens haar lied onder andere drugs en optreden. Eerder in het leven van Florence, toen ze een tiener wasas, ervoer ze ‘liefde als een soort leegte’, vanwege haar eetstoornis. 

En jij, Maagd? Heb je liefde gezocht in dingen die geen liefde waren?

En jij, Maagd? Heb je liefde gezocht in dingen die geen liefde waren? Doe je dat nu? De komende weken zullen een goed moment zijn om met jezelf over deze kwestie in beraad te gaan. Ik raad je aan om hulp te vragen aan je hogere zelf. Formuleer een sterke intentie dat je in de toekomst liefde gaat zoeken in dingen die je echt liefde kunnen bieden.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Er is een nummer van Grateful Dead, met tekst geschreven door John Perry Barlow, waarin wordt gezegd: ‘Je zult niet leren wat je niet wilt weten.’ Ik stel voor dat je dat je advies voor de komende twee weken maakt. Ik hoop dat je erdoor geïnspireerd zult worden om ontdekken welke waarheden je misschien opzettelijk niet probeert te weten. Zo maak je het voor jezelf mogelijk om die waarheden te leren kennen. Het resultaat is een helende reis waarvan je niet wist dat je die moest maken. Het proces klinkt misschien ongemakkelijk, maar ik vermoed dat het uiteindelijk plezierig zal zijn.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioen, schrijver en filosoof Albert Camus was een goede denker. Op vierenveertigjarige leeftijd won hij de Nobelprijs voor Literatuur – waarmee hij de op een na jongste ontvanger ooit was. En toch deed hij deze merkwaardige uitspraak: ‘Gedachten zijn nooit eerlijk. Emoties zijn dat wel.’ Hij beschouwde gedachten als ‘modderig en geraffineerd’ – een voortbrengsel van mensen die voortdurend aan hun innerlijke dialoog sleutelen om met gedeeltelijk ware uitspraken te komen die bedoeld waren hun zelfbeeld te dienen in plaats van authentieke ideeën weer te geven. 

Kijk of je sceptischer kunt zijn over je gedachten en meer op je emoties kunt vertrouwen

Emoties daarentegen ontstaan ​​spontaan en zijn volgens Camus moeilijk te verbergen. Ze komen rechtstreeks uit de diepte. In overeenstemming met astrologische mogelijkheden, Schorpioen, dring ik er bij je op aan om deze bespiegelingen de komende weken op de voorgrond van je bewustzijn te houden. Kijk of je sceptischer kunt zijn over je gedachten en meer op je emoties kunt vertrouwen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Dichter Renée Ashley beschrijft waar ze zich toe aangetrokken voelt: ‘Ik word aangetrokken door wat vaag fladdert aan de randen, in mijn ooghoeken – net buiten mijn zicht. Ik wil deel uitmaken van wat me routinematig wordt ontzegd, of waarvan ik vermoed dat het bestaat. Ik verlang naar een glimp van wat er staat te gebeuren.’ 

Hoewel ik niet denk dat dat een geschikt perspectief is om de hele tijd te cultiveren, Boogschutter, vermoed ik dat het de komende weken aantrekkelijk en nuttig voor je kan zijn. Nieuwe mogelijkheden zullen samenvloeien. Nieuwe verhaallijnen zullen ontstaan. Wees alert op de naderende geneugten van het onbekende.


STEENBOK (22 dec.-19 jan): Wat zou je kunnen doen om je lijden te verminderen? Je volgende opdracht is om twee specifieke stappen te nemen om dat proces te starten. Je bevindt je in een fase van je astrologische cyclus waarin je meer dan normaal ziet wat er nodig is om je wonden te genezen en te repareren wat kapot is. Profiteer maximaal van deze kans!

Ik voorzie dat dit volgende hoofdstuk van je leven de titel ‘Op zoek naar maximale genezing’ draagt. Veel plezier met dit project, beste Steenbok. Behandel het als een mandaat om fantasierijk te zijn en interessante mogelijkheden te verkennen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Het is een fout om begrepen te willen worden voordat we onszelf duidelijk voor ogen hebben’, schreef mijn favoriete Waterman en filosoof Simone Weil. Daar ben ik het mee eens. Het is een advies dat ik zelf regelmatig gebruik. Als je gezien en gewaardeerd wilt worden om wie je werkelijk bent, moet je het tot je prioriteit maken om jezelf te zien en te waarderen voor wie je werkelijk bent.

Stel een lijst op van de vijf eigenschappen van jezelf waar je het meest van houdt

De komende weken zullen een gunstige tijd zijn om vooruitgang te boeken. Begin als volgt: stel een lijst op van de vijf eigenschappen van jezelf waar je het meest van houdt.


VISSEN (19 feb.-20 maart): De Nigeriaanse auteur Ben Okri, geboren onder het teken Vissen, prijst ons heroïsche instinct om boven de krachten van chaos uit te stijgen. Hij schrijft: ‘Het meest authentieke aan ons is ons vermogen om te scheppen, te overwinnen, te volharden, te transformeren, lief te hebben en groter te zijn dan ons lijden.’ 

Je hebt in 2021 veel van dat uitstekende werk verricht, lieve Vissen. En ik verwacht dat je binnenkort een hoogtepunt zult bereiken in dit hoofdstuk van je levensverhaal. Bedankt dat je zo’n vindingrijke en veerkrachtige kampioen bent. Je bent de soms rommelige uitdagingen van het gewone, oude dagelijkse leven moedig aangegaan, maar bent er ook bovenuit gestegen. Je hebt velen van ons geïnspireerd om toegewijd te blijven aan de verlangens van ons hart.


Huiswerk van deze week:

Dankbaarheid is de uitgelichte emotie. Ontdek hoe geweldig je jezelf kunt laten voelen door deze tot het uiterste te rekken.

Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven