‘Identificeer wie je nooit zult zijn en wat je nooit zult doen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 11 november 2021

Dit zijn de voorspellingen van Brezny en de sterren voor de week van 11 tot 18 november.

RAM (21 maart-19 april): Een groot deel van haar leven stelde Ram en dichter Mary Ruefle zich graag voor dat ijsberen en pinguïns ‘samen opgroeiden terwijl ze zij aan zij op het ijs speelden en zowel het uitzicht gemeen hadden als de slushy ondergrond en reputatie van onschuld.’ Maar op een dag werden haar illusies verbrijzeld. In een wetenschappelijk tijdschrift las ze dat er geen pinguïns zijn in het Hoge Noorden en geen beren in het verre Zuiden. 

Ik breng dit onder je aandacht, Ram, omdat de komende weken een goed moment zullen zijn om verkeerde indrukken die je al een tijdje hebt te corrigeren – zelfs al heb je ze sinds je kindertijd. Veel plezier met het moderniseren van je begrip van hoe de wereld werkt.


STIER (20 april-20 mei): Acteur Elizabeth Taylor beschreef haar vreemde omgang met acteur James Dean. Af en toe bleven ze tot drie uur ’s nachts wakker terwijl hij haar schrijnende details over zijn leven vertelde. Maar de volgende dag zou Dean doen alsof hij en Taylor vreemden waren – alsof hij, in Taylors woorden, ‘te veel van zichzelf had weggegeven of onthuld’. Het duurde dan een paar dagen voordat hij weer vriendelijk zou zijn. 

Voor degenen onder ons die de aard van intimiteit bestuderen, is dit een klassiek fenomeen. Voor veel mensen kan het eng zijn om dichterbij te komen. Houd hier de komende weken rekening mee, Stier. Er bestaat een goede mogelijkheid om je band met dierbaren te verdiepen, maar het kan zijn dat je te maken krijgt met zowel jouw als hun schichtigheid.


TWEELINGEN (21 mei20 juni): Er bestaan veel verschillende soorten glimlachen. Vierhonderd spieren zijn betrokken bij het maken van een grote verscheidenheid aan uitdrukkingen. Onderzoekers hebben een specifiek type geïdentificeerd, die de kracht heeft om het vertrouwen tussen twee mensen te herstellen. Dit type glimlach is rustgevend, respectvol en medelevend. 

Je bevindt je in een gunstige fase om relaties te herstellen die beschadigd zijn door wantrouwen

Ik raad je aan om deze variant in de nabije toekomst overvloedig te gebruiken, samen met ander verzoenend gedrag. Je bevindt je in een gunstige fase om relaties te herstellen die beschadigd zijn door wantrouwen of verzwakt zijn door een andere factor. (Meer info: tinyurl.com/HealingSmiles)


KREEFT (21 juni-22 juli): Volgens de feministische kosmologen Monica Sjöö en Barbara Mor was ‘de nacht, voor vroegere volkeren, geen “afwezigheid van licht” of een negatieve duisternis, maar een krachtige bron van energie en inspiratie. ’s Nachts openbaart de kosmos zich in haar uitgestrektheid, de aarde stelt zich open voor bevloeiing en ontkieming bij maanlicht, en de magnetische kronkelige stroom beweegt door ondergrondse wateren.’ 

Ik breng deze gedachten onder je aandacht, mede-Kreeft, omdat we ons in het seizoen bevinden waarin we waarschijnlijk extra creatief zullen zijn, waarin de dagen korter worden en de nachten langer. Wij kreeften gedijen goed in de duisternis. We regenereren onszelf en krijgen nieuwe inzichten over wat Sjöö en Mor typeren als ‘de grote kosmische dans waaraan alles deelneemt: de beweging van de hemellichamen, de polsslag van getijden, de circulatie van bloed en sap in dieren en planten.’


LEEUW (23 juli-22 aug.): Je hart heeft zijn eigen brein: een ‘hartbrein’. Het is samengesteld uit neuronen die lijken op de neuronen in de hersenen van je hoofd. Je hartbrein communiceert via je nervus vagus met je hypothalamus, thalamus, medulla, amygdala en hersenschors. Op deze manier geeft het je lichaam nuttige instructies. 

Ik vermoed dat het de komende weken extra sterk zal worden. Daarom stel ik voor dat je een beroep doet op je hartbrein om de magische processen uit te voeren waarin het is gespecialiseerd: het verbeteren van emotionele intelligentie, het cultiveren van empathie, het oproepen van diepe gevoelens en het transformeren van pijn.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Hoe werd natuuronderzoeker Charles Darwin een bekwaam denker die de wereld veranderde met zijn evolutietheorie? Een belangrijke factor, volgens zakenman Charlie Munger: ‘Hij gaf altijd prioriteit aan bewijs dat de neiging had om de gekoesterde en zwaarbevochten theorie die hij al had te ontkrachten.’ Hij hield ervan om ongelijk te krijgen! Het hielp hem zijn ideeën te verfijnen zodat ze beter overeenkwamen met de waarheid over de werkelijkheid. 

Je kan nog slimmer worden dan je al bent als je Darwins rigoureuze benadering van leren hanteert

Ik nodig je uit om de komende weken met veel plezier deze methode te gebruiken, Maagd. Je kan nog slimmer worden dan je al bent als je Darwins rigoureuze benadering van leren hanteert.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Binnenkort zal je je de vaardigheid beschreven door auteur Banana Yoshimoto kunnen aanleren. Ze schreef: ‘Als je eenmaal je eigen grenzen hebt herkend, heb je jezelf naar een hoger niveau van zijn gebracht, omdat je dichter bij de echte jij bent.’ 

Ik hoop dat haar woorden je inspireren, Weegschaal. Jouw opdracht is om een ​​bevrijdende doorbraak te vinden door te identificeren wie je nooit zult zijn en wat je nooit zult doen. Als je het goed doet – met een enthousiaste en open geest – zal dit een leuke, interessante en stimulerende bezigheid zijn.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Schorpioen en theoloog Eugene Peterson heeft een mysterie opgehelderd over de aard van mysterie. Hij schreef: ‘Mysterie is niet de afwezigheid van betekenis, maar de aanwezigheid van meer betekenis dan we kunnen bevatten.’ Ja! Soms kan mysterie een reden tot feest zijn, een heerlijke opening tot een prachtige onbekendheid die zwanger is van mogelijkheden. Een mysterie kan overvloed brengen, geen frustratie. Misschien betreft het een inspirerend raadsel in plaats van aan aanleiding tot slopende twijfel. 

Alles wat ik zojuist heb gezegd, is momenteel belangrijk voor jou om in gedachten te houden.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec): In 2017 won Richard Thaler de Nobelprijs voor economie. Zijn specialiteit: onderzoeken hoe onredelijk gedrag de financiële wereld beïnvloedt. Toen hij ontdekte dat hem deze grote eer was toebedeeld, grapte hij dat hij van plan was het prijsgeld ‘zo irrationeel mogelijk’ te besteden. 

Ik stel voor dat we hem je rolmodel maken voor de nabije toekomst, Boogschutter. Je irrationele, niet-rationele en transrationele intuïties kunnen verdraaiingen van de werkelijkheid verhelpen die worden veroorzaakt door de overdreven analytische en hyperlogische benaderingen van jou en je dierbaren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Neurotisch’ en ‘neurose’ zijn ouderwetse woorden. Psychotherapeuten gebruiken ze niet langer bij het analyseren van hun patiënten. De termen zijn echter nog steeds nuttig, naar mijn mening. De meesten van ons zijn op zijn minst gedeeltelijk neurotisch, dat wil zeggen dat we ons niet altijd zo goed mogelijk aanpassen aan de voortdurend veranderende omstandigheden van het leven. We vinden het een uitdaging om onze gewoontepatronen te ontgroeien, en we schieten tekort in het vervullen van de prachtige lotsbestemmingen die voor ons haalbaar zijn. 

Je hebt nu extra kracht om je aan te passen aan veranderende omstandigheden, gewoontepatronen te ontgroeien en onbekende geheimen te ontdekken

Auteur Kenneth Tynan had dit inzicht: ‘Een neurose is een geheim waarvan je niet weet dat je het bewaart.’ Ik breng dit onder je aandacht, Steenbok, omdat je nu extra kracht hebt om je aan te passen aan veranderende omstandigheden, gewoontepatronen te ontgroeien en onbekende geheimen te ontdekken – waardoor je neuroses verminderen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Auteur Darin Stevenson schreef de volgende poëtische verklaring: ‘“Niemand kan je het bliksemmedicijn geven”, zeggen de mensen die het bliksemmedicijn niet kunnen geven.’ Hoe interpreteer je zijn uitspraak? Dit is wat ik denk. ‘Bliksemgeneeskunde’ kan een metaforische verwijzing zijn naar een speciaal talent dat sommige mensen hebben om hun medemens te genezen, te inspireren of de ogen te openen. Het kan staan voor een ingenieuze kwaliteit die iemand in staat stelt verrassende waarheden of alternatieve perspectieven te onthullen. 

Ik breng dit naar voren, Waterman, omdat ik vermoed dat je de komende weken een extra groot vermogen hebt om bliksemmedicatie te krijgen. Ik hoop dat je het zult gebruiken, zelfs als je wordt verteld dat er niet zoiets bestaat als bliksemmedicatie. (PS: Een ‘bliksemmedicijn’ zal je vermogen om moeilijke prestaties te leveren voeden.)


VISSEN (19 feb.–20 maart): Het fantastische ornaatelfje, een klein vogeltje, geeft zijn kuikens zangles als ze nog in het ei zitten. Dit is een nuttige metafoor voor jou de komende maanden. Hoewel je nog niet helemaal bent ‘geboren’ in de volgende grote plotwending van je heldenreis, ben je al aan het leren wat je moet weten als je eenmaal in je nieuwe verhaal bent beland. Het zal nuttig zijn om je bewust te worden van deze aanwijzingen en signalen uit de toekomst. Stem je erop af aan de randen van je bewustzijn.


Huiswerk van deze week

Schrijf als huiswerk een essay over welk onderwerp Rob Brezsny het meest in het duister tast. Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven