‘Hanteer de bliksem in je handen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 28 oktober 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 28 oktober tot 4 november.

RAM (21 maart–19 april): Ben je nog steeds aan het genezen van psychologische wonden waar je zelden over praat? Mag ik voorstellen dat je overweegt om er de komende weken over te praten? Natuurlijk niet met alles en iedereen, maar met dierbaren die je misschien kunnen helpen om op zijn minst een gedeeltelijke remedie te vinden. 

Het moment is rijp, wat mij betreft. Dit is een gunstige tijd voor je om actief op zoek te gaan naar genezing, oplossingen en troost. Dergelijke inspanningen zullen meer resultaat boeken dan normaal.


STIER (20 april-20 mei): ‘De geneugten van zelfontdekking zijn altijd beschikbaar’, schrijft auteur Gail Sheehy. Ik voeg eraan toe dat die geneugten de komende weken voor jullie extra toegankelijk zullen zijn. Volgens mij zit je in een fase van superleren over jezelf. 

Stel jezelf tot doel om elke dag een nieuwe glimp op te vangen van je verborgen diepten

Je zult hulp en steun krijgen wanneer je een hartstochtelijk onderzoek start naar mysteries en raadsels die je nog niet hebt doorgrond. Veel plezier met jezelf verrassen en entertainen, Stier. Stel jezelf tot doel om elke dag een nieuwe glimp van je verborgen diepten op te vangen.


TWEELING (21 mei–20 juni): Tweeling, romanschrijver en filosoof Muriel Barbery zegt: ‘Ik vind dit een fascinerend fenomeen: het vermogen dat we hebben om onszelf zo te manipuleren dat het fundament van onze overtuigingen nooit wordt opgeschud.’ 

Ik hoop dat je de komende weken elke neiging zult overwinnen om jezelf op zo’n manier te manipuleren. Naar mijn mening is het van cruciaal belang voor je mentale en spirituele gezondheid dat je e geloofssysteem op zijn minst in twijfel trekt en misschien zelfs het risico loopt de basis ervan op te schudden. Maak je geen zorgen: zelfs als dit een periode van onzekerheid inluidt, zul je er op de lange termijn veel sterker voor staan. Er zullen robuustere, completere overtuigingen op volgen, die je kunt omarmen.


KREEFT (21 juni–22 juli): In haar boek Mathilda laat romanschrijver Mary Shelley (1797-1851) de hoofdpersoon vragen: ‘Wat had ik om van te houden?’ En het antwoord? ‘O, van alles: er waren de maneschijn en de heldere sterren; de briesjes en de verfrissende regens; er was de hele aarde en de lucht die haar overkoepelt.’ 

Ik breng dit onder je aandacht in de hoop je te inspireren tot je eigen overzicht van alle wonderen waar jij van houdt. Ik vertrouw erop dat je inventaris minstens tien keer zo lang zal zijn als die van Mathilda. Dit is een gunstige tijd voor jou om al het mogelijke te verzamelen om zo te komen tot gevoelens van dankbaarheid, aanbidding zelfs, voor de mensen, dieren, ervaringen, situaties en plaatsen die je interesse, genegenheid en toewijding wekken.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Onze herinneringen veranderen altijd. Telkens wanneer we een specifieke herinnering oproepen, is die anders dan de laatste keer dat we diezelfde herinnering verkenden‚ gekleurd door alle nieuwe herinneringen die we in de tussentijd hebben verzameld. In de loop van de tijd is een gebeurtenis die we ons herinneren van toen we negen jaar oud waren, in ons geheugen zo sterk van vorm veranderd dat deze misschien weinig lijkt op de eerste keer dat we ons het voorval herinnerden. 

Je hebt extra kracht om je onafhankelijk te verklaren van alle herinneringen die je een slecht gevoel geven

Is dit iets om te betreuren of te vieren? Misschien allebei een beetje. Maar op dit moment moet het gevierd worden. Je hebt extra kracht om je onafhankelijk te verklaren van alle herinneringen die je een slecht gevoel geven. Waarom zou je ze vasthouden als je er niet eens zeker van bent dat ze kloppen?


MAAGD (23 aug.–22 sept.): In 1962 werd astronaut John Glenn de eerste Amerikaan die in een ruimtevaartuig om de aarde cirkelde. Dit was de eerste keer ooit dat NASA, het agentschap dat verantwoordelijk is voor ruimtevluchten, elektronische computers gebruikte. Glenn, die ook ingenieur was, wilde de allerbeste persoon om de berekeningen te verifiëren, en dat was de Maagd en wiskundige Katherine Johnson. Glenn zei zelfs dat hij niet zou vliegen zonder haar betrokkenheid. 

Ik breng dit onder je aandacht, Maagd, omdat ik geloof dat de komende maanden een gunstige tijd voor je zullen zijn om het soort respect en erkenning te krijgen dat Katherine Johnson van John Glenn kreeg. Zorg ervoor dat iedereen voor wie het relevant is op de hoogte is van uw aanleg en vaardigheden.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Een Apache-gezegde luidt als volgt: ‘Het is beter om minder donder in de mond te hebben en meer bliksem in de hand.’ Als je de komende weken naar die raad handelt, krijg je dat wat moet gebeuren gedaan. Er is naar mijn mening maar één mogelijke ondergang waar je vatbaar voor zou kunnen zijn, en dat is te veel praten en nadenken over wat je wilt bereiken voordat je daadwerkelijk actie onderneemt. Alle kracht die je nodig hebt zal zich aandienen wanneer je resoluut de bliksem in je handen hanteert.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Om jongeren aan te moedigen ook shows te komen bekijken, heeft de Engelse National Opera veel goedkope tickets aangeboden. Nog een stimulans: acteurs zingen in het Engels, niet in het Italiaans of Frans of Duits. En misschien wel het meest aanlokkelijk voor het publiek is dat ze worden aangemoedigd om de schurken uit te schelden. Het is de bedoeling dat de aanwezigen zich ontspannen voelen en zich vrij kunnen uiten. 

Nu is de hoogste tijd om de wereld te laten zien wie je bent

Het is me een genoegen om jullie Schorpioenen toestemming te geven de slechteriken in je leven de komende weken uit te schelden. Sterker nog, ik zou het geweldig vinden als je extra welbespraakt en energiek bent in het verwoorden van je ware gevoelens. Naar mijn mening is nu de hoogste tijd om de wereld te laten zien wie je bent. 


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): ‘Als we niet oppassen, zijn we geneigd ultieme waarde toe te kennen aan iets wat we zojuist hebben verzonnen‘, zei zenpriester Kosho Uchiyama. Naar mijn mening is dat een probleem waar we allemaal altijd alert op moeten zijn. Terwijl ik mijn eigen verleden overzie, ben ik zowel beschaamd als geamuseerd bij de herinnering aan de ontelbare keren dat ik deze faux pas heb begaan. Zo wijdde ik me gedurende een periode van acht maanden om onverklaarbare reden aan het veroveren van een vrouw die geen enkele interesse had in een romantische relatie met mij. 

Ik breng dit onder je aandacht, Boogschutter, omdat ik me zorgen maak dat je op dit moment vatbaarder dan gewoonlijk bent om in deze val te trappen. Maar aangezien ik je heb gewaarschuwd, kun je het misschien voorkomen. Ik hoop het!


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Steenbok en auteur Asha Sanaker schrijft: ‘Er is een grap over ons Steenbokken dat we achteruit verouderen. We worden geboren als chagrijnige oude mensen en lichter en vreugdevoller naarmate we ouder worden, aangezien we zoveel oefening hebben gekregen in het dragen van verantwoordelijkheid. En op deze manier leren we in de loop van de tijd welke lasten we wel en niet moeten dragen. We ontwikkelen duidelijke inzichten over hoe we onze verplichtingen met gratie kunnen nakomen.’ 

De gedachten van Sanaker zullen je de komende weken uitstekend van pas komen. Je bevindt je in een fase waarin je dramatische vooruitgang kunt boeken bij het belichamen van de vaardigheden die ze verwoordt.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Zoals auteur Denise Linn ons in herinnering bracht: ‘De manier waarop je jezelf behandelt, stuurt een heel duidelijke boodschap naar anderen over hoe ze jou moeten behandelen.’ Met dat advies als inspiratiebron zal ik je de komende weken vragen om je toewijding aan zelfzorg te verdiepen.

Ik moedig je aan om jezelf te overladen met meer tederheid en vrijgevigheid dan je ooit in je leven hebt gedaan

Ik moedig je aan om jezelf te overladen met meer tederheid en vrijgevigheid dan je ooit in je leven hebt gedaan. Ik dring er ook bij je op aan te zorgen dat deze inspanningen voor iedereen in je leven duidelijk zijn. Ik hoop dat je tot een permanente vergroting van de liefde voor jezelf kunt komen, wat zou moeten leiden tot een vergelijkbare verbetering in de vriendelijkheid die je van anderen ervaart.


VISSEN (19 feb.–20 maart): Je hebt een wonderbaarlijk krachtig creatief hulpmiddel tot je beschikking: je verbeeldingskracht. Als er een specifieke ervaring of object is dat je in je wereld wilt brengen, visualiseer je het eerst. De praktische acties die je onderneemt om het leven te leiden dat je wilt leiden, verwijzen altijd naar de scènes voor je geestesoog. En dus begint elk doel dat je vervult, elke zoektocht die je uitvoert, elke bevrijding die je bereikt, als een innerlijke visie. Je verbeelding is de motor van je lot. Het is de katalysator waarmee je je toekomst vormgeeft. 

Ik breng deze ideeën onder je aandacht, lieve Vissen, omdat november de maand is van je verbeelding.


Huiswerk van deze week:

Beschrijf welke acties je in de komende zes maanden zult ondernemen om van je wereld een leukere en betere plek te maken. freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven