‘Geef jezelf alles wat een geliefde moet bieden’

Free Will Astrology | Californië | 21 oktober 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 21 tot 28 oktober.

RAM (21 maart-19 april): Zelfs de wijsten onder ons zijn vatbaar voor de fascinatie met onze emotionele pijn. Zelfs degenen onder ons die veel innerlijk werk verrichten, kunnen in de ban raken van frustraties, ergernissen en irritaties. Deze woelige problemen maken ons interessant, zelfs aantrekkelijk! Ze vormen ons zelfbeeld. Geen wonder dat we soms ‘intens, zelfs hartstochtelijk, gehecht zijn aan lijden’, in de woorden van auteur Fjodor Dostojevski. 

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws, Ram, is dat je de komende weken extra kracht zult hebben om jezelf te ontdoen van verdriet en angsten die je niet langer van pas komen. Ik raad je aan een paar verouderde bronnen van ongeluk te kiezen en een ritueel uit te voeren om deze te zuiveren. 


STIER (20 april-20 mei): In Noorwegen noem je je romantische partner geen vriend’ of ‘vriendin’. Je zegt kjaereste, wat genderneutraal is en zich laat vertalen als ‘liefste’. In Zweden verwijs je naar je geliefde als älskling, wat ‘mijn geliefde’ betekent. Hoe zit het met Finland? Een term die de Finnen gebruiken voor de persoon van wie ze houden is kulta, wat goud betekent. 

Ik hoop dat je deze woorden je inspireren om te experimenteren met nieuwe bijnamen en aanspreekvormen voor degenen waar je om geeft. Het is een gunstig moment om de beelden die jullie op elkaar projecteren opnieuw uit te vinden. Ik hoop dat jullie je aannames over elkaar zullen nuanceren en jullie verwachtingen van elkaar naar boven bij stellen. Wees speels en maak het vergroten van je empathie tot een plezierig proces.


TWEELING (21 mei-20 juni): De band Creedence Clearwater Revival, geleid door Tweeling en muzikant John Fogerty, boekte enorm succes met hun onstuimige geluid en sociaal bewuste teksten. Ze verkochten wereldwijd 33 miljoen platen. In 1970 waren ze de bestverkochte band ter wereld en overtroffen ze zelfs de Beatles. En toch hield de band maar iets meer dan vier jaar stand. 

Ik voorzie de mogelijkheid van een vergelijkbaar fenomeen in jouw leven de komende maanden. Iets wat misschien niet voor eeuwig duurt, zal uiteindelijk krachtige voordelen op de lange termijn opleveren. Wat zou het zijn? Denk hierover na. Wees alert op deze gebeurtenis. Creëer de voorwaarden die nodig zijn om te gedijen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Kreeft en filosoof Jean-Jacques Rousseau schreef: ‘Ik ben anders dan iedereen die ik ooit heb ontmoet. Ik durf zelfs te zeggen dat niemand in de hele wereld hetzelfde is als ik. Ik ben misschien niet beter, maar ik ben in ieder geval anders.’ 

Het is hoog tijd om volmondig te beweren hoe volkomen uniek je bent

Ik dring er bij je op aan om dat de komende weken tot je eigen inzicht te maken. Het is hoog tijd om volmondig te beweren hoe volkomen uniek je bent – om met recht trots te zijn op het feit dat je speciale kwaliteiten hebt die niemand in de geschiedenis ooit heeft gehad. Bonus: de kosmos geeft je bovendien toestemming om meer dan normaal op te scheppen over je nederigheid en gevoeligheid, evenals over je andere mooie eigenschappen.


LEEUW (23 juli-22 aug.): De Nigeriaanse dichter Ijeoma Umebinyuo schrijft: ‘Ik zal mezelf altijd begeren. Altijd. Lieverd, ik heb twee nachten geleden nog een liefdesgedicht voor mezelf geschreven. Ik ben een vrouw bij wie de bloemen tussen de tanden groeien. Ik ontdoe mezelf al dansend van de pijn. Dit verlangen naar mezelf wordt sterker met de leeftijd. Ik verleen onderdak aan mezelf. Ik ben volmaakt.’ 

Ik raad je aan om de houding van Umebinyuo aan te nemen terwijl je de komende weken je relatie met jezelf verbetert. Het is tijd dat je belooft jezelf alles te geven wat je zou willen dat een geliefde je zou bieden. Je bent er klaar voor om als ingenieuze, ijverige zelfverzorger meer van je geboorterecht op te eisen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Zoals auteur David Brooks ons in herinnering brengt: ‘Jezelf blootstellen aan genialiteit heeft het vermogen je bewustzijn te verruimen. Als je veel tijd met genialiteit doorbrengt, zal je geest groter en breder worden dan wanneer je alleen tijd aan alledaagse dingen besteedt.’

Ik vermoed dat mensen zullen inzien dat ze slimmer worden met jou in de buurt

Ik hoop dat deze strategie de komende vier weken bovenaan je prioriteitenlijstje zal staan. Je zult overvloedige mogelijkheden hebben om veel ‘voortreffelijke materie in je brein te stoppen’, zoals Brooks voorstelt. En het is geen toeval dat je zelf ook een rijke bron van inspiratie en verlichting bent. Ik vermoed dat mensen zullen inzien – meer dan gewoonlijk – dat ze slimmer worden met jou in de buurt. Ik stel voor dat je hen helpt bij dat besef.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Zelfhulpauteur James Clear beschrijft een scenario dat ik je op het hart wil drukken. Hij spreekt van ‘een steenhouwer die op zijn rots hamert, misschien wel honderd keer, zonder dat er ook maar een barst in verschijnt. Maar bij de honderdeneerste slag zal hij in tweeën splijten.’ Clear voegt eraan toe dat ‘het niet de laatste klap was die het deed, maar alle slagen die eraan vooraf waren gegaan’. 

Het zal lonen als je de komende weken eenzelfde geduld en vastberadenheid zult cultiveren, Weegschaal. Ga door met de hardnekkige zekerheid dat je aanhoudende kleine inspanningen uiteindelijk krachtige resultaten zullen opleveren.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Nobelprijswinnaar Odysseus Elytis sprak als een ware Schorpioen toen hij zei: ‘Waar ik van hou, is steeds weer geboren worden. Waar ik van hou is altijd opnieuw beginnen.’ Zoals de meeste Schorpioenen had hij essentiële geheime informatie over hoe hij kon genieten van dat intense ritme: hij moet bedreven zijn geweest in de kunst van de metaforische dood. Hoe kon hij anders steeds opnieuw geboren worden? Telkens als hij weer als een beginner opstond in de wereld, was dat omdat hij oude en versleten ideeën, obsessies en maniertjes had afgeworpen. 

Ik vertrouw erop dat jij de afgelopen weken ook aan dit transformatieve werk hebt deelgenomen, Schorpioen. Klaar om opnieuw geboren te worden? Klaar om opnieuw beginnen? Om een ​​maximale hergeboorte te bereiken, moet je je nog van een aantal dingen ontdoen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): ‘Ik heb al jaren niet genoeg geslapen’, bekende auteur Franz Kafka (1883-1924) ooit aan een vriend. Dat bleek uit zijn werk, dat briljant was maar ook ijl en spookachtig. Zijn verhalen zijn geschreven door iemand die niet alleen slaapgebrek had, maar ook een gebrek aan dromen. De angst die hij door te slapen uit zijn systeem had kunnen verwijderen, verspreidde zich in de verhalen die hij tijdens zijn wakkere leven schreef. 

Hoe dan ook, ik hoop dat je Kafka tot je antirolmodel maakt terwijl je alle slaap inhaalt die je hebt gemist. De komende weken zullen een fantastische tijd zijn om de vreemde, onvoorspelbare, regeneratieve verhalen te omarmen die uit je onderbewuste diepten opwellen terwijl je ’s nachts in bed ligt. Ze zullen je fantasie op de juiste manier verfrissen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘De reden dat het leven überhaupt werkt, is dat niet iedereen in je stam op dezelfde dag gek is’, schrijft auteur Anne Lamott. Ik kan hieraan toevoegen dat slechts in zeldzame gevallen vrijwel iedereen in je stam op een hoog niveau van bekwaamheid en zelfvertrouwen en compassie functioneert. 

De groepssynergie is op een potentieel hoogtepunt – en zal volledig tot uiting komen als jij het voortouw neemt

Volgens mijn analyse is nu zo’n periode aangebroken. Daarom moedig ik je aan om buitengewone maatregelen te nemen teneinde de creatieve, constructieve krachten van je stam te bundelen. Ik geloof dat je samen wonderen kunt genereren die normaal niet haalbaar zijn. De groepssynergie is op een potentieel hoogtepunt – en zal volledig tot uiting komen als jij het voortouw neemt.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Ik geloof dat je je plan voor de rest van 2021 zou moeten lenen van het minimanifest dat Waterman en auteur Virginia Woolf op 51-jarige leeftijd formuleerde: ‘Ik zal doorgaan met avonturen beleven, veranderen, mijn geest en ogen open, ik weiger om ingekaderd en stereotiep te worden. Het gaat erom jezelf te bevrijden: om je eigen dimensies te vinden, niet belemmerd te worden.’ 

Klinkt dat goed, Waterman? Dat zou wel moeten, hoewel je misschien de verleiding moet weerstaan om je terug te trekken in overvloedig comfort en luiheid.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Iedereen die zich niet schaamt voor wie hij vorig jaar was, leert waarschijnlijk niet genoeg’, schrijft auteur en filosoof Alain de Botton. Dat is een te extreme uitspraak naar mijn smaak. Maar ik ben het eens met de strekking van zijn opmerking. Als we niet voortdurend ontgroeien wie we zijn, zijn we niet voldoende alert en actief. 

Gelukkig voor jou, Vissen, zit je nu in een fase van snelle rijping. Dat zou tenminste zo moeten zijn. De kosmos spant samen om je een meer levendige en authentieke versie van jezelf te doen worden. Werk mee, a.u.b.! Ga op zoek naar alle beschikbare updates.


Huiswerk deze week:

Vertel me wat jou zo’n prachtig schepsel maakt. freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven