‘Wees terughoudend, koel en sluw’

Free Will Astrology | Californië | 14 oktober 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 14 tot 21 oktober.

RAM (21 maart-19 april): Volgens mijn interpretatie van de komende weken zal het leven je ongebruikelijke kansen bieden. Ik vermoed dat je je gerechtvaardigd zult voelen om het verleden van je af te werpen, te ontmantelen en ertegen in opstand te komen. Deze herinterpretatie van je geschiedenis zal een leuk en lonend project zijn. 

Hier zijn andere activiteiten die ik je aanbeveel: 1. Neem afstand van een langdurige angst die nooit waarheid is geworden. 2. Ontdoe je van een herinnering aan een oude ervaring die je een slecht gevoel geeft. 3. Verfris je humeur en houding door de meubels en inrichting van je huis te veranderen. 4. Schrijf een bericht van verzoening aan een persoon die je ooit hebt gekwetst. 5. Geef jezelf een nieuwe bijnaam die je helpt om je los te maken van een patroon of gewoonte waarvan je je wilt ontdoen.


STIER (20 apri-20 mei): De persoonlijk voornaamwoorden die Stier en dichter Donte Collins voor zichzelf hanteert zijn ‘hen‘ en ‘hun’. Hen omschrijft zichzelf als zwart, queer en geadopteerd. ‘Een geliefde ontmoedigt je ontwikkeling niet’, schrijft hen. ‘Een geliefde zegt: “Ik zie wie je vandaag bent, en ik kan niet wachten om te zien wie je morgen wordt.”’ 

Ik hoop dat je zulke mensen in je leven hebt, Stier – geliefden, vrienden, bondgenoten en familieleden. Als er een tekort is aan zulke geliefde metgezellen in je leven, zijn de komende acht weken een uitstekende tijd om nieuwe te verzamelen. En als je al wel verbonden bent met mensen die genieten van je ontwikkeling en evolutie, verdiep dan je verbinding met hen.


TWEELING (21 mei-20 juni): Tweeling en auteur Lisa Cron adviseert haar collega-schrijvers: ‘Vermijd uitroeptekens! Echt waar!! Ze leiden af!! Bijna net zoveel als HOOFDLETTERS!!!’ 

Stel jezelf tot doel om soepele, slimme oplossingen te creëren

Haar raad is niet alleen op schrijvers van toepassing, maar op alle Tweelingen. Naar mijn astrologische mening zul je de komende weken waarschijnlijk succes hebben als je ingetogen, bescheiden en niet-melodramatisch bent. Stel jezelf tot doel om soepele, slimme oplossingen te creëren. Wees terughoudend, koel en sluw.


KREEFT (21 juni-22 juli): De oude Chinese filosoof Lao Tzu vertelde ons dat water in zekere zin zacht en passief is, maar tegelijkertijd uitstekend in staat tot het uithollen van stenen en andere obstakels die hard en stevig zijn. Er is iets magisch’ aan de manier waarop de schijnbare zwakte van water dat wat sterk en onaantastbaar lijkt overwint. 

Je bent een van de beste dragers van de superkracht van water, Kreeft. En in de komende weken zal deze bijzonder gave je nog beter van pas komen dan normaal. Maak optimaal gebruik van je gevoeligheid, je emotionele intelligentie en je empathie.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Leeuw en auteur James Baldwin vertelde ons: ‘Je leest iets waarvan je dacht dat het alleen jou overkwam, en ontdekt dat het honderd jaar geleden ook gebeurde met [Russische romanschrijver] Fjodor Dostojevski. Dit is een geweldige bevrijding voor de lijdende, worstelende mens, die altijd denkt dat hij alleen is.’ 

In die geest, Leeuw, en in overeenstemming met astrologische voortekenen, dring ik er bij je op aan om mensen op te sporen die cruciale ervaringen hebben gehad die vergelijkbaar zijn met die van jou, in een ver of in een recent verleden. Je hebt dezer dagen het troostende gezelschap nodig dat ze kunnen bieden. Hun invloed zou de sleutel kunnen zijn om je te bevrijden van ten minste een deel van je pijn.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Dichter Octavio Paz beschreef twee soorten afleiding. Een daarvan is ‘de afleiding van de persoon die altijd buiten zichzelf is, verloren in de triviale, zinloze, beroering van het dagelijks leven’. De andere is ‘de afleiding van de persoon die zich terugtrekt uit de wereld om zichzelf op te sluiten in het geheime en steeds veranderende rijk van zijn fantasie’. 

Ga op zoek naar de eerbiedige vreugde die voortkomt uit het communiceren met het prikkelende onbekende

Naar mijn astrologische mening zouden jullie Maagden je de komende weken moeten specialiseren in dat laatste. Het is tijd om je relatie met je diepe innerlijke bronnen nieuw leven in te blazen. Ga op zoek naar de eerbiedige vreugde die voortkomt uit het communiceren met het prikkelende onbekende. Verken de raadsels die de kern vormen van je lot.


WEEGSCHAAL (23 sept-22 okt.): ‘We moeten nooit bang zijn om te ver te gaan, want de waarheid ligt in het onbekende‘, verklaarde romanschrijver Marcel Proust. Normaal zou ik die raad niet aan jullie Weegschalen geven. Een van je sterke punten is je bekwaamheid in het bewaken van gezonde grenzen. Je weet dynamische limieten te stellen die precies goed zijn: niet te extreem en niet te timide. Maar volgens mijn analyse van de astrologische mogelijkheden, zullen de komende weken een van die zeldzame tijden zijn waarin je er verstandig aan doet een alternatieve benadering te overwegen: dat de krachtigste waarheden en levendigste energieën kunnen liggen buiten de gebaande paden.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Auteur William S. Burroughs beweerde dat zijn grootste kracht een ‘vermogen was om mezelf te confronteren, hoe onaangenaam ook’. Maar hij voegde een waarschuwing toe aan zijn opschepperij: hoewel hij zijn fouten erkende, corrigeerde hij zichzelf nauwelijks. 

Een rotsituatie kan je motiveren om terug te gaan naar waar je thuishoort

Hè bah! Beste Schorpioen, ik nodig je uit om te doen wat Burroughs niet kon. Stel jezelf de vraag hoe je van koers zou kunnen zijn geraakt, maar maak dan ook daadwerkelijk aanpassingen. Houd daarbij de volgende beginselen in gedachten: 1. Een schijnbare fout kan tot een belangrijk inzicht of belangrijke openbaring leiden. 2. Een belemmering van de gebruikelijke gang van zaken kan je ertoe aanzetten je geest en hart te openen voor een bevrijdende mogelijkheid. 3. Een rotsituatie kan je motiveren om terug te gaan naar waar je thuishoort. 4. Een puinhoop kan je iets belangrijks doen inzien dat je hebt gemist.


Boogschutter (22 nov.-21 dec.): In haar roman We hebben altijd in het kasteel gewoond schreef Boogschutter en auteur Shirley Jackson: ‘Vandaag komt mijn gevleugelde paard en draag ik je naar de maan en op de maan zullen we rozenblaadjes eten.’

Ik vraag me af wat je zou doen als je zo’n bericht zou ontvangen – een uitnodiging om rond te dwalen in fantasievolle of mysterieuze avonturen. Ik hoop dat je ontvankelijk bent. Ik hoop dat je niet zou zeggen: ‘Er bestaan geen vliegende paarden. Het is onmogelijk om naar de maan te vliegen en rozenblaadjes te eten.’ Zelfs als je normaal gesproken niet zulke grillige ideeën koestert, is de tijd gunstig om dat te doen. Ik wed dat je blij zult zijn met de onverwachte genade die ze je zullen brengen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Steenbok en auteur Susan Sontag schreef over mensen die niet ontvankelijk waren voor haar intensiteit en intelligentie. Ze beschreef hoe ze ‘altijd het gevoel had “te veel” voor hen te zijn – een wezen van een andere planeet – en altijd probeerde ik mezelf een maat kleiner te maken, zodat ik ook voor hen begrijpelijk en beminnelijk zou zijn.’ 

Naar mijn astrologische mening is het tijd voor jou om een ​​extra levendige versie van jezelf te zijn

Ik begrijp die neiging om jezelf kleiner te maken. We willen allemaal gewaardeerd en begrepen worden. Maar ik dring er bij je op aan om jezelf de komende weken niet te veel te temmen en af ​​te zwakken. Doe niet wat Sontag deed.Naar mijn astrologische mening is het tijd om een ​​extra levendige versie van jezelf te zijn.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Mijn diagnose is dat er niet genoeg waanzinnig verslavende drugs door mijn lichaam stromen’, grapte komiek Sarah Silverman. Afgaande op de huidige kosmische ritmes, ben ik geneigd een soortgelijke conclusie over jou te trekken. Het kan verstandig zijn om jezelf te drogeren met bedwelmende middelen.

Ik zou graag willen dat je de komende weken extra veel vervoering, mystieke verlichting, transcendente seks en ja, zelfs dronkenschap ervaart

GRAPJE! Ik loog. Dit is de waarheid: ik zou graag willen dat je de komende weken extra veel vervoering, mystieke verlichting, transcendente seks en ja, zelfs dronkenschap ervaart. Mijn analyse van de astrologische voortekenen suggereert dat deze geneugten waarschijnlijker en wenselijker zijn dan normaal. De beste manier om ze op te wekken is echter door te communiceren met je favoriete bedwelmend middelen die geen drugs of alcohol bevatten. De voordelen daarvan duren langer en ze brengen geen psychologische kosten met zich mee.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘De waarheid is’, schrijft cartoonist Bill Watterson, ‘dat de meesten van ons pas ontdekken waar we naartoe gaan als we er aankomen.’ Ik heb het gevoel dat dit je leven gedurende de komende zes weken beschrijft. Aan je lange, vreemde reis komt natuurlijk geen einde. Maar een belangrijk hoofdstuk binnen die lange, vreemde reis zal een hoogtepunt bereiken. Je zult lessen afronden waar je al lange tijd op studeert. De kronkelige weg die je hebt gevolgd, zal ergens in het bijzonder uitkomen. En binnenkort vermoed ik dat je een voorafschaduwing van deze ontknoping zult zien.


Huiswerk deze week:

Aan welk onderwerp probeer je opzettelijk niet te denken? freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven