‘Begeef je in de schaduw van grootsheid’

Free Will Astrology | Californië | 30 september 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 30 september tot 7 oktober.

RAM (21 maart–19 april): Blogger AnaSophia werd gevraagd: ‘Wat vind je aantrekkelijk in een persoon?’ Ik zal haar antwoord herhalen, want het is een goed moment om na te denken over wat jouw antwoord zou zijn. Ik bedoel daarmee niet dat je op zoek moet naar een nieuwe minnaar. Ik wil je graag inspireren om na te denken over welke verbindingen je de komende maanden moet aangaan. 

Dit is wat AnaSophia aantrekkelijk vindt: ‘sterk verlangen maar geen behoeftigheid, gepassioneerde gevoeligheid, luchtigheid, authenticiteit, openheid, gevoel voor humor, kwetsbaarheid en eerlijkheid, je subtiliteiten belichamen en je paradoxen omarmen, onvoorwaardelijk en vanuit het hart handelen.’


STIER (20 april-20 mei): Stier en auteur Roberto Bolaño bekende: ‘Soms wil ik groots zijn, soms wil ik me alleen in de schaduw daarvan bevinden.’ Ik waardeer zijn eerlijkheid. Ik denk dat wat hij zegt voor de meesten van ons geldt. Is er iemand die altijd klaar is voor de zware verantwoordelijkheid van het nastreven van grootsheid? Ik betwijfel het. Om groots te kunnen zijn, moeten we ook door fasen gaan waarin we onze energie opladen en een pauze nemen van onze nobele ambities. 

En jij, lieve Stier? Als ik de voortekenen goed lees, zal een fase van heruitvinding en hernieuwde kracht je goed doen. De komende drie weken doe je er verstandig aan om je in de schaduw van grootsheid te begeven.


TWEELING (21 mei-20 juni): ‘Veel plezier, ook als het het niet hetzelfde soort plezier is dat iedereen heeft’, schreef de religieuze schrijver CS Lewis. Dat advies is nu tien keer belangrijker dan gewoonlijk. Ter wille van de gezondheid van je lichaam en ziel, moet je je overgeven aan speels amusement en spanningsverlichtende vrolijkheid. En dat alles zal zijn magie het beste uitoefenen als de opgewekte genoegens uniek zijn voor jou – en niet noodzakelijkerwijs in overeenstemming met de smaak van anderen.


KREEFT (21 juni–22 juli): ‘Het is één ding om over het verleden te leren’, schreef Kreeft en journalist Kenneth Auchincloss. ‘Het is iets anders om je erin te wentelen.’ 

Dat is een geweldig advies voor jou om de komende weken in gedachten te houden. Na je astrologische voortekenen te hebben bestudeerd, moedig ik je aan de oude tijd en oude gewoonten te verkennen. Ik hoop dat je nieuwe aanwijzingen zult ontdekken die je eerder over het hoofd hebt gezien en dat deze verdere informatie je zal inspireren om je levensverhaal met frisse blik te bekijken. 

Laat je door je geschiedenis inspireren, niet demoraliseren

Maar terwijl je je verkenningen uitvoert, is het ook cruciaal om te voorkomen dat je verzandt in slordige emoties als spijt of wrok. Laat je door je geschiedenis inspireren, niet demoraliseren.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Wil je je concentratievermogen verdiepen en versterken? Kosmische ritmes zullen in je voordeel samenspannen als je de komende weken aan deze waardevolle vaardigheid werkt. Je zult meer vooruitgang kunnen boeken dan normaal. 

Hier is relevant advies van auteur Harriet Griffey: ‘Als je zin hebt om te stoppen, doe dan gewoon nog vijf minuten, nog vijf oefeningen, nog vijf pagina’s, en je focus zal vergroten.’ Hier is nog een tip: wanneer je je concentratie voelt verslappen, bedenk dan wat je leuk vindt aan de taak die je doet. Denk na over de voordelen voor jou en anderen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Wat is je favoriete gevoel? Hier is het antwoord van Maagd en dichter Mary Szybist op die vraag: honger. Ze heeft het niet over het verlangen naar eten, maar eerder over het verlangen naar alles wat kostbaar, interessant en zinvol is. Ze is dol op de stemming van ‘nog niet’, de ervaring om op weg te zijn naar het verlangde. 

Wat zou jouw antwoord zijn op de vraag, Maagd? Ik vermoed dat je soms Szybist’s perspectief deelt. Maar gezien de huidige astrologische voortekenen, is je favoriete gevoel op dit moment misschien wel totale voldoening – het bevredigende gevoel te krijgen waarnaar je verlangde. Ik zeg: vertrouw op die intuïtie.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): In de Engelse taal hebben de woorden ‘naked’ en ‘nude’ verschillende betekenissen. Kunstcriticus Kenneth Clark merkte op dat ‘naked’ mensen afgebeeld in schilderkunst en beeldhouwkunst ‘beroofd zijn van kleding’, en daardoor in verlegenheid worden gebracht. ‘Nude’ zijn heeft daarentegen ‘geen ongemakkelijke ondertoon’, maar duidt op ‘een evenwichtig, welvarend en zelfverzekerd lichaam’. 

Ik dring er bij je op aan om je zuivere zelf te zijn in al je glorie

Ik breng dit onder je aandacht omdat ik denk dat je er baat bij zou hebben de komende dagen extra nudity en geen nakedness te ervaren. Als je die utdaging inderdaad aan wilt gaan, probeer dan om je respect en eerbied voor je schoonheid te vergroten. 

PS: Dit is ook een gunstig moment om je kernwaarheden te uiten zonder remming of verontschuldiging. Ik dring er bij je op aan om je zuivere zelf te zijn in al je glorie.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov): Schorpioen en dichter Anne Sexton schreef: ‘Men moet zijn eigen dier uit zijn eigen kooi laten, en niet op zoek gaan naar een dierenverzorger of een ontgrendelaar.’ 

Dat is altijd wijs advies, maar de komende weken is het voor jou extra belangrijk om het op te volgen. Het prachtige halfwilde wezen in jou heeft meer ruimte nodig om te rennen, meer bezienswaardigheden nodig om te zien, meer avonturen om te beleven. Daartoe moet het meer tijd buiten zijn kooi doorbrengen. En jij bent degenen die dat kan bewerkstelligen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec): Boogschutter en componist Ludwig van Beethoven (1770-1827) zou een geweldige vriend zijn geweest. Als iemand om wie hij gaf depressief was of zich verloren voelde, nodigde hij diegene uit om bij hem te komen zitten terwijl hij muziek improviseerde op de piano. Er waren geen woorden, geen advies – alleen emotioneel opzwepende melodieën. ‘Daarmee zei hij alles tegen me’, zei een vriend over zijn gave. ‘En bood hij me eindelijk troost.’ 

Je bent op het hoogtepunt van je krachten om troost en genezing te bieden aan dierbaren die daar behoefte aan hebben

Ik nodig je uit om inspiratie te putten uit zijn voorbeeld, Boogschutter. Je bent op het hoogtepunt van je krachten om troost en genezing te bieden aan dierbaren die daar behoefte aan hebben. Doe het op een manier die ook voor jou heilzaam is.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Op 23-jarige leeftijd werd Jeanne Antoinette Poisson (1721–1764), geboren in Steenbok, de favoriete minnares van de Franse koning Lodewijk XV. Ze was niet geboren in de aristocratie, maar hanteerde haar Steenbokflair met de hoogste effectiviteit. Uiteindelijk behaalde ze een adellijke titel en hoog aanzien en status aan het Franse hof. 

Zoals geldt voor geëvolueerde Steenbokken, was haar verheven rol welverdiend, niet het resultaat van vulgair sociaal klimmen. Ze was een beschermvrouwe van architectuur, porseleinkunst en topintellectuelen van Frankrijk. Ze maakte zich geliefd bij de vrouw van de koning, de koningin, en diende als een geëerde assistent. 

Ik stel voor dat we haar de komende vier weken tot jouw rolmodel maken. Moge ze je inspireren om je belang en invloed in alle integriteit te vergroten.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Het slechte nieuws is dat bij kunstenares Debbie Wagner in 2002 twee hersentumoren werden vastgesteld. Het goede nieuws is dat een operatie haar niet alleen in staat stelde verder te leven, maar ook haar gezichtsscherpte verbeterde. En het geweldige nieuws is dat ze sinds 2005 op de meeste dagen steeds weer een schilderij van de zonsopgang maakte. 

Ik nodig je uit om een ​​ritueel te bedenken om je eigen overwinning op tegenspoed te vieren, Waterman. Is er een genereus gebaar of creatieve daad waarnee je op semiregelmatige basis het leven kan bedanken voor het bieden van de hulp en kracht die je nodig had?


VISSEN (19 feb.–20 maart): Een zelfbenoemde ‘anarchistische heks’ genaamd Lars schrijft op zijn Tumblr-blog: ‘Ik ben een geest uit de jaren 1750 en mijn leven is momenteel in handen van een groep dertienjarigen die me via een ouija-bord vragen of Josh van homeroom verliefd op ze is.’ Hij suggereert dat een krachtig bovennatuurlijk personage als hij wordt opgeroepen om taken uit te voeren die hem niet waardig zijn. Hij zou willen dat zijn waarzeggerijtalenten beter werden benut. 

Zijn er overeenkomsten tussen jou en hem, Vissen? Heb je wel eens het gevoel dat je je belofte niet waarmaakt? Dat je gaven niet volledig worden benut? Als dat zo is, kan ik je met genoegen voorspellen dat je dit probleem de komende weken en maanden kunt oplossen. Je zult extra energie en handigheid hebben om je volledige potentieel te activeren.


Huiswerk van deze week:

Beschrijf de statusquosituatie waar je genoeg van hebt en hoe je die gaat veranderen. freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven