‘Wees alert op fortuinlijke vergissingen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 18 november 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 18 tot 25 november.

RAM (21 maart-19 april): Ram, dichter en filosoof Friedrich Hölderlin (1770-1843) had veel ups en downs. Hij was een van Duitslands grootste dichters en filosofen, maar hij had ook meer emotionele problemen dan de meeste mensen. Zijn biograaf schreef: ‘Soms raakt dit genie in een duistere bui en zakt hij weg in de bittere put van zijn hart, maar meestal schittert zijn apocalyptische ster wonderbaarlijk.’ 

Je hebt misschien wel eens geflirt met een mildere versie van de ‘bittere put van het hart’, Ram. Maar ik voorzie dat je snel zult terugkeren naar een fase waarin je ster wonderbaarlijk schittert – en dan zonder de ‘apocalyptische’ tint die aan Hölderlin kleefde.


STIER (20 april-20 mei): Auteur David Foster Wallace was bedroefd over hoe weinig van de intense activiteit van onze geest met anderen kan worden gedeeld. Zoveel van wat er in ons omgaat, lijkt onmogelijk om uit te drukken. Of, als het wel mogelijk is om het uit te drukken, zijn maar weinig van onze luisteraars er ontvankelijk voor of in staat het volledig te begrijpen. 

Ik vermoed dat je bijzonder bedreven zult zijn in het verwoorden van je weelderige waarheid

Dat is het slechte nieuws, Stier. Maar hier is het goede nieuws: ik denk dat je de komende weken veel minder van dit trieste probleem zult ervaren dan normaal. Ik vermoed dat je bijzonder bedreven zult zijn in het verwoorden van je weelderige waarheid en dat je er een extra ontvankelijk publiek voor zult hebben.


TWEELINGEN (21 mei–20 juni): ‘Ik bied nooit weerstand aan verleiding’, verklaarde toneelschrijver George Bernard Shaw. Waarom durfde hij zo’n bizarre uitspraak te doen? ‘Omdat ik heb ontdekt dat dingen die slecht voor me zijn, me niet verleiden’, aldus Shaw. 

Ik stel voor dat je je best zult doen zijn houding de komende acht weken te belichamen, Tweelingen. Span je in voor een ​​gemoedstoestand die je alleen in verleiding brengt voor invloeden die gezond, leerzaam en inspirerend zijn. Je kunt het! Ik weet dat je het kan!


KREEFT (21 juni-22 juli): Toen hij nog een tiener was, nam Kreeft en cowboy Slim Pickens (1919-1983) deel aan rodeo’s, een sportevenement waarbij dappere atleten het opnemen tegen agressieve stieren. Toen Amerika aan de Tweede Wereldoorlog deelnam, ging Pickens naar een wervingsbureau om zich in te schrijven voor het leger. Gevraagd naar zijn beroep, antwoordde Pickens ‘rodeo’. De klerk hoorde het verkeerd en schreef in plaats daarvan ‘radio’ op. Pickens kreeg opdracht om te werken bij een radiostation van de landmacht in het Amerikaanse middenwesten, waar hij de hele oorlog doorbracht. Het was een veilige plek voor hem. 

Ik voorzie ook in jouw nabije toekomst zo’n fortuinlijke vergissing, Kreeft. Misschien meer dan één. Wees alert.


LEEUW (23 jul-22 aug.): Om je horoscoop op te stelen, heb ik ideeën geleend van vier beroemde Leeuwen. Ze beantwoorden allemaal aan je huidige astrologische behoeften. Ten eerste Leeuw en auteur PL Travers: ‘Meer en meer ben ik ervan overtuigd geraakt dat de grootste schat die je kunt bezitten het onbekende is.’ 

‘Er bestaat niet zoiets als te veel verwachten’

Ten tweede Leeuw en auteur Sue Monk Kidd: ‘Er is geen plek zo alert en levendig als het snijvlak tussen het oude en het nieuwe.’ Ten derde Leeuw en dichter Philip Larkin: ‘Originaliteit is anders zijn dan jezelf, niet dan anderen.’ Tot slot Leeuw en auteur Susan Cheever: ‘Er bestaat niet zoiets als te veel verwachten.’


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Ik moedig je aan om het perspectief van de spirituele auteur Ann Voskamp over te nemen. Ze schreef: ‘Ik wil schoonheid zien. In het lelijke, in de goot, in het lijden, in het dagelijkse, in de momenten voordat ik ga slapen.’ Ik begrijp dat het serieus nemen van deze opdracht een uitdaging kan zijn. De meesten van ons zijn snel in het herkennen van gebreken en gruwelijkheden, slechts weinigen zijn getraind om alert te zijn op elegantie, pracht en wonderen. 

Ben je bereid deze aanpak uit te proberen? Experimenteer ermee. Behandel dit als een kans om je waarnemingsvermogen te herprogrammeren. Over drie weken zullen je ogen en oren zijn afgestemd op wonderen die ze eerder nog misten.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Weegschaal, docent en antropoloog Johnnetta Cole schreef: ‘Het eerste teken van een ontwikkeld persoon is dat deze meer vragen stelt dan antwoorden geeft.’ Ik ben het hiermee eens en zou dit eraan toe willen voegen: een belangrijk kenmerk van een intelligent, leergierig persoon is dat ze meer vragen stelt dan antwoorden geeft. 

Volgens mijn astrologische inschatting is dit jouw moment om je intelligentie nieuwsgierigheid te te vergroten

Ik moedig je aan om de komende weken zo te zijn, Weegschaal. Volgens mijn astrologische inschatting is dit jouw moment om je intelligentie nieuwsgierigheid te vergroten. Een uitstekende manier om deze overeenkomst met het lot na te komen, is door interessante vragen te bedenken. Veel plezier daarmee.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Sommige mensen worden zo bedreven in tussen de regels door lezen dat ze de regels niet meer lezen’, schreef auteur Margaret Millar. Dat is geen veelvoorkomend probleem voor jullie Schorpioenen. Jullie zijn weliswaar expert in het tussen de regels door lezen, maar dat zorgt er niet voor dat jullie simpele feiten missen. Beter dan enig ander teken van de dierenriem, zijn jullie bedreven in het opmerken van zowel verborgen als voor de hand liggende zaken. 

Nog meer dan anders zullen de mensen om je heen profiteren van je kunst om de waarheid te benoemen

Gezien de astrologische voortekenen die de rest van 2021 voor je gelden, vermoed ik dat deze vaardigheid een virtuele superkracht van je zal zijn. En nog meer dan anders zullen de mensen om je heen profiteren van je kunst om de waarheid te benoemen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Verhalenverteller en mytholoog Michael Meade gelooft dat ieder van ons een innerlijke inheems persoon heeft – een deel van onze psyche dat van de natuur houdt en ervan kan leren, dat geneigd is om voorouders te vereren en ermee in contact te komen, heil zoekt in de vertrouwde geneugten van de aarde. 

De komende weken zullen een gunstige tijd voor je zijn om je relatie met je innerlijke inheemse persoon te cultiveren. Hoe veranderen je ervaringen als je je persoonlijke ritmen afstemt op het ritme van de aarde? Welke geneugten komen bovendrijven als je ernaar streeft om op dieper niveau contact te maken met dieren en planten en natuurlijke krachten?


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Steenbok en auteur Haruki Murakami schrijft: ‘Ik snakte altijd naar liefde. Voor één keer wilde ik weten hoe het was om er genoeg van te krijgen – om zoveel liefde te krijgen dat ik het niet meer aankon. Eén keer maar.’

De meesten van ons delen dat verlangen, hoewel weinigen het toegeven. Maar ik dring er bij je op aan dit verlangen de komende twee weken vooraan in je bewustzijn te plaatsen. Ik moedig je aan je verlangen naar maximale liefde als een heilige kracht te behandelen, als een deugd om te koesteren en er trots op te zijn. Ik stel zelfs voor dat je je verlangen met anderen deelt. Dat zal misschien niet meteen resulteren in een totale bevrediging van het verlangen, maar wie weet? Misschien ook wel. Als er ooit een tijd is dat een dergelijke bevrediging kan plaatsvinden, dan is dat binnenkort.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Een artikel in tijdschrift Scientific American verklaarde: ‘De meeste mensen weten niet wanneer ze moeten stoppen met praten.’ Gesprekken tussen vreemden en tussen vrienden duren meestal te lang. Slechts twee procent van alle dialogen eindigt wanneer beide partijen dat wensen. 

Dat is het slechte nieuws, Waterman. Het goede nieuws is dat de komende weken je gevoeligheid voor dit probleem groter zal zijn dan normaal. Het resultaat is dat jouw woorden extra beknopt en effectief zullen zijn: overtuigender, interessanter en invloedrijker. Profiteer van deze subtiele superkracht! (Meer info: tinyurl.com/WhenToStop)


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ira Glass produceert sinds 1996 de befaamde radioserie This American Life. In 2013 kreeg hij als beloning voor zijn uitmuntendheid een verhoging van zijn jaarsalaris aangeboden, van 170.000 dollar naar 278.000 dollar. Hij accepteerde het voor een jaar, maar vroeg toen om het te verlagen naar 146.000 dollar. Hij noemde de forse loonsverhoging ‘ongepast’. 

Wat?! Ik waardeer zijn bescheidenheid, maar ik keur deze af. Ik ben er altijd voorstander van dat Vissen zoals Ira Glass hun waarde volledig omarmen en alle beloningen die ze worden aangeboden fanatiek aannemen. Dus ik ben geneigd, vooral nu, om je aan te sporen NIET zoals Glass te zijn. Grijp alsjeblieft alle kudos, voordelen en zegeningen die je verdient.


Huiswerk van deze week:

Vertel hoe iedereen ter wereld meer zoals jij zou moeten zijn. Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven