‘Wees niet ziekelijk zelfvoorzienend’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 december 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week 2 tot 9 december.

RAM (21 maart–april 19): Het is een gunstige tijd om enthousiast te worden over je toekomst op lange termijn en om mogelijkheden te beschouwen die voorheen aan de randen van je bewustzijn lagen. Ik zou graag zien dat je je hart openstelt voor de zoete donkere gevoelens die je koestert, je geest ontwrichtende maar voedende ideeën en je onderbuik voor woelige ingevingen. Wees dapper, Ram! Begin gesprekken met het onverwachte, het onbekende en het onontdekte.


STIER (20 april–mei 20): Een Tumblr-blogger genaamd Evan (lotad.tumblr.com) richt zich tot een potentiële liefdeskandidaat: ‘Hou je van slapen, ik namelijk wel’, schreef hij. ‘We zouden het eens samen moeten doen.’

Misschien wil je een soortgelijke uitnodiging uitsturen, Stier. Nu is het de juiste tijd voor je om je onderbewustzijn te verweven met het onderbewustzijn van een bondgenoot die je vertrouwt. Julie zouden buitengewoon helende energie voor elkaar kunnen opwekken als jullie samen liggen te dommelen in de duisternis. Andere aanbevolen activiteiten: samen mediteren; samen fantaseren; samen zingen; samen de spirituele liefde bedrijven. (PS: Als je niet zo’n menselijke bondgenoot hebt, slaap en mediteer dan met een geliefd dier of denkbeeldige vriend).


TWEELINGEN (21 mei–20 juni): Tweeling en auteur Chuck Klosterman schrijft: ‘Het is veel gemakkelijker om te beschrijven waarom iets verschrikkelijk is dan waarom het goed is.’ Dat lijkt voor veel schrijvers op te gaa. Mijn levenswerk is echter deels een rebellie tegen het makkelijke. Ik wil niet chronisch focussen op wat slecht, ziek en desolaat is. In plaats daarvan streef ik ernaar meer energie te steken in wat Klosterman zegt dat moeilijk is, namelijk oprecht (maar niet naïef) te schrijven over de vele dingen die goed, verlossend en verheffend zijn.

‘Een optimistische geest vindt tientallen mogelijke oplossingen voor elk probleem dat de pessimist als onoplosbaar beschouwt’

In het licht van je huidige astrologische voortekenen, Tweelingen, dring ik er bij je op aan de komende drie weken mijn perspectief over te nemen. Onthoud wat de filosoof Robert Anton Wilson zei: ‘Een optimistische geest vindt tientallen mogelijke oplossingen voor elk probleem dat de pessimist als onoplosbaar beschouwt.’


KREEFT (21 juni–22 juli): Een organisatie in Turkije heeft besloten een nieuw gebouw neer te zetten om haar werknemers in te huisvesten. De Saruhanbey Stichting voor Kennis, Cultuur en Onderwijs koos een stuk grond in de stad Manisa. Maar er was een probleem. Op het terrein stond een drie eeuwen oude pijnboom. De plaatselijke autoriteiten wilden niet toestaan dat deze werd omgehakt. Daarom ontwierpen de architecten een gebouw met ruimten en gaten waarin de boom volledig kon worden ingepast.

Ik raad je aan dit wonder de komende weken en maanden te beschouwen als een bron van persoonlijke inspiratie. Hoe zou je sierlijk met de natuur kunnen samenspannen bij het maken van je toekomstige meesterwerk of hobbyproject? Hoe kun je om beperkingen heen werken en nuttige, ongewone schoonheid creëren?


LEEUW (23 juli-22 aug.): Schrijfster Melissa Broder schreef in een ongerijmd essay: ‘Is nepliefde beter dan echte liefde? Echte liefde is verantwoordelijkheid, compromis, onbaatzuchtigheid, aanwezig zijn, en al die shit. Nepliefde is magie, opwinding, valse hoop, verliefdheid, en high worden van de mogelijkheid dat een ander je gaat redden van jezelf.’

Er is een grote kans dat de echte liefde in je leven magie en opwinding zal bevatten

Ik stel voor, Leeuw, dat je zulke belachelijke gedachten over liefde de komende weken en maanden omzeilt. En wel hierom: er is een grote kans dat de echte liefde in je leven magie en opwinding zal bevatten, zelfs als verantwoordelijkheid, compromis, onbaatzuchtigheid en aanwezigheid vereisten zijn.


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Maagd en auteur Andre Dubus III beschrijft momenten waarop ‘ik me dom, ongevoelig, middelmatig, talentloos, verkeerd en kwetsbaar voel – alsof ik elk moment kan gaan huilen’. Dat klinkt vreselijk, toch? Maar het is niet vreselijk voor hem. Juist het tegenovergestelde. ‘Ik heb gemerkt dat als dat gebeurt’, concludeert hij, ‘het meestal betekent dat ik behoorlijk goed, behoorlijk diep, behoorlijk rauw aan het schrijven ben.’

Ik vertrouw erop dat jij je binnenkort in een vergelijkbare toestand zult bevinden, Maagd. Zelfs als je geen schrijver bent, zullen de overvloed en vruchtbaarheid die voortkomen uit deze onderdompeling in kwetsbaarheid je meer kracht geven dan je je kunt voorstellen.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): ‘Het probleem van twee en twee bij elkaar voegen is dat je soms vier krijgt, en soms 22.’ Dat zei auteur Dashiell Hammett, en nu geef ik het aan jou door, net op tijd voor een fase van jouw cyclus waarin twee en twee samen waarschijnlijk geen vier oplevert, maar eerder 22 of een andere onregelmatigheid. Aangezien ik je van tevoren heb ingelicht, zal het geen probleem zijn. Integendeel. Je bent voorbereid en zal je sneller aanpassen dan wie dan ook en daarmee een dosis exotisch geluk genereren.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): In haar gedicht ‘Is/Not’, zegt Schorpioen-dichteres Margaret Atwood tegen een minnaar: ‘Je bent niet mijn dokter, je bent niet mijn genezing, niemand heeft die macht, je bent slechts een medereiziger.’ Ik juich haar toe voor het uitspreken van een axioma waar ik dol op ben, namelijk dat niemand, zelfs niet de persoon die het meest van je houdt, ooit volledig verantwoordelijk kan zijn voor het oplossen van alles wat mis is in je leven. 

Maar ik denk wel dat Atwood te ver gaat. In sommige gevallen kunnen bepaalde mensen ons namelijk een zekere mate van genezing bieden. En we moeten ontvankelijk zijn voor die mogelijkheid. We moeten niet zo ziekelijk zelfvoorzienend zijn dat we ons afsluiten voor tedere hulp. En nog iets: het feit dat die hulp niet volmaakt is, betekent niet dat ze nutteloos is en afgewezen moet worden. 


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): ‘Al mijn dagen heb ik er evenzeer naar verlangd de juiste weg te bewandelen als mijn eigen dwalende weg te gaan’, schreef de Noors-Deense romanschrijver Sigrid Undset. Ik denk dat ze in beide is geslaagd. Ze won een Nobelprijs voor Literatuur. Haar trilogie over een veertiende-eeuwse Noorse vrouw werd in tachtig talen vertaald. Ik concludeer dat voor haar – en ook voor jou in de komende weken en maanden – het bewandelen van de juiste weg en je eigen dwalende pad hetzelfde zal zijn.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Steenbok en auteur Susan Sontag schepte nogal op toen ze schreef: ‘Een van de gezondste dingen aan mij – mijn vermogen om te overleven, terug te buigen, te bloeien – is nauw verbonden met mijn grootste neurotische zwakte: mijn vaardigheid om los te komen van mijn gevoelens.‘

December is de Blijf-Nauw-Verbonden-Met-Je-Gevoelens Maand

Alles aan haar verklaring doet me NEE! schreeuwen. Ik bedoel, ik geloof zeker dat dit mechanisme voor haar werkte; ik misgun haar dat niet. Maar als student psychologie en spiritualiteit weet ik dat het loskoppelen van gevoelens voor de meesten van ons de slechtst mogelijke strategie is als we fysiek en geestelijk gezond willen zijn. En ik adviseer je daarom om de komende weken het tegenovergestelde te doen. December is de Blijf-Nauw-Verbonden-Met-Je-Gevoelens Maand.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): In sommige kleine steden op de Filippijnen kunnen mensen worden gestraft en beboet voor roddelen. Sommige lokale bewoners zijn daarom terughoudend geworden in het uitwisselen van verhalen over de stiekeme, sexy, vermakelijke dingen die hun buren doen. Ze klagen dat hun vrijheid van meningsuiting is ingeperkt.

Als je in een van die steden zou wonen, zou ik je aanraden om de komende weken de wet te overtreden. Naar mijn astrologische mening moet dynamische roddel een van je troeven zijn. Goed geïnformeerd blijven over de menselijke komedie is essentieel voor je vermogen om te gedijen.


VISSEN (19 feb.–20 maart): ‘Originaliteit bestaat in het denken voor jezelf, en niet in het denken in tegenstelling tot andere mensen’, schreef Vissen-auteur James Fitzjames Stephen (1829-1894). Anders gezegd: opstandig zijn is niet inherent creatief. Als je jezelf in de eerste plaats definieert door iemands ideeën af te wijzen of erop te reageren, word je door die ideeën beheerst.

Houd hier rekening mee, lieve Vissen. Ik wil dat je de komende twaalf maanden je astrologische potentieel ten volle benut, en dat is: absoluut origineel zijn. Je waarnemingen en inzichten zullen ongewoon helder zijn als je jezelf beschermt tegen zowel groepsdenken als tegen een dwangmatige verwerping daarvan.


Huiswerk

Ik nodig je uit om mij je verlanglijstje voor de feestdagen te sturen. Wat wil je? Wat heb je nodig? freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven