‘Wees volledig en rijkelijk jezelf’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 23 december 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week 23 tot 30 december.

RAM (21 maart-19 april): Je kunt in 2022 een stoutmoediger verhalenverteller worden. Je zou je vermogen kunnen laten groeien om de kernwaarheden over je leven weer te geven met onderhoudende verhalen. Bonus: de ervaringen die op je pad komen, leveren dan het ruwe materiaal om nog interessanter te worden dan je al bent.

‘Om een goede verhalenverteller te zijn, moet je springlevend zijn’

Kijk naar deze woorden van verhalenverteller Ruth Sawyer: ‘Om een goede verhalenverteller te zijn, moet je springlevend zijn. Het is niet mogelijk een nieuw vuur te ontsteken uit opgebrande sintels. De beste traditionele verhalenvertellers zijn degene die dicht bij kern van alles leven – de aarde, de zee, de wind en het weer. Die eenzaamheid en stilte kennen. Die ononderbroken de tijd nemen om echt te voelen, om voortdurend naar begrip te reiken.’


STIER (20 april-20 mei): Stier en auteur May Sarton schreef een gedicht over haar rijpwording tot de persoon die ze altijd had gedroomd te zijn. ‘Nu word ik mezelf’, zei ze opgetogen. ‘Het heeft tijd gekost, vele jaren en plaatsen; ik ben ontbonden en door elkaar geschud, heb gezichten van andere mensen gedragen.’ Maar uiteindelijk, zei ze, ‘versmelt alles nu, valt op zijn plaats van wens tot daad, van woord tot stilte. Mijn werk, mijn liefde, mijn tijd, mijn gezicht: samengebracht in één intens gebaar van groeien als een plant.’

Ik nodig je uit om Sartons gedicht als een primaire inspiratiebron te nemen voor 2022. Maak het tot je leidraad zodat ook jij volledig en rijkelijk jezelf wordt.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): In 2012 overleed de schrijver Gore Vidal de dag nadat Tweelingen en schrijver Maeve Binchy overleed. Ze waren beiden beroemd, hoewel Binchy meer boeken verkocht dan Vidal. Vidal was interessant maar problematisch voor mij. Hij zei graag dat slagen voor hem niet genoeg was; hij wilde dat anderen faalden. De ellende van zijn medemensen versterkte zijn tevredenheid over zijn eigen prestaties. Daar tegenover koesterde Binchy de gulle wens dat iedereen succes zou hebben. Zij voelde dat haar grootsheid werd vergroot door de grootsheid van anderen.

In 2022 zal het voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid van vitaal belang zijn om het perspectief van Binchy te cultiveren, niet dat van Vidal. Naarmate je het fortuin van anderen viert en doet groeien, zal je eigen fortuin bloeien.


KREEFT (21 juni-22 juli): Politiek leider Nelson Mandela, een Kreeft, zat ten onrechte zevenentwintig jaar gevangen. Na zijn vrijlating werd hij president van Zuid-Afrika en won de Nobelprijs voor de Vrede. Over het verlaten van de gevangenis in 1990 schreef hij: ‘Toen ik de deur uitliep naar de poort die naar mijn vrijheid zou leiden, wist ik dat als ik mijn bitterheid en haat niet achter me zou laten, ik nog steeds in de gevangenis zou zitten.’

2022 zal je bevrijding zal brengen uit beperkende situaties

Ook al heb jij geen ontberingen geleden die ook maar in de buurt komen van wat Mandela heeft gedaan, toch ben ik blij te kunnen melden dat 2022 je bevrijding zal brengen uit beperkende situaties. Neem de aanpak van Mandela maar over als je creatief gebruik gaat maken van je nieuwe vrijheid.


LEEUW (23 juli-22 aug.): De Franse dichter André Breton schreef: ‘Je vous souhaite d’être follement aimée.’ Je zou deze woorden kunnen weergegeven als ‘Het is mijn wens dat je tot het punt van waanzin bemind wordt’ of: ‘Ik wens dat je waanzinnig bemind wordt’. Dat klinkt romantisch, maar het is eigenlijk een vloek. Waarom zouden we bemind willen worden tot het punt van waanzin? Iemand die op die manier van je ‘houdt’ is misschien leuk voor een tijdje, maar zal uiteindelijk een vreselijk ongemak en voortdurende verstoring worden.

Dus, lieve Leeuw, ik wens je niet toe dat je in 2022 tot op het punt van waanzin bemind zult worden, ook al denk ik dat de komende maanden een interessante en leerzame tijd voor l’amour zullen zijn. In plaats daarvan zal ik je iets toewensen dat meer beheersbaars en plezierig is: dat je geliefd zult worden met respect, gevoeligheid, zorg en intelligentie.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Veel mensen in onze cultuur zijn intellectueel slim, maar emotioneel niet erg slim. De wijsheid van gevoelens wordt ondergewaardeerd. Daar ben ik het niet mee eens! Een van mijn grote kruistochten is het opkomen voor deze verwaarloosde bron van inzicht. Ik reken erop dat je in 2022 mijn bondgenoot zult zijn.

Wanneer je een beslissing moet nemen, stem dan af op wat je lichaam en hart je vertellen en op wat je verstand je adviseert

Waarom? Omdat je, volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen, het potentieel hebt om je emotionele intelligentie in de komende maanden te laten rijpen. Heb je ideeën over hoe je ten volle kunt profiteren van deze gelukkige omstandigheid? Hier is een tip: Wanneer je een beslissing moet nemen, stem dan af op wat je lichaam en hart je vertellen en op wat je verstand je adviseert.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Viktor Frankl, Holocaustoverlevende, zei dat betekenisgeving van cruciaal belang is. Het is de belangrijkste voldoening die mensen door de jaren op de been houdt: het gevoel dat hun leven zin heeft en dat bepaalde ervaringen betekenis hebben.

Ik stel voor dat je dit tot jouw thema voor 2022 maakt. De vraag ‘Ben je gelukkig?’ is een deelverzameling van de meer omvattende vraag: ‘Streef je een bestemming na die voor jouw zinvol is?‘ Hier is de andere grote vraag: ‘Als wat je doet niet zinvol voelt, wat ga je er dan aan doen?’


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioen en gitarist Rowland S. Howard sprak over ‘de grootse momenten waarop liefde echt verandert in iets veel groters dan je ooit had gedroomd, iets lichtgevends’. Afgaande op de astrologische configuraties in 2022, heb ik de sterke hoop en verwachting dat je langdurige perioden zult ervaren waarin de liefde aan die beschrijving voldoet. Besluit voor het beste resultaat om genereuzer en vindingrijker te worden in het uiten van liefde dan je ooit bent geweest.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Ik heb mijn hele leven geprobeerd om een thuis te vinden’, schrijft dichter Chelsea Dingman. Ik weet dat sommige Boogschutters zich verzetten tegen de drang om dat te doen. Het is mogelijk dat je het zoeken naar een echt en compleet thuis vermijdt. Misschien beschouw je de hele wereld als je thuis, of beschouw je een heleboel verschillende plaatsen als je thuis. En beperk je het gevoel en het concept van ‘thuis’ liever niet tot één plaats, gebouw of gemeenschap.

Ik vermoed dat 2022 je onverwachte nieuwe inzichten over thuis zal brengen

Of je nu wel of niet tot dat soort Centauren behoort, ik vermoed dat 2022 je onverwachte nieuwe inzichten over thuis zal brengen, en je misschien zelfs het gevoel zal geven dat je eindelijk in je ultieme heiligdom bent aangekomen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Om ervoor te zorgen dat 2022 jou de meest interessante en nuttige soort vooruitgang zal brengen, moet je goed zorgen voor je belangrijkste vriendschappen en allianties, ook als je zoekt naar uitstekende nieuwe vriendschappen en allianties.

‘Zoek mensen die beter zijn dan jij – niet slimmer, niet hipper, maar vriendelijker, guller, en vergevingsgezinder’

Koester voor het beste resultaat deze gedachten van schrijfster Hanya Yanagihara: ‘Zoek mensen die beter zijn dan jij – niet slimmer, niet hipper, maar vriendelijker, guller, en vergevingsgezinder – en waardeer hen dan voor wat ze je kunnen leren, en luister naar hen als ze je iets over jou vertellen, hoe slecht – of goed – dat ook moge zijn.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Ergens tijdens de Noordelijke Song Dynastie die van 960 tot 1127 over China heerste, maakte een ambachtsman een witte keramische kom met een diameter van vijf centimeter. Ongeveer duizend jaar later kocht een familie in New York de kom op een rommelmarkt voor 3 dollar. De kom stond een paar jaar op de schoorsteen in hun huis totdat ze het idee kregen om hem door een kunstverzamelaar te laten beoordelen. Korte tijd later werd de kom op een veiling verkocht voor 2,2 miljoen dollar. Ik zeg niet dat 2022 net zo’n dramatische financiële gebeurtenis als deze zal brengen. Maar ik verwacht wel dat je geluk met geld op een hoogtepunt zal zijn.


VISSEN (19 feb.-20 maart): In het Quechua dat in delen van Peru wordt gesproken, betekent het woord takanakuy ‘wanneer het bloed kookt’. Elk jaar rond deze tijd organiseert de gemeenschap van Chumbivilcas een feestdag genaamd Takanakuy. Mensen verzamelen zich in het centrum van de stad om met elkaar te vechten, hun geschillen bij te leggen zodat ze die kunnen vergeten en opnieuw kunnen beginnen.

Als mijn vriend en ik in het afgelopen jaar een persoonlijk conflict hadden gehad, sloegen en schopten we elkaar – maar niet te hard – totdat we gezuiverd waren van onze rancune en wrok. De lei tussen ons zou schoon zijn. Bestaat er een humoristische versie van dit ritueel dat je zou kunnen uitvoeren zonder zelfs maar zachtjes te hoeven slaan en schoppen? Ik raad je aan er een te verzinnen!

Het huiswerk van deze week

Waar wil je jezelf mee feliciteren over een jaar…? freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven