‘Laat mos je rolmodel zijn’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 13 januari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 13 januari tot 20 januari.

RAM (21 maart-19 april): De komende maanden zullen een uitstekende tijd voor je zijn om de kunst van het ‘Gevoelvol Opscheppen’ te verkennen. Is een van onderstaande beschrijvingen op jou van toepassing? Zo ja, voel je dan vrij om deze in 2022 rijkelijk te gebruiken.

1. Praktisch idealist met flexibele strategieën. 2. Genie wat betreft Interessante Intimiteit. 3. Onstuimige Heler met onstuimige Kennis van de Wegen van de Ziel. 4. Vrijgevochten Grappenmaker die mensen om Oprechte en Helende redenen aan het lachen maakt. 5. Bekwame Strijder. 6. Meester in Empathie met als specialiteit Creatief Mededogen. 7. Speels Reservoir van Slimme Eros. 8. Hofleverancier van Pittige Wijsheid en Schattige Brutaliteit. 9. Ambachtelijke oproeper van Vreugde.


STIER (20 april-20 mei): Mensen die tabak gebruiken, lopen het risico korter te leven dan ze anders zouden doen. Roken is schadelijk voor de gezondheid. Degenen die roken tussen hun twintigste en veertigste kunnen tien jaar van hun levensduur afsnoepen. Maar dit is het goede nieuws: als je voor je veertigste stopt met roken, krijg je het grootste deel van die tien jaar terug.

Je zult meer kracht dan ooit tevoren hebben om te ontsnappen aan schadelijke verslavingen en dwangmatigheden

Ik breng deze gegevens onder je aandacht omdat ze je in 2022 zou kunnen motiveren. Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen zul je meer kracht dan ooit tevoren hebben om te ontsnappen aan de schadelijke verslavingen en dwangmatigheden die je hebt – en kan je daarom beginnen met het terugwinnen van je volledige vitaliteit.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): In mei 1974 gaf The Grateful Dead een nieuwe wending aan live-optredens. Toen ze in Cow Palace in San Francisco speelden, versterkten ze hun muziek met een ‘Wall of Sound’: 604 opgestapelde luidsprekers, samen goed voor 26.000 watt. Trakteerde een band zijn fans ooit op een luider volume en een helderder geluid?

Ik zou deze doorbraak graag tot een van jouw topmetaforen voor 2022 willen maken. Volgens mijn analyse is het een geweldig jaar voor jou om je signaal te versterken. Ik nodig je uit om je boodschap met maximaal vertrouwen en helderheid te verspreiden. Laat de wereld zien wie je bent, met alle flair die je kunt opwekken.


KREEFT (21 juni-22 juli): Filosoof Emil Cioran zei dat hij wijze filosofen verachtte. Waarom? Omdat ze voorzichtige gelijkmoedigheid betrachten, die hij als leeg en steriel beschouwde. In de ogen van Cioran vermijden deze diepe denkers sterke gevoelens zodat zij in koele veiligheid kunnen leven, vrij van de zenuwslopende paradoxen van het leven.

Ik ben het met hem eens dat zo’n toestand onwenselijk is. Maar Cioran stelde hier tegenover het leven van gewone mensen die hij bewonderde, die ‘vol zijn van onverzoenlijke tegenstellingen’ en die ‘lijden aan grenzeloze onrust’.

Mijn vraag aan Cioran: Zijn er geen andere opties tussen deze twee uitersten? En mijn antwoord: Natuurlijk zijn die er! En jij kunt daar in 2022 het bewijs van zijn, Kreeft. Ik verwacht dat je vol diepe gevoelens zult zijn, gretig naar nieuwe ervaringen, en doordrenkt van levenslust – met minder angst en minder onverzoenlijke tegenstrijdigheden dan ooit tevoren.


LEEUW (23 juli-22 aug.): In 1838 was de carrière van de negentwintigjarige bioloog Charles Darwin nog pril. Hij had zijn evolutietheorie nog niet ontwikkeld en was nog geen superster van de wetenschap. Hij piekerde over de mogelijkheid om zijn nicht Emma Wedgwood een huwelijksaanzoek te doen. In getrouwd zijn zag hij enkele voordelen: ‘een constante metgezel en een vriendin op latere leeftijd; de charmes van muziek en vrouwelijk geklets – goede dingen voor iemands gezondheid’. Niet getrouwd: ‘geen kinderen; niemand om voor te zorgen op oudere leeftijd; minder geld voor boeken, verlies van tijd, en een plicht om te werken voor geld’.

Veel plezier bij het maken van je lijst met voors en tegens!

Ik breng dit onder jouw aandacht, Leeuw, omdat ik vermoed dat je in 2022 in de verleiding kunt komen en geïnspireerd kunt raken om je lot diepgaand te verweven met dat van interessante personages. Een echtgenoot, partner of medewerker? Wie weet. Misschien een geliefd dier of spirituele gids? Veel plezier bij het maken van je lijst met voors en tegens!


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Wat was jouw favoriete speelgoed als kind? Dit zou een goed moment zijn om daar dierbare herinneringen aan op te halen, er zelfs een moderne versie van aan te schaffen, zodat je het plezier dat ze je gaven kunt herbeleven.

Volgens mijn astrologische analyse doe je er verstandig aan je innerlijke kind uit te nodigen een grotere rol in je leven te spelen door je bezig te houden met een breed scala aan speelse activiteiten. Dus ja, overweeg de mogelijkheid om kleurpotloden, Lego, poppen en marionetten, videospelletjes, waterpistolen, rolschaatsen, jojo’s, springtouwen en bordspelletjes voor jezelf te kopen. En verwaarloos niet de geneugten van forten van dekens, kartonnen dozen, zandtaartjes of gewoon wat simpele oude stokken.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): In zijn roman The Story of a Marriage vraagt Andrew Sean Greer zich af: ‘Vormt de liefde zich altijd als een parel rond de verharde stukken van het leven?’ Mijn antwoord zou zijn: ‘Nee, niet altijd, maar als het gebeurt, is ze doorgaans extra zoet en blijvend.’

Een van mijn wensen en voorspellingen voor jou in 2022, Weegschaal, is dat de liefde zich rond jouw verharde stukjes zal vormen. Voor het beste resultaat: stel je open voor de optie dat moeilijkheden kunnen uitbloeien tot gunstigheden. Zoek naar mogelijkheden die worden gezaaid door noest werk.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Het is de moeite waard om lang genoeg te leven om elk gevoel van bitterheid dat je hebt verworven, te overstijgen.’ Dat schreef auteur Marilynne Robinson en ik beveel haar gedachte aan als een van je opbeurende contemplaties in 2022.

Dit zou het jaar kunnen en moeten zijn om je te bevrijden van je psychische rommel

Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen zullen de komende maanden een gunstige tijd zijn om oude grieven te ontmantelen en op te lossen, zoveel als je kunt. Dit zou het jaar kunnen en moeten zijn om je te bevrijden van je psychische rommel – omwille van je eigen mentale, fysieke en spirituele gezondheid, maar ook omwille van die van anderen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Sommige critici beschouwen schrijfster Diana Wynne Jones als een genie op haar vakgebied: het schrijven van fantasyromans voor kinderen en jongvolwassenen. Zijzelf had een gulle geest toen ze beweerde: ‘Ik heb het sterke gevoel dat iedereen waarschijnlijk wel ergens geniaal in is; het is gewoon een kwestie van het te vinden.’

Als je nog niet zeker weet waar jouw unieke genialiteit ligt, Boogschutter, dan geloof ik dat 2022 je dat in volle glorie zal laten zien. En als je het al wel weet, zullen de komende maanden een tijd zijn waarin je je vermogen om toegang te krijgen tot je genialiteit en deze tot uitdrukking te brengen, drastisch wordt verdiept.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Bioloog en Steenbok Robin Wall Kimmerer schreef een meditatief boek over mos: Gathering Moss: A Natural and Cultural History of Mosses. Het was haar antwoord op vragen die ze zichzelf had gesteld: waarom heeft deze onopvallende plant het 350 miljoen jaar volgehouden? Zoveel andere soorten zijn uitgestorven, maar waarom heeft mos standgehouden gedurende alle klimaatveranderingen en wijzigingen op aarde? En welke lessen kunnen wij aan dit succes ontlenen?

Dit zijn Kimmerers conclusies: mos leert ons de waarde ‘van klein zijn, van meer geven dan je neemt, van werken met de natuurwetten, bijeenblijven’. In overeenstemming met de astrologische voortekenen in 2022, Steenbok, geloof ik dat mos je rolmodel zou moeten zijn.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Schrijfster Joyce Carol Oates is zeer succesvol en heeft diverse belangrijke prijzen gewonnen. Maar ze omschrijft haar werk als moeizaam en tijdrovend. ‘Ik werk heel langzaam,’ zegt ze. ‘Het is als het bouwen van een ladder, sport voor sport, terwijl je hem beklimt. Het is niet de beste manier om een ladder te bouwen, maar ik weet geen andere manier.’

Ik zou haar aanpak niet altijd voor jou aanraden, Waterman, maar in 2022 doe ik dat wel. Zolang je bereid bent om geleidelijke, stapsgewijze vooruitgang te accepteren, zal je veel goed werk gedaan krijgen.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ik heb een citaat voor jou geselecteerd om te gebruiken als een van jouw leidende principes in 2022. Ik dring er bij je op aan om in de komende vierentwintig uur een specifieke actie te ondernemen die bewijst dat je het citaat serieus neemt.

‘Mensen moeten breken met de illusie dat hun leven al is geschreven’

Hier is de wijsheid, verwoord door rabbijn, filosoof en Vissen Marc-Alain Ouaknin: ‘Mensen moeten breken met de illusie dat hun leven al is geschreven en hun paden al zijn vastgelegd.’ Het is tijd om alles opnieuw uit te vinden, lieve Vissen.


Het huiswerk van deze week

Wat is voor jou het belangrijkste om je in 2022 van te ontdoen?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven