‘Wees begerig naar omhelzingen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 24 februari 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 24 februari tot 3 maart.

RAM (21 maart-19 april): ‘Een dood ding kan met de stroom meegaan, maar alleen een levend ding kan ertegenin gaan,’ schreef auteur G.K. Chesterton. Amen! Beschouw zijn observatie als het eerste deel van jouw horoscoop. 

Hier is het tweede deel: soms is het de juiste aanpak om met de stroom mee te gaan, om je te laten meevoeren door elementaire krachten. Maar daar is het nu niet de juiste tijd voor. Ik stel voor dat je experimenteert met reizen tegen de stroom in. Probeer te vinden wat mensen die voor de makkelijke weg kiezen nooit zullen ervaren. Doe dat nederig, natuurlijk, en met optimale nieuwsgierigheid.


STIER (20 april-mei 20): ‘Je mag nooit op mensen gaan staan om vooruit te komen,’ zei tv-persoonlijkheid en auteur Star Jones, ‘maar je kunt wel over ze heen stappen als ze in de weg staan.’ 

Je belangrijkste taak is om jezelf te bevrijden van invloeden die je belemmeren

Ik vermoed dat de komende maanden voor jou de tijd is om werkelijk over mensen heen te stappen die je in de weg zitten. Het is niet nodig om boos op ze te zijn, ze te bekritiseren of over ze te roddelen. Dat zou jou de energie ontnemen om je steeds duidelijker wordende dromen te volgen. Je belangrijkste taak is om jezelf te bevrijden van invloeden die je belemmeren om heer en meester van je eigen lot te zijn.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Tweelingen Gina Rowlands is nu met pensioen, na een bekroonde carrière van zes decennia als acteur. Op twintigjarige leeftijd besloot ze wat ze met haar leven wilde, en haar ouders gaven haar hun zegen. Ze zegt: ‘Ik ging naar huis en vertelde mijn moeder dat ik wilde stoppen met de universiteit en actrice wilde worden, en zij zei: “Huh, dat klinkt fascinerend. Geweldig!” En ik vertelde het mijn vader, en hij zei letterlijk: “Het kan me niet schelen of je olifantentrainer wilt worden, als het je maar gelukkig maakt”.’ 

Lieve Tweelingen, de komende maanden zou ik graag hebben dat je dezelfde aanmoediging krijgt voor je ontluikende ideeën en plannen. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je omringd wordt door mensen zoals Rowlands’ ouders? Ik hoop dat je aan een langetermijnproject begint om alle steun te krijgen die je nodig hebt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Nu je een astrologische fase ingaat waarin weidse, expansieve overpeinzingen leuk en gezond voor je zijn, zal ik je er enkele aanbieden. Hopelijk zullen ze je inspireren tot eigen weidse overpeinzingen. 

‘Ik ben niet religieus, maar ik hou van God, en hij houdt van mij’

Ten eerste is hier kunstenaar M.C. Escher: ‘Verwondering is het zout der aarde.’ Vervolgens, schrijver Salman Rushdie: ‘Wat echt is en wat waar is, is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde.’ Dichter Allen Ginsberg: ‘Als je iets duidelijk opmerkt en het levendig ziet, dan wordt het heilig.’ Een gezegde van het Omaha-volk: ‘Stel vragen vanuit je hart, en je zult antwoorden krijgen vanuit je hart.’ G. K. Chesterton: ‘Laat je religie minder een theorie zijn en meer een liefdesaffaire.’ En ten slotte toneelschrijver Tony Kushner: ‘Ik ben niet religieus, maar ik hou van God, en hij houdt van mij.’


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Vanuit liefde kun je met oprechte woede spreken’, schreef schrijver Eudora Welty. Dit is hoe ik dat interpreteer in het licht van het huidige hoofdstuk in jouw levensverhaal: je hebt de kans om verkeerd uitgelijnde energie opnieuw te kalibreren. Je hebt het noodzakelijke inzicht om een onevenwichtigheid te herstellen of een illusie op te helderen of een stroom te corrigeren die uit koers is geraakt. En verreweg de beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van de kracht van liefde. 

Dit zal echter met hartstocht en intense helderheid moeten gebeuren. Deze missie vereist dat je zowel meelevend als vastberaden bent. Je huiswerk: onderzoek hoe je transformerende waarheden op vriendelijke wijze kunt uiten.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd en professor politieke wetenschappen Tatah Mentan is geboren en getogen in Kameroen, dat nooit volledig is hersteld van de slopende kolonisatie door Duitsland, Frankrijk en Engeland. De democratische traditie is er broos. Toen Mentan voor het eerst lesgaf aan een universiteit in de Kameroense hoofdstad, vonden de autoriteiten zijn ideeën te controversieel. De zestien jaar daarna probeerde hij trouw te blijven aan zichzelf en tegelijkertijd de censuur van de overheid te vermijden, maar de druk bleek te groot. Hij vreesde voor zijn veiligheid en vluchtte naar de VS. 

Ik wend me tot hem voor een advies dat jou de komende weken goed van pas zal komen. Mentan zegt: ‘Vrede betekent niet dat je je op een plek bevindt zonder lawaai, problemen of zwaar werk. Vrede betekent dat je door dat alles omringd wordt en toch kalm blijft in je hart.’


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘Alles wat je vanuit het hart doet, verrijkt je, maar soms pas jaren later,’ aldus schrijver Mignon McLaughlin. 

Namens de kosmos verontschuldig ik me dat het zo lang heeft geduurd

Het verheugt me je te kunnen meedelen, Weegschaal, dat je spoedig een beloning zult ontvangen voor de edelmoedige daden die je in het verleden hebt verricht. Namens de kosmos verontschuldig ik me dat het zo lang heeft geduurd. Maar in ieder geval: eindelijk is het zover. Onderschat niet de grootte van deze gebeurtenis. En laat verdriet over vroegere ontberingen je niet afremmen om deze compensatie enthousiast te omarmen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Hoe redelijk en analytisch je ook bent, Schorpioen, je voelt een behoorlijke aantrekkingskracht tot magie. Je verlangt naar de verfrissing en verkwikking van irrationele mysteries. Je wilt verrukt raken door uitbarstingen van rauwe, oeroude levenslust. 

Volgens mijn astrologische inschatting zul je deze gevoelens de komende weken nodig hebben. En dat is goed en gezond en sacraal! Maar laat tegelijkertijd je onderscheidingsvermogen niet in de steek. Houd dit op de achtergrond draaiende terwijl je geniet van de verjongende confrontatie met de raadselachtige genoegens van het Grote Onbekende.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Schrijver Diane Ackerman zegt: ‘Bij afwezigheid van aanraken en aangeraakt worden, kunnen mensen van alle leeftijden ziek worden en huidhonger krijgen. Aanraking lijkt net zo essentieel te zijn als zonlicht.’ Dit is sowieso belangrijk om te onthouden, maar het zal voor jou de komende weken extra cruciaal zijn om in gedachten te houden. 

Ik adviseer je om vindingrijk, nederig en openhartig te zijn terwijl je zo veel mogelijk lichamelijk contact verzamelt als je kunt. Wees beleefd en uiteraard ook respectvol. Dring jezelf nooit aan iemand op. Vraag altijd toestemming. Met als richtlijn: wees begerig naar omhelzingen en knuffels en liefkozingen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Onderwijs is in wezen de verhoging van het percentage van het bewuste ten opzichte van het onbewuste’, aldus auteur en pedagoog Sylvia Ashton-Warner. Deze les geef ik je mee, vlak voor een van de meest leerzame tijden in een jaar dat vol zal zijn met rijke lessen. 

De komende weken zullen een gunstige fase zijn om jouw educatieve ambities te upgraden

In de komende negen maanden, beste Steenbok, zal je bewustzijn steeds groter worden ten opzichte van je onderbewustzijn. De komende weken zijn een gunstige fase om jouw educatieve ambities te upgraden.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Je bereikt een fase waarin je beter in staat zult zijn om je financiën op te krikken dan gewoonlijk. Je hebt meer kans om geld aan te trekken en zal meer geneigd zijn om nuttige tips te ontdekken over hoe je overvloed kunt genereren. 

Om je te inspireren leg ik je deze observatie van schrijver Katharine Butler Hathaway voor: ‘Voor mij is geld levend. Het is bijna menselijk. Als je geld met sympathie, vriendelijkheid en aandacht behandelt, zal het een goede dienaar zijn en hard voor je werken, bij je blijven en voor je zorgen.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Auteur Deb Caletti zei het volgende: ‘Je hebt gewone momenten en gewone momenten en nog meer gewone momenten, en dan, plotseling, gebeurt er iets monumentaals. Je verleden en toekomst botsen in het heden – jouw eigen persoonlijke big bang –, en niets zal ooit meer hetzelfde zijn.’ 

Ik stel de volgende mantra voor: ‘Ik hou van goede veranderingen en verwacht ze’

In mijn visie op jouw lot in 2022, Vissen, kunnen er verschillende van deze persoonlijke big bangs zijn, en een ervan lijkt ophanden te zijn. Om je voor te bereiden – dat wil zeggen, om ervoor te zorgen dat die veranderingen vooral verheffend en plezierig zijn – stel ik voor dat je de volgende mantra minstens vijf keer per dag reciteert: ‘Ik hou van goede veranderingen en verwacht ze.’


Het huiswerk van deze week

Prijs jezelf. Zeg hardop waarom je geweldig bent en noem een geweldige gebeurtenis die voor je in het verschiet ligt.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven