‘Je bent klaar voor een grote doorbraak’

Free Will Astrology | Californië | 21 april 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 21 tot en met 28 april.

RAM (21 maart-19 april): ‘Ik hou van mensen die als ossen in het juk een zware kar voorttrekken,’ schrijft auteur en Ram Marge Piercy. ‘Geduldig als waterbuffels zwoegen en ploeteren ze voort, die krachtige dieren. Zij schuwen modder noch drek op hun weg en vervullen keer op keer hun plichten.’ Volgens mijn analyse van de astrologische factoren doe je er goed aan om de persoon te zijn die Piercy hier zo beeldend beschrijft.

Je bent in een fase van je cyclus aanbeland waarin je met geduldige ijver en pure zelfdiscipline misschien de sterrenstatus zult bereiken. Hoogstwaarschijnlijk wacht jou een schitterende beloning.


STIER (20 april-20 mei): In 1879 werkte Stier Williamina Fleming als dienstmeisje voor de astronoom Edward Charles Pickering, directeur van het Harvard Observatorium. Pickering was onder de indruk van haar intelligentie en nam Fleming in dienst om wetenschappelijk werk te doen. In 1893 was ze een prominente, bekroonde astronoom geworden.

Haar ultieme ontdekking was de Paardenkopnevel. Ook hielp ze een systeem te ontwikkelen om sterren te identificeren en catalogiseerde ze duizenden astronomische verschijnselen. Ik stel voor dat we haar tot jouw rolmodel maken voor de duur van 2022, Stier. Geen beter moment dan dit jaar om enorme progressie te maken zoals Fleming.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Egypte ging 2500 jaar lang gebukt onder het regime van niet-Egyptenaren. In 525 v.Chr. veroverden de Perzen het land, en daarna kwamen de Grieken. In de daaropvolgende eeuwen moest Egypte zich onderwerpen aan het gezag van het Romeinse Rijk, dan weer de Perzen, het Byzantijnse Rijk, het Arabisch-islamitische Kalifaat, de Mammelukken, de Ottomanen en de Britten. Toen de Britse troepen zich in 1956 terugtrokken, was Egypte eindelijk een onafhankelijke natie, die door de Egyptenaren zelf werd bestuurd.

2022 is het jaar waarin je een completere vorm van soevereiniteit kunt bereiken dan je ooit hebt genoten

Als er elementen in je eigen levensverhaal zitten die zelfs maar in de verte lijken op de geschiedenis van Egypte, dan heb ik goed nieuws: 2022 is het jaar waarin je een completere vorm van soevereiniteit kunt bereiken dan je ooit hebt genoten. Zet nu een volgende stap op weg naar die vrijheid en ga ervoor.


KREEFT (21 juni-22 juli): Communiceren en socializen zullen je de komende maand de beste lessen opleveren. Meer dan ooit zullen vrienden en relaties je van cruciale informatie voorzien: krachtige informatie die je helpt om voortvarende beslissingen te nemen.

Fijne ontmoetingen met Zeer Interessante Personen zullen je kansen bieden die je zeker moet overwegen. Met als kers op de taart: de soms verrassende woorden die je eruit flapt tijdens levendige gesprekken zullen hints geven over datgene waar je diep vanbinnen al half bewust van hebt gedroomd.


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Hou je stevig vast, zei ik tegen mezelf, maar er was niets waaraan ik me kon vasthouden.’ Dat zegt een personage in een van de romans van Haruki Murakami. Gelukkig zit jij niet in de situatie van die arme ziel, want de komende weken is er voor jou wel degelijk een stevige en betrouwbare worteltak om je aan vast te houden – misschien wel meer dan één. Wat word ik daar blij van, Leeuw!

Nu is het belangrijker dan ooit om te bepalen waardoor jij je stabiel en veilig voelt

Naar mijn astrologische mening is de tijd aangebroken waarin je er goed aan doet om grondig geworteld te raken. Niet dat je in gevaar zult komen, maar nu is het belangrijker dan ooit om te bepalen waardoor jij je stabiel en veilig voelt. Tijd dus om je fundament te verstevigen en je wortels te versterken.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): In de tweede helft van de negentiende eeuw zette de Amerikaanse regering beroepsjagers in om miljoenen bizons te doden die op de Great Plains leefden. Het doel was om de plaatselijke bevolking te onderwerpen door de dieren uit te roeien die niet alleen hun bron van voedsel vormden maar ook van kleding, onderdak, beddengoed, touwen, schilden en ornamenten. De geliefde en nuttige dieren hadden helemaal kunnen uitsterven, ware het niet dat Mary Ann ‘Molly’ Goodnight, veeboerin en Maagd, tussenbeide kwam. Een paar overgebleven exemplaren waren voor haar genoeg om er weer een grote kudde van te maken.

Is het geen idee om van Goodnight een inspirerend rolmodel maken voor de rest van 2022? Welke slinkende middelen of bedreigde activa kun jij weer gezond maken?


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): De Britse admiraal Horatio Nelson (1758-1805) werd geboren onder het teken Weegschaal. Hij was een briljant en onconventioneel strateeg wiens leiderschap zijn land vele overwinningen op zee opleverde. Toch was hij blind aan één oog, verloor hij bijna zijn hele rechterarm door een oorlogswond en had hij voortdurend last van zeeziekte. Ik stel voor dat je hem tot een van je patroonheiligen bombardeert voor de komende weken.

Ik hoop dat hij je inspireert om je eerdere prestaties te overtreffen, zelfs al denk je dat je het niet perfect doet. (En onthoud daarbij dat de problemen waar jij mee te maken zult krijgen, vele malen lichter zijn dan die van Nelson.)


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Stephen Biko (1946-1977), Bantoe en antiapartheidsactivist, geloofde heilig in authenticiteit. Juist daarom haatte de repressieve Zuid-Afrikaanse regering hem zo. ‘Ik blijf mezelf zoals ik ben,’ zei Biko, ‘en je kunt me slaan, gevangen zetten of zelfs doden, maar ik zal niet worden wie jij wilt dat ik ben.’

Sommige mensen zouden weleens weerstand kunnen bieden aan je inspanningen om je ware zelf te worden

Gelukkig voor jou, Schorpioen, loop jij veel minder gevaar dan Biko naarmate je meer je ware zelf wordt. Niet dat de opdracht om te leren hoe je trouw kunt zijn aan je diepste wezen geheel zonder risico is, zeker niet! Sommige mensen in je omgeving, zelfs bekenden, zouden weleens bang kunnen zijn of weerstand kunnen bieden aan je inspanningen. Laat hun druk je niet afhouden van je heilige queeste.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Een kunstenaar moet niet alleen zijn oog maar ook zijn ziel trainen,’ zei schilder en Boogschutter Vasili Kandinsky. Geïnspireerd door zijn inzicht, zeg ik je: ‘Als praktische dromer moet je niet alleen je verstandelijke vermogens trainen, maar ook je primaire intuïtie, creatieve verbeelding, irrationele waarnemingsvermogen, dierlijke instincten en ruige wijsheid.’

Ik dring er vooral op aan dat je de komende weken mijn advies in praktijk brengt, Boogschutter. Het is nu een gunstige tijd om overvloedig gebruik te maken van die andere vormen van intelligentie die je helpen het leven te begrijpen zoals het werkelijk is – en niet alleen zoals de logische, analytische geest het ziet.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): De taal die door de Cherokee wordt gesproken, is minstens drieduizend jaar oud. Tot in 1820 kende het geen geschreven versie. Toen ontwierp een Cherokee-geleerde die Sequoyah heette, een fonetisch schrift dat het mogelijk maakte om het Cherokee te lezen en te schrijven. Het was een gigantische, zelden eerder vertoonde prestatie.

Ik stel voor dat Sequoya je inspirerende rolmodel wordt voor de rest van 2022. Voor zover ik de sterren kan begrijpen, ben je klaar voor een grote doorbraak wat betreft zelfexpressie en communicatie. Niet alleen jij maar ook anderen zullen er lang van kunnen profiteren.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Psychologen concluderen in een studie dat er een goede manier bestaat om je wilskracht te vergroten: gebruik gedurende een bepaalde tijd, zeg een week, je niet-dominante hand om je tanden te poetsen, je computermuis te bedienen, je sleutel in het slot van de voordeur te steken of om andere routineuze handelingen uit te voeren.

Als je dat doet, ben je beter in staat om patronen te overwinnen die je inerte gedrag in stand houden. Je zult meer vastberaden en gedrevener worden om nieuwe wegen in te slaan op allerlei terreinen van je leven – en daarin ook te volharden. De komende weken zijn heel gunstig om dit experiment uit te voeren. (Voor meer info, kijk op https://tinyurl.com/BoostWillpower)


VISSEN (19 feb.-20 maart): In zijn boek Aldus sprak Zarathustra schreef de filosoof Friedrich Nietzsche: ‘Jij doet het op jouw manier en ik op de mijne. Er bestaat geen rechte, correcte of enige weg.’ Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen, heb je een motief om iets dergelijks te zeggen in de nabije toekomst.

Voor jou is het nu een gunstige tijd om verschillen tussen jou en anderen niet alleen onder ogen te zien maar ze ook te accepteren. Het gaat erom dat je doet wat je moet doen zonder te beweren dat andere mensen ongelijk hebben of misleid zijn.


Huiswerk van deze week

Wat is jouw favoriete ethische truc?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven