‘Plan je wedergeboorte met open vizier’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 14 april 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 14 tot en met 21 april.

RAM (21 maart-19 april): ‘Ik heb altijd geleefd volgens het principe: als ik er bang voor ben, dan moet ik het zeker doen.’ Dat zijn de woorden van auteur en Ram Erica Jong. Omdat ik zelf geen Ram ben, zijn haar aspiraties te hoog gegrepen voor mij. Soms ontbreken mij gewoonweg wilskracht en moed om mijn angst ferm tegemoet te treden.

Jíj daarentegen bent onder het gesternte van Ram geboren, dus is het logisch dat jij meer op Erica Jong lijkt dan ik. Beschouw het daarom niet alleen als je geboorterecht maar ook als heilige plicht om net zo naar het leven te kijken als zij. De komende weken krijg je volop de gelegenheid om een nieuw onderdeel van je levenstaak uit te voeren.


STIER (20 april-mei 20): ‘Soms is lijden gewoon lijden’, schrijft romancier Kate Jacobs. ‘Je karakter wordt er niet sterker door.’ Daarom is het hoog tijd om deze vorm van lijden van je af te schudden, Stier. Weet dat je bij machte bent om je relatie met het pure afzien te verbreken en de toekomst blijmoedig tegemoet te treden.

Steek je energie liever in het bevrijden van jezelf

Bedenk dat je geen medelijden hoeft te hebben met de oorzaak van je ellende, want die ben je niets verschuldigd. Steek je energie liever in het bevrijden van jezelf, en plan je wedergeboorte met open vizier.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Ik ben als de dood voor definities en toch kom je er vaak niet onderuit‘, schreef schilder Robert Delaunay (1885-1941). ‘Ook moet je ervoor oppassen dat je er niet door geremd wordt.’ Hiermee doelde hij op zijn eigen artistieke werk, dat zich steeds verder ontwikkelde. In zijn beginjaren beschouwde hij zichzelf als ‘neo-impressionist’. Later beschreef hij zichzelf als ‘kubistische ketter’ en tijdens andere perioden experimenteerde hij met surrealisme en abstracte kunst. Uiteindelijk creëerde hij zijn eigen artistieke stroming, die hij ‘orphisme’ noemde.

Alles wat ik net zei over Delaunay kan jou goed van pas komen in de maanden die voor je liggen, Tweelingen. Volgens mij doe je er verstandig aan om definities te accepteren voor jezelf, maar wees er tegelijkertijd niet al te zeer aan gebonden. Dan zal je uiteindelijk, later dit jaar, je eigen definitie kunnen creëren.


KREEFT (21 juni-22 juli): Als promovenda in de astronomie ontdekte Jocelyn Bell Burnell in 1967 de eerste radiopulsars. Maar het was haar promotor, die aanvankelijk haar wetenschappelijke doorbraak afwees, die in 1974 de Nobelprijs kreeg voor háár werk! Toch hield ze vol. Uiteindelijk werd Bell Burnell een vermaard astronoom en kwam zij op voor het werk van onderzoekers die tot een minderheid behoorden. Een van haar vijfentwintig prestigieuze prijzen en onderscheidingen bestond uit een bedrag van drie miljoen dollar.

Wees de komende maanden even volhardend als zij, dat is mijn stellige advies aan jou, Kreeft. Misschien gebeurt het pas in 2023 maar je inspanningen zullen gegarandeerd hun vruchten afwerpen. 


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Wie de winnende kaarten heeft, moet altijd eerlijk spelen’, schreef auteur Oscar Wilde. Laat dat je motto zijn voor de komende zes weken, Leeuw. Stel dat een spelletje kaart symbool zou kunnen staan voor het leven, dan zou jij op z’n minst een paar boeren en koninginnen in handen hebben. Misschien heb je wel een full house, bijvoorbeeld met drie tienen en twee koningen.

Handel strategisch door moed te tonen en recht voor z’n raap te zijn

Luister daarom naar de raad van Wilde en besef dat het niet nodig is om te liegen en te bedriegen. Handel strategisch door moed te tonen en recht voor z’n raap te zijn wanneer je actie onderneemt. 


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘In het hele land is er maar een jij, misschien zijn er twee maar zelden meer dan zestien,’ zei acteur en comedian Amy Sedaris. Niemand van ons is zo uniek als we denken dat we zijn, grapte ze sardonisch. Maar ik wil graag een beetje rommelen met haar uitspraak en er een positieve draai aan geven.

Als het klopt wat Sedaris zegt, dan loopt hoogstwaarschijnlijk ergens op de wereld onze tweelingziel rond. Daarnaast zijn er talloos veel mensen die onze zienswijzen en neigingen delen, en misschien lopen er hele horden rond die in staat zijn ons te zien zoals we werkelijk zijn. Denk hier eens over na, Maagd, want ik vermoed dat de komende maand de uitgelezen tijd wordt voor een meet-and-greet met zulke mensen.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Een team van biologen deed in Costa Rica een fascinerende ontdekking. Door één enkele boom te planten in een weidegebied waar verder geen bomen stonden, nam de biodiversiteit opzienbarend toe. Voor de boom geplant werd, waren er op één bepaalde plek waren bijvoorbeeld geen vogels , terwijl er daarna wel tachtig soorten te vinden waren.

Ik denk dat jij in de komende weken een soortgelijke verandering teweeg kunt brengen, Weegschaal. Een minimale toevoeging, al was het maar één snufje van iets nieuws, kan al voor grote winst zorgen. Bijvoorbeeld grotere diversiteit in datgene waar jij je mee bezighoudt.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Dankzij vaccinatie zijn de pokken zo goed als verdwenen, maar ooit was het een gevreesde ziekte. Eeuwenlang raakten honderden miljoenen mensen verminkt door de pokken of kwamen ze eraan te overlijden. Voor vijfendertig procent was de ziekte fataal. De overlevenden hadden blijvende littekens als gevolg van de blaren op hun huid die openbarstten. Hoe lelijk de littekens ook waren, ze vormden wel het zichtbare bewijs van immuniteit. Daarom waren werkgevers ook eerder geneigd om werknemers met een pokdalig uiterlijk aan te nemen; de ziekte leverde hun groot voordeel op.

Een van je ‘littekens’ zal je voordeel opleveren in de komende weken

Volgens mij kun je wel wat met deze metafoor. Een van je ‘littekens’ zal je voordeel opleveren in de komende weken. Wees niet te verlegen om een zwakte of onvolkomenheid als ongewone troef uit te spelen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Auteur en Boogschutter Pearl Cleage zet de toon voor jouw toekomst, als je die de komende weken wilt zoeken. De zwarte feministische activiste schrijft: ‘We dansten te wild, zongen te luid, omhelsden te hard en kusten te lief. We jankten net zo hard als we wilden janken.’ Ben je geïnteresseerd in het verkennen van dergelijke blitse extravagantie, Boogschutter? Ben je nieuwsgierig naar hoe je je vorige record voor luidruchtig plezier kunt breken? Ik hoop dat je op je eigen, onnavolgbare manier een voorbeeld neemt aan Cleage.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): ‘Van tederheid kan ik nooit genoeg krijgen’, schreef Virginia Woolf. Ik verlang niet van je dat je net zo intens bent als zij, Steenbok. Van mij hoef je niet constant bezig te zijn met het voelen of uiten van je tederheid. Toch hoop ik dat je er wel wat mee doet de komende weken.

Waarom, zal je vragen. Omdat de astrologische voortekenen laten uitschijnen dat het ‘in je eigenbelang is om een manier te vinden om heel teder te zijn.’ Dit laatste is een citaat van aforismeschrijver Jenny Holzer. Ter inspiratie kun je misschien wat met dit experiment van Yoko Ono: ‘Probeer niets negatiefs over iemand te zeggen a) gedurende drie dagen; b) vijfenveertig dagen; c) drie maanden.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Alles wat ik ben komt voort uit een gok’, schreef de Puerto-Ricaanse feministische en activistische dichter Julia de Burgos, geboren onder het teken Waterman. Het gokken had niet altijd succes. Op een gegeven moment werd ze ontslagen als schrijver voor een radioprogramma, vanwege haar progressieve politieke overtuiging. Op andere momenten gokte ze dan weer wel heel goed. Ze werd gelauwerd en ontving prijzen voor vijf poëziebundels, en ook superstar-dichter Pablo Neruda prees haar de hemel in.

Waag een gok, en nog een, om datgene te worden waarvan je nog niet weet dat je het in je hebt.

Neem haar aan als je rolmodel, Waterman. Het jaar 2022 zal een vruchtbare bodem vormen om jezelf bij elkaar te gokken. Hier is nog een tip: waag een gok, en nog een, om datgene te worden waarvan je nog niet weet dat je het in je hebt.


VISSEN (19 feb. – 20 maart): Jazzsaxofonist en componist Ornette Coleman, geboren onder het teken van Vissen, was een wegbereider. Hij creëerde het genre dat bekendstaat als free jazz en dat rommelde met conventionele opvattingen over tempo, melodie en harmonie in de jazz. Tijdens zijn carrière won hij een Pulitzer Prize, een Grammy Lifetime Achievement Award en een MacArthur Fellowship-prijs, ook wel Genius Grant genoemd.

Coleman bezat een enorme technische virtuositeit, maar er zat meer achter zijn succes. In zijn muziek zocht hij vooral naar intensiteit, speelse overgave en pure vreugde. Daarom huurde hij voor sommige opnames geen beroemde jazzdrummers in maar liet hij zijn zoon, die nog een kind was, de drumpartijen spelen. Ik stel voor dat je je toekomstige inspanningen aanpakt zoals Coleman dat deed.


Huiswerk van de week

Wat vind je het moeilijkst om te doen waar je ook voldoening uit haalt?  

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven