‘Behandel je demonen met respect’

© Pixabay
360 Magazine | Amsterdam | 26 mei 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 26 mei tot en met 2 juni.

RAM (21 maart-april 19): In de agenda van een typische Ram komen niet vaak de woorden ‘soms’ of ‘misschien’ voor, ben ik geneigd vast te stellen. Ook zou ik niet direct denken aan begrippen als ‘regelmatig’, ‘als’ of ‘gewoonlijk’. In plaats daarvan zijn veel typische Rammen in eerste instantie te herkennen aan de term ‘Nu!!!’ Met drie uitroeptekens.

Als ik de eigenschappen van de Ram in ogenschouw neem, denk ik dat deze omschrijvingen ook kunnen gelden: pronto, presto, pushen, direct, waarom niet?, engageren, verklaren, activeren, zich wagen in, ondernemen, grijpen, leveren en hanteren. Ga deze kwaliteiten maar volop activeren en inzetten de komende drie weken.


STIER (20 april-mei 20): Ik hou van de definitie die Joan Didion voor het begrip ‘zelfrespect’ heeft. Die zal je van pas komen, nu je een gunstige fase ingaat om je zelfrespect te verbeteren en verdiepen. Didion zei dat zelfrespect een ‘besef van je intrinsieke waarde’ is en voegde eraan toe: ‘Mensen die zichzelf respecteren zijn bereid risico’s te aanvaarden, bijvoorbeeld dat hun onderneming failliet kan gaan, of dat het in hun relatie misschien niet altijd rozengeur en maneschijn is. Zij zijn bereid iets van zichzelf ergens in te investeren.’

En misschien is het meest essentiële van zelfrespect, meent Didion, dat het ‘een discipline is, een gewoonte van de geest die je nooit kunt faken, maar die je kunt trainen en ontwikkelen, zonder dat je het mooier maakt dan het is’.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘De werkelijkheid is er niet zomaar, zij bestaat niet zomaar, beweerde schrijver Paul Celan. ‘Je moet haar zoeken en veroveren.’ Een uitstekend advies voor jou op dit moment. Maar hoe gaat dat dan in de praktijk? Hoe kun je nu de realiteit zoeken en veroveren?

‘Doe alsof het altijd mogelijk is om het leven rijker, vitaler en betekenisvoller te maken’

Ten eerste stel ik voor dat je op elke situatie je persoonlijke stempel drukt. Ga iets subtiels of krachtigs doen waardoor elke gebeurtenis jouw persoonlijke doelen en belangen gaat dienen. Mijn tweede voorstel is dat je de illusies gaat onderscheiden die projecties zijn van anderen. Vermijd om in die valkuil te trappen. Ten derde daag ik je uit om te doen alsof het altijd mogelijk is om het leven rijker, vitaler en betekenisvoller te maken. Vervolgens kun je uitvogelen hoe je dat ook echt voor elkaar krijgt.  


KREEFT (21 juni-juli 22): Wilma Mankiller was het eerste vrouwelijke stamhoofd van de Cherokee Nation. Dit zei ze: ‘De koe loopt weg van de storm, terwijl de buffel eropaf rent en er sneller doorheen komt.’ Politiek analiste Donna Brazile borduurde voort op de strategie van Mankiller: ‘Telkens als ik een moeilijke uitdaging moet aangaan, word ik een buffel, zodat de kwelling zo kort mogelijk duurt.’

Ga de aanpak van Mankiller en Brazile uitproberen, want dat doe ik ook, collega-Kreeft. Maar nu moet je mij excuseren want ik moet rennen in de richting van de stormbui die ik zie aankomen.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Het invloedrijke tijdschrift The New Yorker won ooit de Pulitzerprijs, omdat het zo geestig schrijft en aan perfecte factchecking doet. In 2017 onthulde het magazine het buitensporige seksueel wangedrag van filmmagnaat Harvey Weinstein. De verhalen in The New Yorker vormden er mede de aanleiding toe dat Weinstein vervolgd werd.

Hoe is het tijdschrift ooit begonnen? Het werd in 1925 opgericht door onder andere Harold Ross, die op dertienjarige leeftijd van school ging. Sinds de oprichting redigeerde hij zesentwintig jaar lang elk verhaal. Ik voel dat er kansen liggen, Leeuw, voor een gelijkaardige ontwikkeling in je leven. Misschien stap je wel in een project dat verder reikt dan de capaciteiten die je zogezegd officieel bezit en die formeel in je geloofsbrieven vastgelegd zijn. Grijp die kansen met beide handen aan en geloof dat je erin zult slagen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): De in Maagd geboren Jocko Willink is een gepensioneerd marineofficier en auteur. In zijn boek Discipline Equals Freedom: Field Manual legt hij zijn manifest vast: ‘Word zelf de discipline en omarm haar koude en meedogenloze kracht. Dan zal zij jou beter maken, sterker, slimmer, sneller en gezonder dan al het andere. Maar bovenal zal ze jou vrij maken.’

‘Je zult gedragen worden door de kosmische ritmes’

Hoewel ik niet verwacht dat je de strenge ethiek van Willink met evenveel fanatisme zult omarmen, denk ik wel dat je er baat bij hebt om je best te doen. Als jij, voor de lol of oprecht, discipline gaat inzetten om bevrijding te ervaren, dan word je daarin gedragen door de kosmische ritmes.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘Soms ben je ’s nachts de vuurtoren en soms de zee,’ schrijft Weegschaal en auteur Ocean Vuong. De komende tijd ben je beter geschikt om de vuurtoren te zijn dan de zee, lees ik in de sterren. De laatste tijd ben je al de belichaming van de zee geweest, wat je goed heeft voorbereid om de komende tijd verlichting te schenken. Je hebt nieuwe geheimen geleerd over de golven en het getij, en je bent afgestemd op het ritme van de onderstromen. Daarom hoop ik dat je nu blij zult zijn met je rol als baken, Weegschaal. Volgens mij zullen mensen zich door jouw uitstraling laten leiden en inspireren. 


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Filmmensen zijn bezeten door demonen, maar dan een heel lage vorm van demonen,’ merkt auteur Edna O’Brien op. En zij kan het weten. Ze heeft met heel wat grote filmsterren te maken gehad. Omdat je waarschijnlijk niet zelf in de filmbusiness zit, zijn jouw demonen van een veel hogere kwaliteit dan die van de beroemde acteurs en regisseurs.

‘Wees bereid om naar de ideeën van je demonen te luisteren’

Ik vermoed dat die van jou de komende weken nog beter en interessanter worden dan ooit. Ze kunnen zelfs je helpers en adviseurs worden. Behandel hen dus met respect en wees bereid naar hun ideeën te luisteren. Daarmee behaal je de beste resultaten.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Ik gun je van harte dat je krijgt wat je verlangt. Zonder enig voorbehoud spoor ik je aan om volop vindingrijk te zijn en er vol voor te gaan om je prachtige doelen na te jagen. Ik hoop dat ik je kan inspireren, zodat je beter in staat bent om die verheven doelen ook echt te behalen. Dat doe ik door je een advies te offreren van Boogschutter en schrijver Martha Beck: ‘Om datgene waarnaar je verlangt naar je toe te halen, moet je nu al zo blij zijn als jij denkt dat dat ding jou straks zal maken.’


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Auteur Caroline Myss zegt dat je alles in je leven als een les moet zien. Wow! Meent ze dat? Moet elk bezoekje aan de supermarkt een leermoment zijn? Volgens Myss wel. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je bij het schap van de snacks staat en je bent geneigd om Doritos Nacho Cheese Tortilla Chips en Lay’s Barbecue Potato Chips in je karretje te leggen. ‘Dat spul is ongezond!’, schreeuwt je gevoel. En toch besluit je het advies van je gevoel te negeren. Je koopt de chips en eet alles op.

Myss zou zeggen dat je een leermoment hebt verspild: ‘Je hebt jezelf schade berokkend door je intuïtieve stem te blokkeren’, schrijft ze. Welnu, Steenbok, dan is dit je huiswerkopdracht volgens je astrologische voortekenen: Beschouw elke toekomstige gebeurtenis als een kans om te leren hoe je beter op je intuïtie kunt vertrouwen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Een Waterman en dichter kreeg er de kriebels van toen een vrijer tegen haar zei: ‘Ik ben echt heel dol op je.’ Zij antwoordde: ‘Ik hou niet van dol. Het klinkt als iets wat je tegen je hond zegt. Geef me liefde, of anders niets. Dol is voor de lol.’

‘Ontvang genegenheid met open armen en koester die’

Ik raad je af om de komende tijd een dergelijke houding aan te nemen, Waterman. Naar mijn voorspellende mening moet je genegenheid met open armen ontvangen en die koesteren. Op zich is het een rijke en complexe houding. Als je het toelaat, kan het zich zelfs ontpoppen tot een nog rijkere en complexere band.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Kon ik maar een playlist hebben met alle liedjes waar ik vroeger van hield maar die ik vergeten ben!,’ schreef blogger Yuyuuyuu op Tumblr. Ik denk dat jij ook wel zo’n playlist kunt gebruiken, Vissen. Sterker nog, kon je maar een stapel memo’s ontvangen die je herinneren aan alle dingen waar je van houdt! Dingen die je nodig hebt en die je interesseren, maar die je vergeten bent of verwaarloosd hebt. De komende weken zijn ideaal om te herstellen wat verloren is gegaan. Ik hoop dat je ze herontdekt en in hun oude glorie herstelt, want ze verdienen het om je voortaan te vergezellen.


Huiswerk van deze week

Misschien heb je een bepaalde droom uitgesteld en kun je er weer werk van maken om die in vervulling te laten gaan. Welke droom is het?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven