‘Toon je charmante brutaliteit’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 19 mei 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 19 tot en met 26 mei.

RAM (21 maart-april 19): ‘Alleen via de weg van de godslastering kun je de waarheid vinden,’ verklaarde Ram en schrijver Flannery O’Connor. Voor zo’n vurige houding kan ik wel waardering opbrengen, maar ik geloof niet dat je voor alle waarheden godslastering nodig hebt. In veel gevallen heb je aan rebellie, brutaliteit en scepsis al genoeg om die diep verstopte informatie los te wrikken. Pure blasfemie is dus niet nodig. Wat heeft dit nu met jou te maken?

Wel, ik hoop dat je vechtlustig en dapper zult zijn in je zoektocht naar interessante waarheden. Probeer eens, terwijl je aan het graven bent, iets minder perfectie in je beleefdheid na te streven. Je hoeft daarom nog niet onbeleefd of onvriendelijk te zijn, natuurlijk. Laat gewoon je charmante brutaliteit zien.


STIER (20 april-mei 20): ‘Ik ben zo mooi dat mensen soms moeten huilen als ze me zien,’ zegt comedian Margaret Cho. Wat zou het fijn voor je zijn als je haar niveau van eigenwaarde en bravoure in de komende weken kunt bereiken! In de sterren kan ik lezen dat jij nu het recht én de plicht hebt om je eigenwaarde een boost te geven. De hele schepping spant met je samen om meer vertrouwen in jezelf te ontwikkelen.

Ga aan de slag en verdiep het geloof in jezelf, met als kers op de taart: een doorbraak op het gebied van je gezondheid. Zoals de spirituele auteur Caroline Myss zegt: ‘Voor genezing is geloof in jezelf nodig.’ Mijn voorspelling: je zult meer kracht tevoorschijn roepen om dat medicijn voor je ziel te krijgen waar je nu behoefte aan hebt.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Artemisiasea blogt: ‘De grootsheid van het leven vind je niet in de oplossing zelf maar in het proberen. Je zo mooi mogelijk gedragen onder volstrekt onmogelijke omstandigheden, dat is de uitdaging. Ruimte maken voor alles wat ademt in de aanwezigheid van jouw proberen, in het tot aanschijn komen van.’

Leid je leven alsof het een magnifiek kunstwerk is

Ik nodig je uit om die wijsheid de komende weken te omarmen, Tweelingen. Je zult niet te maken krijgen met onmogelijke omstandigheden, maar je misschien wel een weg moeten banen door fascinerende hersenkrakers en raadsels van het hart. Wat je bestemming ook mag zijn, geniet met volle teugen van de weg ernaar toe. Zet in ieder geval voor nu je verlangen naar bepaalde resultaten opzij. Ga in plaats daarvan gewoon je leven leiden alsof het een magnifiek kunstwerk is.


KREEFT (21 juni-juli 22): Probeer de komende tijd wat meer te veranderen dan normaal want dat zal in je voordeel werken. Je kunt natuurlijk ook passief zitten wachten tot het leven een uitdaging jouw kant op slingert, waarop jij dan vervolgens reageert. Proactief zijn lijkt mij een betere aanpak: beslis bewust hoe je de verandering inzet.

Probeer de situaties te herkennen die het meest gebaat zouden zijn bij verandering en zet dan de transitie in gang. In plaats van jezelf afhankelijk te maken van het wispelturige en onvoorspelbare lot, kun je beter kiezen voor constructieve wake-upcalls die leuk en verkwikkend zijn.


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Als iedereen je aardig vindt, betekent dat waarschijnlijk dat je niet veel zegt,’ wist politica Donna Brazile te melden. De komende weken ga jij haar theorie ontkrachten, is mijn sterke vermoeden. De astrologische voortekenen laten me zien dat je juist bijzonder veel te zeggen zult hebben.

Het kan gebeuren dat sommigen die ideeën van jou een tikkeltje uitdagend zullen vinden

Je communicatie zal inhoudelijk interessanter zijn dan gewoonlijk. Ik verwacht dan ook dat je meer respect en waardering zult oogsten dan normaal. Het kan gebeuren dat sommigen die ideeën van jou een tikkeltje uitdagend zullen vinden, toch zal je ze met zo veel charisma brengen dat je daarmee de oververhitte reacties kunt ontwapenen. Expressiviteit en bijval zullen hand in hand gaan.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Heb je wel eens gehoord van Reinhold Messner, Maagd en avonturier? Die man is een wonder, en niet alleen omdat hij een gepassioneerd milieuactivist is. Hij was de eerste bergbeklimmer die solo de top van de Mount Everest bereikte, en ook de eerste die de Mount Everest beklom zonder extra zuurstof. Niemand voor hem had ooit alle veertien toppen ter wereld boven de achtduizend meter beklommen. Hij doorkruiste Groenland en Antarctica zonder de hulp van hondensleeën of sneeuwscooters. Ook maakte hij een solotocht door de Gobiwoestijn.

Als we nu eens van Messner je rolmodel maken voor de komende vier weken. Misschien zijn jouw triomfen niet zo historisch als die van hem maar je kunt wel je grenzen verleggen. Let maar op: je zult ten minste één van je persoonlijke records verbreken.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘De wereld is een bijzonder raadselachtige plaats. Als je niet bereid bent om je te verbazen, word je gewoon een replica van de geest van iemand anders.’ Dat zei auteur Noam Chomsky, en voor jou is het op dit moment een nuttig advies. Maar er is meer. Ik raad je aan om te genieten van het gezonde genoegen om zowel mysterieus als misleidend te zijn.

Ga op zoek naar vruchtbare raadsels en wees ook zelf een vruchtbaar raadsel. Ondefinieerbaar en niet in hokjes te stoppen: eigenschappen die je met jeugdige wijsheid mag verkennen. Wees blij met de raadselachtige vreugde van de eeuwige paradox.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Heb je ooit stilgestaan bij de schoonheid van de mensen en dieren waar je voor zorgt en gedacht: Kon ik ze maar mijn allergrootste zegen geven, mijn meest oprechte liefde en mijn beste luisterend oor! Als dat zo is, Schorpioen, dan zijn de komende dagen daarvoor het uitgelezen moment.

Je zult meer dan ooit in staat zijn om bijzondere geschenken te geven die nuttig en inspirerend zijn. Doorhebben wat je geliefden nodig hebben, dat is de kwaliteit waarin je de komende tijd zult peaken.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Boogschutter en auteur Madeleine L’Engle zei ooit: ‘Je zult niets ontdekken als je ernaar op zoek bent. Je ontdekt pas iets als je om de een of andere reden bewust de controle hebt losgelaten.’ Die zienswijze klopt niet helemaal maar zij kan wel een nuttig hulpmiddel voor je zijn de komende weken.

Stromen de ontdekkingen binnen, overweeg dan om nog wat meer de teugels te laten vieren

Laat op z’n minst een klein beetje de controle varen, is mijn uitnodiging voor jou. Stromen de ontdekkingen binnen, overweeg dan om nog wat meer de teugels te laten vieren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Is het een legende of een waargebeurd verhaal? Geleerden zijn het er niet over eens of Isaac Newton, Steenbok en wetenschapper, werkelijk zijn zwaartekrachttheorie bedacht toen er een appel uit de boom viel waar hij onder zat. Zoveel is zeker: Newton woonde in het huis vlakbij de beroemde appelboom. En die boom leeft vandaag nog, 380 jaar na zijn geboorte. Nog steeds vallen er rijpe appels van die boom.

Is er in je verleden ook een duidelijke mijlpaal of hoeksteen te vinden, Steenbok, die een scharniermoment of wezenlijk inzicht markeert? De komende weken kunnen een goed moment zijn om die krachtige plaats opnieuw te bezoeken, althans in je verbeelding, op zoek naar nieuwe inspiratie.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Waterman en dichter Jack Gilbert was uitermate gevoelig voor schoonheid. Ik zwijmelde helemaal weg toen ik de eerste keer deze regel las: ‘Om de sterren te kunnen zien, moeten we de constellaties vergeten.’ Ik huilde van vreugde toen hij zei: ‘We moeten koppig onze blijdschap accepteren in de meedogenloze oven die deze wereld is.’ Aan de andere kant vermoed ik dat Jack misschien te veel bezig was met zijn streven naar lyrische momenten. Zijn vriendin Linda Gregg zei: ‘Het enige wat Jack ooit wilde weten was dat hij wakker was en dat die bloeiende bomen amandelbomen waren, om daarna de weg af te lopen voor zijn ontbijt. Het kon hem niet schelen of hij arm was en op een bankje in het park moest slapen.’

Ik breng dit ter sprake, lieve Waterman, in de hoop dat je Gilberts gebrek aan aandacht voor praktische zaken zult vermijden. Wees de komende weken gerust je extravagante, idiosyncratische, interessante zelf en ga daarin tot het uiterste. Maar zorg er intussen wel voor dat je gezond eet, aan plezierige lichaamsbeweging doet en veel verkwikkende slaap krijgt, bij voorkeur in een comfortabel bed in plaats van op een bankje in het park.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Als je in verhouding evenveel zou consumeren als de kolibrie, dan zou je driehonderd hamburgers of 7800 kolen per dag moeten verstouwen, meldt het Twitteraccount Uberfacts. Om te matchen met de hoeveelheid beweging van de kolibrie terwijl hij al die calorieën verbrandt, zou je ongeveer 37 biljoen jumping jacks moeten doen. Dat ga je natuurlijk nooit doen. Maar de komende weken zal je in metaforische zin meer honger hebben dan normaal.

Ik voorspel je dat je gulzig zult zijn naar nieuwe informatie, ongekende ervaringen en frisse ideeën. Niet zo veel als driehonderd hamburgers of 7800 kolen, maar wel heel veel. Geniet van je onverzadigbare nieuwsgierigheid en honger naar prikkels!


Huiswerk

Is er een situatie waarin je laks bent en die om meer scherpte vraagt?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven