‘Laten we onze eigen flow creëren’

360 Magazine | Amsterdam | 5 mei 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 6 tot en met 12 mei.

RAM (21 maart-april 19): ‘Wat heb ik het toch druk!’ schrijft dichter Jennifer Willoughby. ‘Ik heb namelijk een nieuwe hobby: kijken hoe ik iemand anders aan het worden ben. Maar wat gaat er een hoop geweld zitten in die reconstructie! Elke minuut voelt akelig aan, en toch moet ik eraan meedoen. Wat ik niet kapot kan maken, bouw ik op.’ Niet dat je eigen reconstructieproces ‘gewelddadig’ of ‘akelig’ geweest is de afgelopen maanden, Ram, maar het was wel inspannend en veeleisend. Het goede nieuws is dat je het zwaarste werk er grotendeels op hebt zitten. Ik beloof je dat het gauw wat leuker wordt. Gefeliciteerd! Je hebt alvast een nieuwe versie van jezelf gecreëerd, en die kan niet meer stuk. 


STIER (20 april-mei 20): Jay-Z, rapper en ondernemer, laat weten: ‘Ga nooit met de stroom mee. In plaats daarvan, wees jij de stroom.’ Dit is wat hij bedoelt, denk ik: als we meegaan met de stroom, passen we ons aan en schikken we ons naar een kracht die niet noodzakelijkerwijs is afgestemd op onze persoonlijke neigingen en behoeften. 

Laten we onze eigen flow creëren, die precies goed is voor onze unieke neigingen en behoeften

To go with the flow impliceert dat we onze zelfbeschikking opgeven. Willen we daarentegen onze volledige autonomie opeisen, dan is het wijs om zelf de stroom te zijn. Laten we daarom onze eigen  flow creëren, die precies goed is voor onze unieke neigingen en behoeften. Wees de stroom. Volgens mij is dat wat je nu nodig hebt, Stier.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Het Italiaans is ontstaan uit het dialect dat in Toscane werd gesproken. Toscane beslaat minder dan acht procent van ’s lands grondgebied. Hoe heeft er zo’n enorme evolutie kunnen plaatsvinden? Waarom verdrong een plaatselijk dialect andere dialecten zoals het Piëmontees , Napolitaans, Siciliaans en meer? Gedeeltelijk omdat drie invloedrijke veertiende-eeuwse schrijvers in het Toscaanse dialect schreven: Dante Alighieri, Francesco Petrarca, en Giovanni Boccaccio.

Er is nog een andere reden: Toscane is centraal in Italië gelegen, waardoor zijn dialect minder beïnvloed werd door de talen uit Frankrijk of andere buurlanden. Ik bied jou deze metafoor aan voor de komende maanden. Een van je persoonlijke talenten, neigingen of connecties kan invloedrijker worden of zich uitbreiden en daardoor meer zeggenschap over je leven krijgen.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Streef er altijd naar om meer geïnteresseerd dan interessant te zijn,’ zei acteur en activist Jane Fonda. Dat zal in de nabije toekomst geen gemakkelijk streven voor je zijn, beste Kreeft. Het zou kunnen zijn dat je nieuwsgierigheid op z’n best is maar dat je daarbij zelf wel extra meeslepend of boeiend bent. Daarom pas ik het advies van Fonda een beetje aan: sta jezelf toe om niet alleen zo geïnteresseerd maar ook zo interessant te zijn als je maar kunt bedenken. Entertain je omgeving met je levendige persoonlijkheid terwijl je op zoek gaat naar nieuwe informatie, frisse invalshoeken en ongekende ervaringen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Mijn vriendin Amanda, ook Maagd, vertelde me dat ze zich overspannen voelde en te veel piekerde. Ze was zo gespannen, dat ze op de rand van een burn-out balanceerde. Met verdriet in haar stem verzuchtte ze: ‘Laat alles maar komen wat me opluchting geeft, en wat me helpt tot rust te komen, te kalmeren en te stoppen met piekeren. Alles wat me op kan vrolijken, mijn ziel tot bedaren kan brengen of me kan ontspannen, is welkom.’ Dus vroeg ik haar eens diep adem te halen, haar ogen te sluiten en zich onder te dompelen in blauwgroen licht.

Wees proactief in het cultiveren van vredige vreugde

Toen vroeg ik haar om invloeden te noemen waar ze van hield: mensen, dieren, natuur, muziek, boeken, films, kunst en lichamelijke bewegingen die haar een blij gevoel konden geven. Ze kwam met acht verschillende bronnen van gelukzaligheid, en samen mediteerden we erover. Een half uur later was ze zo ontspannen als ze in maanden niet geweest was. Ik raad je aan om de komende veertien dagen elke dag een vergelijkbare oefening te doen. Wees proactief in het cultiveren van vredige vreugde.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): De schrijver Anne Lamott staat bekend om haar tedere aanpak bij het verwoorden van haar gevecht met verslaving, depressie en andere beproevingen. Een van haar grootste opgaven was om als alleenstaande moeder haar zoon Sam op te voeden. Bij die taak was ze dapper zichzelf. Telkens als de speelkameraadjes van Sam bij haar thuis kwamen, riep ze de hulp in van kleurpotloden, verf, stiften, klei en scharen. ‘Als we met de kinderen aan kunst deden, hielden de demonen zich koest,’ getuigde ze.

Ik raad je een vergelijkbare strategie aan voor de komende dagen, Weegschaal. Je zult extra kracht hebben als je je demonen temt, kalmeert of transformeert. Kunst maken kan effectief zijn, net als elke andere taak die je creativiteit en verbeelding prikkelt.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Mijn hart heeft een vorm van geheugenverlies ontwikkeld, waarbij het zich alles herinnert behalve zichzelf,’ schrijft dichter en Schorpioen Sabrina Benaim. Als je lijdt aan een aandoening die op de hare lijkt, dan staat die op het punt te veranderen. Volgens mijn astrologische analyse zal je hart zich binnenkort naast alles ook zichzelf herinneren. Wat een heerlijk moment van thuiskomen zal dat zijn! Al zal het in het begin best ook wel verwarrend of weerbarstig aanvoelen. Maar wanneer de verrassing van het eerste moment is weggeëbd, zal je zelfkennis, die verrijkt wordt met diepe emoties, met grote sprongen vooruitgaan. Je zult een band voelen met de bron van je verlangen om lief te hebben en bemind te worden.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Dat de dingen niet liepen zoals ik had gepland, betekent niet meteen dat ze verkeerd gingen’, schrijft auteur en Boogschutter Ann Patchett. Misschien kun je met deze gedachte je voordeel doen en erover nadenken. Ik wed erom dat je uiteindelijk blij zult zijn dat de dingen niet zijn gegaan zoals je had gepland. God of je Hogere Zelf of de Mysterieuze Krachten van het Lot zullen samenspannen om je weg te leiden van beperkte verwachtingen of klein denken. Ze zullen voor jou grotere en betere zegeningen klaar hebben liggen. 


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Romancier Jane Austen (1775-1817) bekende dat ze een ‘wild beest’ was. Zij? Een auteur die meesterlijk schreef over het complexe sociale leven van rijke Britten? Dit is mijn theorie: het wilde beest in haar zorgde ervoor dat ze origineel, onsentimenteel en humoristisch was, en briljant in het creëren van haar verhalen.

Hoe is het met je eigen innerlijke wilde beest, Steenbok?

Hoe is het met je eigen innerlijke wilde beest, Steenbok? Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen is het nu een uitstekend moment om het beest plezierige en uitdagende opdrachten te geven. Welke delen van je leven zouden er baat bij hebben als je zijn rauwe oer-energie aanboort?


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Waterman en dichter Jack Gilbert schreef: ‘Ik lig in het donker en vraag me af of deze stilte in mij nu een begin of een einde van iets  is.’ Geen idee hoe Gilbert zijn dilemma heeft opgelost maar ik denk dat jij binnenkort geneigd zult zijn om jezelf een soortgelijke vraag te stellen. In jouw geval is het antwoord dat de stilte in jou een begin is, dat aanvankelijk misschien niet eens lijkt op een begin. De vage, meanderende eigenschap van dit begin zou je in verwarring kunnen brengen. Maar vroeg of laat wordt de stilte in jou vruchtbaar en inspirerend en helpt het je een volgende hoofdstuk van je levensverhaal te schrijven.


VISSEN (19 feb.-20 maart): De dichtvorm haiku staat erom bekend dat die berust op onverwachte contrasten. ‘De twee totaal verschillende dingen die in de haiku worden samengebracht zijn poëzie en sensatie, geest en materie,’ merkte criticus R.H. Blyth op. Ik vermoed dat je leven in de komende weken in metaforische zin zal lijken op de haiku. Je zult vaardig worden in het samenvoegen van elementen die niet vaak worden gecombineerd, of die vermengd zouden moeten worden maar dat nog niet zijn. Lees ter inspiratie deze haiku’s van Raymond Roseliep.

1. in de beek / maken stenen half / de muziek.

2. horizon / wilde zwaan drijft langs / lichaam van een vrouw.

3. geboortekreet! / de sterren / staan allemaal op hun plaats.

4. badwater / door de afvoer / een deel van mij.

5. Het gras / houdt de vorm / van onze nacht vast.

6. kampvuur gedoofd, / de vrouw doet de afwas / in een pan met sterren.


Huiswerk van deze week

Wat kun je nu veranderen dat eerder onmogelijk leek?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven