‘Kies de minst belangrijke dag in je leven’

© DarkmoonArt / Pixabay
360 Magazine | Amsterdam | 12 mei 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 13 tot en met 19 mei.

STIER (20 april-mei 20): ‘Alle succesvolle personen die ik ken beginnen al voordat ze zich er klaar voor voelen,’ zei life coach Marie Forleo. Auteur Ivan Toergenjev schreef: ‘Als we wachten tot het moment dat alles, absoluut alles, er klaar voor is, dan zullen we nooit beginnen.’ Dit is wat opvoeder Supriya Mehra zegt: ‘Er bestaat geen perfect moment om te beginnen. Hoe meer we de schoonheid zien van “klein beginnen”, hoe meer we onszelf in staat stellen om überhaupt te beginnen.’

Heb ik jou genoeg observaties gegeven om te kunnen losbranden, Stier? Anders is hier nog een citaat, van zakenvrouw Betsy Rowbottom: ‘Het perfecte moment om een groot risico te nemen, bestaat niet.’


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Dichter Ranata Suzuki schrijft: ‘Er komt een punt waarop het je niet meer kan schelen of er licht aan het eind van de tunnel is of niet. Je bent de tunnel gewoon zat.’ Dat is een goed advies voor jou op dit moment, Tweelingen. De beste truc om eruit te komen, is te erkennen dat je die verdomde tunnel beu bent.

Zeg het binnenkort duizend keer: ‘Ik ben klaar voor de wijde wereld.’

Deel het universum mee dat je de essentiële lessen die de rit door de tunnel je heeft gegeven, hebt geleerd. Je hebt de middeltjes die je karakter vormen niet meer nodig omdat je ze allemaal al hebt binnengehaald. Zeg het binnenkort duizend keer: ‘Ik ben klaar voor de wijde wereld.’


KREEFT (21 juni-22 juli): In de komende weken gaat je verbeelding visioenen zien van het volgende hoofdstuk van je levensverhaal. Die beelden en verhalen kunnen je in verwarring brengen als je ervan uitgaat dat ze zicht geven op je huidige situatie. Houd dus in gedachten dat het profetieën zijn van wat komen gaat. Het zijn voorgevoelens en voorbereidingen voor het interessante werk dat jou in de tweede helft van 2022 te doen staat.

Beschouw ze als aanwijzingen die jouw eeuwige ziel richting geven want dan zullen ze je de broodnodige innerlijke transformaties bieden. Zij maken het mogelijk je bestemming te verwelkomen wanneer die zich aandient. Bestudeer nu dit inspirerende citaat van dichter Rainer Maria Rilke: ‘De toekomst glipt bij ons binnen en herschept zich in ons, lang voordat ze zich werkelijk voordoet.’


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Bedenk dat je nooit een hogere norm zult bereiken dan die je aan jezelf stelt,’ schreef auteur Ellen G. White. Hoe waar is dat! En daarom is het zo cruciaal dat je jezelf de hoogst mogelijke norm oplegt, misschien zelfs hoger dan je kunt bedenken. Reik verder en denk groter, daar is de tijd nu rijp voor. Visualiseer daarom de beste versie van de droom waaraan je nu werkt, daartoe nodig ik je uit. Bedenk de beste, mooiste en meest inspirerende vorm die jouw droom zou kunnen aannemen. En zet dan nog een stap verder om je nog spectaculairdere resultaten voor te stellen. Durf hebzuchtig en buitensporig te zijn. 


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Voordat Leslie Jones, die in het Maagd-teken geboren werd, beroemd werd als comedian en acteur, had ze simpele baantjes bij United Parcel Service en Roscoe’s House of Chicken and Waffles. Grote waardering oogstte ze pas op 47-jarige leeftijd toen ze in dienst kwam bij de tv-show Saturday Night Life als vast lid van de cast. Dat was in 2014. Zo beschrijft zij  de jaren daarvoor: ‘Iedereen zei dat ik een echte baan moest zoeken. Iedereen vroeg me: waar ben je toch mee bezig? Je ruïneert je leven en je zet je familie voor schut.’

‘Je kunt beter naar jezelf luisteren’

Gelukkig gaf Jones geen gehoor aan dat slechte advies. ‘Het heeft geen zin daarnaar te luisteren,’ zegt ze nu. ‘Je kunt beter naar jezelf luisteren.’ Daarom stel ik voor dat je de Leslie Jones-aanpak omarmt, Maagd.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): ‘Een mens moet lang dromen om groots te kunnen handelen. Dromen worden in het donker gekoesterd en gevoed.’ Deze woorden van auteur Jean Genet bied ik je aan als het zaadje van je horoscoop. Als je al afgestemd bent op kosmische ritmes, dan ben je aan het doen wat Genet beschreef. Dat zal je dan nog minstens tien dagen blijven doen. Als je nog niet met een taak als deze begonnen bent, doe het dan nu. Jouw succes gedurende de rest van 2022 zal gedijen in de mate dat je nu tijd besteedt aan je grootse dromen in het donker.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Vervloekt zijn zij die vloedgolven ervaren maar er slechts een paar druppels kunnen uitpersen,’ luidt een internetspreekwoord. Gelukkig is dit principe de komende weken niet op jou van toepassing. Je zult watervallen van intense gevoelens over je heen krijgen maar ook in staat zijn die gevoelens onder woorden te brengen.

Je bent dus helemaal niet vervloekt, integendeel!

Je bent dus helemaal niet vervloekt, integendeel! Je zult meer dan ooit gezegend worden. Toegegeven, soms zullen de waterstromen wat overweldigend zijn maar geloof me: te midden van overdadig tumult zal jij floreren.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Het vergt een hoop ervaring om natuurlijk te worden,’ schreef Boogschutter en auteur Willa Cather. Ik ben blij te kunnen melden dat jullie daar de afgelopen maanden steeds beter in zijn geworden, Boogschutters. Jullie zijn op zoek gegaan naar ervaringen die jullie authenticiteit en spontaniteit versterken. Ga zo door! De komende weken zullen zo stimulerend en avontuurlijk zijn dat zij jouw vermogen om ongetemd, bezield en intens jezelf te zijn, drastisch verstevigen.


STEENBOK (22 dec. – 19 jan.): ‘Ik heb me voorgenomen om eeuwig te leven,’ verkondigt de 66-jarige comedian Steven Wright. ‘Tot nu toe gaat het goed,’ vervolgt hij. Zijn opgewekte visie wil ik jou cadeau doen, Steenbok. Hopelijk inspireert die jou om te dromen over je eigen lange levensduur. Er breekt voor jou een ideale tijd aan om te fantaseren over wat je zou willen bereiken als je negentig of meer levensjaren krijgt om jezelf te creëren.

Kun je je verbeelding activeren om je lange-termijndoelen uit te breiden?

Anders gezegd: kun je je verbeelding activeren om je lange-termijndoelen uit te breiden? Welke vaardigheden zou je willen ontwikkelen en welke kwaliteiten hoop je te ontplooien als je alle tijd van de wereld krijgt? Veel plezier met het bedenken ervan! (PS: Door zo te denken zou je levensverwachting wel eens wonderlijk kunnen stijgen.)


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Stop ermee om per se je hoofd te willen leegmaken!,’ is het advies van schrijver Charles Bukowski. ‘Maak in plaats daarvan je f–ing hart leeg.’ Een uitstekende gedachte om de komende weken mee te experimenteren. Begrijp me alsjeblief niet verkeerd: ik hoop ook dat je je hoofd leegmaakt want dat lijkt mij een waardevol streven.

Maar je eerste doel moet zijn om je hart leeg te maken. Wat bedoelen we daarmee? Zuiver je verlangens van alle schuldgevoelens en schaamte. Zuiver je tederheid van alle kracht waarmee je je in wilt houden of die je doet neigen naar verzet. Geef je sensitiviteit de vrije teugels en word kinderlijk nieuwsgierig.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Degene die het juiste gevecht weet te kiezen, is de winnaar,’ schreef auteur Jane Ciabattari. Knoop dit advies goed in je oren, Vissen! Binnenkort krijg je kansen aangeboden om diverse interessante worstelingen aan te gaan die je mooie intelligentie waardig zijn. Tenminste één daarvan zal technisch gezien een ‘conflict’ zijn, maar zelfs dat zal jou winst opleveren. Wil je er een zo groot mogelijk voordeel uitslepen, kies dan welke strijd je voert. Ik raad je aan je aandacht op niet meer dan twee gevechten te richten. 


RAM (21 maart-april 19): ‘Kies de minst belangrijke dag in je leven,’ schreef Ram en auteur Thornton Wilder, ‘want die is al belangrijk genoeg.’ Ga de komende twee weken naar die woorden leven, is mijn advies, en wel hierom: ik vermoed dat er geen verschrikkelijk opwindende ervaringen op je pad zullen komen. Waarschijnlijk zullen je dagen routineus en bescheiden verlopen, en heel misschien bekruipt jou een lichte verveling.

In de komende maanden liggen zoete successen voor het grijpen

En toch. Als je je aandacht durft te verleggen naar wat net onder de oppervlakte van je leven gebeurt, word je gevoeliger voor de subtielere vormen van geluk. Dan word je je bewust van stille maar wonderbaarlijke ontwikkelingen die zich net uit het zicht en achter de schermen ontvouwen. Wees erop gespitst want het zijn vruchtbare aanwijzingen: in de komende maanden liggen zoete successen voor het grijpen.


Huiswerk

Op welk levensdomein probeer jij te veel controle uit te oefenen? Waar zou je je greep iets losser moeten laten?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven