‘Behandel je lichaam als de schat die het is’

Free Will Astrology | Californië | 28 april 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 30 april tot 5 mei.

RAM (21 maart–19 april): Dichter Allen Ginsberg merkte wanhopig op dat veel mensen MEER MEER LEVEN willen, maar de mist in gaan omdat ze in hun verlangen naar MEER MEER LEVEN focussen op materiële dingen – apparaten, bezittingen, gadgets en statussymbolen.

Ginsberg koesterde andere soorten verlangens: die naar fijne gevoelens, zinvolle ervaringen, grote doorbraken, diep bewustzijn en allerlei soorten liefde.

In overeenstemming met de astrologische mogelijkheden, Ram, geef ik je de komende weken groen licht om extra hebzuchtig te zijn wat betreft alles uit die laatste categorie.


STIER (20 april–20 mei): In haar gedicht ‘Spiegel’ schreef Stier en dichter Halina Poświatowska: ‘Ik ben verbluft door de schoonheid van mijn lichaam.’ Ik juich haar brutale bewondering en liefde voor haar meest waardevolle bezit toe. Ik wou dat meer van ons oprecht dezelfde aanbidding voor ons eigen lichaam konden voelen. En in overeenstemming met de huidige astrologische voortekenen, raad ik je aan om op dit moment inderdaad een manier te vinden om dat te doen.

Het is tijd om je op te winden over je prachtige omhulsel. Zelfs als het niet in perfecte gezondheid verkeert, verricht het elke minuut van de dag verbazingwekkende wonderen. Ik hoop dat je je waardering voor deze miraculeuze vermogens vergroot evenals je toewijding om het te behandelen als de schat die het is.


TWEELING (21 mei–20 juni): Tweeling en dichter Buddy Wakefield schrijft dat na de aardbeving en tsunami in de Indische Oceaan van 2004 ‘het enige nog bestaande bouwwerk in het weggevaagde dorp Malakka [in Maleisië] een standbeeld van Mahatma Gandhi was. Zo wil ik ook kunnen blijven staan.’

De beste methode is om niet stijf en onbeweeglijk te zijn als een standbeeld, maar eerder flexibel en bereid om heen en weer te zwiepen

Ik verwacht dat je de komende weken inderdaad van een dergelijke stabiliteit en uithoudingsvermogen zult genieten, lieve Tweeling. Je hoeft geen metaforische tsunami te doorstaan, godzijdank, maar het kan zijn dat je sterk moet staan ​​tijdens een stormachtige bui of wervelende turbulentie.

Hier is een tip: de beste methode is om niet stijf en onbeweeglijk te zijn als een standbeeld, maar eerder flexibel en bereid om heen en weer te zwiepen.


KREEFT (21 juni–22 juli): Geen enkele docent had ooit een cursus psychologie aangeboden tot de baanbrekende filosoof William James dat in 1875 deed. Hij wist veel over menselijk gedrag. ‘De meeste mensen leven binnen een zeer beperkte cirkel van hun potentiële wezen’, schreef hij. ‘Ze maken gebruik van een heel klein deel van hun potentiële bewustzijn en de diepte van hun ziel in het algemeen, een beetje zoals iemand die in plaats van zijn hele lichamelijke organisme de gewoonte zou aanleren alleen zijn pink te gebruiken.’

Ik ga hier een extravagante voorspelling doen: ik verwacht dat je de komende maanden beter dan ooit tevoren in staat zult zijn om je toegang tot je bewustzijn, je bronnen en je potentieel uit te breiden. Hoe je aan zo’n avontuur begint? Het eerste wat je doet, is de vurige intentie uitspreken om het voor elkaar te krijgen.


LEEUW (23 juli–22 aug.): ‘Iemand in mij lijdt en strijdt voor vrijheid’, schreef de Griekse auteur Nikos Kazantzakis. Op die melodramatische aankondiging antwoord ik: mooi zo! Mooi dat die iemand bereid was ellende en wanhoop te doorstaan om aan ellende en wanhoop te ontsnappen.

Maar ik denk dat het belangrijk is om in te zien dat er ook andere levensvatbare benaderingen zijn voor de zoektocht naar bevrijding. Zo kunnen uitbundig plezier en volop genieten van jezelf enorm effectief zijn voor dit verheven doel. En ik vermoed dat die laatste benadering je de komende weken veel meer zal opleveren dan de eerste, Leeuw.


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Maagd en romanschrijver Agatha Christie heeft honderden miljoenen boeken verkocht, en is de meest vertaalde auteur uit de geschiedenis. Toen ze opgroeide, had ze maar weinig andere kinderen om mee te spelen, dus creëerde ze een groot aantal denkbeeldige vriendjes om de leegte mee te vullen. Ze werden uiteindelijk hoofdrolspelers in haar werk en hielpen haar bij het bedenken van verhalen. Bovendien hield ze er gewoon van om die onzichtbare karakters om zich heen te hebben.

Op beschermengelen en voorouderlijke geesten zou je nu goed een beroep kunnen doen

Zelfs op hoge leeftijd ging ze nog steeds met hen om. Ik breng dit onder je aandacht, Maagd, omdat dit een goed moment is om nieuwe denkbeeldige vrienden te maken of oude weer tot leven te wekken. Ook op beschermengelen en voorouderlijke geesten zou je nu goed een beroep kunnen doen. Hoe kunnen ze je helpen en inspireren?


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): ‘Als je de pijn versnelt, verlaat je een klaslokaal tijdens de les’, merkt aforist Yahia Lababidi op. Aan de andere kant zegt hij: ‘Als je de pijn verlengt, mis je de volgende les.’

Als hij het bij het rechte eind heeft, is het zaak om precies lang genoeg bij je pijn te blijven – totdat je de lessen hebt geleerd en hebt ontdekt hoe je deze pijn in de toekomst niet meer zult ervaren – maar niet langer dan dat. Ik vermoed dat een dergelijk keerpunt zich binnenkort voor jou zal voordoen.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): In haar gedicht ‘Elke dag’ schreef Schorpioen en dichteres Denise Levertov: ‘Elke dag, elke dag hoor ik genoeg om een ​​jaar vol nachten met verwondering te vullen.’

Ik denk dat dat de uitgebreide waarheid van je leven tijdens de komende weken weergeeft. Je bent in een fase beland waarin de enorme hoeveelheid interessante input soms overweldigend, maar ook verrijkend kan zijn. Je zult veel provocerende verhalen, dynamische onthullingen en onverwachte waarheden horen – en er hopelijk voor openstaan. Wees dankbaar voor deze beloning! Gebruik deze om alles wat vastzit, wat een katalytisch duwtje nodig heeft, te transformeren.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Ik hoop dat je deze dagen niet al te gestrest zult zijn. Je hebt druk ondervonden om je meer aan te passen dan je misschien zou willen, en ik hoop dat het je is gelukt om wat rust te vinden te midden van de zwaarte.

Maar zelfs als het ongemak dieper is dan je wilt, heb ik goed nieuws: het is allemaal voor een goed doel. Lees de wijze woorden van auteur Dan Millman, die het proces beschrijft waarin je je nu halverwege bevindt: ‘Elke positieve verandering, elke sprong naar een hoger niveau van energie en bewustzijn, houdt een overgangsritueel in. Elke keer dat we opstijgen naar een hogere trede op de ladder van persoonlijke evolutie, moeten we door een periode van ongemak, van inwijding. Ik ben nooit een uitzondering tegengekomen.’


STEENBOK (22 dece.–19 jan.): We kunnen gerust zeggen dat Anaïs Nin een kenner was van eros en sensualiteit. Het bewijsmateriaal omvat haar drie erotische geschriften, Delta of Venus, Little Birds en Auletris. Hier is een van haar ferme uitspraken over het onderwerp: ‘Seks moet worden vermengd met tranen, gelach, woorden, beloften, jaloezie, afgunst, alle soorten angst, buitenlandse reizen, nieuwe gezichten, verhalen, dromen, fantasieën, muziek.’

Als reactie op de litanie van Nin ben ik geneigd te zeggen: ‘Verdomme, dat is wel heel veel sfeer en setting bij elkaar. Moet het altijd zo ingewikkeld zijn?’ Volgens mijn lezing van aankomende kosmische ritmes, zul je niet zoveel nodig hebben in je zoektocht naar zielsorgasmes – althans, de komende weken niet. Je instinct voor vervoering zal perfect zijn afgestemd.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): ‘Men is altijd thuis in zijn verleden’, schreef auteur Vladimir Nabokov. Ik ga erin mee. Maar het is niet altijd een goede zaak. Het kan ons ertoe brengen de uitdagingen van het huidige moment te ontvluchten en ons te verstoppen en te wentelen in nostalgie.

Bij andere gelegenheden kan het feit dat we in het verleden altijd thuis zijn, briljante genezingsstrategieën genereren. De diepe troost van het gevoel helemaal thuis te zijn kan ons verkwikken en een wijze vastberadenheid kunnen bezorgen. Ik denk dat dat laatste de komende weken voor jou goed zal werken, Waterman.


VISSEN (19 feb.–20 maart): ‘Niet alles wordt verondersteld iets moois en duurzaams te worden‘, schrijft auteur Emery Allen. ‘Niet iedereen zal voor altijd blijven.’

Soms kunnen de katalysatoren die maar één keer werken en dan verdwijnen het meest in gang zetten

Haar bericht is goed om op dit moment in gedachten te houden. Je bevindt je in een fase waarin tijdelijke boosts en hulp misschien wel precies zijn wat je nodig hebt. Ik vermoed dat je belangrijkste taak de komende weken is om maximaal te profiteren van invloeden die van voorbijgaande aard zijn. Soms kunnen de katalysatoren die maar één keer werken en dan verdwijnen het meest in gang zetten.


Het huiswerk van deze week:

Schrijf een essay over ‘Wat ik zweer dat ik nooit meer zal doen zolang ik leef – tenzij ik er de volgende keer mee weg kan komen.’ FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven