Boeken top-5

360 Magazine | Amsterdam | 19 mei 2021

De wraak van de verliezer – Florian Huber

Florian Huber legt parallellen tussen rechtse terreur in de vroege Weimarrepubliek en het rechts-terrorisme van nu. Het rechtse terreur in Duitsland begon met een bloedige reeks moorden precies honderd jaar geleden. De structuren en netwerken van toen zijn nooit helemaal verdwenen.


Moonshot – Mariana Mazzucato

Mazzucato daagt economen, politici en ondernemers uit om na te denken over ambitieuze maatschappelijke doelstellingen, gedurfde langetermijninvesteringen en vernieuwende publiek-private samenwerking. Toekomstgericht denken is noodzakelijk voor een fundamentele transformatie van de economie.


De Boeddha en de Badass – Vishen Lakhiani

Ondernemer en zelfhulpgoeroe Vishen Lakhiani laat je zien dat bewust zakendoen niet alleen over mindfulness gaat, maar ook over recalcitrant zijn en tegen de gevestigde orde aanschoppen. De boeddha in jou wil misschien vanuit rust beslissen, maar de badass wil verandering en creativiteit.


Ruis – Daniel Kahneman

Met aanstekelijk enthousiasme bespreken Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman, Olivier Sibony en Cass Sunstein
op basis van de nieuwste bevindingen in de psychologie en gedragseconomie hoe en waarom wij zo vatbaar zijn voor ruis bij het nemen van beslissingen, en wat we eraan kunnen doen.


Walter Benjamin. In het teken van Saturnus – Hannah Arendt, Susan Sontag

Zowel Hannah Arendt als Susan Sontag wijdde een essay aan Walter Benjamin (1892-1940). Arendt grijpt terug op
persoonlijke herinneringen, Sontag gaat in op zijn melancholie, een stemming die Benjamin zelf verbond met zijn geboorte ‘in het teken van Saturnus’.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven