‘Bouw een feestje voor de liefde’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 juni 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 2 tot en met 9 juni.

RAM (21 maart-19 april): Wie houdt er meer van de waarheid dan jullie, Rammen? Wie bezit het grootste vermogen om altijd en overal het échte verhaal te vertellen, ook al vereist dat een berg moed? Wie anders dan jullie beleeft zo veel plezier aan het ontdekken, uitpluizen en beschrijven van de ruwe feiten? In mijn Levensboek zijn Rammen de vuurtorens die vrijuit en openhartig stralen; als ik iets precies wil weten of een eerlijk antwoord wens, dan zoek ik een Ram op. Wat ik hier zeg, zal vooral in de komende weken van cruciaal belang zijn. De wereld schreeuwt om geconcentreerde doses van jullie authenticiteit.

Lees daarom de opbeurende woorden van de heilige Catharina van Siena, Ram en filosoof: ‘Laat de waarheid jouw vreugde zijn. Draag de waarheid altijd met je mee en spreek die uit op momenten dat het nodig is. Doe dat liefdevol bij iedereen. Maar in het bijzonder bij de mensen die jij op een speciale manier liefhebt, moet je dat met een bepaalde charme doen.’


STIER (20 april-20 mei): Tot begin twintigste eeuw kon je in de winkels geen gesneden brood kopen; in 1912 ontwikkelde de Amerikaanse uitvinder Otto Frederick Rohwedder een broodsnijmachine. Helaas werd zijn uitvinding, inclusief de blauwdrukken en de prototypes, verwoest in een brand. Hij was genoodzaakt om nieuwe fondsen te werven en van voren af aan te beginnen. Pas zestien jaar later was zijn uitvinding klaar voor een breed publiek. Binnen vijf jaar werd bijna al het brood in de VS gesneden verkocht.

Wat heeft dat nu met jou te maken, Stier? In mijn visioen voor jou trilt iets van de Rohwedder-vibe door, want net als de Amerikaanse uitvinder zal jij de komende maanden een uitgestelde droom in vervulling doen gaan.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Een blogger die zich Sweetlikeacherry noemt, wijst ons op het volgende: ‘Sommige openbaringen krijg je pas als je je telefoon weglegt en een poosje volledig offline gaat.’ Ze voegt eraan toe dat je op zijn minst af en toe je telefoon opzij moet leggen en het internet moet vermijden, wil je aan nieuwe toekomstvisioenen toekomen.

Je kunt je ongetemde genie niet uit zijn kooi bevrijden met je telefoon in de ene en je laptop in de andere hand

Hetzelfde geldt voor belangrijke ontdekkingen in je creatieve werk: je kunt je ongetemde genie niet uit zijn kooi bevrijden met je telefoon in de ene en je laptop in de andere hand. Volgens mijn astrologische analyse dienen de mogelijkheden zich waarschijnlijk wel aan en zijn ze ook broodnodig. Ik vertrouw erop dat je de noodzakelijke bevrijdingen doorvoert en er ten volle van profiteert.


KREEFT (21 juni-22 juli): Dichter Carolyn Kizer (1925–2014) won ooit de Pulitzerprijs met haar poëzie. Ze was erg goed. Maar toen ze in haar jonge jaren poëzie aan de universiteit studeerde, was er een professor die bezwaren had tegen een van haar gedichten. ‘Er zitten varkens in je gedicht, maar varkens zijn toch niet poëtisch,’ zei hij. Kizer werd woedend bij zo veel dommigheid. ‘Ik stond op, liep het leslokaal uit en ging nooit meer terug,’ vertelt ze.

Uit de stand van de sterren kan ik opmaken dat je met iets vergelijkbaars geconfronteerd zult worden. Wees daarom net als Kizer, want jij bent de enige die precies weet waar jij jouw zoektocht op moet richten. Niemand anders weet of heeft het recht jou te vertellen waar je werk (of spel) over moet gaan.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Leeuw en schrijver James Baldwin zei dat het zelden voorkomt dat mensen tegelijk kunnen lachen en de liefde bedrijven: lachen omdat ze de liefde bedrijven of de liefde bedrijven omdat ze lachen. ‘Liefde en lachen wonen op dezelfde plek,’ zei Baldwin, ‘maar niet veel mensen komen daar terecht.’ Het is jouw opdracht, Leeuw, om de komende weken de uitzondering te zijn op de regel van Baldwin.

Je zult het in je hebben om pikante ontmoetingen te paren aan gulle orgasmes

Volgens mijn analyse van de astrologische voortekenen, bestaat er een grote kans dat interessante eros en humoristisch plezier op glorieuze wijze zullen samensmelten. Je zult het in je hebben om pikante ontmoetingen en gulle orgasmes tot stand te brengen. Je intuïtie zal je helpen om de zware deken van ernst van je af te werpen en die te vervangen door een zonnig kleed van zorgeloos gejubel.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Ik vrees dat je de komende weken zult zwelgen in je streven naar perfectie. Dat je uiterst bekwaam en voortreffelijk bent: prima. Ik hoop dat het er ook echt uit komt. Maar als je geobsedeerd raakt door perfectie, dan riskeer je dat je daarmee je goede intenties tenietdoet.

Als tegengif bied ik je hierbij twee adviezen aan. Het eerste is van acteur en activist Jane Fonda. ‘We zijn niet gemaakt om perfect te zijn,’ zegt ze, ‘maar wel om heel te zijn.’ Het tweede advies komt van filosoof en psycholoog William James, die schrijft: ‘Perfectie is niet haalbaar, maar wanneer we perfectie najagen, zullen we uitmuntendheid vangen.’


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt): Auteur Mustafa Mahmoud schreef dat je de liefde tussen twee mensen aan de volgende signalen kunt herkennen: 

1. een comfortabele vertrouwdheid voelen;

2. geen aandrang of behoefte hebben om te liegen;

3. naturel zijn, niet proberen anders te zijn;

4. niet of nauwelijks in verlegenheid kunnen worden gebracht in het bijzijn van de andere persoon;

5. stilte ervaren als heerlijk in plaats van als vervreemdend;

6. genieten van het luisteren naar de ander.

Weegschaal, denk eens na over deze punten de komende maanden. Volgens mij is de tijd rijp om liefde beter te gaan begrijpen en opnieuw te definiëren. Wat vind je van de ideeën van Mahmoud? Zijn er nog meer punten die je aan zijn lijstje zou willen toevoegen?


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Elkaar liefhebben betekent ook dat we elkaar veranderen,’ schreef auteur Madeleine L’Engle. Ga over dit juweeltje mediteren, Schorpioen. Het is nu de uitgelezen tijd om je geliefden te eren en te danken. Bouw een feestje om te vieren hoe jullie liefde elkaar heeft veranderd.

Sommige veranderingen zijn misschien niet ideaal gebleken. In dat geval breekt er nu een tijd aan waarin je die trends weer kunt terugdraaien. Wat de positieve veranderingen betreft die jij en je dierbaren bij elkaar hebben aangezwengeld, hoop ik dat je ze zult benoemen en dat je belooft meer van dat goede werkt te blijven doen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Ik verdien altijd de beste behandeling want een minder goede verdraag ik niet.’ Dat schrijft Boogschutter en romanschrijver Jane Austen. Ram en tevens politicus Stacey Adams zegt: ‘Op het moment dat ik ergens binnenkom, laat ik duidelijk verstaan hoe ik behandeld wil worden en hoe ik me wil inzetten.’

Hoog tijd voor jou om je zelfrespect op te krikken

Het getuigt van wijsheid als je de komende zeven weken deze houding gaat cultiveren, Boogschutter. Hoog tijd voor jou om je zelfrespect op te krikken, zodat die anderen ertoe aanzet om hun waardering en respect voor jou nog meer te uiten.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): In 1963 begonnen Jim en Alice Munro een boekhandel in de Canadese stad Victoria, die ze Munro Books noemden. Nadat ze een paar maanden bezig waren, kwam Alice erachter dat ze vaak niet onder de indruk was van de titels die ze verkocht. ‘Ik kan zelf betere boeken schrijven,’ zei ze tegen Jim. Vijf jaar later publiceerde ze haar eerste bundel korte verhalen, Dance of the Happy Shades. Veertien boeken later won ze de Nobelprijs voor Literatuur. Zal jij in de komende maanden een equivalent beleven van het cruciale besluit van Alice Munro? Ik vermoed van wel. 


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Wat je ook doet, doe het met liefde. Dat is het antwoord op alles,’ verkondigde Marina Abramovic. Ik kan alleen maar amen zeggen op deze nobele houding, en ik hoop dat je die de komende weken kunt omarmen!

Ik hoop dat je hart en verbeelding je alles zullen openbaren wat je nodig hebt om oprechte, frisse en tedere liefde te laten stromen naar de essentiële activiteiten in je leven. Het is nu de uitgelezen tijd om opnieuw te bedenken wat het woord ‘liefde’ betekent, zodat het past bij al je relaties en bezigheden.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Ik zat op een caféterras, toen een dakloze vrouw in een rolstoel halt hield naast mijn tafeltje. Haar spullen duwde ze in een winkelwagentje voor zich uit. ‘Wil je met me gaan dansen?’ vroeg ze me. ‘Er is een park hier vlakbij met een geweldige dansvloer van gras.’ ‘Misschien een andere keer,’ antwoordde ik. ‘Ik heb nu weinig energie want ik heb de laatste tijd wat persoonlijke dingetjes gehad die me bezighielden.’ Ik weet zeker dat mijn gezichtsuitdrukking alles behalve enthousiasme uitstraalde.

‘Kom op, meneer,’ zei ze. ‘Ik ben paranormaal begaafd en ik ben er bijna van overtuigd dat je lang zult leven en nog vele mooie avonturen zult meemaken. Mocht je van gedachten veranderen, ik ben in het park.’ Mijn humeur klaarde meteen op. ‘Bedankt!’ riep ik haar na, terwijl ze wegreed. Ik voorspel jou, Vissen, dat je de komende dagen vergelijkbare ervaringen zult hebben. Ben je bereid om opbeurende verrassingen te verwelkomen? 


Huiswerk van deze week

Als er een kloon van jou bestond, welk alternatief leven zou die dan leiden?  

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven