‘Breek nooit je eigen hart’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 30 juni 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 30 juni tot en met 7 juli.

RAM (21 maart-19 april): In haar gedicht ‘Twee huiden’ schrijft de Bahamaanse auteur Lynn Sweeting: ‘Elke slang komt op een moment in haar leven dat ze twee huiden heeft: een huid die je kunt zien en die klaar is om te worden afgeworpen, en een die je niet kunt zien, een huid die zit te wachten onder de andere huid.’

Volgens mij lijk je in metaforische zin op een slang die op het punt staat te vervellen, Ram. Gefeliciteerd met je wedergeboorte! Let wel: de oude huid valt er niet zo maar af; soms moet de slang nogal agressief haar huid openscheuren en strippen, bijvoorbeeld door met haar kop tegen een rots aan te schuren. Wees bereid om iets te doen dat daarop lijkt.


STIER (20 april-20 mei): ‘Stel je de wereld voor over driehonderd jaar,’ schrijft de Japanse romancier Minae Mizumura, ‘een wereld waarin niet alleen de best opgeleide mensen, maar ook de slimste geesten en de diepzinnigste zielen zich uitsluitend in het Engels uitdrukken. Stel je voor dat de wereld onderworpen is aan de tirannie van één “logos”. Wat een kleingeestige, zielige en afschuwelijke wereld zou dat zijn!’

Ik wil geen wereld die ontdaan is van diversiteit. Ik wil geen monolithische cultuur

Hoewel ik meestal Engels spreek, ben ik het met haar eens. Ik wil geen wereld die ontdaan is van diversiteit. Ik wil geen monolithische cultuur. Ik wil niet dat iedereen hetzelfde denkt en spreekt. Hopelijk deel je mijn passie voor pluraliteit, Stier, vooral in deze tijd. Naar mijn astrologische mening ga jij floreren als je jezelf onderdompelt in het feestelijke tumult van verscheidenheid. Ik hoop dat je op zoek gaat naar invloeden buiten je comfort zone.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Stel dat je geen persoon zou zijn maar een mengsel van vier magische ingrediënten. Wat zou dat dan zijn? Voor een Tweelingen en bakker die Jasmine heet, zijn dat ‘rijpe kaki’s, groene heuvels na een regenbui, een sprankelende nieuwe Viking Black Glass Oven en een prijswinnend showpaard’. Amarantha, een Tweelingen en maatschappelijk werker, zegt dat ze zou zijn gemaakt ‘van het lied ”Sky Full of Song” van Florence and the Machine, een berkenbos, een knielange, blauwe kasjmier trui en drie zwarte katten die in de zon liggen te slapen’. Tweelingen en bezorger Altoona noemt ‘vers geoogste cannabistoppen, een vogelrijk moerasland in de schemering, het boek Hope in the Dark van Rebecca Solnit en de Haleakalā, een schildvulkaan op Maui’.

En jij, Tweelingen? Kun jij je eigen mengsel van vier magische ingrediënten bedenken? Nu is het tijd om JOUW poëzie opnieuw in woorden te vatten.


KREEFT (21 juni-22 juli): Filmmaker Jean-Luc Godard gelooft dat er maar één manier is om betekenis te vinden, en dat is door je leven tot barstens toe te vullen; door verliefd te zijn op je ervaringen; door de stroom van gebeurtenissen te verwelkomen, waar die je ook heenbrengt. Als je dat doet, volgens Godard, voel je niet de behoefte of drang om vragen te stellen als ‘Waarom ben ik hier?’ of ‘Wat is mijn doel?’ De rijkdom van jouw verhaal is het ultieme antwoord op elk raadsel.

Wauw! Dat is een intense, bruisende manier van leven! Persoonlijk kan ik dat niet altijd volhouden. Maar ik geloof wel dat de meesten van ons af en toe baat hebben bij deze zienswijze, al was het maar voor korte tijd. Volgens mij ben jij net zo’n fase ingegaan.


LEEUW (23 juli-22 aug.): Ik vroeg de Leeuwen onder mijn lezers om hun visie te delen over het onderwerp ‘Hoe een Leeuw te zijn’. Hier volgen enkele reacties die overeenkomen met je huidige astrologische voortekenen.

‘Schreeuw op het moment van een orgasme je eigen naam uit’

1. Mensen moeten proberen te begrijpen dat je ze alleen maar commandeert omdat het goed voor hen is. — Harlow Hunt.

2. Wees je bewust van de intense schaduwen die je werpt met je intense helderheid. Zelfs als ze dubieus of riskant lijken, kunnen ze waardevol of zegenend zijn. — Cannarius Kansen.

3. Breek nooit je eigen hart. Verontschuldig je nooit voor het feit dat je jezelf overlaadt met goedheid en bewondering. — Amy Clear.

4. Schreeuw op het moment van een orgasme je eigen naam uit. — Bethany Grace.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Het is je geboorterecht als Maagd om een meester te worden in het uitbuiten van problemen. Je bezit een geweldige potentie om van problemen kansen te maken. Je wordt er steeds handiger in om orde in de chaos te ontdekken.

Dit is een uitgelezen tijd om deze vaardigheden creatief in te zetten, beste Maagd, zowel ten gunste van jezelf als om het leven te verrijken van mensen met wie je in aanraking komt.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): In 2021 stierf een van mijn helden, de geweldige Weegschaal en auteur bell hooks, die haar naam niet met hoofdletters schreef. Ze was de meest fantasierijke en onafhankelijke activiste die ik ken. Tot haar laatste snik deed ze bijzondere uitspraken over sociale rechtvaardigheid en behield ze haar compromisloze originaliteit. Maar gemakkelijk was het niet.

‘We kunnen allemaal worden toegeëigend, gecoöpteerd of gekocht’

Zo schreef ze: ‘Geen enkele rebellerende intellectueel of kritische stem in deze samenleving ontsnapt aan de druk om zich te conformeren. We zijn allemaal kwetsbaar. We kunnen allemaal worden toegeëigend, gecoöpteerd of gekocht. Er bestaat geen bijzondere genade die ons redt, alleen een constante strijd.’ Denk hier eens over na, Weegschaal, want de komende weken moet je je volgens mij enorm inspannen om trouw te blijven aan je hoge standaard en je unieke visie op de werkelijkheid.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Je hebt nu de kracht om jezelf nog mooier te maken dan je al bent. Je staat helemaal open voor invloeden die je schoonheid vergroten. Je begrijpt vast wel dat ik niet de conventionele schoonheid bedoel die overal aanbeden wordt, maar eerder de elegantie, allure, charme en gratie die je ziet in oude bomen, schitterende architectuur, betoverende muziek en mensen met bezielde eigenaardigheden.

PS: De komende weken zijn gunstig om opnieuw te bedenken wat schoonheid voor jou betekent.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Voor jou is het liefdesseizoen aangebroken! Nu is het de tijd om je liefdesstijlen uit te breiden en te verfijnen. Ik nodig je uit om de volgende citaten uit te spreken tot de juiste persoon:

‘Minnaars raken voortdurend elkaars grenzen aan’

1. ‘Je hoofd is een woud vol van leven en zangvogels.’ — E. E. Cummings

2. ‘Minnaars raken voortdurend elkaars grenzen aan.’ – Rainer Maria Rilke

3. ‘Jij bent mijn favoriete verhaal dat zich ontrolt.’ — Ann Patchett

4. ‘Mijn leven luistert naar het jouwe.’ — Muriel Rukeyser


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Zorg er de komende weken voor dat je NIET voldoet aan deze beschrijving van Steenbok en schrijver Haruki Murakami: ‘Je bent op zoek naar iets, maar tegelijkertijd ren je er uit alle macht van weg.’

Als er ook maar iets is waarover je je zo in gevecht met jezelf voelt, beste Steenbok, dan is dit een goed moment om je verwarring uit de weg te ruimen. Als je jezelf in zekere zin ondermijnt, misschien wel onbewust, is het nu tijd om je innerlijke saboteur bloot te leggen en de gepaste vorm van genezing te zoeken. Juli wordt de Maand van Eenwording met Jezelf.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Een twitteraar die zich Luxuryblkwomen noemt, omschrijft een van de doelen die ze wil bereiken als volgt: ‘De kloof tussen mij en mijn ideale zelf overbruggen, elke dag een beetje meer.’ Ik zou het geweldig vinden als je de komende maanden eenzelfde ambitie koestert. Dan word je buitengewoon bedreven in het bouwen van allerlei soorten bruggen, inclusief de bruggen die jou verbinden met de held die je in de toekomst zult zijn.

Ik weet zeker dat je uiteindelijk een nog vollere en meer verfijnde versie van je beste zelf zult worden

Begrijp me niet verkeerd: in mijn ogen ben je al een held, maar ik weet zeker dat je uiteindelijk een nog vollere en meer verfijnde versie van je beste zelf zult worden. De tijd is rijp voor de heilige taak om nu al sterkere banden met die toekomstige ster te smeden.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Een blogger die Lissar heet, stelt dat de kersenbloesem een passend symbool voor jou is, Vissen. Ze beschrijft je als ‘vluchtig, soepel, bloeiend, lieflijk, fragiel en tegelijk opmerkelijk en cyclisch, in harmonie met de natuur.’ Lissar zegt dat je ‘mysterieus bent en toch charmeert’ en dat je ‘aanwezigheid een balsem is, maar ook ontzagwekkend en ontroerend’.

We zijn allemaal op aarde om de kunst te leren om tot volle rijpheid uit te groeien

Natuurlijk heb jij ook jouw portie minder charmante eigenschappen, net als ieder van ons. Geeft niet, hoor! We zijn allemaal op aarde om de kunst te leren om tot volle rijpheid uit te groeien. Daaruit halen we voor een groot deel onze levensvreugde. Maar ik vermoed dat je de komende weken bijzonder goed zult matchen met de beschrijving van Lissar. Je bent op het toppunt van je kunnen om ons te verrukken en te verleiden.


Huiswerk van deze week

Maak het goed met dat deel van jezelf dat je hebt verwaarloosd, beledigd of gekwetst.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven