‘Sta open voor onverwachte aanwijzingen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 16 juni 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 16 tot en met 23 juni.

RAM (21 maart-april 19): ‘Zo veel mogelijk blijven veranderen, daar gaat het mij vooral om,’ zegt Ram en acteur en Keira Knightly. Meent ze dat nou? Haar topprioriteit is dus om steeds maar te blijven transformeren?! Toch wil ik haar wel geloven, en wat ze zegt komt niet uit de lucht gevallen, want ze is een Ram.

Toegegeven, zo’n moedige attitude vereist wel enorme veerkracht en vindingrijkheid. Mocht je je geroepen voelen om haar levenshouding op jezelf toe te passen, dan kun je de komende weken je lol op: nooit was de tijd zo gunstig om daarmee te experimenteren.


STIER (20 april-mei 20): Stier en dichter May Sarton genoot van ‘het sacraliseren van het gewone’. Wat een prachtige Stieriaanse houding! Geen enkel teken in de dierenriem is beter in staat om het heilige te ervaren in aardse belevingen dan de Stier. Als geen ander kun jij van eenvoudige geneugten een goddelijke sensatie maken.

De mensen die je ontmoet, zullen uitzonderlijk veel profijt hebben van je superkracht

Ik voorspel dat die bijzondere gave in volle glorie zal gaan bloeien de komende weken. Je zult er zelfs nog bedrevener in worden, en de mensen die je ontmoet, zullen uitzonderlijk veel profijt hebben van je superkracht.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Ik hoop dat je deze boodschap binnenkort aan het hele universum zult overbrengen: ‘Liefste Leven, hier ben ik! Ik ben er helemaal klaar voor om wonderen te beleven en open te staan voor opbeurend nieuws, fijne succesjes, mooie liefde en onverwachte zegeningen. Ik hoop dat ik mijn bijzondere gaven op een nieuwe en fantasierijke manier zal kunnen inzetten. Ik ben ook benieuwd naar nuttige tips over hoe ik mijn verborgen kant in schoonheid en met gratie kan laten zien. Hopelijk kun je mij ook nog dit voordeel geven, liefste Leven: leer me hoe ik op een levendig creatieve en fijngevoelig agressieve manier datgene kan vragen wat ik nodig heb.’ 


KREEFT (21 juni-juli 22): In augustus 2021 kocht de Canadese Jerry Knott een lot. Hij stopte het in zijn portemonnee en dacht er verder niet meer aan. Twee maanden later vond hij het papiertje terug en ging hij het lotnummer checken. Tot zijn verrassing bleek hij de winnaar te zijn van bijna twintig miljoen euro!

Laten we hem tot voorbeeld stellen, mede-Kreeften. Laten we bedacht zijn op verworvenheden die we hebben weggemoffeld en verwaarloosd. Laten we alert zijn op bronnen die waardevol kunnen zijn en onze aandacht verdienen. Meer info over Knott vind je op tinyurl.com/RememberToCheck.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Op sommige plaatsen in het oude Europa waren mensen bang voor de zomerzonnewende. Het is het moment waarop de zon het hoogste punt aan de hemel bereikt, waarna ze weer afdaalt, de dagen korter worden en er steeds minder licht is. Ongeruste zielen bedachten een tegengif: het midzomerfeest. De hele nacht stookten ze vreugdevuren en gingen ze feesten, dansen en vrijen tot het ochtendgloren.

‘Onze voorouders hadden gelijk om te vieren wat ze vreesden’

Auteur Jeanette Winterson is positief over het midzomerfeest. ‘Noem het een wilde perversiteit of een wild optimisme,’ schrijft ze, ‘maar onze voorouders hadden gelijk om te vieren wat ze vreesden.’ Winterson fantaseert over het creëren van een vergelijkbare ceremonie voor haar angsten: ‘een rituele verbranding van het lafhartige in mij. Laat het licht binnen voor het te laat is.’ Ik nodig je uit om zelf ook zoiets te doen, Leeuw.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd en auteur Elizabeth McCracken zegt: ‘Ik ben niet op zoek naar iemand die me begrijpt alsof die me al mijn hele leven heeft gekend.’ Zij vindt het zinvoller om een partner te hebben die ‘nieuwsgierig en onderzoekend’ is. ‘Ik wil iemand die mijn eigenaardigheden beter wil leren kennen,’ vervolgt ze, ‘en die dan verbaasd is over wat er tevoorschijn komt. Iemand die me vraagt: en wat nu?’

Ik hoop dat je de komende maand minstens een keer zo’n persoon mag ontmoeten, Maagd. Dat is mijn verwachting én mijn voorspelling voor jou. Word er een expert in en geniet ervan!


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Weegschaal en auteur Stig Dagerman zei dat wanneer hij als kind verdrietig was, zijn moeder hem kuste tot hij zich wat blijer voelde. Toen hij ouder werd en verdrietig was, zei zijn moeder: ‘Ga achter je bureau zitten en schrijf een brief aan jezelf. Een lange en mooie brief.’ Dat zou nu een goede opdracht voor jou zijn, Weegschaal.

In welke stemming je ook bent, ik nodig je uit om een mooie, lange brief aan jezelf te schrijven. Verder raad ik je aan om de komende negen maanden dit ritueel eens in de zes weken uit te voeren. In deze fase van je leven is het nog meer van cruciaal belang om op gezette tijden je grote tederheid voor je diepste innerlijk tot uitdrukking te brengen. Je zult verbaasd staan te merken hoe inspirerend en opbouwend die vorm van communicatie kan zijn.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Soms is het een goed teken als er iets eigenaardigs in je leven gebeurt. Het kan betekenen dat het lot zich mengt om een saaie fase van inertie of sleur te doorbreken. Een onverwachte plotwending kan wijzen op een frisse, goddelijke douche. Het is een gunstig voorteken van een por in de rug die anders voelt dan je je misschien had voorgesteld.

Ik verwacht dat een tweetal ervaringen in je levensverhaal zullen opduiken die aan deze beschrijving beantwoorden. Beloof jezelf dat je open zult staan voor hun onverwachte aanwijzingen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Hoewel boogschutter en auteur Edna O’Brien lang geleden het strenge katholieke geloof van haar jeugd vaarwel zei, koestert ze nog steeds spirituele gevoelens die gekleurd zijn door haar opvoeding. ‘Het liefst zou ik twee avonden per week met [romanschrijver] Marcel Proust praten en één avond met de Heilige Geest,’ zegt ze.

Mijn advies is om contact te maken met inspiratiebronnen waar je als opgroeiend kind uit putte

Volgens mij is een soortgelijke balans van invloeden gezond voor jou in de dagen die komen gaan, Boogschutter. Mijn advies is om contact te maken met inspiratiebronnen waar je als opgroeiend kind uit putte. Breng evenredig veel tijd door met slimme mensen die jou goed aanvoelen en die jou stimuleren om de gedachten van je rationele geest te herschikken.


STEENBOK (22 dec.-9 jan.): Ik heb een boodschap voor je samengesteld die je aan je beste relaties kunt overbrengen. Het zal je helpen om duidelijk te zijn over de manier waarop jij je energie besteedt. Zeg zoiets als: ‘Ik beloof dat ik in mijn omgang met jou in de eerste plaats uit liefde zal handelen, en ik vraag jou hetzelfde met mij te doen. Help me alsjeblieft niet, en bied me niets meer aan dan pure genegenheid. Laten we het verlenen van gunsten afbouwen, gunsten uit plichtsbesef of met de verwachting er iets voor terug te krijgen. Laten we manipulatie uit onze relatie bannen. Laten we afspreken dat we elkaar onvoorwaardelijk steunen.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Auteur Lauren Collins legt uit: ‘Ontzettend veel mensen die tweetalig zijn, zeggen dat ze zich in een andere taal een andere persoon voelen. Er wordt vaak aangenomen dat de moedertaal de taal van het ware zelf is. Maar als de eerste taal een reservoir van emoties is, dan is de tweede taal de rivier achter de doorgebroken dam, zodat de spreker nieuwe stromingen kan bevaren.’

Zeg wat je bedoelt en meen 95 procent van de tijd wat je zegt

Ik breng deze gedachten onder je aandacht, Waterman, omdat de komende twaalf maanden een uitstekende tijd voor je zullen zijn om tweetalig te worden of anders je spreekvaardigheid in een tweede taal te vergroten. En als je daar nog niet aan toe bent, moedig ik je aan om je taalvaardigheid op andere manieren te verstevigen. Bouw je woordenschat uit, bijvoorbeeld. Oefen met nauwkeuriger spreken. Zeg wat je bedoelt en meen 95 procent van de tijd wat je zegt. Het geluk lacht je toe als je meer respect toont voor je eigen taalgebruik.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Robert Evans, die als Vissen werd geboren, beoefent al sinds zijn achttiende de astronomie. Hij deed dat als amateur en werd er nooit voor betaald. Hoewel hij meestal bescheiden telescopen gebruikte, heeft hij het wereldrecord voor het ontdekken van supernova‘s (42) op zijn naam staan. Nu hij vijfentachtig is, speurt hij nog steeds op zijn veranda de hemel af. Laten we hem tot je voorbeeld bombarderen voor de komende maanden.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ook jij echt succes kunt boeken, ook al ben je een leek zonder veel financiële armslag. PS: Vergeet niet dat ‘amateur’ van het Latijnse woord voor ‘minnaar’ afstamt. Het woordenboek geeft als belangrijkste definitie: ‘Een persoon die zich bezighoudt met een studie, sport of andere activiteit voor het plezier in plaats van voor financieel voordeel of om professionele redenen.’


Huiswerk van deze week

Wat is nog steeds de moeite van het wachten waard? En wat is niet langer meer de moeite van het wachten waard?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven