‘Wees proactief in het verzamelen van lof’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 9 juni 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 9 tot en met 16 juni.

RAM (21 maart-april 19): ‘Een gedicht ontstaat tijdens een opwelling van liefde’, schreef auteur en Ram Erica Jong. Volgens mij is een opwelling van liefde ook wat je nodig hebt om een probleem op te lossen met iemand die je dierbaar is. Je hebt ook een liefdessiddering nodig om vriendelijk te zijn wanneer je je niet vriendelijk voelt.

Verder is een opwelling van liefde erg nuttig op momenten dat je integer moet handelen in een ingewikkelde situatie, en ook wanneer je het verleden wilt helen zodat het de toekomst niet meer kan corrumperen. Allemaal nuttige adviezen voor jou de komende tijd, Ram. Kun je nog meer variaties op het thema bedenken? Vul dan deze zin maar aan: Er is een opwelling van liefde nodig nodig om…


STIER (20 april-mei 20): ‘De belangrijke episoden in ons leven breken aan op het moment dat we de moed verzamelen om onze slechtheid om te dopen tot het beste in ons’, schreef filosoof Friedrich Nietzsche. Toen ik zijn ambitieuze aforisme las, begreep ik hem niet helemaal. Bedoelde hij met ‘slechtheid’ onze lelijke, ziekelijke kanten? Dat kon toch niet. Dus las ik geleerden die de grote filosoof hadden bestudeerd.

Onze neiging om te genieten van zinnelijkheid en wellust moeten we uitbundig vieren

Zij interpreteerden de uitspraak als volgt: Nietzsche geloofde dat de driften die sommige religies proberen te onderdrukken, eigenlijk gezond voor ons zijn. Onze neiging om te genieten van zinnelijkheid en wellust moeten we uitbundig vieren in plaats van wegstoppen. In feite zijn dat onze beste kanten.

Stieren, ik moedig jullie aan om de komende weken wellustig en zinnelijk te leven. Het is een gunstige tijd voor grote toewijding aan vreugde, plezier en feestvieren.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Het perfecte moment is aangebroken om je zelfbeeld te corrigeren en te verfraaien. Ik nodig je uit om de volgende stellingen hardop uit te spreken: ‘Ik ben niet beschadigd. Ik ben niet op het verkeerde pad. Ik ben niet onbekwaam, onwetend of uit balans. In feite ben ik aan het leren hoe ik moet leven. Ik leer hoe ik een bezield mens kan zijn, en dat doe ik lang niet slecht. Ik doe een heleboel dingen zelfs heel goed. Ik leer mezelf elke dag beter kennen. Het verbaast mij constant hoe goed ik mezelf kan aanpassen aan de eindeloze veranderingen van het leven. IK VERBAAS ME OVER HOEVEEL VOORUITGANG IK HEB GEBOEKT IN HET LEREN LEVEN.’


KREEFT (21 juni-juli 22): In de Tibetaanse taal betekent de term nyingdu-la ‘het meest gewaardeerde gif van mijn hart’. Velen van ons kennen minstens één persoon die aan die beschrijving voldoet: een vijand die we met plezier haten, een geliefde die zich met ons levenslot blijft bemoeien of een vriend die zowel kwetsend als behulpzaam is.

Volgens mijn analyse is de tijd aangebroken om de relatie met een nyingdu-la in je leven een andere lading te geven. Jullie band heeft je misschien vitale levenslessen gebracht, maar nu is de tijd aangebroken om de band te herzien en een nieuwe plek te geven.


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Bid niet dat het stopt met regenen,’ zei Leeuw en dichter Wendell Berry, ‘maar bid dat je veel geluk met vissen zult hebben wanneer de rivier overstroomt.’ Een advies dat bij jou past, beste Leeuw.

Je bevindt je in een situatie die kan uitdraaien op evident geluk dan wel op een vreemd soort geluk. Welke vorm van geluk het wordt, hangt af van hoe jij de situatie beoordeelt. Er liggen kansen in het verschiet, en ik raad je dringend aan ze te proeven en op waarde te schatten.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd en schrijver Julio Cortázar (1914-1984) merkte ooit op: ‘Wat is het toch vermoeiend om altijd dezelfde persoon te zijn!’ Aparte uitspraak, als je het mij vraagt. Zeker als je weet dat Cortázar een vernieuwende en invloedrijke schrijver was die meer dan dertig boeken op zijn naam had staan in vier verschillende genres. Ook woonde hij in vijf verschillende landen voor langere tijd. Moeilijk voor te stellen dat hij verveeld kon raken van zijn veelzijdige persoon, toch?

Je mysterieuze ziel zal zijn fonkelnieuwe geheimen prijsgeven

Ook al ben jij, beste Maagd, geen superster zoals Cortázar, je zult je de komende tijd uitermate amuseren en blij zijn met je veelzijdige leven. En of dat nog niet genoeg is, zal jouw mysterieuze ziel bovendien zijn fonkelnieuwe geheimen prijsgeven.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Blogger Frogbestfriend schrijft: ‘Een van de grootste problemen met de maatschappij tegenwoordig is dat ik zo vreselijk slaperig ben.’ Op een humoristische manier wil Frogbestfriend zeggen dat zijn slapeloosheid zijn oorsprong vindt in een slecht functionerende beschaving. Natuurlijk heeft hij meer dan gelijk. Veel van onze schijnbaar persoonlijke problemen zijn min of meer terug te voeren tot de manier waarop onze beschaving functioneert en ons ziek maakt. We worden door onze cultuur beïnvloed om dingen te doen die niet altijd gezond of verstandig voor ons zijn.

Ga daar eens op letten, Weegschaal, want de tijd is rijp om na te denken over de manier waarop de maatschappij jou gek probeert te maken. Er breekt een cruciaal moment aan om jezelf te genezen van die gekmakende uitwerkingen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Dichter Maggie Smith schrijft: ‘We hebben het zo vaak over licht. Laat mij dan nu alsjeblieft spreken namens het goede donker. Laten we het meer hebben over hoe donker het begin van een dag kan zijn.’

Alsjeblieft, Schorpioen, laat haar uitspraak een vruchtbaar thema zijn voor je overpeinzingen. Van alle tekens in de dierenriem zijn jullie er het meest bedreven in om uit de schaduwen, geheimen en schemergebieden het goede naar boven te brengen. En dit vermogen is nu zelfs nog groter dan normaal. Doe ons allemaal een plezier en vind de diep verborgen verlossing, de veelbelovende opknapbeurt.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Wanneer acteurs en andere creatieven uit de filmindustrie een Oscar winnen, komen ze tijdens de Academy Awards-uitreiking het podium op om een kleine speech te houden, als blijk van respect voor de eer die hen te beurt valt. Deze speeches bevatten vaak dankbetuigingen. Een analyse heeft uitgewezen dat Boogschutter en regisseur Steven Spielberg meer werd bedankt dan iedereen – zelfs meer dan God.

Als ik goed naar de astrologische tekenen heb gekeken, dan blijkt daaruit dat jij de komende weken evenveel eerbetuigingen verdient. Laat deze horoscoop aan iedereen zien van wie je denkt dat diegene mijn opdracht kan waarmaken. Wees proactief in het verzamelen van waardering, dank en gunstbewijzen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): In de klassieke mythe van Odysseus verlaat de Griekse held zijn huis en haard in Ithaka om te gaan vechten in de Trojaanse oorlog. Als het conflict voorbij is, verlangt hij hevig terug naar het mooie leven dat hij achterliet. Maar zijn reis naar huis duurt tien jaar. Onderweg komt hij talrijke opdrachten en beproevingen tegen.

‘Smeek dat je weg heel lang mag zijn’

De twintigste-eeuwse Griekse dichter K.P. Kaváfis geeft Odysseus goede raad aan het begin van zijn queeste: ‘Als je op je tocht naar Ithaka vertrekt, / Smeek dat je weg heel lang mag zijn, / vol avonturen, vol ervaring. (…) Houd altijd Ithaka in je gedachten. / Daar aan te komen is je bestemming. / Maar overhaast de reis volstrekt niet. / Beter dat die vele jaren duren zal, /en dat je, oud al, landen zult op het eiland, / rijk met alles wat je onderweg hebt gewonnen.’ Houd deze woorden van Kaváfis in gedachten, Steenbok, als jij begint aan je terugkeer naar huis. (Lees hier het gedicht van Kaváfis.)


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Ik heb nog nooit, werkelijk NOOIT, iemand ontmoet die er spijt van had dat hij zijn hart had gevolgd’, schrijft levenscoach Marie Forleo. Maar wat precies bedoelt zij met ‘je hart volgen’? Wil dat zeggen dat je de waarschuwingen die je geest je influistert, maar moet negeren? Niet per se. Moet je dan de adviezen van anderen naast je neerleggen? Misschien. Moet je geld, status en veiligheid opofferen om je hart te kunnen volgen? In sommige gevallen wel. In andere gevallen kan het volgen van je hart jouw relatie met geld, status en veiligheid juist verbeteren.

Hoe dan ook, Waterman, ik hoop dat ik je heb aangemoedigd om na te denken over wat het betekent om je hart te volgen en hoe je daar de komende maanden grondig invulling aan kunt geven.


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘Hoe beter mijn zelfbeeld in mijn geest gegrift staat en hoe dierbaarder het voor me wordt, hoe minder bang ik ben dat iemand anders het uitkrast door niet langer van me te houden.’ Deze getuigenis van acteur en auteur Jenny Slates is de meest inspirerende boodschap die ik jou op dit moment kan bieden. De komende tijd zul je de mogelijkheid verwerven om eenzelfde getuigenis uit te spreken. Het beeld dat je van jezelf hebt zal steeds duidelijker en vastomlijnder worden. Deze groeiende superkracht stelt jou in staat om je angst dat er niet genoeg van je gehouden wordt, op z’n minst gedeeltelijk te overwinnen.


Huiswerk van deze week

Van welk deel van je leven zou je verlost willen worden? Welk deel verdient een opknapbeurt?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven