‘Leve de ingetogen waarheden’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 23 juni 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 16 tot en met 30 juni.

RAM (21 maart-19 april): Ram en acteur Marilu Henner lijdt aan de zeldzame aandoening hyperthymesia. Ze kan zich met de grootste precisie talloze gebeurtenissen uit het verleden herinneren. Zo herinnert ze zich levendig dat ze op 15 september 1978 in de Superdome in New Orleans was, waar zij en haar acteursvrienden een bokswedstrijd tussen Leon Spinks en Muhammad Ali bijwoonden.

Waarschijnlijk heb jij geen hyperthymesie, Ram, maar ik nodig je wel uit om min of meer in die toestand te komen. Nu is het een uitermate geschikt moment om rustig terug te blikken op je levensverhaal, te beginnen met je vroegste herinneringen. Waarom, vraag je je waarschijnlijk af. Het zal je basis steviger maken, je wortels voeden en je stabiliteit vergroten.


STIER (20 april-20 mei): Dichter Elizabeth Bishop merkte op dat velen van ons ‘verslaafd zijn aan het gigantische’. We leven in een meestal ‘immense, luidruchtige en oogverblindende wereld’. Als tegenwicht verlangde ze naar ‘kleine kunstwerken, korte gedichten, korte muziekstukken, en intieme, zachte, delicate dingen’.

Ik adviseer je om de komende weken in die geest te leven, Stier. Subtiele, bescheiden en elegante invloeden doen je goed. Geniet van sierlijke details, stille wonderen en ingetogen waarheden.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): De komende weken heb je huidhonger – meer dan ooit. Voor je mentale, fysieke en spirituele gezondheid MOET je huidcontact hebben met mensen die voor je zorgen en die zelf hun huid tegen die van jou willen voelen.

‘Geef me een onverwachte knuffel als je achter mij staat!’

Een blogger op Tumblr die zich Friend-Suggestion noemt, brengt je in de juiste mood; ik hoop zo dat je erin meegaat! Er staat: ‘Ik hou van! menselijk contact! met! mijn vrienden! Dus leg je been over het mijne! Laat onze knieën elkaar raken! Houd mijn hand vast! Verzin een excuus om mijn arm te voelen door tekeningen te maken op mijn huid! Ga dicht bij me staan! Kom in mijn ruimte zitten! Druk je tegen me aan om te slowdancen! Neem mijn gezicht in je handen of stoot mijn voet aan als je mijn aandacht wilt! Leg je arm om me heen wanneer we zomaar ergens staan of zitten! Geef me een onverwachte knuffel als je achter mij staat!’


KREEFT (21 juni-22 juli): Auteur John Banville schreef iets wat voor sommigen van ons, Kreeften, een manifest kan worden: ‘Het enige waar ik echt naar heb verlangd, is om me geborgen, beschermd en behoed te weten. Om me te nestelen in baarmoederlijke warmte en me daar in te graven, verborgen voor de kille blik van de hemel en voor de schade die de wrede buitenlucht kan aanrichten. Het verleden is voor mij zo’n toevluchtsoord. Ik ga er maar al te graag heen, omdat ik er het koude heden en de nog koudere toekomst van me af kan schudden.’

Ben jij zo’n Kreeft die zich herkent in de aanpak van Banville, ga er dan de komende maanden mee aan de slag. Je zit in de fase van je langetermijnsterrencyclus waarin jouw lot je aanspoort om moediger en helderder, zichtbaarder en invloedrijker, luider en sterker te zijn dan normaal.  


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Laten we van woede een vuur maken waarop je kunt koken in plaats van dat het een inferno veroorzaakt’, schrijft auteur Clarissa Pinkola Estés. Een goed advies voor jou op dit moment. Je woede kan je dienen, maar alleen als je die gebruikt om duidelijkheid te krijgen, en niet als de woede je gaat beheersen en verlammen.

Beschouw je rancune als een vruchtbare brandstof die je helpt te begrijpen waar je boos over bent

Dit is mijn tip: beschouw je rancune als een vruchtbare brandstof die je helpt te begrijpen waar je boos over bent. Het zal je laten zien hoe jij constructieve daden in kunt zetten om de oorzaak van je boosheid weg te nemen.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): ‘Word je vaak verliefd?’ werd een keer aan Maagd en auteur Jeanette Winterson gevraagd. ‘Heel vaak,’ antwoordde ze. ‘Op een uitzicht, een boek, hond, of kat, op cijfers, vrienden, volslagen vreemden, of op helemaal niets.’

Misschien ben je doorgaans veel minder vatbaar voor verliefdheid en betovering dan Winterson, maar je kunt de komende tijd wel vergelijkbare ervaringen hebben. Denk je dat je zou kunnen genieten van die emotie? Dan moedig ik je aan om er geen ‘nee’ tegen te zeggen. Je vermogen om gefascineerd en geboeid te zijn, bereikt een hoogtepunt, en de neiging om toe te geven aan die aantrekkingskracht, is sterker dan ooit. Lekker, toch?


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Weegschaal en lexicograaf Daniel Webster (1758-1843) werkte keihard aan zijn woordenboek, dat enorm invloedrijk werd in de Amerikaanse cultuur. Meer dan zesentwintig jaar lang was hij bezig het te perfectioneren. Om er zeker van te zijn dat hij de etymologie van de woorden goed kon achterhalen, leerde hij achtentwintig talen. Hij schreef definities voor 70.000 woorden, waaronder 12.000 die nog nooit in een gepubliceerd woordenboek waren opgenomen.

Dit hele jaar vormt de uitgelezen tijd om je 100 procent toe te wijden aan een monumentaal liefdeswerk

Volgens mij ben jij goed op weg met je eigen Webster-achtige project, Weegschaal. Dit hele jaar vormt de uitgelezen tijd om je 100 procent toe te wijden aan een monumentaal liefdeswerk. Als je er nog niet aan begonnen bent, zet het dan nu in gang. Als het al aan de gang is, zet dan nu een tandje bij.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Moet de afstand tussen onmogelijk en onwaarschijnlijk niet groter worden gemaakt?’ vraagt dichter Luke Johnson zich af. Daar zeg ik volmondig ‘ja’ op, en ik denk dat jij de persoon bent die het moet doen, Schorpioen. Volgens mijn astrologische visie ben jij bij machte om dichter bij het doel te komen dat voor sommige mensen te onwaarschijnlijk of fantastisch of absurd uitdagend is. (Luister niet naar hen!)

Ik wil niet beweren dat je er altijd in zult slagen om een onmogelijk lijkende mogelijkheid om te zetten in een praktische realiteit. Misschien ook wel. En zelfs als je er maar ten dele in slaagt, levert het jou belangrijke inzichten op die je vaardiger maken om je verwondering te benutten.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Boogschutter en romancier George Eliot schreef: ‘Het is erg moeilijk om precies de waarheid te zeggen, zelfs over je eigen gevoelens van het moment – veel moeilijker dan er iets goeds over te zeggen dat niet precies de waarheid is .’ Ik denk dat je de komende zeven weken van deze uitspraak zult worden vrijgesteld.

Je zult in staat zijn om met heldere openhartigheid over je gevoelens te praten – misschien beter dan je in lange tijd hebt kunnen doen. Dat komt je goed van pas, wil je de kans grijpen die het leven je biedt, namelijk om je intieme relaties te verdiepen, te verhelderen en te verfijnen.


STEENBOK (22 de.-19 jan.): Auteur bell hooks, die haar naam niet met hoofdletters wil schrijven, geeft een aanbevelenswaardig advies: ‘Weten hoe je solitair kunt zijn, staat centraal in de kunst van liefhebben. Pas als we alleen kunnen zijn, kunnen we samen met anderen zijn zonder hen te gebruiken als ontsnappingsroute.’

‘Je kunt nooit van iemand houden als je niet van jezelf kunt houden’

Nu je een fase ingaat waarin je de meest hechte relaties wil vernieuwen, is het verstandig om ook de toewijding en zorg voor jezelf te vernieuwen. Je zult versteld staan hoeveel rijker de intimiteit erdoor wordt. Hier zijn nog twee praktische pareltjes van bell hooks: ‘Je kunt nooit van iemand houden als je niet van jezelf kunt houden’ en: ‘Verwacht niet dat je de liefde van iemand anders kunt ontvangen als je die niet aan jezelf kunt geven.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): In april 2005 deed Cha Sa-soon, een vierenzestigjarige Koreaanse vrouw, een eerste poging om haar rijbewijs te halen, maar ze zakte. Eerlijk gezegd was de schriftelijke test niet gemakkelijk; je moest bijvoorbeeld iets van auto-onderhoud weten. Na die eerste mislukking ging ze drie jaar lang, vijf dagen per week, de test opnieuw afleggen, en elke keer zonder succes. Toch zette ze door. Vijf jaar later slaagde ze voor het examen en kreeg ze haar rijbewijs. Dat was na haar negenhonderdzestigste poging.

Laten we van haar je rolmodel maken voor de nabije toekomst. Ik verwacht niet dat je net zo lang zult moeten volhouden als zij, maar het is wel zo slim om dezelfde maximale ijver en vasthoudendheid aan te kweken.


VISSEN (19 feb.-20 maart): In de achtste eeuw gaf de Chinese dichter Du Fu een bundel pas geschreven gedichten aan zijn vriend en collega, de dichter Li Bai. ‘Dank je dat ik je nieuwe gedichten mocht lezen’, schreef Li Bai later aan Du Fu. ‘Het was alsof ik twee keer leefde.’ Ik voorzie dat jij de komende weken van een vergelijkbare gunstige periode zult genieten, Vissen: een tijd waarin jouw levensvreugde twee keer zo intens is als gewoonlijk.

Maar hoe moet je reageren op dit geschenk van de Schikgodinnen? Twee keer zoveel werk afkrijgen? De eerste hand leggen aan een toekomstig meesterwerk? Een bron van inspiratie worden voor iedereen die je tegenkomt? Dat kun je doen, als dat is wat je wilt. Maar je kunt ook gewoon genieten van elk detail van je dagelijkse ritme, met het grootste, meest sublieme plezier.


Huiswerk van deze week

Vertel een verhaal dat verbeeldt hoe jij over een jaar zult zijn.

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven