De beste non-fictie van december

360 Magazine | Amsterdam | 30 november 2023

In Wat vrouwen willen laat psychotherapeut Maxine Mei-Fung Chung zien dat dit voor vrouwen zelf vaak een mysterie is & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Je gezicht is nu van ons – Kashmir Hill 

De techverslaggever van The New York Times beschrijft een dystopische samenleving waarin één start-up de drijvende kracht is achter een database met miljarden foto’s (ja, ook van jou), die met grote nauwkeurigheid iedereen kan identificeren op basis van één momentopname van een gezicht.


Op reis in de Middeleeuwen – Anthony Bale

Op basis van nooit eerder vertaalde middeleeuwse teksten uit West-Europa, maar ook uit Turkije, IJsland, Armenië, Noord-Afrika en Rusland, schreef Anthony Bale een levende atlas van de Middeleeuwen, waarin het onderscheid tussen echte en ingebeelde plaatsen vervaagt.


Conflict – Andrew Roberts 

Een onderzoek naar zeventig jaar conflicten en oorlogen, waaronder de Golfoorlog, de Joegoslavische oorlogen en de oorlogen in Afghanistan. In een steeds gevaarlijkere en complexere wereld worden generaals en politici gedwongen zich aan te passen aan nieuwe wapensystemen en strategieën.


De parasiet – Michel Serres

Leven betekent dat je neemt en er weinig voor teruggeeft. Dat geldt voor kleine microscopische wezens, maar ook voor  dieren, kinderen, belastingadviseurs, landbouwers, filosofen, politici en managers. Zonder parasieten zouden we in een vermoeiend paradijs leven waar nooit iets gebeurt.


Wat vrouwen willen – Maxine Mei-Fung Chung

Psychotherapeut Maxine Mei-Fung Chung laat zien dat de vraag ‘wat wil een vrouw?’ vooral voor vrouwen zelf vaak een mysterie is, omdat ze hebben geleerd hun eigen verlangens te negeren of onder­geschikt te maken. In Wat vrouwen willen leren we zeven vrouwen in heel verschillende levensfases kennen.

veel gelezen
GettyImages 1523492057

Journalistiek in Iran levensgevaarlijk

New Lines Magazine | Washington
Schermafbeelding 2024 02 29 om 15.05.00

De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam
Bye Bye Tiberias @@. V1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven