De beste non-fictie van februari

360 Magazine | Amsterdam | 1 februari 2023

Is het mogelijk om alleen gelukkig te zijn? Dat onderzoekt Daniel Schreiber in zijn nieuwe boek; Martha C. Nussbaum schrijft een pleidooi voor gerechtigheid voor dieren & meer boekentips in deze top 5 non-fictie, aangeraden door 360 en Athenaeum Boekhandel.

Alleen – Daniel Schreiber 

Nog nooit hebben zo veel mensen alleen geleefd, en niet eerder werd het zo duidelijk hoe wreed zelfverkozen vrijheid kan omslaan in eenzaamheid. Is het mogelijk om alleen gelukkig te zijn? Hoe kan het dat in onze individualistische samenleving zo veel mensen zich schamen om alleen te leven? 


De adel en de nazi’s – Stephan Malinowski 

De Duitse keizersfamilie Hohenzollern raakte al haar landerijen, kastelen en kunst kwijt in de Tweede Wereldoorlog. Met rechtszaken, intimidatie en manipulatie proberen ze nog steeds hun verloren eigendommen terug te krijgen. Alles draait om de vraag: waren de Hohenzollerns goed of fout?


Reserve – Prins Harry

Bij de dood van prinses Diana vroegen veel mensen zich af hoe de levens van William en Harry zich zouden ontwikkelen. Dat is nu te lezen in het niets-ontziende Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. 


Gerechtigheid voor dieren – Martha C. Nussbaum 

Of het nu gaat over de gruwelijke mishandeling in de vleesindustrie, de jacht, de vernietiging van de natuurlijke omgeving of de verwaarlozing van huisdieren: de positie van dieren vraagt dringend om een wereldwijd ethisch reveil, om een bewustzijnsverandering van internationale proporties. 


De butler van de wereld – Oliver Bullough 

Van miljoenen aan steekpenningen van Russische oligarchen tot het cultiveren van Gibraltar als offshore-gokparadijs: hoe heeft Groot-Brittannië ooit kunnen uitgroeien van internationale supermacht tot de bediende van ’s werelds rijkste en meest corrupte mannen?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven