• 360 Magazine
  • Tips & agenda
  • Dertig minuten Almodóvar en Tilda Swinton

Dertig minuten Almodóvar en Tilda Swinton

360 Magazine | Amsterdam | 10 april 2021

Voor zijn eerste Engelstalige film liet de beroemde Spaanse regisseur Pedro Almodóvar zich inspireren op het toneelstuk La voix humaine van Jean Cocteau. De enige rol in The Human Voice is weggelegd voor Tilda Swinton.

We zien haar door een fabriekshal schrijden. Geheel gestyled in een schitterende rode jurk. Langzaam neemt ze plaats op een kruk, ergens in de lege ruimte. De immense spanning staat op haar gezicht te lezen. Een adembenemende Tilda Swinton in de rol van verlaten, ontredderde vrouw, wachtend op haar ex-geliefde. Zijn koffers staan klaar maar hij komt ze maar niet ophalen. Enig teken van leven is de – al even nerveuze – hond die haar gezelschap houdt. Tijdens een telefoongesprek met de ex, zien we hoe haar wereld letterlijk en figuurlijk instort.

Voor deze korte (dertig minuten) durende film – zijn eerste Engelstalige – liet Almodóvar zich inspireren door het beroemde toneelstuk La voix humaine van Jean Cocteau. De begeleidingsmuziek (van de Spaanse componist Alberto Iglesias), is al even mooi als de beelden. De film ging in première op het filmfestival van Venetië.   

Te zien op Picl en Vitamine Cineville.

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Een remedie tegen navelstaren?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verzonden.
inschrijven

360 is jarig en trakteert!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg 3 maanden gratis toegang tot 360 online.