‘Boor uw innerlijke Quentin de la Tour aan’

Free Will Astrology | Californië | 25 februari 2021

Uw voorspellingen van 25 februari tot 4 maart. Uw huiswerk van de week vindt u onderaan dit bericht.

RAM (21 maart – 19 april): Ik nodig u uit om een of twee soorten fysieke ongemakken of symptomen te bedenken waarvoor uw lichaam het meest vatbaar lijkt. Doordring u ervan dat er specifieke stemmingen of gevoelens zijn die mogelijk verband houden met deze ongemakken en symptomen – misschien worden ze erdoor veroorzaakt of zijn ze er de oorzaak van. 

De volgende stap is het uitspreken van de intentie om alle interacties tussen uw lichamelijke en emotionele toestand te volgen. Daarna maakt u een plan hoe u die ongemakken met uw eigen helende kracht kunt beïnvloeden wanneer u er in de toekomst mee wordt geconfronteerd.


STIER (20 april – 20 mei): Dichter Billy Collins beschrijft dat als je ‘op een maanverlichte nacht aan de rand van een meer staat, het licht van de maan altijd recht op je schijnt’. 

Ik heb goede hoop dat uw leven de komende weken in het teken daarvan zal staan: het gevoel dat de wereld speciale boodschappen voor u bevat; dat elke situatie waarin u zich bevindt u het gevoel geeft dat u er thuishoort; dat elke intuïtie die vanuit uw onderbewustzijn opwelt naar uw bewuste, precies dat zal aangeven waar u op dat moment behoefte aan heeft.


TWEELING (21 mei – 20 juni): U betreedt een potentieel heroïsche fase van uw astrologische cyclus. De komende weken zullen een tijd zijn waarin u hopelijk gemotiveerd bent om uw integriteit en onberispelijkheid naar recordhoogtes te heffen. Om u te inspireren, heb ik een paar verkondigingen gehaald uit een morele code die naar verluidt is geschreven door een veertiende-eeuwse samoeraistrijder. 

‘Ik heb geen vijand; ik maak van onzorgvuldigheid mijn vijand’

Spreek ze hardop uit en kijk of ze u prikkelen om uw goede karakter nog beter te maken. 1. ‘Ik heb geen goddelijke kracht; ik maak van eerlijkheid mijn goddelijke kracht.’ 2. ‘Ik heb geen wonderen; ik maak van de juiste handeling mijn wonder.’ 3. ‘Ik heb geen vijand; ik maak van onzorgvuldigheid mijn vijand.’ 4. ‘Ik heb geen vooropgezet plan; ik maak van “kansen grijpen” mijn vooropgezette plan.’ 5. ‘Ik heb geen magische geheimen; ik maak van karakter mijn magische geheim.’ 6. ‘Ik heb geen wapenrusting; Ik maak welwillendheid en gerechtigheid tot mijn wapenrusting.’


KREEFT (21 juni – 22 juli): ‘De enige manier om te leven is door elke minuut te aanvaarden als een onherhaalbaar wonder’, schrijft Kreeft, auteur en boeddhistische leraar Jack Kornfield. Ik ben het niet met hem eens. Er zijn veel andere vormen van bewustzijn die nuttig kunnen zijn als we over ons labyrintische pad door deze gekke wereld navigeren. 

Elke minuut beschouwen als een kans om iets nieuws te leren, bijvoorbeeld: dat is een uitstekende manier van leven. Of elke minuut beschouwen als een nieuwe mogelijkheid om op een creatieve manier onze liefde te uiten. 

Maar ik zie wel in dat de aanpak van Kornfield subliem en aantrekkelijk is. En ik denk dat deze de komende weken wel eens iets voor u zou kunnen zijn.


LEEUW (23 juli – 22 aug.): De komende weken zullen een aangrijpende en helende tijd zijn om u de mensen in uw leven te herinneren die zijn gestorven – evenals voorouders die u nooit hebt ontmoet of die u niet goed kende. Ze hebben aanwijzingen voor u, rijke gevoelens om u mee te voeden, koerswijzigingen om op te volgen. Treed met hen in contact via uw dromen, meditaties en herinneringen. 

Lees ter inspiratie de dichter Rainer Maria Rilke: ‘Zij die lang geleden overleden zijn, bestaan ​​nog steeds in ons, als aanleg, als last op ons lot, als sijpelend bloed en als een teken dat bovenkomt uit de diepten van de tijd.’


MAAGD (23 aug. – 22 sept.): Ik ben dol op de achttiende-eeuwse Maagd en schilder Quentin de La Tour. Waarom? 1. Hij specialiseerde zich in het maken van portretten die de charme en intelligentie van zijn modellen naar voren brachten. 2. Toen hij veel begon te verdienen, werd hij een filantroop die zich specialiseerde in het helpen van arme vrouwen en kunstenaars met een handicap. 3. Terwijl de meeste schilders van zijn tijd zelfportretten maakten die plechtig waren en zelfs zwaarmoedig, glimlachte De La Tour op de zijne en liet hij zich zien van zijn goedgehumeurde kant. 4. Later in zijn leven, toen het niet meer zo belangrijk voor hem was om volledig rationeel te zijn, sprak De La Tour graag met bomen. 

In overeenstemming met de astrologische voortekenen stel ik voor dat we hem voorlopig uw beschermheilige maken. Ik hoop dat u geïnspireerd raakt om uw innerlijke Quentin de la Tour aan te boren.

399px Self portrait by Maurice Quentin de La Tour
Uw voorspellingen van 25 februari tot 4 maart.

WEEGSCHAAL (23 sept. 22 okt.): Ik zeg niet dat er iets mis is met uw algehele gezondheid, Weegschaal. Ik verwacht zelfs dat deze behoorlijk toereikend is. Maar vanuit astrologisch oogpunt is dit het juiste moment om een ​​afspraak te maken voor een consult met uw favoriete genezer, ook al is het maar via Zoom. 

Bovendien verzoek ik u dringend om een ​​zielendokter te raadplegen voor een volledig metafysisch onderzoek. De kans is groot dat uw geestelijke gezondheid ook in orde is. Maar op dit moment is het niet voldoende dat uw lichaam en ziel ‘toereikend’ zijn; ze hebben intense doses van goed toegediende liefde en verzorging nodig. 

Daarom raad ik u aan op zoek te gaan naar voortekenen, signalen en dromen over de vraag wat u precies kunt doen om uzelf te voorzien van de meest voortreffelijke zorg.


SCHORPIOEN (23 okt. – 21 nov.): ‘Liefde omvat een enorm leger aan stemmingen’, schrijft auteur Diane Ackerman. ‘Razend en sereen, waakzaam en kalm, uitgewrongen en versterkt, explosief en ingetogen.’ 

Dit feit zal de komende weken een prominente plaats innemen in uw leven. Dit is een vruchtbare tijd om uw begrip te vergroten van hoe eros en romantiek werken als ze op hun best zijn – en om uw repertoire van reacties op de rijke uitdagingen van de liefde uit te breiden. Beschouw het niet als een zware test; stel het u voor als een interessant onderzoeksproject.


BOOGSCHUTTER (22 nov. – 21 dec.): Boogschutter, dichter en beeldend kunstenaar William Blake (1757–1827) cultiveerde een nauwe relatie met verheven gedachten en mystieke visioenen. Hij leefde de laatste vijfenveertig jaar van zijn leven samen met zijn vrouw Catherine, maar er waren momenten dat hij zo in beslag werd genomen door zijn verbazingwekkende creaties dat hij zijn relatie met haar verwaarloosde. 

Catherine zei ooit: ‘Ik heb heel weinig aan Blakes gezelschap. Hij is altijd in het paradijs.’ 

Ik hoop dat u de komende weken niet zo zult zijn. Praktische zaken en intieme allianties hebben meer aandacht nodig dan normaal. Overweeg, althans voorlopig, de mogelijkheid om minder tijd in het paradijs en meer op aarde door te brengen.


STEENBOK (22 dec. – 19 jan.): Dichter Robert Graves beschouwde de dubbelzinnigheid van poëzie als een deugd, niet als een probleem. Volgens hem weerspiegelt de ondoorgrondelijkheid van hen genre de ware aard van het bestaan. 

Als we de raadselachtige ideeën en gevoelens in gedichten lezen, worden we misschien geïnspireerd om te begrijpen dat ervaring te complex is om te worden gereduceerd tot simplistische beschrijvingen en overgeneraliseerde overtuigingen. In feite is het heel goed mogelijk dat als we poëzie zouden toelaten om onze perceptie bij te scholen, we een toleranter en inclusief perspectief op de dingen ontwikkelen. 

Ik vertel u dit, Steenbok, want of u de komende weken veel poëzie leest of niet, het zal verstandig en gezond voor u zijn om niet alleen te tolereren maar ook te vieren hoe paradoxaal en mysterieus de wereld is.


WATERMAN (20 jan. – 18 feb.): De komende weken zullen een gunstige tijd zijn om oude gewoonten af ​​te werpen die uw energie verspillen, en om constructieve nieuwe gewoonten te creëren die u de komende maanden en jaren goed van pas zullen komen. 

Om uw te inspireren en te begeleiden, reik ik u deze gedachten van auteur en natuuronderzoeker Henry David Thoreau aan: ‘Zoals een enkele voetstap geen pad op aarde zal maken, zo zal een enkele gedachte geen pad in de geest maken. Een fysiek pad betreden we keer op keer. Om een ​​diep mentaal pad te creeëren, moeten we steeds weer het soort gedachten denken die we ons leven willen laten beheersen.’


VISSEN (19 feb. – 20 maart): Vissen en auteur Anaïs Nin was een maestro van metamorfose, een virtuoos van variatie, zeer bedreven in verandering. Ze beschouwde haar onophoudelijke ontwikkeling als een voorrecht en luxe, in plaatsvan als beperkend ongemak. 

‘Ik geniet van mijn transformaties’, schreef ze. ‘Vanbuiten ben ik rustig en samenhangend, maar weinigen weten hoeveel vrouwen er in mij huizen.’ 

Dit is een gezonde benadering voor de meeste Vissen – en vooral de komende weken zeer aan te raden. Ik daag u uit om een veranderingspecialist te worden met als bijnaam Flux Mojo.


Uw huiswerk van deze week:

Maak deze zin af: ‘Vroeg of laat zal de pandemie zijn kracht verliezen en ons niet langer inperken. Als dat gebeurt, zal ik ………’

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven