‘Doordrenk alles wat je doet met stijl’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 18 juni 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 17 tot 24 juni.

Ram (21 maart-19 april): Ram en toneelschrijver Tennessee Williams was heel duidelijk over zijn werkwijze bij het componeren van zijn vermakelijke meesterwerken. ‘Ik wil geen realisme,’ riep hij uit. ‘Ik wil magie! Ja, ja, magie! Dat probeer ik de mensen aan te reiken.’ 

Ik sta volledig achter je, Ram, als je je dat doel de komende drie weken eigen wilt maken. Naar mijn astrologische mening hebben jij en de mensen om je heen een meer dan lichte behoefte aan magie. Je vermogen om te gedijen hangt ervan af of jullie allemaal deze dosis magie inderdaad ook krijgen.


STIER (20 april-20 mei): Aan mijn muur hangt een poster met de tekst: ‘Vermijd de tragische magische triade: dingen te persoonlijk nemen, dingen te serieus nemen en dingen te letterlijk nemen.’ 

Dit advies verwijst niet naar belangrijke zaken, zoals mijn gezondheid of mijn voortdurende strijd tegen de onverdraagzaamheid van onze cultuur. Die problemen neem ik heel persoonlijk, serieus en letterlijk. Het motto verwijst eerder naar triviale en voorbijgaande kwesties, zoals de nieuwe deuk in mijn auto nadat iemand ertegen op reed op de parkeerplaats van Whole Foods, of de slechte recensie van mijn boek op Amazon.com, of de $18 waarvoor een of andere Etsy-verkoper me heeft opgelicht, of de grap over de grootte van mijn neus die een vermeende vriend op Twitter maakte. 

Volgens mijn lezing van astrologische voortekenen, Stier, zou je er nu baat bij hebben om te mediteren over de dingen die je te serieus, persoonlijk en letterlijk neemt. Zoals Don Miguel Ruiz: zegt ‘Je krijgt er een enorme hoeveelheid vrijheid voor terug als je niets meer persoonlijk opvat.’


TWEELING (21 mei-20 juni): ‘Ik herinner me dat ik wenste dat ik gekookt kon worden als water en weer puur gemaakt’, schrijft dichter Jeffrey McDaniel. Afgaande op de huidige astrologische voortekenen, Tweelingen, denk ik dat je weer redelijk zuiver zou kunnen worden zonder een dergelijke beproeving te doorstaan. Heb je er zelf ideeën over? 

Dit zijn de mijne: 1. Breng vijftien minuten alleen door –ogen dicht, zittend in een comfortabele stoel – en vergeef iedereen die je ooit pijn heeft gedaan. Doe het zo goed mogelijk. Perfectie is niet vereist. 2. Breng nog eens vijftien minuten alleen door, zelfde verhaal. Vergeef nu jezelf alles wat je hebt gedaan waarvan je denkt dat het fout was. Perfectie is niet vereist. 3. Breng opnieuw vijftien minuten alleen door. Stel je voor hoe het zou zijn om onvoorwaardelijk van jezelf te houden, precies zoals je bent. 4. Breng nog eens vijftien minuten alleen door. Onthoud tien geweldige momenten waarvan je tussen je en vijfde en dertiende hebt genoten.


KREEFT (21 juni-22 juli): Op 23 juni 1940 werd Wilma Rudolph te vroeg geboren in een gezin dat al negentien andere kinderen had. Tijdens haar jeugd leed ze aan longontsteking, roodvonk, polio en kinderverlamming. De laatste twee ziekten beschadigden haar linkerbeen en tot haar twaalfde liep ze met een stok. 

Maar tegen de tijd dat ze op de middelbare school zat, was ze een zeer goede atleet geworden. Uiteindelijk nam ze deel aan de Olympische Spelen, waar ze vier medailles won en de titel ‘de snelste vrouw in de geschiedenis’ verkreeg. 

Ik stel voor dat we haar je officiële rolmodel noemen voor de rest van 2021. Moge ze je inspireren om je eigen persoonlijke tegenspoed te overwinnen en te overstijgen.

LEEUW (23 juli-22 aug): De in Leeuw geboren PL Travers schreef de kinderboeken over Mary Poppins, een oppas met magische krachten. Ze was door en door vertrouwd met folklore, oude mythen en het occulte. Het karakter van Mary Poppins, zei Travers, was een versie van de Moedergodin. Maar in haar schrijfproces liet ze zich vooral inspireren door wat ze beschouwde als het enorme donkere niets. Ze schreef: ‘Ik ben ervan overtuigd geraakt dat de grootste schat om te bezitten het onbekende is.’ 

Om haar verhalen te genereren, luisterde ze naar stilte en leegte. Ik raad je aan haar benadering te volgen terwijl je het volgende hoofdstuk van je levensverhaal maakt.

MAAGD (23 aug.-22 sept.): Maagd en dichter Melissa Broder schrijft: ‘Romantische obsessie is mijn eerste taal. Ik leef in een wereld van fantasieën, verliefdheden en liefdesgedichten.’ Normaal zou ik je niet opdragen om haar perspectief te delen, maar nu wel.

De astrologische voortekenen suggereren dat je iets belangrijks zult leren als je verliefder en aanbiddelijker bent dan gewoonlijk

De astrologische voortekenen suggereren dat je iets belangrijks zult leren als je verliefder en aanbiddelijker bent dan gewoonlijk. Als je JA zegt tegen je stortvloed van verlangens, krijg je toegang tot een soort kracht die je de komende maanden goed van pas zal komen.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Weegschaal en auteur Oscar Wilde weerlegde de misvatting dat Weegschalen zwak zijn, overdreven graag compromissen sluiten en geneigd zijn om alles te overdenken. Zijn schrijven had humor en flair, zijn leven was levendig en gedurfd. 

Hij schreef: ‘Er zijn momenten waarop je moet kiezen tussen je eigen leven leiden – helemaal, compleet, volledig – of het voortslepen van een vals, oppervlakkig, vernederend bestaan ​​dat de wereld in zijn hypocrisie van je eist.’

Ik vermoed dat binnenkort zo’n cruciaal moment voor jou zal komen. Wees Wilde-achtig!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Filosoof Simone Weil schreef: ‘Enkel het licht dat voortdurend uit de lucht naar beneden valt, geeft een boom de energie om krachtige wortels in de aarde te duwen. De boom staat eigenlijk met zijn wortels in de lucht.’ 

Terwijl je je fundamenten in de komende maanden versterkt, terwijl je je wortels verdiept, hoop ik dat je Weils briljante observatie in gedachten houdt. Net als bij een boom zal ook jouw voeding voor het uithoudingsvermogen, de kracht en de structuur die je nodig hebt komen wanneer je je wendt tot de helderste, warmste en hoogste inspiratiebronnen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Om helemaal op één lijn te zijn met kosmische ritmes, zul je niet gewoon lopen, en je zult zeker niet sjokken. In plaats daarvan zul je slenteren en wandelen en schrijden. Je zult paraderen en zwerven en sluipen. Evenzo zul je niet gewoon praten, en je zult zeker niet mompelen of mopperen. In plaats daarvan ga je schertsen, voordragen, improviseren, bedriegen en zingen. 

Met andere woorden, Boogschutter, je zult alles wat je doet doordrenken met stijl, sjeu en verbeeldingskracht

Begrijp je wat ik bedoel? Je zult niet gewoon lachen, je zult grinniken, kakelen en gillen. Met andere woorden, Boogschutter, je zult alles wat je doet doordrenken met stijl, sjeu en verbeeldingskracht.


STEENBOK (22 dec.- 19 jan.): Gefeliciteerd dat je zo’n plichtsgetrouwe, no-nonsense volwassene bent. Ga vooral door met je gedisciplineerde volharding en meewerkende opstelling zolang je daarmee belangrijke taken gedaan krijgt, je nuttig voelt en er niet ziek van wordt.

Maar mocht je binnenkort in de verleiding komen om van het offerpad af te wijken, weet dan dat je geen goden of demonen zult beledigen. Ook zul je geen karmische schuld oplopen. Sterker nog, ik geloof dat je kosmische toestemming hebt om een ​​tijdje te spelen met luchthartigheid. Experimenteer met plezier en met spelletjes die je gevoel van verwondering aanspreken.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Ik kan me nauwelijks een soort schoonheid voorstellen waarin geen melancholie is’, schreef dichter Charles Baudelaire. Wat?! Dat is niet logisch. Ik ken miljoenen mooie dingen die niet doorspekt zijn met melancholie. Mount Shasta in Californië bijvoorbeeld in de late voorjaarsschemering. Het Guggenheim Museum in New York City, een prachtig glanzend gebouw ontworpen door de geniale architect Frank Lloyd Wright. De watervallen van Marmore in Midden-Italië. De tuinen van schilder Claude Monet in Normandië, Frankrijk. De geweldig hoopvolle website van David Byrne, ReasonsToBeCheerful.world. 

Ik vermeld dit, Waterman, omdat ik verwacht dat het leven je de komende dagen een vloed van niet-melancholische schoonheid zal brengen. Profiteer van deze genade om je vertrouwen in het leven weer aan te vullen.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vis en auteur César Aira prijst de waarde van het ontsnappen aan je herinneringen. Hij schrijft: ‘Vergeten is als een grote alchemie vrij van geheimen, die alles transformeert naar het heden.’ 

Ik zou je de komende weken graag op die manier zien genieten van alchemie, lieve Vissen. Het is een gunstige tijd om in ieder geval een deel van de remmingen en beperkingen te verliezen die je denkt te moeten accepteren vanwege wat er in het verleden is gebeurd. Zoals Aira zegt, ‘vergeten maakt ons leven tot een zichtbaar en tastbaar ding dat we in onze handen houden, zonder plooien die in het verleden verborgen zijn’.


Huiswerk van deze week:

Mijn verjaardag komt eraan. Ik verwelkom jullie zegeningen! newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven