Neem een ​​pauze van dingen willen, punt uit

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 11 juni 2021

Dit voorspellen de Brezny en de sterren voor de week van 10 tot 17 juni.

RAM (21 maart–19 april): Ram en acteur Leonard Nimoy speelde de rol van Spock, een alien van de planeet Vulcan in Star Trek. Hoewel hij plezier had in die rol, schreef hij in 1975 een autobiografie genaamd I Am Not Spock. Daarin verduidelijkte hij hoe anders hij was dan het personage dat hij speelde. 

In 1995 publiceerde Nimoy een vervolgautobiografie, I Am Spock, waarin hij beschreef hoezeer hij op de fictieve alien leek. 

In de geest van Nimoys uitgebreide zelfdefinitie, Ram, en in overeenstemming met de huidige astrologische mogelijkheden, nodig ik je uit om mensen duidelijk te maken wie je bent en wie je niet bent.


STIER (20 april–20 mei): Dichter Rumi verklaarde: ‘Een minnaar heeft vier stromen vanbinnen: water, wijn, honing en melk.’ Met dat in gedachten, Stier, raad ik je aan om de honingafdeling te boosten. Je passies en gevoelens vloeien weldadig, maar de laatste tijd komen ze wat zoetigheid tekort. 

En daardoor ontvang je minder zoetigheid dan je nodig hebt van de wereld om je heen. Jouw opdracht is dus om de honingstroom in jou te intensiveren! Onthoud het principe: ‘Liefde trekt liefde aan’.


TWEELING (21 mei–20 juni): Ik ben blij dat je nu niet op de planeet Saturnus bent. De wind kan daar met 1600 kilometer per uur waaien. Maar ik zou wel graag willen dat je een stevige bries voelt terwijl je door de natuur hier op aarde waart. 

Volgens mijn interpretatie van de huidige astrologische voortekenen zullen winden een reinigende werking op je hebben

Waarom? Volgens mijn interpretatie van de huidige astrologische voortekenen zal de wind een reinigende werking op je hebben. Ze zullen je hoofd leegmaken van irrelevante en triviale zorgen. Ze zullen zowel je gedachten als je gevoelens verheffen. 

Ken je de oorsprong van het woord ‘inspireren’? Het komt van het Latijnse woord inspirare, wat ‘inblazen door de geest’ betekent. De figuurlijke betekenis ervan is ‘inspireren, opwinden, ontvlammen’. Het verwante Latijnse woord spiritus verwijst naar ‘ademen van de wind’ en ‘adem van een god’. Vandaar dus ‘inspiratie; levensadem’.


KREEFT (21 juni–22 juli): Kreeft en auteur Franz Kafka zette zijn personages in surrealistische dilemma’s. In zijn novelle De gedaanteverwissling bijvoorbeeld, wordt de held op een dag wakker en ontdekt hij dat hij is veranderd in een gigantisch insect. Ondanks zijn wilde verbeeldingskracht had Kafka echter een pragmatische relatie met het consumentisme. ‘Ik lees geen advertenties’, zei hij. ‘Dan zou ik maar voortdurend van alles willen.’ 

In overeenstemming met astrologische voortekenen, nodig ik u uit om zijn aardse houding de komende twee weken over te nemen. Neem een ​​pauze van dingen willen, punt uit. Probeer je vrij te voelen van alle verlangens die constant je aandacht opeisen. Let op: deze pauze zal niet voor altijd duren. Het is gewoon vakantie. Wanneer je weer dingen wilt, zullen je prioriteiten opnieuw zijn uitgelijnd en genezen, en zul je je opgefrist voelen.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Auteur Umberto Eco verklaarde dat schoonheid saai is omdat het ‘altijd bepaalde regels moet volgen’. Een mooie neus moet precies de juiste vorm en grootte hebben, zei hij, terwijl een ’lelijke neus’ lelijk kan zijn op een miljoen verschillende onvoorspelbare manieren. 

Ik vind zijn definitie saai en beperkend, en geef de voorkeur aan die van filosoof Francis Bacon, die schreef: ‘Er is geen grote schoonheid die niet wat vreemds in verhouding heeft.’ Dichter Charles Baudelaire was het daarmee eens en zei: ‘Dat wat niet enigszins vervormd is, mist een zinnige aantrekkingskracht: waaruit volgt dat onregelmatigheid – dat wil zeggen het onverwachte, verrassing en verbazing – een essentieel onderdeel en kenmerk van schoonheid is.’ 

Het Japanse concept van wabi-sabi vereert schoonheid die onvolmaakt, vergankelijk en onvolledig is

Dan is er nog het Japanse concept van wabi-sabi, dat schoonheid vereert die onvolmaakt, vergankelijk en onvolledig is. Vanaf nu, en voor de rest van 2021, Leeuw, moedig ik je aan om Eco’s saaie schoonheid te negeren en je relatie met de interessantere soort te cultiveren.


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Een van de meer tot de verbeelding sprekende passages in J.R.R. Tolkiens roman The Return of the King gaat over de krijger Éowyn. Hij schrijft: ‘Toen veranderde het hart van Éowyn, of ze begreep het eindelijk. En plotseling ging haar winter voorbij en scheen de zon op haar.’ 

Ik voorspel een vergelijkbare transformatie voor jou in de nabije toekomst, Maagd. Er zal een fundamentele verandering plaatsvinden in de manier waarop je hart het leven begrijpt. Wanneer dat gebeurt, zul je enkele geheimen over je hart doorgronden die voorheen vaag of ontoegankelijk waren. En dan zal de zon je extra doen schitteren.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Weegschaal, acteur en auteur Carrie Fisher bezat meer dan het gemiddelde aantal innerlijke demonen. Toch heeft ze veel bereikt, won ze veel professionele prijzen en werd ze voor nog meer genomineerd. Dit is het advies dat ze gaf: ‘Blijf bang, maar doe het toch. Waar het om gaat, is de actie. Je hoeft niet te wachten tot je er vertrouwen in hebt.’

Ik hoop dat je die strategie de komende weken zult toepassen, beste Weegschaal. De tijd is gunstig voor je om hard te werken aan je belangrijkste doel, ongeacht wat je emoties daarbij zijn.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Schorpioen en auteur Fjodor Dostojevski (1821-1881) had jarenlang een gokverslaving. Op een gegeven moment verloor hij zoveel geld door te wedden op roulette dat hij drastische maatregelen moest nemen. Hij schreef een novelle in recordtijd – zestien dagen – om geld in te zamelen om zijn schuld te betalen. Het verhaal was getiteld De speler. Zijn held was een niet erg succesvolle gokker. 

Bestaat er een vergelijkbaar tegengif in jouw toekomst, Schorpioen? Een gok waarbij je op de een of andere manier gebruikmaakt van het probleem om de remedie te genereren? Ik vermoed van wel.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): In haar gedicht Escape spreekt Michelle Tudor een minnaar aan: ‘In jou: een droom die raast om bevrijd te worden.’ Ze impliceert dat ze graag zou willen helpen en inspiratie bieden bij het bevrijden van de droom van haar geliefde. 

De komende weken zijn voor jou een uitstekend moment om een ​​soortgelijk aanbod te doen aan een bondgenoot om wie je geeft – en om die bondgenoot te vragen hetzelfde voor jou te doen. Tussen haakjes: wat is de droom in jou die raast om bevrijd te worden? En wat is de droom van je bondgenoot?


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Auteur Martha Beck heeft nuttige raad waarop je de komende weken terug kunt vallen. ‘Het is niet nodig om precies te weten hoe je ideale leven eruit zal zien’, schrijft ze. ‘Je hoeft alleen maar te weten wat beter en wat slechter voelt. Begin met het maken van keuzes waardoor je je vrijer en gelukkiger voelt, in plaats van gebaseerd op hoe je denkt dat een ideaal leven eruit hoort te zien. Zo leren we onze weg naar geluk aanvoelen, niet via de realisatie van het platonische ideaal, dat ons ideale leven schept.’


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Waterman en auteur James Dickey vierde ‘de heilige kunst om te stromen’. Maar hij voegde eraan toe: ‘Je moet ervoor gemaakt zijn.’ Met andere woorden, hij suggereerde dat de kunst van het stromen een luxe is waartoe slechts enkelen van ons toegang hebben. En omdat we ‘ervoor gemaakt moeten zijn’, leek hij te suggereren dat die kunst te wijten is aan geluk of genetica of voorrecht. 

Je bent klaar om een ​​intense relatie met de heilige stroom aan te gaan

Maar ik verwerp die theorie. Ik denk dat iedereen de kunst van het stromen kan aanboren als ze het verlangen en de intentie hebben. Zoals jij! Nu meteen! Je bent klaar om een intense relatie met de heilige stroom aan te gaan.


VISSEN (19 feb.–20 maart): Waarom hebben mensen een veel langere levensduur dan andere hogere primaten? Hier is maar één verklaring: grootmoeders. Antropologen stellen voor dat vroeger in onze evolutie vooral families met oudere vrouwtjes floreerden. De grootmoeders hielpen bij de zorg voor de kinderen. Ze bezorgden iedereen een betere gezondheid en een hogere reproductiesnelheid. Hun levensduurgenen werden doorgegeven, waardoor er meer grootmoeders bij kwamen. 

Wat een mazzel! Oudere vrouwen vormden voor velen van ons toen we opgroeiden de sleutel tot succes. In navolging van de astrologische voortekenen wil ik je vragen om de rol die je eigen grootmoeders en vrouwelijke ouderen in je leven hebben gespeeld te vieren en te eren. Als je grootmoeder bent, vier en eer dan jezelf!


Huiswerk van deze week:

Stuur een bericht over je laatste overwinning. Schrijf naar: newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven