‘Ga op zoek naar rimpelingen en springerige ritmes’

Free Will Astrology | Californië | 5 augustus 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 5 tot 12 augustus.

RAM (21 maart–19 april): Filmmaker Federico Fellini had een verrassende definitie van geluk. Hij zei dat geluk was ‘in staat zijn de waarheid te spreken zonder iemand pijn te doen’. 

Ik vermoed dat je de komende weken overvloedig toegang zult hebben tot dergelijk geluk, Ram. Sterker nog: je zult de kracht hebben om de waarheid te spreken op zo’n manier dat je mensen kunt genezen en opbeuren. Mijn advies aan jou is om dit vermogen volop te benutten. Wees zo moedig te uiten wat voor jou de moeite waard is.


STIER (20 april–20 mei): ‘Kijk lang naar wat je leuk vindt, en nog langer naar wat je pijn doet’, schreef romanschrijver Colette. Wat?! Maakte ze een perverse grap? Dat is een slecht advies, en ik hoop dat jij het slechts in zeldzame gevallen opvolgt. In feite is precies het tegenovergestelde de gezonde manier van leven, vooral voor jou in de komende weken. 

Kijk naar wat je pijn doet, ja. Verlies je problemen en wonden niet uit het oog. Maar voor je dromen en spirituele en psychologische gezondheid is het van groot belang dat je kijkt naar wat je leuk vindt, je energie geeft en inspireert.


TWEELING (21 mei–20 juni): Ik ben verheugd als je genegenheid voor vlinders en kolibries toeneemt. Ik juich het toe als je besluit dat de libel, hommel of leeuwerik jouw totemdier is. Je hebt altijd profijt gehad van je relaties met snelle, behendige en levendige invloeden – en dat geldt nu nog meer dan anders. 

Sta jezelf dus toe te experimenteren met speelse nieuwsgierigheid. Je zult waarschijnlijk het best gedijen wanneer je ronddoolt op zoek naar flinke rimpelingen en springerige ritmes.


KREEFT (21 juni–22 juli): Het leven toont je waarheden over wat je niet bent, wat je niet nodig hebt en waar je niet naar moet streven. Dat is gunstig, hoewel het aanvankelijk verontrustend kan aanvoelen.

Ik verzoek je dringend deze onthullingen met dankbaarheid te verwelkomen. Ze helpen je de nuances te onthullen die je volledige authenticiteit bepalen. Ze zullen je vertrouwen vergroten dat je het juiste pad voor jezelf hebt gekozen. Ik hoop dat ze je zelfs laten zien welke van je angsten niet relevant zijn. Neem deze buitengewone lessen gretig in je op.


LEEUW (23 juli–22 aug.): De komende twee maanden zijn voor jou en je bondgenoten een gunstige tijd om dichter tot elkaar te komen door gebruik te maken van de kracht van je verbeelding. Ik raad je aan om inventief te zijn in het bedenken van manieren om elkaar dingen te leren en te vermaken. Ga samen op zoek naar speelse avonturen waar je blij van wordt. 

We zijn twee ogen van één enkele blik, twee trillende vleugels van één droom, tweestemmige lippen van enkele mysteries

Hier is een gedicht van Vjatsjeslav Ivanov waarvan ik hoop dat het je zal stimuleren: ‘We zijn twee vlammen in een middernachtelijk bos. We zijn twee meteoren die ’s nachts vliegen, een tweepuntige pijl van één lot. We zijn twee rossen wiens hoofdstel wordt vastgehouden door één hand. We zijn twee ogen van één enkele blik, twee trillende vleugels van één droom, tweestemmige lippen van enkele mysteries. We zijn twee armen van één enkel kruis.’


MAAGD (23 aug.-22 sept.): De spirituele auteur en Maagd Don Miguel Ruiz spoort ons aan om niets persoonlijk op te vatten. Hij zegt dat als iemand ons respectloos behandelt, dat vrijwel zeker is omdat diegene psychische wonden heeft, waardoor hij zich op een vulgaire, ongevoelige manier gedraagt. Zulke aanvallen hebben weinig te maken met wie wij echt zijn. 

Ik ben het met hem eens en wil er een belangrijke waarschuwing aan toevoegen. Zelfs als je dergelijk wangedrag niet persoonlijk opvat, betekent dit niet dat je het moet tolereren. Het betekent niet dat je de betreffende persoon in je leven moet houden of dat diegene je in de toekomst mag dwarszitten. Ik vermoed dat dit nu belangrijke thema’s zijn om over na te denken.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt): ‘Mensen die diep voelen, diep liefhebben en diep leven, zijn voorbestemd om diep te lijden’, schrijft dichter Juansen Dizon. Tegen die geromantiseerde, jeugdige onzin zeg ik: NEE! FOUT!

Mensen die voelen, leven en liefhebben zijn emotioneel intelligenter dan mensen die aan de oppervlakte blijven – en daarom minder kwetsbaar

Mensen die voelen, leven en liefhebben zijn emotioneel intelligenter dan mensen die aan de oppervlakte blijven – en daarom minder kwetsbaar. Deze zielen zijn waarschijnlijk psychologisch bedreven; ze hebben vaardigheden waarmee ze zich kunnen bevrijden van de verstikking van hun problemen. Ook hebben deze diepzinnigen toegang tot rijke spirituele bronnen die hun lijden kan omzetten in een bron van transformerende lessen – in plaats van een nederlaag. 

Had je al door dat ik beschrijf hoe jij de komende weken zult zijn?


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Psychlogieprofessor Ethan Kross vertelt ons dat er gezonde, creatieve vormen van jaloezie bestaan. ‘Net zoals honger ons vertelt dat we moeten eten’, schrijft hij, ‘kan het gevoel van jaloezie ons laten zien wat er in ons leven ontbreekt dat echt belangrijk voor ons is.’ De truc is om jaloezie niet te interpreteren als een negatieve emotie, maar als nuttige informatie die ons laat zien wat we willen. 

Naar mijn astrologische mening is dat een waardevolle oefening voor jou voor de komende dagen. Let dus goed op de steekjes van jaloezie die in je bewustzijn opkomen. Gebruik deze vluchtige momenten om plannen te maken voor exact die ervaringen die je jaloezie opwekken.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Dichter Walt Whitman schepte op dat hij ‘groot’ was. Hij zei: ‘Ik ben veelomvattend.’ Een criticus vergeleek hem met ‘een heel continent vol wateren, bomen en dieren’.

In reactie op Whitman deed Boogschutter Gertrud Kolmar een soortgelijke uitspraak. ‘Ook ik ben een continent’, schreef ze. ‘Ik bevat bergen die nooit zijn beklommen met ondoordringbaar kreupelhout, een vijverbaai, rivierdelta en zoutlikkende kusttong.’ 

Ik bewonder hoe je bereid bent een tijdje onkenbaar te zijn terwijl je je langzaam richting toekomst begeeft

Zo stel ik me jou tegenwoordig voor, beste Boogschutter: als onontgonnen gebied: als grensland vol onontdekte mysteries. Ik bewonder je uitgestrektheid wanneer je je geest en hart opent voor nieuwe zelfdefinities. Ik bewonder hoe je bereid bent een tijdje onkenbaar te zijn terwijl je je langzaam richting toekomst begeeft.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Dichter Ezra Pound schreef een brief aan romanschrijver James Joyce met de volgende passage: ‘Je brengt me volledig in de war, en tot nu toe heb ik ervan genoten. Waar is daar verkeerd aan?’ 

Ik breng dit naar voren, Steenbok, omdat ik geloof dat de komende weken de beste tijd voor je zullen zijn om interessante zielen te ontmoeten die je op plezierige manieren in de war brengen. Je hebt een vriendelijk zetje nodig, of twee: een reeks opzwepende aansporingen; dialogen die je katalyseren om nieuwe manieren van denken en zien uit te proberen; levendige uitwisselingen die je inspireren om te experimenteren.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Blogger Mandukhai Munkhbaatar geeft advies over de kunsten van intieme gemeenschap. ‘Word niet alleen verliefd op een lichaam of op een gezicht’, raadt ze aan. ‘Word niet verliefd op het idee om verliefd te zijn.’ Ze wil ook dat je weet dat het op de lange termijn het beste is voor je gezondheid en geluk als je geen intieme omgang zoekt met iemand die bang is voor je irrationele kanten, of met iemand die, nadat je ruzie hebt gemaakt, verdwijnt en weigert te praten. 

Ik ben het met al deze suggesties eens. Wil je er nog iets aan toevoegen? Het is een gunstige fase om duidelijkheid te scheppen over de eigenschappen van wie je wel en niet als bondgenoot wilt.


VISSEN (19 feb.–20 maart): Ik gaf mijn lezers huiswerk om de volgende vraag te beantwoorden: ‘Welke regel overtreed jij het liefst?’ 

Als reactie stuurde Laura Grolla deze gedachten: ‘Mijn favoriete regel om te overtreden is een ongeschreven regel: dat we allemaal streven naar uitmuntendheid en dat uitdragen. Ik heb een stressverminderende mantra bedacht: “Het is oké om oké te zijn.” In mijn oké-zijn heb ik de subtiele grens van tevredenheid ontdekt, die enorm en grotendeels onontgonnen is. Oké-zijn stelt me ​​in staat om niet te strijden om aandacht, maar om aandacht te schenken aan anderen. Ik hou van oké-zijn vanwege de humor en diepe, helende slaap die erbij hoort. Het beste van alles is dat ik door oké-heid gelukkig ouder kan worden in plaats van angstig aantrekkelijk te blijven.’ 

Ik breng dit onder je aandacht, Vissen, omdat ik denk dat de komende weken een gunstige tijd voor je zullen zijn om de ontspannende mysteries van oké-heid te onderzoeken en te belichamen.


Huiswerk van deze week:

Vertel me welke subtiele of minder subtiele overwinningen je van plan bent tegen 1 januari 2022 te hebben behaald. Newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven