‘Geef de voorkeur aan wat aards, rauw en onopgesmukt is’

Free Will Astrology | Californië | 6 mei 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 6 tot 12 mei.

RAM (21 maart–19 april): De Mona Lisa, in de zestiende eeuw geschilderd door Leonardo da Vinci, is een van ’s werelds beroemdste schilderijen. Het hangt in het Louvre in Parijs. In datzelfde museum is een minder bekende versie van de Mona Lisa te zien. Deze stelt dezelfde vrouw voor, maar dan ongekleed. Het schilderij werd gemaakt door een leerling van Da Vinci en is waarschijnlijk geïnspireerd door de nu verdwenen naakte Mona Lisa van de meester zelf. 

Renaissancekunstenaars maakten vaker een ‘hemelse’ en een ‘vulgaire’ versie van hetzelfde onderwerp. Ik stel voor dat je de komende weken kiest voor de ‘vulgaire’ Mona Lisa in plaats van de ‘hemelse’ als jouw metafoor voor kracht. Geef de voorkeur aan wat aards, rauw en onopgesmukt is boven spectaculair, geïdealiseerd en gepolijst.


STIER (20 april–20 mei): Stier en dichter Vera Pavlova schrijft: ‘Waarom is het woord ja zo kort? Het zou het langste en moeilijkste woord moeten zijn, zodat je niet meteen kon beslissen om het te zeggen, zodat je bij nader inzien zou kunnen stoppen terwijl je het zegt.’ 

Ik vermoed dat dit voor haar een begrijpelijke houding is, gezien het feit dat ze tot haar twintigste nooit een gelukkige ervaring had en dat het geluk dat ze toen vond bovendien ‘niet houdbaar’ was, zoals ze in een interview blootgaf. Maar ik hoop dat je haar hardnekkige scepsis jegens JA niet snel zult overnemen, Stier. Naar mijn mening is het tijd dat je een kenner wordt van JA, een dappere ontdekkingsreiziger naar de heldere mysteries van JA, een uitbundig gebruiker van JA.


TWEELING (21 mei–20 juni): In inheemse culturen van West-Afrika tot Finland en China worden vossen in verhalen beschreven als sluwe bedriegers met magische krachten. Soms worden ze gezien als grappenmakers, maar vaker zijn het behulpzame boodschappers of intelligente bondgenoten. 

Ik stel voor dat je de vos in de nabije toekomst als je totemdier beschouwt. Ik denk dat je zult profiteren van de invloed van je innerlijke vos – het wilde deel van jou dat ingenieus, sluw en vindingrijk is.


KREEFT (21 juni–22 juli): ‘Het universum zweert samen in je voordeel’, schrijft auteur Neale Donald Welsch. ‘Het plaatst je consequent tussen de juiste mensen en in de perfecte omstandigheden en situaties om die ene levensvraag te beantwoorden: “Wie ben jij?”’ 

In mijn boek ‘Pronoia is het tegengif voor paranoia: hoe de hele wereld samenzweert om u met zegeningen te overspoelen’ (Pronoia Is the Antidote for Paranoia: How the Whole World Is Conspiring to Shower You with Blessings) zeg ik ongeveer hetzelfde, hoewel ik nog twee andere vragen noem die het leven regelmatig stelt. 1. Wat kun je nu doen om jezelf van een deel van je lijden te bevrijden? 2. Wat kun je vervolgens doen om het lijden van anderen te verminderen, ook al is het maar een beetje? 

Nu je een fase ingaat waarin je ruimschoots kosmische hulp krijgt bij het verminderen van lijden en het definiëren van wie je bent, hoop ik dat je elke dag even over deze vragen nadenkt.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Dichter Anne Sexton schreef een brief aan een benedictijnse monnik wiens echte identiteit ze geheim hield voor de rest. Ze zei tegen hem: ‘Er zijn een paar grote zielen in mijn leven. Het zijn er niet veel. Het zijn er maar weinig. Jij bent er één van.’ 

Maak een ​​inventaris op van de grote zielen in je leven

In deze geest, Leeuw, en in overeenstemming met de astrologische voortekenen, nodig ik je uit om een ​​inventaris op te maken van de grote zielen in je leven: de mensen die je bewondert en respecteert en waarvan je leert en waarvoor je dankbaar bent, mensen met grote integriteit en nobele bedoelingen; mensen die genereus zijn met hun kostbare geschenken. 

Als je de lijst hebt samengesteld, moedig ik u aan om te doen wat Sexton deed: je waardering uiten; misschien zelfs vrijblijvende geschenken sturen. Deze handelingen zullen een diep genezend effect op je hebben.


MAAGD (23 aug.–22 sept.): ‘Het is voor een intelligent persoon verleidelijk om te proberen het primitieve, emotionele, behoeftige zelf om zeep te helpen’, schrijft auteur Donna Tartt. ‘Maar dat is een vergissing. Want het is gevaarlijk om het bestaan ​​van het irrationele te negeren.’

Ik stuur deze boodschap naar jou, Maagd, omdat het de komende weken cruciaal voor je zal zijn om de delen van je leven te eren die niet door rationeel denken alleen kunnen worden beheerd. Ik stel voor dat je heilig plezier zoekt in het toejuichen van het mysterieuze, het waarderen van het numineuze, het verkennen van de wildheid en het opgraven van grote, weggestopte gevoelens, en je vol bewondering verbaast over je diepste verlangens.


Weegschaal (23 sept.–okt. 22): Wetenschapsjournalist Sharman Apt Russell geeft raad waarvan ik denk dat je die in de komende dagen zou moeten overwegen. De psychospirituele genezing die je nodig hebt, zal waarschijnlijk niet via normale middelen beschikbaar zijn, zodat een versie van haar voorstel je verder kan helpen.

‘Misschien moeten we ons uitkleden en de bloemblaadjes op onze schouders laten vallen, langs onze buik, tegen onze dijen’

‘Misschien moeten we ons laten genezen door bloemen. Misschien moeten we ons uitkleden en de bloemblaadjes op onze schouders laten vallen, langs onze buik, tegen onze dijen. Misschien moeten we naakt in velden met wilde bloemen gaan liggen. Misschien moeten we ons naakt tussen de schoonheid bevinden. Misschien moeten we naakt door kleuren waden. Misschien moeten we naakt door geuren wandelen.’


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Zoals Schorpioen en auteur Margaret Atwood ons herinnert: ‘Water is geen stevige muur; het zal je niet tegenhouden. Maar water gaat altijd waar het heen wil, en niks kan dat uiteindelijk voorkomen.’

Volgens mijn lezing van de astrologische voortekenen zal ‘zijn als water’ de komende weken een uitstekende strategie voor je vormen. ‘Water is geduldig,’ vervolgt Atwood. ‘Druppelend water kan een steen wegslijten. Onthoud dat je half water bent. Als je een obstakel niet kunt passeren, ga er dan omheen. Net als water.’


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): In een brief aan een vriendin in 1856 bekende Boogschutter en dichter Emily Dickinson dat ze zich ongemakkelijk voelde vanwege een recente verhuizing. Ze hoopte dat ze zich snel weer zou kunnen oriënteren. ‘Ik ben op pad met lantaarns, op zoek naar mezelf,’ grapte ze, eraan toevoegend dat ze moest lachen om haar desoriëntatie. 

Ze ondertekende de brief met ‘Van je gekke Emilie’, waarbij ze opzettelijk haar eigen naam verkeerd spelde. 

Ik zou het geweldig vinden als je je huidige twijfel en onzekerheid met dezelfde luchthartigheid en evenwichtigheid benadert. (PS: Kort nadat ze deze brief had geschreven, begon Dickinson haar serieuze carrière als dichter. Jarenlang las ze uitputtend en voltooide ze gemiddeld één gedicht per dag.)


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Nu is een gunstige tijd om zowel de veranderlijkheid van het leven als die van jezelf te vieren. De manier waarop we allemaal constant worden opgeroepen ons aan te passen aan onophoudelijke transformaties, kan soms behoorlijk vermoeiend zijn, maar ik vermoed dat het karwei voor jou de komende weken op zijn minst interessant en mogelijk zelfs opwindend zal zijn. 

Accepteer dat je elke dag anders bent en doe dat met plezier

Bestudeer ter inspiratie dit bericht van de Welcome to Night Vale-podcast: ‘Je bent nooit twee keer dezelfde, en veel van je lijden wordt veroorzaakt doordat je probeert te doen alsof dat wel zo is. Accepteer dat je elke dag anders bent en doe dat met plezier, aanvaard het gegeven als geschenk. Werk binnen de verlangens en doelen van de persoon die je momenteel bent, totdat je diegene niet langer bent.’


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Waterman en auteur Toni Morrison beschreef twee soorten eenzaamheid. De eerste ‘is een eenzaamheid die zich laat wiegen. Armen over elkaar, knieën opgetrokken; vasthouden, vasthouden, de beweging heeft een helende en verzachtende werking.’ De tweede ‘is een eenzaamheid die ronddoolt. Geen enkele schommeling kan deze tegenhouden. Zij leeft op zichzelf.’ 

Geen van beide soorten is natuurlijk beter of slechter, en beide zijn soms nodig voor zelfvernieuwing – als een middel om de relatie met jezelf te verdiepen en te verfijnen. Ik raad je de komende weken een van beide of beide aan.


VISSEN (19 feb.–20 maart): De Engelse prins Charles eist dat zijn bediende zijn schoenveters strijkt en tandpasta op zijn tandenborstel doet en al zijn kleren met de hand wast. Het is denkbaar dat ik uit de huidige astrologische voortekenen zou opmaken dat jij de komende weken soortgelijk gedrag zou moeten nastreven. 

Ik zou het kunnen doen, maar ik doe het niet. In plaats daarvan stel ik voor dat je alleen ​​voor echt belangrijke zaken om hulp vraagt, niet voor zinloze trivia zoals het strikken van schoenveters. Vraag bijvoorbeeld de steun die je nodig heeft bij het bouwen van bruggen, het zoeken naar harmonie en het leggen van interessante verbindingen.


Huiswerk deze week:

De Dream of the Month Club wil graag je beste, nachtelijke dromen horen. Truthrooster@gmail.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven