Van eenvoudige stripshow tot gelikt theater

360 Magazine | Amsterdam | 7 april 2021

Een podcast over het overweldigende succes van de Chippendales: de groep geoliede exotische dansers die het tot de grote podia schopte.

Welcome to Your Fantasy is een aangrijpende, dwaze, campachtige en soms wat onsmakelijke show over een groep mannelijke exotische dansers die in de jaren tachtig bekendheid verwierven. En bovendien een waar misdaaddrama; een meesterlijke karakterstudie; een verkenning van vrouwelijke seksualiteit; een portret van een bizar moment in het verwarde tweede decennium van de seksuele revolutie, somt The Times de kwaliteiten op van de onlangs uitgebrachte podcast over de Chippendales.

The Guardian beschrijft de artiesten met smaak als geoliede en gebraden beefcakes uit de jaren tachtig die hun outfits uittrokken om glimmende broeken, vlinderstrikken, kragen en manchetten te onthullen, en zo kamers vol krijsende vrouwen vermaakten.

‘In mijn hoofd waren ze niet veel meer dan een grap, maar in feite maakten ze deel uit van een ongelooflijk succesvol bedrijf’

‘In mijn hoofd waren ze niet veel meer dan een grap, maar in feite maakten ze deel uit van een ongelooflijk succesvol bedrijf, dat een eenvoudige stripshow in LA tot een gelikt gechoreografeerd theaterevenement in New York maakte’, aldus Miranda Sawyer van The Guardian.

De twee oprichters van dit bedrijf, ‘Steve’ Banerjee en Nick De Noia, raakten gebrouilleerd; daar komt het misdaadelement om de hoek kijken. Maar volgens Financial Times is host en interviewer Natalia Petrzela minder gecharmeerd van de sensationele aspecten van het verhaal dan van de sociale context, namelijk de tweede feministische golf en de mainstream vermarkting van het mannelijk lichaam. 

Door Laura Weeda


veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven