‘Je hebt de dichterlijke vrijheid om te rebelleren’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 september 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 2 augustus tot 9 september.

RAM (21 maart-19 april): Ram en dichter Anna Kamienska schreef: ‘Ik heb geleerd om mislukte gesprekken, gemiste verbindingen en verwarring te waarderen. Wat overblijft is het ongezegde, dat wat eronder zit. Begrip op een ander niveau van zijn.’ 

Ik stel voor dat je de komende weken haar perspectief overneemt bij het evalueren van zowel vroegere als huidige ervaringen. Je zult in vermeende woestenijen vermoedelijk kleine schatten ontdekken. Misschien ontdek je inspirerende aanwijzingen in plotwendingen die je aanvankelijk frustreerden. Bij nader onderzoek kunnen intermezzo’s die je afdeed als onbelangrijk of oninteressant waardevolle rimpels aan het licht brengen.


STIER (20 april-20 mei): Na het bestuderen van je astrologische voortekenen, heb ik besloten je inspiratie aan te bieden van de oude Romeinse dichter Catullus. Ik hoop dat de extravagante geest van zijn woorden je zal bevrijden van een grote honger naar de geneugten van liefde en genegenheid. Catullus schreef: ‘Geef me duizend kussen, dan honderd; dan nog eens duizend, dan nog eens honderd; dan nog eens duizend.’ 

Ik wil daar het volgende aan toevoegen: Verzamel een overvloed aan vertederende woorden, zoete gunsten en geschenken, liefkozingen en massages, hulp bij je werk en fantastische orgasmes. Als je niemand in je leven hebt om je zulke zegeningen te schenken, schenk ze dan aan jezelf.


TWEELING (21 mei–20 juni): Tweeling en auteur Elif Batuman schrijft dat de Oud-Oezbeekse taal rijk was aan uitdrukkingen over huilen. Er waren ‘woorden voor willen huilen maar het niet kunnen, voor huilen als donder in de wolken, voor huilen met snikken, voor inwendig of in het geheim huilen, voor onophoudelijk huilen met een hoge stem, voor huilen met lange uithalen, en voor huilen waarbij je het geluid “hé-hé” uitspreekt.’ 

Het is de beste tijd om de verkwikkende bevrijding en vernieuwing te zoeken die voortkomen uit het vergieten van tranen

Ik raad je deze allemaal aan in de komende dagen, evenals andere die je misschien bedenkt. Waarom? Het is de beste tijd om de verkwikkende bevrijding en vernieuwing te zoeken die voortkomen uit het vergieten van tranen gegenereerd door diepe en mysterieuze gevoelens.


KREEFT (21 juni-22 juli): Een blogger genaamd MythWoven stelt zich een ‘alternatief universum voor waar ik letterlijk voor altijd (gratis) naar school ga, zodat ik honderd jaar lang over kunst en literatuur en geschiedenis en talen kan leren. Geen beroepsvaardigheden. Geen kredietvereisten. Geen studieleningen. Gewoon leren.’

Ik heb soortgelijke verlangens. Er zit een eeuwige student in mij die eindeloos verrast wil worden met spannende informatie over interessante onderwerpen. Ik zou graag voortdurend nieuwe vaardigheden en talenten aan mijn repertoire willen toevoegen. De komende weken zal ik dat deel van mij de vrije loop laten. Ik raad je aan hetzelfde te doen, mijn mede-Kreeft.


LEEUW (23 juli-22 aug.): In 2016 toonde de International Garden Photograph of the Year weelderige lupinebloemen in Nieuw-Zeeland. De zee van hoge paarse, roze en blauwe bloemen werd geprezen als ‘een elegante symfonie’ en ‘een lust voor het oog’. Wat de jury niet vermeldde, is dat lupine een invasieve soort is in Nieuw-Zeeland. Hij verdrijft inheemse plantensoorten uit hun leefgebied, wat op zijn beurt inheemse diersoorten verdrijft, waaronder vogels zoals de draaibek, steltloper en gestreepte dotterel. 

Is er een metaforisch vergelijkbaar fenomeen in je leven, Leeuw? Een problematische schoonheid? Een invloed die zowel aantrekkelijk als stekelig is? Iets prachtigs wat ook lastig kan zijn? De komende weken zullen een gunstige tijd zijn om te proberen die hachelijke situatie te genezen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): ‘Ik vraag me vaak af wie ik ben en waar mijn land is en waar ik thuishoor en waarom ik ooit ben geboren’, schreef Maagd en auteur Jean Rhys (1890-1979). Ik denk niet dat je de komende acht weken door die vragen van je zult worden gebracht, Maagd. Sterker nog, ik vermoed dat je je zekerder over je identiteit zult voelen dan in lange tijd. Je zult genieten van langdurige duidelijkheid over je rol in de wereld, de aard van je verlangens en hoe je je leven voor de komende twee jaar moet plannen. Als je om de een of andere onverklaarbare reden niet al van deze ontwikkelingen geniet, stop dan met wat je aan het doen bent en contempleer over de kans dat ik je de naakte waarheid vertel.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Verschillende staten in de VS hebben wetten die godslastering verbieden. Als je ‘godverdomme’ zegt, zou je theoretisch een boete kunnen krijgen in Massachusetts, South Carolina en Wyoming. 

Je bent door kosmische krachten geautoriseerd om vaker en krachtiger dan normaal te vloeken

De komende dagen is op zulke plekken enige voorzichtigheid geboden, aangezien je door kosmische krachten bent geautoriseerd om vaker en krachtiger dan normaal te vloeken. Waarom? Omdat je levendige, intense protesten moet oproepen tegen invloeden die de stijl van je ziel kunnen remmen en aantasten. Je hebt de dichterlijke vrijheid om te rebelleren tegen conventies die je onderdrukken.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Iedereen droomt minstens drie dromen per nacht. In een jaar genereert je onderbewustzijn meer dan 1100 dromen. Over dit opmerkelijke feit schrijft romanschrijver Milan Kundera: ‘Dromen is niet alleen een daad van gecodeerde communicatie. Het is ook een esthetische activiteit, een spel dat waarde heeft op zichzelf. Dromen over dingen die niet zijn gebeurd, is een van de diepste behoeften van de mensheid.’

Ik breng dit onder je aandacht, Schorpioen, omdat september Honor Your Dreams Month is. Om dit te vieren, stel ik de volgende experimenten voor. 1. Schrijf elke nacht voor het slapengaan een vraag op waarop je wilt dat je dromen antwoord op geven. 2. Leg een notitieboekje naast je bed en schrijf als je wakker wordt minstens één droom op. 3. Vermaak je ’s morgens met de vraag wat de dromen van de afgelopen nacht je misschien proberen te vertellen. 4. Zeg gebeden van dankbaarheid op voor je dromen en bedank ze voor hun provocerende, vermakelijke verhalen.


Boogschutter (22 nov.-21 dec.): In haar autobiografie Changing spreekt Boogschutter en acteur Liv Ullmann haar verdriet uit over hoe zij en een geliefde er niet in slaagden essentiële waarheden aan elkaar te communiceren. 

Ik stel voor dat we haar de rest van 2021 als je antirolmodel beschouwen

Ik stel voor dat we haar de rest van 2021 als je antirolmodel beschouwen. Gebruik haar fout als je inspiratie. Doe emotioneel intelligente pogingen om te praten over onuitgesproken dingen die als spookachtige puzzels blijven hangen tussen jou en degenen om wie je geeft.


STEENBOK (22 dec.-19 jan): ‘Ik zou wat meer overdaad kunnen gebruiken’, schrijft auteur Joanne Harris. ‘Van nu af aan zal ik onmatig zijn – en vluchtig’, zweert ze. ‘Ik zal genieten van luide muziek en lugubere poëzie. Ik zal ongebreideld zijn.’ 

Laat me duidelijk zijn, Steenbok: ik spoor je niet aan om de rest van je lange leven elke dag luid, vluchtig, buitensporig en ongebreideld te zijn. Maar ik denk dat je gezondheid en geluk zult genereren als je de komende weken met die aanpak experimenteert. Kun je relatief gezonde, verstandige manieren bedenken om jezelf deze heilzame luxe te schenken?


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Terwijl ik door de wildere krochten van het internet waadde, vond ik een provocerend citaat dat zou zijn uitgesproken door de oude Griekse filosoof Socrates. Hij zou gezegd hebben: ‘Mijn uiteindelijke doel is om er helemaal hot uit te zien, maar niet onbenaderbaar.’ Ik moet bekennen dat ik me in het verleden soms heb laten misleiden door valse citaten, en ik vermoed dat dit er een is. Toch is het grappig om de mogelijkheid te overwegen dat zo’n verheven personage als Socrates, een belangrijke beïnvloeder van de westerse cultuur, zoiets schattigs en informeels zou zeggen. 

Een van je doelen zou moeten zijn om er helemaal hot uit te zien, maar niet ongenaakbaar

Ook al zei hij het niet, ik hou van het idee om oude wijsheid te combineren met moderne inzichten, ernst met dwaasheid, doordachte analyse met plezier. In overeenstemming met astrologische voortekenen raad ik je aan om de komende weken te experimenteren met vergelijkbare hybriden. (PS: Een van je doelen zou moeten zijn om er helemaal hot uit te zien, maar niet onbenaderbaar.)


Het huiswerk van deze week:

Wat is je grootste zegen? Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven