‘Hoe kan iemand je nog weerstaan?’

© DarkmoonArt / Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 8 april 2021

De voorspellingen van 9 tot 15 april. Het huiswerk van de week vind je onderaan dit bericht.

RAM (21 maart –19 april): Auteur Susan Sontag definieerde ‘gekke mensen’ als degenen die ‘alleen staan ​​en branden’. Ze zei dat ze zich tot hen aangetrokken voelde omdat ze haar inspireerden om hetzelfde te doen.

Wat denk je dat ze bedoelde met de omschrijving ‘alleen staan ​​en branden‘? Ik vermoed dat ze het had over mensen met een sterke wil die toegewijd zijn aan het cultiveren van de meest gepassioneerde versie van zichzelf, altijd in overeenstemming met hun diepste verlangens. Ze bedoelde degenen die bereid zijn de gevolgen van een dergelijke toewijding te aanvaarden, zelfs als dat betekent dat ze verkeerd begrepen worden, of alleen zijn.

De komende weken worden een interessante en leerzame tijd voor je om te experimenteren met zo iemand te zijn.


STIER (20 april –20 mei): In de jaren dertig was de in Stier geboren Rita Levi-Montalcini een veelbelovende onderzoeker in neurobiologie aan de Universiteit van Turijn in Italië. Maar toen de fascistische dictator Benito Mussolini nieuwe wetten oplegde die Joden verboden universitaire posten te bekleden, werd ze ontslagen.

Onverschrokken creëerde ze een laboratorium in haar slaapkamer en zette haar werk voort. Daar legde ze de basis voor ontdekkingen die er uiteindelijk toe leidden dat ze de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde won.

Ik voorzie dat je de komende weken vergelijkbare vastberadenheid en veerkracht zult genereren, Stier.


TWEELING (21 mei–20 juni): Religieus geleerde Karl Barth (1886–1968) schreef: ‘Er zal geen lied op onze lippen zijn als er geen angst in ons hart is.’ Op die perverse versimpeling antwoord ik: ‘Onzin. Larie. Kul. Zwans.’ Ik ben geschokt door zijn insinuatie dat pijn de drijvende kracht is voor ál onze lyrische uitingen.

Een voorbeeld: jij de komende weken. Ik vertrouw erop dat er een gestage stroom van liedjes in je hart en op je lippen zal verschijnen, omdat je nauw in contact staat met het masterplan van je leven.


KREEFT (21 juni –22 juli): ‘Het is niet gemakkelijk om tegelijkertijd sluw en innemend te zijn, en weinigen lukt dat na de leeftijd van zes’, schreef Kreeft en auteur John W. Gardner. Maar ik zou eraan willen toevoegen dat volwassen Kreeften deze prestatie vaker bereiken dan enig ander teken van de dierenriem.

Verder vermoed ik dat velen van jullie er de komende zes weken heel goed in zullen zijn. Mijn voorspelling: je zult liefde en strategische scherpzinnigheid combineren en zo een ​​ongekende effectiviteit genereren. (Hoe kan iemand je nog weerstaan?)


LEEUW (23 juli-22 aug.): In de vlammen staren had voor onze primitieve voorouders zo zijn voordelen. Terwijl ze rond het kampvuur zaten en zich concentreerden op het gestage vuur, beoefenden ze in wezen een soort meditatie. Door dit te doen, werd hun vermogen om hun aandacht te reguleren groter, waardoor hun werkgeheugen werd versterkt en ze beter in staat waren op langere termijn plannen te maken.

Als je dat veilig kunt doen, moedig ik je aan om quality time door te brengen door in de vlammen te staren

Wat heeft dit met jou te maken? Als vuurteken heb je een speciaal talent om je voordeel te halen uit de kracht van vuur. De komende weken zal dat nog meer gelden dan normaal. En als je dat veilig kunt doen, moedig ik je aan om quality time door te brengen door in de vlammen te staren.

Ook hoop ik dat je het stralende vuur dat in je gloeit intens koestert. (Voor meer info: tinyurl.com/GoodFlames)


MAAGD (23 aug.–22 sept.): Natuurkundige Victor Weisskopf vertelde ons: ‘Wat mooi is in de wetenschap, is ook mooi aan Beethoven. Er is een waas van gebeurtenissen en plotseling zie je een verbinding van dingen die zich altijd al in je bevonden en nooit eerder aan elkaar waren gelinkt.’

Ik verwacht dat er voor jou de komende weken een schat aan deze aha-ervaringen komt, Maagd. Verborgen patronen worden zichtbaar. Er zullen ontbrekende verbanden verschijnen. Geheime agenda’s treden naar voren. De echte verhalen onder de oppervlakte worden werkelijkheid.

Wees ontvankelijk en alert!


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Jungiaanse psychoanalyticus en folklore-expert Clarissa Pinkola Estés viert de kracht van onderzoek. Ze zegt dat ‘de juiste vraag stellen de centrale actie van transformatie is’, zowel in sprookjes als in psychotherapie. Om te bepalen welke veranderingen je zullen genezen, moet je nieuwsgierig zijn naar waarheden die je nog niet kent.

‘Vragen zijn de sleutels die ervoor zorgen dat de geheime deuren van de psyche openzwaaien’, zegt Estes.

Ik breng dit onder je aandacht, Weegschaal, omdat nu de beste tijd voor je is om Fantastische Magische Katalytiserende Vragen te formuleren.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): In april 1933 bevond de in Schorpioen geboren Afro-Amerikaanse zangeres Ethel Waters zich in een ‘privéhel’. Haar carrière zat in een impasse en haar huwelijk viel uit elkaar. Op het diepste punt van wanhoop werd ze uitgenodigd om in de beroemde Cotton Club in New York City een ​​nieuw nummer te zingen: Stormy Weather.

Het was een keerpunt. Later schreef ze: ‘Ik zong het verhaal van mijn ellende en verwarring, van de misverstanden in mijn leven die ik niet kon rechtzetten, het verhaal van het onrecht en de wreedheden die mij werden aangedaan door mensen van wie ik hield en die ik vertrouwde.’

Het publiek was enthousiast over haar optreden en riep haar twaalf keer terug voor een toegift. Kort daarna stroomden muzikale kansen binnen en bloeide haar carrière op.

Ik voorzie een parallelle gebeurtenis in je leven, Schorpioen. Misschien niet zo dramatisch, maar toch behoorlijk verlossend.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Ik zie je graag genieten. Ik krijg een plaatsvervangende sensatie als ik zie dat je genoegens nastreeft waarvoor anderen te geremd of verlegen zijn. Het is bevrijdend voor mij om te zien dat je je onbeschaamde enthousiasme loslaat om in een geweldig lichaam te leven dat gezegend is met het wonder van bewustzijn.

Ik spoor je aan om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van vervoering en uitbundigheid

En nu word ik cheerleader van je inspanningen om nog verder af te dwalen naar de grenzen van gelukzaligheid en vreugde en voldoening. Ik spoor je aan om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van vervoering en uitbundigheid. Ik spoor je aan om in ieder geval tijdelijk de gebruikelijke bronnen van opwinding opzij te zetten, zodat je ruimte hebt om nog onbekende bronnen te verwelkomen.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Steenbok en dichter John O’Donahue suggereerde dat het gedrag van een rivier onze navolging waardig is. Hij zei dat het leven van de rivier is ‘overgeleverd aan de pelgrimstocht’. Hij ‘duwt en verzet zich zelden en blijft tijdens zijn stroom steeds bij zichzelf’.

Kun je je voorstellen dat je dat doet, Steenbok? Nu is daar een uitstekend moment voor. O’Donahue rapsodeerde dat de rivier ‘één is met zijn bochtige geest, een volkomen ritme, nooit ongemakkelijk’, en dat ‘hij door alle ongelijkheid blijft kronkelen met elegantie: een onophoudelijke tocht van aanwezigheid die aan beide kanten rustgevend is, de reis doorstaat, verborgen muziek doet klinken.’

Wees als die rivier, lieve Steenbok!


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): ‘Is het leven niet duizend keer te kort om onszelf te vervelen?’ schreef filosoof Friedrich Nietzsche. Als antwoord op dat gevoel, zeg ik: ‘Amen!’ en ‘Halleluja!’

Zelfs al word je 99, dan nog is dat een te korte tijd om je over te geven aan een overmaat aan saaie activiteiten die slechts een klein deel van je intelligentie activeren.

Voor alle duidelijkheid: ik denk niet dat het mogelijk is om verveling te vermijden. Maar de meesten van ons kunnen veel doen om verlammende verveling en energieverslindende apathie tot een minimum te beperken.

Ik noem dit, Waterman, omdat de komende weken een periode zijn waarin je extra kracht zult hebben om je leven voor de lange termijn zo interessant mogelijk te maken.


VISSEN (19 feb.–20 maart): Ik ken vier verschillende organisaties die de dollarwaarde van een enkel mensenleven hebben geschat. Het gemiddelde van hun cijfers is 7,75 miljoen dollar [ca. 7 miljoen euro]. Laten we dus zeggen, omwille van het argument, dat jij persoonlijk zoveel waard bent.

Verandert dat de manier waarop je over je lot denkt? Ben je geïnspireerd om je gevoel van jezelf als een kostbare schat bij te stellen? Of is het idee om een ​​prijs aan je verdiensten te verbinden oninteressant voor je, zelfs onaantrekkelijk?

Wat je reactie ook is, ik hoop dat het je aanspoort om een ​​herziene inventaris op te maken van je waarde, hoe je die ook meet. Het is een goed moment voor een duidelijke en nauwkeurige evaluatie van het geschenk dat je leven is.

(Citaat van Julia Cameron: ‘Jezelf behandelen als een kostbaar object maakt je sterk.’)


Huiswerk deze week:

Stuur een korte beschrijving van je drie belangrijkste ondeugden en deugden. FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven