‘Koester je innerlijke kind’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 1 juli 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 1 tot 8 juli.

RAM (21 maart–19 april): Volgens columnist Linda Weltner heeft het een tweeledig doel om je huis schoon te maken, het meubilair te herschikken, nieuwe kunst aan de muren te hangen en je potplanten te vervangen. Goed voor je omgeving zorgen is in de eerste plaats manier om goed voor jezelf te zorgen. Ze schrijft: ‘Het huis waaraan we zoveel aandacht hebben besteed, is de belichaming van onze zelfliefde.’ 

Ik nodig je uit om de komende weken aandacht te besteden aan en inspiratie te putten uit deze gedachte.


STIER (20 april–20 mei): ‘Voor mijn gemoedsrust zal ik wanneer dan ook waar dan ook over liegen’, zei auteur Amy Hempel. Hmmmm. Ik heb het tegenovergestelde. Om mijn gemoedsrust te bewaren, probeer ik zoveel mogelijk de waarheid te spreken en na te leven. Liegen maakt me nerveus. Het lijkt me ook dommer te maken. Het dwingt me om mijn leugens nauwlettend in de gaten te houden, zodat ik bij hetzelfde bedrieglijke verhaal kan blijven als het onderwerp later ter sprake komt. 

En jij, Stier? Vertrouw je voor je gemoedsrust liever op oneerlijkheid of eerlijkheid? Ik hoop dat je de komende vier weken de voorkeur zal geven aan het laatste. Het cultiveren van openhartigheid zal je beter doen voelen en je intelligentie stimuleren.


TWEELING (21 mei-20 juni): In haar essay over onderwijs, ‘Don’t Overthink It’, zegt filosoof Agnes Callard: ‘Het maakt niet uit hoeveel we investeren in de voorbereidingen – onze geest aanscherpen, overpeinzen, romans lezen, morele algebra beoefenen – we besparen ons nooit de pijn van leren door te doen.’ 

Je zult veel gebruik moeten maken van empirisme

Dit zal de komende vier weken een belangrijk thema voor je zijn, lieve Tweeling. Je zult veel gebruik moeten maken van empirisme: kennis vergaren door directe ervaring, gebruikmaken van je observatievermogen en bereid zijn te experimenteren.


KREEFT (21 juni–22 juli): Filosoof Friedrich Nietzsche zei dat wanneer onze rationele geest op zijn best werkt, we zijn geïnspireerd om onze interessantste en verheffendste passies te cultiveren. De rationele geest onderdrukt bovendien energieverslindende passies die ons mogelijk in de greep hebben. 

Ik hoop dat je hier de komende weken ten volle van profiteert, Kreeft. Geluk en zoete doorbraken wachten op je wanneer je verlangens die je opbeuren versterkt en verlangens die je omlaag halen doet afzwakken.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Leeuw en auteur Wendell Berry suggereert: ‘Het kan zijn dat wanneer we niet langer weten wat we moeten doen, we aan ons echte werk zijn toegekomen, en als we niet langer weten welke weg te gaan, aan onze echte reis zijn begonnen.’ 

Hoewel die formulering enige wijsheid bevat, denk ik dat het meestal niet opgaat. Veel vaker worden we gevoed door de sterke, heldere intuïtie die uit onze geheime diepten voortkomt – uit de zuivere onderbuikgevoelens die ons nauwkeurig vertellen wat te doen en waarheen te gaan. 

Maar ik vermoed dat momenteel een van die fasen is waarin Berry’s idee voor jou opgaat, Leeuw. Wat denk jij? 


MAAGD (23 aug.–22 sept.): In 1750, meer dan 250 jaar nadat Columbus voor het eerst de Nieuwe Wereld bezocht, vormden de inheemse Amerikanen nog steeds een meerderheid van de bevolking van het continent. Maar tussen 1776 en nu stal de regering van de Verenigde Staten 1,5 miljard hectare land van de oorspronkelijke eigenaren – een gebied vijfentwintig keer zo groot als het Verenigd Koninkrijk. 

De komende zes maanden zullen de beste tijd zijn voor verzoening en het rechtzetten van daden

En hier is nog een treurig feit: tussen 1778 en 1871 ondertekende de Amerikaanse overheid meer dan vijfhonderd verdragen met inheemse stammen – die stuk voor stuk werden verbroken. 

De kans dat dit ooit kan worden rechtgezet, is erg klein. Ik breng ze alleen ter sprake als mogelijke metaforen voor je persoonlijke leven. Is er iets dat je ten onrechte van anderen hebt verkregen? Is er iets dat anderen op oneerlijke wijze van jou hebben verkregen? De komende zes maanden zullen de beste tijd zijn voor verzoening en het rechtzetten van daden.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Weegschaal en Zenleraar Thich Nhat Hanh adviseert jou en mij en alle anderen om ‘het spirituele te zoeken in alles wat je elke dag doet’. Je moet er een beetje je best voor doen, zegt hij; je moet het als vast doel stellen. Maar echt moeilijk is het niet. ‘De vloer vegen, de planten water geven en de afwas doen worden heilige bezigheden als je ze mindful uitvoert’, verklaart hij. 

Ik denk dat jullie Weegschalen hier de komende weken een speciaal talent voor zullen hebben. (Thich Nhat Hanh schreef een reeks boeken met ‘Mindfulness Essentials’, onder meer How to Eat, How to Walk, How to Relax en How to Connect. Ik moedig je aan om ook met dergelijke instructies te komen.)


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Mijn onverwachte interpretatie van de huidige astrologische voortekenen suggereert dat je er verstandig aan doet om de komende weken zoveel mogelijk naakt te zijn. Het Adamskostuum, zoals ze dat noemen, zal helend voor je zijn. Het zal sluimerende gevoelens in je doen ontwaken, die je zullen helpen de wereld beter te begrijpen. De liefde die je voor jezelf ervaart, zal je harde kantjes verzachten en je waardering vergroten voor alle magie waarmee je leven gezegend is. 

Een belangrijk voorbehoud: leg je naaktheid niet op aan iemand die er geen getuige van wil zijn.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Als je de bestverkochte nummers zou analyseren zoals gemeten door Billboard Magazine, zou je haast denken dat we met een gevaarlijke daling van de wereldbevolking te maken hebben. De overgrote meerderheid van die populaire deuntjes heeft teksten met voortplantingsthema’s, alsof er een grote angst bestaat dat mensen niet genoeg baby’s zullen maken en constant moeten worden overgehaald en aangemoedigd om de liefde met elkaar te bedrijven. 

Ik denk niet dat jullie Boogschutters, wat je seksuele voorkeur ook is, dat gezeur de komende dagen nodig zult hebben. Je erosquotiënt zou hoger moeten zijn dan het in tijden is geweest.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): Pulitzer-prijswinnend auteur Donna Tartt, geboren onder het teken Steenbok, schrijft: ‘Schoonheid is zelden zacht of troostend. In tegendeel. Echte schoonheid is altijd behoorlijk alarmerend.’ 

Echte schoonheid kan ook elegant, lyrisch, inspirerend, genezend en verheffend zijn

In mijn ogen is dat een onterechte generalisatie. Misschien gaat het soms op, maar vaker niet. Echte schoonheid kan ook elegant, lyrisch, inspirerend, genezend en verheffend zijn. 

Dat gezegd hebbende, vermoed ik dat de schoonheid die jij in de nabije toekomst zal tegenkomen inderdaad storend of schokkend kan zijn, maar vooral omdat deze je mogelijk herinnert aan wat je mist – en je motiveert om dat na te streven.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Op 21 juli 1969 was Waterman en astronaut Buzz Aldrin de tweede mens die op de maan liep. Dat was tijdens een spectaculaire astrologische gebeurtenis, toen de transiterende Jupiter en Uranus in Weegschaal een driehoek vormden naar de geboortezon van Aldrin in Waterman. 

Maar na deze heroïsche gebeurtenis, na zijn terugkeer op aarde, had hij moeite om zich weer te oriënteren. Hij nam een ​​baan als autoverkoper, maar had er geen talent voor. In zes maanden heeft hij geen enkele auto verkocht. Later vond hij voldoening als pleitbezorger voor ruimteverkenning en ontwikkelde hij technologie om toekomstige reizen naar Mars efficiënter te maken. 

Ik hoop dat je als je momenteel met iets bezig bent dat doet denken aan Aldrins baan als autoverkoper – dat wil zeggen iets waar je niet goed in bent en wat je niet leuk vindt – de komende weken plannen zult maken om te schakelen naar meer boeiende bezigheden.


VISSEN (19 feb.–20 maart): Astronomen zeggen dat de oerknal 13,8 miljard jaar geleden het universum heeft voortgebracht. Maar een ster op 190 lichtjaar van de aarde is in tegenspraak met die theorie. Zijn leeftijd lijkt 14,5 miljard jaar te zijn, ouder dan het universum zelf. De wetenschappelijke naam is HD 140283, maar informeel wordt hij Methusalem genoemd, naar het bijbelse personage dat 969 jaar oud werd. 

Soms, zoals nu, doe je me denken aan die ster. Je lijkt een onmogelijk oude ziel te zijn – alsof je zovele duizenden levens hebt geleefd dat ook jij dateert van vóór de oerknal. 

Maar luister eens, het is tijd om een ​​pauze te nemen van dat onderdeel van je lot. De komende twee weken heb je kosmische toestemming om de mysteries van de speelse onschuld te onderzoeken. Wees jong en vrolijk en nieuwsgierig. Koester je innerlijke kind.


Huiswerk voor deze week

Stuur me suggesties over hoe ik je mogelijk beter van dienst kan zijn. Newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven