‘Voeg kleuren toe aan de regenboog’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 24 juni 2021

Dit voorspellen Brenzy en de sterren voor de week van 24 tot 31 juni.

RAM (21 maart–19 april): Auteur Albert Camus adviseerde iedereen om ‘enkele tijd vrij en exclusief aan jezelf te besteden’. 

Dat is een uitstekend advies voor jou voor de komende dagen. De kosmos geeft je toestemming om jezelf op de eerste plaats te zetten en alle vernieuwing die je nodig hebt tot je te nemen. Dus beknibbel alsjeblieft niet op je zegeningen. 

Een manier om je doel te bereiken is bijvoorbeeld door een lange wandeling te maken, of twee. Camus zegt: ‘Het hoeft geen wandeling te zijn waarop je levensopenbaringen en ongekende inzichten hebt.’ Maar ik denk dat je wel degelijk zult worden overvallen door grote openbaringen en fantastische nieuwe inzichten.


STIER (20 april–20 mei): Robert Mugabe was 37 jaar lang leider van Zimbabwe. In de ogen van sommigen was hij een revolutionaire held. Voor anderen was hij een repressieve dictator. Ook was hij rector van de Universiteit van Zimbabwe, waaraan zijn vrouw Grace slechts twee maanden na aanvang van haar lessen promoveerde. 

Ik vermoed dat ook jij de komende weken over uitstekende capaciteiten zult beschikken om je opleiding vooruit te helpen – hoewel misschien niet even snel als Grace. Er breekt een fase van superleren voor je aan.


TWEELING (21 mei–20 juni): ‘We waren slim genoeg om van een waslijst poëzie te maken’, schreef auteur Umberto Eco. Afgaande op astrologische voortekenen, vermoed ik dat jij nu in staat bent om vergelijkbare prestaties te leveren in je eigen omgeving. 

Een toevallige ontmoeting omzetten in een nuttige nieuwe zakelijke connectie? Een schijnbare verplichting in je voordeel aanwenden? Een kleine zegen of doorbraak veranderen in een substantiële zegen of doorbraak? Dit alles en meer is mogelijk.


KREEFT (21 juni–22 juli): ‘Ik werd zo overspoeld door verlangen dat ik dacht dat ik erin zou verdrinken’, schreef Kreeft en auteur Denis Johnson. Ik verwacht niet dat het gevaar om te worden weggevaagd door een tsunami van onverzadigbare verlangens snel een probleem voor jou zal zijn. Wel kun je verstrikt raken in een stroom van zoete, hete passie. Je kunt een tijdje worden meegesleept door golven van fascinatie. Je zou in een snel bewegende stroom van op hol geslagen hunkering kunnen belanden. 

De tijd in een kolkende stroom kan behoorlijk intrigerend zijn – en uiteindelijk zelfs nuttig

Maar dat alles is geen probleem zolang je niet in de veronderstelling verkeert dat je iets beters te doen hebt. De tijd die je in deze kolkende stroom doorbrengt kan behoorlijk intrigerend zijn – en uiteindelijk zelfs nuttig.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Naar mijn mening is de vooruitstrevende psycholoog Carl Jung, geboren onder het sterrenbeeld Leeuw, een van de grootste intellectuelen van de twintigste eeuw. Zijn originele ideeën over de menselijke natuur staan centraal in mijn eigen filosofie. 

Het meest aan hem bewonder ik zijn waardering van gevoelens. Hij schreef: ‘We moeten niet doen alsof we de wereld alleen begrijpen via ons intellect; we ervaren haar ook via ons gevoel. Het oordeel van het intellect is daarom op zijn best slechts de helft van de waarheid en het intellect moet, als het eerlijk is, die ontoereikendheid ook onder ogen zien.’ 

Ik breng dit onder je aandacht, Leeuw, omdat de komende een gunstige tijd zullen zijn om je eigen waardering voor de kracht van je gevoelens bij het begrijpen van de wereld onder ogen te zien.


MAAGD (23–22 sept.): Voor de Ojibway, een volk van inheemse Amerikanen, betekent het woord adizokan zowel ‘verhaal’ als ‘geest’. In feite zijn verhaal en geest hetzelfde. Alles heeft een geest en alles heeft een verhaal, inclusief mensen, dieren, bomen, meren, rivieren en rotsen. 

Voor bonusplezier verzin je twee verhalen over de toekomst die je wilt creeëren

Geïnspireerd door deze gedachten, en in overeenstemming met kosmische voortekenen, nodig ik je uit om goed na te denken over hoe jouw levensverhalen de centrale elementen van je geest vormen. Ik moedig je verder aan om wat qualitytime te besteden door jezelf de verhalen uit je verleden te vertellen waar je het meest van houdt. Voor bonusplezier verzin je twee verhalen over de toekomst die je wilt creeëren. (Informatie over adizokan komt van Ann en John Mahan op SweetWaterVisions.com.)


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Auteur Aslı Erdoğan schrijft: ‘Vanaf mijn vroegste jeugd werd me uitgelegd dat ik liefde zou kennen – of dat wat “liefde” wordt genoemd – zolang ik slim was en op academisch vlak zou uitblinken. Maar niemand heeft me ooit geleerd hoe ik zo slim en briljant kon worden.’

Het spijt me te moeten zeggen dat wat voor haar gold, voor de meesten van ons geldt: niemand heeft ons ooit laten zien hoe we liefde kunnen vinden, creëren en cultiveren. We hebben misschien af ​​en toe een lukrake aanwijzing gekregen van onze ouders en uit boeken en films. Maar we hebben nooit een dag formeel onderwijs gekregen over het onderwerp dat de kern vormt van onze zoektocht naar een zinvol leven.

Dat is het slechte nieuws, Weegschaal. Het goede nieuws is dat de rest van 2021 voor jou een van de beste tijden ooit zal zijn om belangrijke waarheden over liefde te leren.


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Voordat hij in 1971 in een ruimteschip naar de maan reisde, dacht Schorpioen en astronaut Alan Shepard niet dat hij door zijn gevoelens zou worden meegesleept zodra hij op zijn bestemming arriveerde. Hij was een echte man die niet deed aan het openlijk uiten van emoties. Maar toen hij op het maanoppervlak landde en de majestueuze aanblik van zijn thuisplaneet in de verte in de lucht zag hangen, barstte hij in tranen uit. 

Ik denk dat jij de komende weken soortgelijke ervaringen zult hebben. Er zullen zich geestverruimende en hartverwarmende ervaringen voordoen. Jouw kijk op de Very Big Picture kan helende omwentelingen teweegbrengen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): Boogschutter en auteur Clarice Lispector merkte op: ‘In een staat van genade neemt men soms een diepe schoonheid in een ander waar, die tot dan toe onzichtbaar was voor anderen.’ 

Ik vermoed dat deze staat van genade jou binnenkort zal overkomen, Boogschutter – en waarschijnlijk meer dan één keer. Ik hoop dat je er je voordeel mee kunt doen! Neem de tijd om je af te stemmen op de verlichte zielen van de mensen om wie je geef. Raak dieper afgestemd op hun unieke en prachtige krachten.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): De baanbrekende Steenbok en psychoanalyticus Ernest Jones (1879-1958) zei: ‘Er is geen gevoel van tegenstrijdigheid in het onbewuste; tegengestelde ideeën bestaan ​​vredig naast elkaar.’ Met andere woorden, het is normaal en natuurlijk om paradoxale houdingen te koesteren; het is gezond en verstandig om overspoeld te worden met schijnbaar onverenigbare combinaties.

Ik hoop dat je deze astrologisch gunstige tijd zult benutten om je eigen innerlijke ambivalenties te vieren, beste Steenbok. Als je ze verwelkomt als een robuust aspect van je diepste, meest ware aard, zullen ze je goed van pas komen. Ze maken je extra nieuwsgierig, ruimdenkend en niet-dogmatisch. (PS: Hier is een voorbeeld, met dank aan de psychologisch onderlegde auteur Stephen Levine: ‘Al zolang ik me kan herinneren, hield ik mij zowel bezig met de capriolen van een kind als met het onderzoeken van het tijdloze Universum.’)


WATERMAN (10 jan.–18 feb): Waterman en gitarist Django Reinhardt was een gevierd jazzmuzikant in bezet Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verbazingwekkend genoeg kon hij goed geld verdienen met zijn optreden, hoewel hij voldeed aan de beschrijvingen die de meedogenloze Duitsers als weerzinwekkend beschouwden.

Nazi’s vervolgden de Roma, waarvan hij er een was. Ze hebben jazzmuziek niet verboden, maar keurden het genre ernstig af. En ze hadden een hekel aan Joden en zwarten, met wie Reinhardt graag omging.

De obstakels waarmee jij wordt geconfronteerd, zijn lang niet zo groot als die van hem, maar ik stel voor dat we hem de komende vier weken je rolmodel maken. Moge hij je inspireren om vol te houden en zelfs te gedijen wanneer je met moeilijkheden wordt geconfronteerd!


VISSEN (19 feb.–20 maart): Vissen en auteur Richard Matheson vond dat we te tam en mild waren geworden. ‘We zijn vergeten’, schreef hij, ‘hoe we tot duizelingwekkende hoogten kunnen stijgen.’ Hij betreurde dat we te gretig zijn geworden om binnen nauwe grenzen te leven. ‘Het volledige gamma van het leven is een schaduwrijk continuüm’, vervolgde hij, ‘dat van grijs verloopt naar nog meer grijs. De regenboog is verbleekt.’

‘We zijn vergeten hoe we tot duizelingwekkende hoogten kunnen stijgen’

Als er een teken van de dierenriem is met de kracht om aan saaiheid en middelmatigheid te ontsnappen, dan zijn jullie het, Vissen – vooral de komende weken. Ik nodig je uit om de regenboog in zijn volle, levendige glorie te herstellen: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Misschien kun je zelfs een paar kleuren toevoegen.

Huiswerk van deze week:

Beschrijf wat jij doet om de wereld verbeteren. newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven