‘Ren niet zomaar weg maar galoppeer’

360 Magazine | Amsterdam | 28 juli 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 28 juli tot en met 4 augustus.

LEEUW (23 juli-22 augustus): Voor jullie, Leeuwen, is het altijd raadzaam om goed contact met je spiegel te onderhouden. Dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Omwille van je geestelijke gezondheid moet je weten hoe het met je imago is gesteld. Volg nauwgezet de nuanceveranderingen. In de sterren staat geschreven dat je de komende tijd gemachtigd bent om je intieme relatie met spiegels te verdiepen.

Ik geloof dat je zult gedijen door een intense fase van introspectie en creatief zelfonderzoek in te gaan. Maar houd het alsjeblieft allemaal teder en vriendelijk. Het is niet toegestaan om slecht over jezelf te spreken. Ga vooral die facetten van je schoonheid herkennen die lange tijd verdoezeld of verwaarloosd zijn geweest. Trouwens, Leeuw, ik raad je ook aan om medelevende feedback te vragen aan mensen die je vertrouwt. Je zit in een perfecte fase om te reflecteren over de manier waarop je anderen nog meer zult kunnen verbazen met je persoonlijkheid.


MAAGD (23 augustus-22 september): Als jij op je best bent, Maagd, ben je een flexibele purist. Je hebt een gevoelig oog voor detail, en je bent een gedisciplineerde maar soepele denker. Misschien kun jij meer dan enig ander teken van de dierenriem zowel geconcentreerd als veerkrachtig zijn, intens en behendig, oplettend en sierlijk.

We hebben je nodig als onze nederige, onzichtbare leider

En wij, de niet-Maagden, stellen het ten zeerste op prijs als je die talenten de komende weken overvloedig tentoon spreidt. We hebben je nodig als onze nederige, onzichtbare leider. Wees alsjeblieft ons rolmodel en demonstreer je fijnbesnaarde, uitgebalanceerde visie op gezondheid.


WEEGSCHAAL (23 sept. – 22 okt.): In mijn Astrologisch Levensboek staan jouw levensdoelen, Weegschaal, voor de komende tijd:

1. Wees mooi op een slimme manier en slim op een mooie manier;

2. laat minimaal twee kanten van het verhaal zien, en liefst meer;

3. wees een intermediair tussen ongelijksoortige elementen;

4. treed op als smeermiddel in gesprekken tussen personen die elkaar anders misschien niet zouden begrijpen;

5. vind de gemeenschappelijke basis van schijnbare tegenstellingen;

6. weef verwarrende paradoxen samen tot een heerlijke smeltkroes;

7. blijf zoeken naar de elegantste oplossing voor een probleem en geef niet op.  

PS: Ik hoop dat je je de komende weken extra inspant en de zeven kwaliteiten laat zien die ik zojuist heb opgesomd. 


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Auteur Clive James hield van de Latijnse term gazofilacium, wat ‘schatkamer’ betekent. Het Italiaanse woord dat daaraan verwant is, gazofilacio, verwees naar zijn voorraadje favoriete gedichten dat hij uit zijn hoofd leerde en op een speciale plaats in zijn gedachten bewaarde.

Dit is je huiswerk: bedenk tien dingen die je in je eigen gazofilacium wilt opslaan

In de sterren staat geschreven dat het voor jou, Schorpioen, een uitgelezen moment is om te beginnen met het aanleggen van je persoonlijke gazofilacium: een opslagplaats van prachtige beelden, gedachten en herinneringen die een baken van vreugde en vitaliteit zullen vormen voor de rest van je lange leven. Dit is je huiswerk: bedenk tien dingen die je in je eigen gazofilacium wilt opslaan.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Hier zijn zes tips om alles uit de komende drie weken te halen:

1. Houd je interessante opties open en laat je middelmatige opties verschrompelen en verdwijnen.

2. Heb geen spijt en verontschuldig je niet als je doet waar je van houdt.

3. Houd er rekening mee dat alles wat je onderneemt, tot ver buiten je directe invloedssfeer zijn weerklank zal vinden.

4. Geef je angsten belachelijke namen als ‘Flater’, ‘Pieper’ en ‘Klont’.

5. Wees eerlijk tot op het punt van openhartigheid, maar niet tot op het punt van onbeschoftheid.

6. Ren niet zomaar weg maar galoppeer.


STEENBOK (22 december-19 januari): Dichter en Steenbok Richard Hugo schreef: ‘Mij stoort het niet dat het woord ‘steen’ meer dan dertig keer in mijn derde boek voorkomt, of dat ‘wind’ en ‘grijs’ steeds weer in mijn gedichten opduiken, ook al doen sommige recensenten er minachtend over.’ Hugo vierde zijn obsessies. Hij behandelde ze als rijkdommen omdat hij er zijn diepste gevoelens mee kon ontrafelen. Door zich op zijn obsessies te concentreren, kwam hij erachter wie hij werkelijk was. Hanteer eenzelfde aanpak, zo zeggen de astrologische tekenen. Cultiveer en eer die bijzondere fascinaties, die de kern van je bestemming vormen, en heb ze lief.


WATERMAN (20 januari-18 februari): De schrijfsters Violet Trefusis (1894-1972) en Vita Sackville-West (1892-1962) hielden van elkaar. ‘Ik honger uitzinnig en hartstochtelijk naar je’, schreef Violet aan Vita in een brief. ‘Ik verlang naar je, niet alleen naar je lichaam maar ook naar je kameraadschap, je medeleven, en de onnoemelijk vele standpunten die we delen. Zonder jou kan ik niet bestaan; jij bent mijn gelijkgestemde ziel.’

De stand van de sterren laten volgens mij zien dat je toe bent aan uitbarstingen van welbespraakte passie

In de komende weken, lieve Waterman, nodig ik je uit om dit soort bloemrijke taal te gebruiken als je je geliefde relaties aanspreekt. Vraag ook aan anderen om jou met dergelijke bewoordingen te overladen. De stand van de sterren laten volgens mij zien dat je toe bent aan uitbarstingen van welbespraakte passie.


VISSEN (19 februari-20 maart): Ik wil graag eer bewijzen aan een teleurstelling uit je verleden die je heeft geholpen om een mooie ziel te worden. Ik weet dat het niet goed voor je voelde toen het gebeurde, maar het heeft resultaten opgeleverd die jou en de mensen wiens leven je hebt aangeraakt, tot zegen zijn geweest. Misschien kun je overwegen een ritueel van dankbaarheid uit te voeren voor alles wat het je heeft gebracht. Dit is een uitstekend moment om je waardering uit te spreken, want het zal tot nog verdere verlossing leiden.


RAM (21 maart-19 april): Fictieschrijver John Banville zegt: ‘Er zijn momenten waarop het verleden een kracht heeft die zo sterk is dat het lijkt alsof je erdoor vernietigd wordt.’ Herkenbaar! Toch zal het op jou niet zo gauw van toepassing zijn. In feite geldt voor jou de komende maanden precies het tegenovergestelde: je zult een bijna onverwoestbaar vermogen hebben om nieuwe ontwikkelingen te lanceren, zonder verantwoording aan de geschiedenis af te hoeven leggen. Geniet er met volle teugen van!


STIER (20 april-20 mei): Onderzoekers hebben bewezen dat slaapliedjes de gezondheid van te vroeg geboren baby’s in ziekenhuizen kunnen verbeteren. De zachte, emotioneel rijke liedjes bevorderen ook het welzijn van de familie van de baby’s. Ik breng dit onder je aandacht omdat ik geloof dat je de komende weken zelf een beroep moet doen op de slaapliedjestherapie.

Het luisteren naar en zingen van deze deuntjes zal je innerlijke kind kalmeren en genezen

Het luisteren naar en zingen van deze deuntjes zal je innerlijke kind kalmeren en genezen. En dat is, naar mijn astrologische mening, een van je grootste behoeften op dit moment. Lees sprookjes; het zorgt voor een enorme boost. Eet met je handen, maak moddertaarten, en ga op de schommel, wip en draaimolen zitten.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Toen ze nog een kind was, zat danseres en singer-songwriter FKA Twigs al op dansles. In 2017 kwam er een nieuwe vorm van fysieke training bij: de Chinese martial art wushu. Toen ze deze vechtkunst ging beoefenen, ontdekte ze iets belangrijks over zichzelf, namelijk dat ze dol is op nieuwe vaardigheden leren. Van alle activiteiten in het leven geven die haar het meeste plezier. Dan voelt ze zich geen vreemde in de wereld en bruist ze van energie.

Je verlangen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, wordt torenhoog

Ik vermoed dat je de komende maanden dezelfde neiging zult hebben om iets nieuws te willen leren. Je verlangen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, wordt torenhoog. Het voelt natuurlijk aan en je vindt het zelfs opwindend om gedisciplineerd te oefenen. Ook nieuwe kennis vergaren, wordt spannender dan normaal.


KREEFT (21 juni-juli 22): ‘Er is zo veel in het leven dat onzichtbaar en ondoorgrondelijk is,’ zegt schrijver en Kreeft Laurie Sheck. ‘Lagen van gedachten, gevoelens en zichtbare gebeurtenissen zijn verstrengeld met geheimen, dubbelzinnigheden, ambivalenties, onduidelijkheden en duisternis.’ Herkenbaar. Maar voor jullie, Kreeften, zal het de komende tijd minder urgent zijn.

Ik voorzie dat jullie een fase ingaan waarin helderheid de regel is in plaats van de uitzondering. Verborgenheden zullen zich aan je openbaren. Je stemming zal helderder en lichter zijn dan gewoonlijk. De chronische vaagheid van het leven zal plaats maken voor een verrukkelijke scherpzinnigheid. Ik vermoed dat je dingen zult zien die je zelden of nooit eerder zag.


Huiswerk van deze week

Als het onmogelijk is om 100 procent het juiste te doen, is 50 procent misschien al genoeg. Kun je daar een voorbeeld van geven?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven