‘Roetsj, zweef en zwier van puur genot’

Free Will Astrology | Californië | 22 september 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 22 tot en met 29 september.

RAM (21 maart-19 april): Zelfs als je dapperheid grenst aan bravoure, zelfs als je hang naar avontuur je een beetje roekeloos maakt, dan nog kun je vindingrijk genoeg zijn om riskante gevolgen te vermijden. Misschien meer dan enig ander teken van de dierenriem, ben jij regelmatig je karma te slim af. Maar voor de komende weken adviseer ik je toch om je niet in situaties te begeven waarin vrijpostigheid tot verkeerde acties zou kunnen leiden.

Flirt alsjeblieft niet met escapades die kunnen uitmonden in gokspelletjes. In ieder geval voor de nabije toekomst hoop ik dat je voorzichtig en terughoudend zult zijn in je zoektocht naar interessant en educatief plezier.


STIER (20 april-20 mei): In 1946 richtten medische professionals in het VK de Common Cold Unit op. Het doel was om praktische behandelingen te ontdekken voor de virale infectie die bekend staat als een gewone verkoudheid. In de daaropvolgende drieënveertig jaar, totdat het werd opgeheven, produceerde het agentschap slechts één nuttige innovatie: zinkgluconaattabletten.

Een behandeling met dit medicijn vermindert de ernst en de duur van een verkoudheid, op voorwaarde dat het binnen vierentwintig uur na het begin wordt ingenomen. Dus de resultaten van al dat onderzoek waren bescheiden, maar ze waren ook veel beter dan niets. De komende weken kun je vergelijkbare fenomenen ervaren, Stier: minder spectaculaire resultaten dan je zou willen, maar nog steeds zeer de moeite waard.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Hier is een scenario dat zowel een verkwikkende metafoor als een letterlijke gebeurtenis kan zijn. Doe skeelers aan. Ga op een lang, plat oppervlak staan. Bouw een comfortabele snelheid op. Vul je longen met het levenselixer. Prijs de zon en de wind. Zing je favoriete liedjes. Zwaai je armen helemaal naar voren en helemaal naar achteren. Vooruit: kracht. Achteruit: macht.

Blijf wandelen totdat je je wijds en bevrijd voelt

Ga roetsjen, zweven en zwieren van puur genot. Laat je meevoeren op de instinctieve vaardigheid van je mooie lichaam. Laat je gedachten verdampen. Bevrijd jezelf van elke zorg en elk idee. Blijf wandelen totdat je je wijds en bevrijd voelt.


KREEFT (21 juni-22 juli): Ik krijg een visioen van jou terwijl je opgerold in je warme bed ligt, omringd door knuffelbeesten en gewikkeld in zachte, dikke dekens met afbeeldingen van konijntjes en dolfijnen erop. Je koptelefoon staat aan en de liedjes die in je knusse bewustzijn stromen zijn zijdezachte tonen die zoete herinneringen oproepen aan al die momenten dat je je het meest gewild voelde en het meest thuis in de wereld. Ik denk dat ik ook een kop warme chocolademelk op je nachtkastje zie, plus je favoriete dessert.

Heb je het door, mijn mede-Kreeft? Ik stel voor dat je de komende dagen en nachten geniet van een overvloed aan ervaringen die lijken op wat ik hier heb beschreven.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Vijftien jaar lang creëerde Leeuw en cartoonist Gary Larson The Far Side, een hilarische strip met intelligent pratende dieren. Hij verscheen in meer dan 1900 kranten. Maar net als wij allemaal kende Larson ook mislukkingen. In een van zijn boeken beschrijft hij de meest teleurstellende gebeurtenis in zijn leven. Hij zat te dineren in dezelfde eetzaal als Charles Addams, een beroemde cartoonist die hij bewonderde en die The Addams Family creëerde. Larson voelde een sterke drang om naar Addams te gaan en zichzelf voor te stellen. Maar hij was te verlegen en durfde niets te zeggen.

Raap je moed bijeen om connecties te maken en nieuwe banden te smeden

Wees de komende weken niet zoals Larson, beste Leeuw. Stap af op ontvankelijke mensen met wie je graag zou willen praten. Zoek contact met iemand die in de toekomst belangrijk voor je kan zijn. Raap je moed bijeen om connecties te maken en nieuwe banden te smeden. Altijd respectvol – dat spreekt voor zich.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): ‘Hou van je fouten en zwakheden,’ adviseert Maagd en astroloog William Sebrans zijn mede-Maagden. ‘Ze gaan niet weg, en het is je levenstaak – sommigen zouden zeggen een superkracht – om je erop te focussen en ze te verbeteren.

Waarom? Omdat je ze misschien kunt repareren of er op z’n minst een draai aan kunt geven – niet alleen voor je eigen profijt maar ook ten voordele van je geliefde naasten.’ Hoewel deze raad te allen tijd voor jou geldt, lieve Maagd, zal die de komende weken extra relevant zijn.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Tips om het meest uit de komende drie weken te halen:

1. Wees trots op jezelf wanneer je hevig over iets twijfelt. Geniet van de kracht die ontstaat door in dubio te zijn.

2. Gedraag je zo levendig sympathiek en onwankelbaar mooi als je durft.

3. Experimenteer met het maken van kunstzinnige arrangementen van vrijwel alles waar je deel van uitmaakt.

4. Vlei anderen oprecht. Gebruik complimenten geven als een van je geheime krachten.

5. Cultiveer een onbevooroordeelde scepsis die onderscheidingsvermogen en nieuwsgierigheid combineert.

6. Probeer harmonie na te streven maar nooit door hielen te likken.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Dichter Mary Oliver schreef: ‘In ieder van ons zit een zelf dat noch een kind, noch een dienaar van de uren is. Het is een derde zelf, dat sommigen van ons af en toe aanwezig is, en als een tiran in anderen. Dit zelf is niet meer verliefd op het gewone, niet meer verliefd op de tijd; het hongert naar de eeuwigheid.’

Schenk je liefdevolle aandacht aan het hoogst denkbare en nobelste idee van je persoonlijke bestemming

De komende weken, Schorpioen, zal ik juichen voor het overwicht van dat zelf in jou. Meer dan normaal moet je in nauw contact staan met fantastische waarheden en transcendente vreugden. Om maximaal op één lijn te zijn met het geluk dat het leven voor je heeft bereid, moet je je liefdevolle aandacht schenken aan het hoogst denkbare en nobelste idee van je persoonlijke bestemming.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Tips om het meest uit de komende drie weken te halen:

1. Gebruik je fantasie om alles fascinerend en prachtig te laten lijken.

2. Als je anderen advies geeft, luister er dan zelf naar.

3. Keer je af van het rigide beeld dat je van jezelf hebt en neig naar een beweeglijke fantasie over jezelf.

4. Wees de eerste die lacht en corrigeer je eigen fouten. (Het geeft je de geloofwaardigheid om in de toekomst nog betere fouten te maken.)

5. Inspireer andere mensen om zichzelf te zijn en niet te willen zijn zoals jij.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Steenbok en dichter William Stafford schreef: ‘Dingen zeggen die je niet hoeft te zeggen, verzwakt je praten. Dingen horen die je niet hoeft te horen, stompt je gehoor af.’ Die ideeën zijn natuurlijk altijd waar, maar ik denk dat het cruciaal is dat je ze vooral de komende weken in acht neemt. Naar mijn voorspellende mening moet je nu je persoonlijke kracht opbouwen.

Doe alles wat je kunt om te voorkomen dat je jezelf blootstelt aan triviale en bedrieglijke ‘waarheden’

Een belangrijke manier om dat te doen is door onderscheid te maken in wat je opneemt en zegt. Spreek zo vaak en zo duidelijk mogelijk uit waar je in gelooft. Dat geeft het beste resultaat. En doe alles wat je kunt om te voorkomen dat je jezelf blootstelt aan triviale en bedrieglijke ‘waarheden’ die eigenlijk alleen maar meningen of verkeerde informatie zijn.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Je bent een extra authentieke Waterman als mensen zeggen dat je jezelf in de meest interessante en gekke problemen brengt die ze ooit hebben gezien. Je bent een ultra-echte Waterman als mensen de wendingen van je leven volgen alsof ze naar een soap kijken. En ik vermoed dat je deze mogelijkheden de komende weken maximaal zult benutten.

Het volgende hoofdstuk van je levensverhaal zou wel eens net zo onderhoudend kunnen zijn als alle andere hoofdstukken van de voorbije jaren. Gelukkig zullen de op handen zijnde gebeurtenissen je waarschijnlijk ook boeiende lessen brengen die je wijzer en wilder maken. Ik sta te popelen om te zien wat er gebeurt!


VISSEN (19 feb.-20 maart): In een gedicht voor een minnares schreef Pablo Neruda: ‘’s Nachts droom ik dat jij en ik twee planten zijn die samen groeien, wortels verstrengeld.’ Ik vermoed dat jullie, Vissen, binnenkort soortgelijke verdiepende en verweven ervaringen kunnen hebben – niet alleen met een geliefde, maar met elk mens of dier bij wie je graag nog dichterbij wil zijn dan je al bent. Dit is een tijd om nog meer solide en veerkrachtige intimiteit te zoeken.


Huiswerk van deze week

Fantaseer over een avontuur waar je jezelf in het voorjaar van 2023 graag op zou trakteren.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven