‘Zing liedjes voor libellen, kevers en gaasvliegen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 8 september 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 8 tot en met 15 september.

RAM (21 maart-19 april): Ram Kareem Abdul-Jabbar was een van de beste basketbalspelers ter wereld. Op bijna alle facetten van het spel blonk hij uit. Volgens sommige deskundigen waren zijn rebounds aan de matige kant voor een speler van zijn lengte, bijna twee meter twintig. Toch is hij nog altijd de op twee na beste rebounder in de geschiedenis van de National Basketball Association. En hij speelde twintig jaar lang, tot zijn veertigste. Welke tips heeft Abdul-Jabbar nu voor jou?

Deze hier sluit perfect aan bij je huidige astrologische voortekenen: ‘Werk aan die delen van je spel die fundamenteel zwak zijn.’ Dat impliceert dat je veel sterke punten hebt, maar dat nu het moment is aangebroken om je mindere vaardigheden op te krikken.


STIER (20 april-20 mei): Als Stier doe je er altijd verstandig aan om respectvol om te gaan met je vijf zintuigen. Het zijn je roemrijke schatten, geweldige superkrachten, sublieme troeven. De komende weken zullen ze je nog beter van dienst zijn dan normaal. Als je ze inzet met nieuwsgierigheid en waardering, zullen ze je intelligentie een boost geven.

Je zintuigen leiden je naar interessante waarheden die voorheen voor je verborgen waren

Ze zullen je intuïtie versterken en je de weg wijzen naar positieve beslissingen. Ze leiden je naar interessante waarheden die voorheen voor je verborgen waren. Ik vermoed dat je zintuiglijke apparaat zo scherp en helder zal zijn dat het bijna als een buitenzintuiglijk krachtenveld zal werken.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Ben jij op je best, Tweelingen, dan tolereer je de tegenstellingen in je leven niet alleen, maar dan verwelkom je ze ook, geniet je er met volle teugen van en maak je er van harte gebruik van. De meeste niet-Tweelingen ervaren dualisme en paradox op zijn best als ongemakkelijk en op z’n slechtst als hinderlijk. Maar jij ziet vaak hoe schijnbare tegenpolen met elkaar verweven en complementair zijn.

Daarom zijn de meeste Tweelingen echte fijnproevers van zowel de stoere als de tedere kant van de liefde. Je kunt je affectie tonen in schijnbaar tegenstrijdige situaties die anderen in verwarring brengen en immobiliseren. Deze vaardigheden zullen jou de komende weken van pas komen. Gebruik ze tot het uiterste.


KREEFT (21 juni-22 juli): Auteur Jean Frémon zegt dat Kreeft en natuuronderzoeker Henry David Thoreau altijd twee notitieboekjes bij zich droeg: een voor feiten en een voor poëzie. Maar Thoreau had moeite om ze uit elkaar te houden, omdat hij de feiten vaak poëtischer vond dan zijn gedichten.

Je huidige astrologische voortekenen, Kreeft, doen vermoeden dat je een fase betreedt waarin de feiten nog poëtischer zullen zijn dan normaal. Als je je openstelt voor de magie van de werkelijkheid, zullen simpele, alledaagse details je in verrukking brengen. Routine kan een wonderlijk tintje krijgen. Kun je al die lyrische cadeautjes wel aan? Ik denk het wel.


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Wat heb je eraan als je Plato leest maar nooit je toilet schoonmaakt?’ vraagt auteur Alice Munro zich af. Daar voeg ik aan toe: ‘Wat heb je eraan als je briljante doorbraken en intrigerende inzichten hebt, maar die nooit vertaalt naar praktische veranderingen in je dagelijkse ritme?’

Wees net zo effectief als je slim bent

Ik zeg niet dat jij je hieraan schuldig maakt, beste Leeuw. Maar probeer je je er de komende  weken ook niet aan te bezondigen. Het is van cruciaal belang voor je toekomst op de lange termijn dat je quality time besteedt aan aards, geaard en pragmatisch zijn. Wees net zo effectief als je slim bent.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): ‘Van jezelf houden is hard werken’, zegt Maagd en auteur Hanif Abdurraqib. ‘Maar het wordt nog moeilijker,’ voegt hij eraan toe, ‘als je je realiseert dat je eigenlijk van meerdere versies van jezelf moet houden die regelmatig onaangekondigd hun opwachting maken: dagelijks, wekelijks, maandelijks, een leven lang.’

Komaan, Maagd, gebruik dit gegeven als strategie en inspiratie. In de weken die voor je liggen kun je je lol op met de liefde voor jezelf: ga eraan schaven, sleutelen en boetseren. Het zal hard werken zijn, maar ik wed dat je het leuk én opwindend vindt.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Hoe word je de komende drie weken de beste Weegschaal die je maar kunt zijn?  

1. Zorg ervoor dat je bekoelde aandacht voor detail nooit helemaal koud wordt, maar geef die zo nu en dan een opkikker. Vraag of je hart goede raad geeft aan de observaties van je hoofd. Maak je objectiviteit wat milder.

2. Wees altijd bereid om voor een raadsel te staan. Laat verwondering je entertainer en leermeester zijn. Ga voortborduren op de theorie dat er nooit iets verandert tenzij iemand voor een raadsel staat.

3. Beoefen tot bloedens toe de kunst van gematigdheid. Doe dat met de intentie om deze deugd als flexibele vaardigheid te gebruiken in plaats van als geestdodende gewoonte.

4. Het toepassen van het Goudlokje-principe is essentieel. Alles moet kloppen: niet te veel en niet te weinig; noch overdreven groots noch overdreven bescheiden.


SCHORPIOEN (23 okt.21 nov.): Er zijn zegeningen in elke afgrond. Van alle tekens in de dierenriem heb jij het grootste vermogen om die zegeningen op te sporen en ze tot de jouwe te maken. Maar evengoed is er een afgrond in elke zegening. Van alle tekenen ben jij het meest capabel om ervoor te zorgen dat jouw afgrondbeleving de zegening niet doet verdwijnen maar eerder doet versterken.

Geniet van verborgen geneugten en laat het aan je omgeving zien

Profiteer de komende weken maximaal van dit supervermogen, beste Schorpioen. Wees een meester in de kunst van het oogsten van kansen die in dilemma’s worden gezaaid. Geniet van verborgen geneugten en laat het aan je omgeving zien. Wees een inspirerend rolmodel: uit rommel weet jij nog iets verhevens te destilleren!


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Een van mijn favoriete Boogschutters is de praktische mysticus Caroline Myss. Zij werd geboren met zon in Mercurius en ascendant in Boogschutter. In overeenstemming met de astrologische voortekenen, heb ik zes van haar citaten verzameld die jou geven wat je nu nodig hebt.

1. Er is niets in je leven dat niet veranderd kan worden.

2. Als je geen bevestiging zoekt of nodig hebt, ben je op je sterkst.

3. Genezing komt voort uit de wijsheid die die het verleden je heeft opgeleverd en uit het loslaten van de pijn die al je leermomenten hebben gekost.

4. De ziel weet altijd wat ze moet doen om zichzelf te genezen.

5. Wat je geest dient, versterkt ook je lichaam. Wat je geest zwak wil maken, verzwakt ook je lichaam .

6. Wat in jou is, is sterker dan wat jou wil verslaan van buitenaf.


STEENBOK (22 dec.19 jan.): Ik heb altijd het gevoel gehad dat jullie, Steenbokken, de gave bezitten om te communiceren met rotsen, aarde, modder, zand en klei. Ik vind dat je regelmatig met je handen en blote voeten in de aarde moet wroeten.

Directe ontmoetingen met de wonderen van de natuur werken voor jou als medicijn of toverdrank

Als ik met een Steenbok-vriend aan het wandelen ben, heb ik de neiging hem aan te sporen om aan verse paddenstoelen te ruiken en te bukken om de blootliggende wortels van bomen te kussen. Directe ontmoetingen met de wonderen van de natuur werken voor jou als medicijn of toverdrank. Meer zelfs: jij floreert wanneer je een hechte, persoonlijke relatie beleeft met zogenaamde fundamentele dingen. Dit gegeven geldt voor jou altijd maar zal de komende weken extra van toepassing zijn. Je woorden van kracht zijn kern, ruggengraat, merg en hoeksteen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): De komende weken zullen gunstig zijn om creatieve oplossingen te bedenken voor problemen die nog niet volledig zijn gematerialiseerd. Vervolgens kun je datgene wat je hebt ontdekt, toepassen op bestaande problemen.

Met andere woorden, beste Waterman, jouw bijna bovennatuurlijke gave om een glimp op te vangen van de toekomst kan nuttig zijn om nu je leven te verbeteren. Je bijna paranormale vermogen om trends te voorspellen, is erg belangrijk bij het oplossen van storingen in het hier en nu.


VISSEN (19 feb.-20 maart): In de komende weken heb je niet zo veel aan logica. Ook informatie die je met de zintuigen opdoet, zal niet altijd even adequaat zijn. Aan de andere kant kunnen je voelsprieten en intuïtie jou voorzien van zeer nauwkeurige intelligentie.

Hier is nog een tip om je te helpen je vermogen om de werkelijkheid te begrijpen te versterken: ga naar een rivier, beek of meer. Praat met vissen, kikkers, schildpadden en bevers. Bestudeer de wegen van krabben, rivierkreeften en palingen. Zing liedjes voor libellen, kevers en gaasvliegen.


Huiswerk van deze week

Uit welke fouten in het verleden heb je de waardevolste lessen getrokken?

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven