‘Vertel interessante waarheden’

Free Will Astrology | Californië | 6 oktober 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 6 tot en met 13 oktober.

RAM (21 maart-19 april): Als een Ram zoals jij op z’n best is, voelt die zich aangetrokken tot mensen die geen blad voor de mond nemen, die zich niet laten intimideren door je hoge energieniveau maar die net zo energiek durven te zijn als jij. Ik hoop dat je op dit moment een aantal van zulke types in je omgeving hebt.

Naar mijn astrologische mening heb je vooral behoefte aan hun soort stimulans. Het is een uitstekende tijd om die zwaargewichten uit te nodigen. Zij trekken je een tikkeltje uit je evenwicht en laten je in een nieuwe groef glijden. Ben je er klaar voor om uitgedaagd en veranderd te worden?


STIER (20 april-20 mei): Auteur Toni Morrison dacht dat schoonheid ‘een absolute noodzaak’ was en niet ‘een voorrecht of verwennerij’. Ze zei dat ‘het vinden, incorporeren en vervolgens vertegenwoordigen van schoonheid is wat mensen doen’. Volgens haar kunnen we niet leven zonder schoonheid, ‘net zo min als we zonder dromen of zuurstof kunnen’.

Alles wat ze hierover zei is zelfs meer waar voor de Stieren en Weegschalen dan voor de andere tekens. En jullie, Stieren, hebben een extra hobbel te nemen: voor jullie is schoonheid op z’n mooist als tenminste een deel ervan ook nuttig is. Jullie opdracht wordt goed samengevat door auteur Anne Michaels: ‘Vind een manier om het mooie aan het nuttige te paren; vind een manier om het nuttige mooi te maken.’ Ik hoop dat je dat de komende weken veel zult doen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Filosoof Alfred North Whitehead zegt: ‘Het vereist een zeer originele geest om een analyse te kunnen maken van het voor de hand liggende.’ Ik nomineer je om die taak de komende dagen uit te voeren, zowel voor jezelf als voor je relaties. Niemand anders dan jij is beter in staat om de complexiteit van schijnbaar eenvoudige situaties te ontleden.

Laat zien dat trouw aan het objectieve bewijs meer oplevert dan gladde en populaire waanideeën

Met buitengewone kracht zal je anderen kunnen helpen om de paradoxen in hun leven te waarderen en zelfs te omarmen. Wees dus een sluwe meester van openhartigheid en transparantie, Tweelingen. Laat zien dat trouw aan het objectieve bewijs meer oplevert dan gladde en populaire waanideeën. Vertel interessante waarheden.


KREEFT (21 juni-22 juli): Dichter en Kreeft Lucille Clifton stuurde ons een uitnodiging: ‘Willen jullie met mij vieren dat ik een soort van leven voor mezelf heb vormgegeven? Ik had geen voorbeeld. Ik vormde het hier op deze brug tussen sterrenlicht en klei, mijn ene hand stevig in mijn andere.’

Beste mede-Kreeft, ik stel voor dat je je in oktober laat inspireren door haar heldhaftige inspanningen om zichzelf te vorm te geven. De komende weken zullen een tijd zijn waarin je kleine wonderen kunt verrichten terwijl je je wortels verstevigt, je innerlijke vertrouwen voedt en je unieke zelf laat rijpen.


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Beste astroloog Rob, vanmorgen deed ik extra veel schuim op mijn haar en heb het als een gek staan föhnen, dus nu is mijn kapsel enorm en krullend en ben ik verschrikkelijk onweerstaanbaar. Ik draag feloranje schoenen zodat iedereen naar mijn voeten staart en een blauwe, zijden blouse die veel te sjiek is om naar het werk te dragen. Hij heeft prinsessenmouwen en past bij mijn ogen. Ik zie er fantastisch uit. Hoe kan iemand van welk geslacht dan ook niet verdrinken in mijn magnifieke uitstraling? Ik realiseer me dat je een spiritueel type bent en mijn glamour misschien niet goedkeurt, maar ik wil dat je weet dat wat ik doe een volkomen geldige manier is om Leeuw te zijn. Je Leeuw-leraar Brooke.’

Ik moet het rauwe voedsel dat het leven te bieden heeft, wat meer waarderen

Beste Brooke, bedankt voor je waardevolle instructie! Het is waar dat ik af en toe de strakke grip op mijn hoge principes wat losser moet maken. Ik moet het rauwe voedsel dat het leven te bieden heeft, wat meer waarderen. Ik hoop dat je je waardevolle adviezen paraat hebt voor iedereen die je de komende weken zult ontmoeten.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Hoe je de komende weken de best mogelijke Maagd kunt zijn:

1. Verontschuldig je niet voor je obsessies maar geniet ervan.

2. Wees een nieuwsgierig aagje en speur naar kernwaarheden die onder de oppervlakte verborgen zitten. Je kunt beter te veel dan te weinig vragen stellen in je subtiele drang om alles te weten.

3. Help geliefden en relaties bij het kleiner maken en verhelpen van hun onzekerheden.

4. Breng schoonheid en waarheid voort, want jij weet precies op het juiste moment wanneer er iets gezuiverd of weggegooid moet worden.

5. Zorg dat je altijd je bullshit detector bij je hebt en maak er royaal gebruik van.

6. Houd nauw contact met de gesprekken tussen je geest en lichaam.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): De Weegschaalbenadering om te vechten voor wat juist is, betekent niet dat je met luide argumenten anderen probeert te manipuleren om de dingen op jouw manier te zien. Als je doet waarvoor je in de wieg bent gelegd, vertrouw je eerder op zachtere overtuigingsstijlen. Maar doe je dat ook?

Gebruik je duidelijke en elegante taal om te zeggen wat je denkt?

Gebruik je duidelijke en elegante taal om te zeggen wat je denkt? Ben je daar goed in geworden? Ga je voor het beste resultaat of wil je alleen je eigen ego dienen? Probeer je te begrijpen waarom anderen zich zo voelen, zelfs als je het niet eens bent met hun conclusies? Ik hoop dat je de komende weken een beroep doet op deze superkrachten. We hebben het allemaal nodig dat je op het toppunt van je kunnen bent.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): ‘Eén rotte appel in de mand maakt al het gave fruit te schand’, is een bekend spreekwoord. Als één appel rot is, zal de rest van de stapel ook snel bederven. Het is gebaseerd op een wetenschappelijk feit: wanneer een appel bederft, komt er ethyleengas vrij, waardoor het rottingsproces bij de appels vlakbij het rotte exemplaar versnelt. Een variant op dit spreekwoord is recentelijk geëvolueerd in verband met wangedrag bij de politie. Wanneer wetshandhavers reageren op dergelijke beschuldigingen, zeggen ze dat een paar ‘rotte appels’ bij de politie niet representatief zijn voor alle andere agenten.

Ik vraag me af welke kant van de metafoor op dit moment voor jou van toepassing is, Schorpioen. Moet je de rotte appel onmiddellijk uit je leven verwijderen? Of moet je die bekritiseren en tolereren? Moet je je zorgen maken over een mogelijke besmetting, of kun je de schade succesvol beperken? Alleen jij weet het juiste antwoord.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Van alle tekens in de dierenriem, weten jullie, Boogschutters, het beste hoe je plezier kunt hebben, zelfs als het leven waardeloos is. Al zijn de dagen vol sleur en saaie taken, dan nog ben jij in staat het talent om te genieten in je op te roepen. Toch vraag ik me af: waar zijn je instinctieve vaardigheden om amusement op te trommelen als het leven niet klote is? Ben jij net zo getalenteerd in het opwekken van vrolijkheid en inspiratie wanneer het dagelijkse ritme soepeltjes en groovy is?

Ik vermoed dat we de komende weken bewijs zullen verzamelen als antwoord op die vragen. Dit is mijn voorspelling: de goede tijden zullen je naar nieuwe hoogten helpen om nog betere tijden te creëren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Meer dan je misschien beseft, verwachten mensen leiderschap van jou en beschouwen ze je als een rolmodel. Dat zal de komende weken extra waar zijn. Je woorden en daden zullen een nog grotere impact hebben dan normaal. Je invloed zal tot ver buiten je omgeving uitwaaieren.

Zorg ervoor dat je integriteit onberispelijk is

In het licht van deze ontwikkelingen, die soms nauwelijks merkbaar zijn, moedig ik je aan om je verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten. Zorg ervoor dat je integriteit onberispelijk is. Nog een advies: wees een inspirerend voorbeeld voor mensen, zonder ze het gevoel te geven dat ze je iets verschuldigd zijn.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Rapper-songwriter Nicki Minaj zegt: ‘Je moet nooit bang zijn om een kunstwerk te worden; het is opwindend.’ Ik durf een stap verder met je te gaan, Waterman. Wanneer je je inspant om een kunstwerk te zijn, doe het dan met vindingrijkheid en vreugde.

Er breekt een ideale tijd aan om meer van je innerlijke schoonheid te ontdekken, zodat meer mensen ervan kunnen profiteren. Ik hoop dat je de wereld op dramatische en expressieve wijze het volledige scala van je interessante kwaliteiten zult laten zien. PS: Doe een beroep op de amusementswaarde van verrassing en onvoorspelbaarheid.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Auteur Robertson Davies verklaart: ‘Je leert je mysterie kennen ten koste van je onschuld.’ Het klinkt poëtisch, maar het is niet van toepassing op de meesten van jullie, Vissen. Vooral nu niet. Dit is wat ik denk: hoe meer je je mysterie leert kennen, hoe onschuldiger je wordt.

Let op: ik gebruik het woord ‘onschuld’ volgens de definitie van auteur Clarissa Pinkola Estés. Ze schrijft: ‘Onwetendheid is niets weten en aangetrokken worden tot het goede. Onschuld is alles weten en je nog steeds aangetrokken voelen tot het goede.’


Huiswerk van deze week

Beloon jezelf met een cadeau voor een prestatie waar weinig mensen vanaf weten.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven