‘Zoek nieuwe vormen van saamhorigheid’

Free Will Astrology | Californië | 29 september 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 29 september tot en met 6 oktober.

RAM (21 maart-19 april): Dichter Susan Howe beschrijft poëzie als een ‘amoureuze zoektocht onder het teken van liefde naar een tijd die doet denken aan de pikdonkere rand van de avond, toen we bijeenkwamen om onze zegeningen uit te spreken en te geloven.’ Laat ik deze lyrische woorden gebruiken om je leven voor de komende dagen te beschrijven, of tenminste waarvan ik hoop dat het je leven zal zijn!

De sterren vertellen mij dat het een gunstige tijd is om je zoektocht naar interessante avonturen in intimiteit te intensiveren. Ga op zoek naar nieuwe vormen van saamhorigheid om die vervolgens te verwezenlijken; ga met je naasten samenwerken en bedenk dappere excursies naar meer synergie.


STIER (20 april-20 mei): Sociaal hervormer Frederick Douglass (1817-1895) had een ‘brulplek’. Het was een stenen hut waarin hij zich kon terugtrekken om diep na te denken, aan zijn boeken te werken en letterlijk te brullen. Als een genie die aan slavernij ontsnapte en de rest van zijn leven vocht voor de rechten van zijn zwarte medemensen, had hij veel redenen om te brullen, huilen en grommen.

De komende weken zijn voor jou een uitstekende tijd om je eigen brulplek te vinden of te creëren, Stier. Juist die woede die je vanbinnen voelt, kan tot constructieve veranderingen leiden. Hetzelfde geldt voor de diepe gedachten die je met je gebrul tot leven wekt: die zijn extra krachtig en zullen je helpen om verstandige en praktische beslissingen te nemen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Ga bloeien in het waaien en zwiepen van de wervelwind,’ schrijft Tweelingen en dichter Gwendolyn Brooks. Wat een waardevol advies! De wervelwind is haar metafoor voor de chaos van alledag. Ze bedoelt dat we niet moeten wachten tot de dagen rustig en soepeltjes verlopen om tot bloei te komen. Leef nu wild en vrij!

Nu is het jouw tijd om ‘prachtig te spetteren’

Volgens mij is dat altijd een goed advies, maar het zal de komende weken vooral voor jou gelden. Nu is het jouw tijd om ‘prachtig te spetteren’ en ‘boos gracieus te zijn’, zoals Brooks zou zeggen.


KREEFT (21 juni-22 juli): ‘Kijk niet weg’, adviseerde romanschrijver Henry Miller zijn geliefde in een brief. ‘Kijk alles recht aan. Zie het onder ogen, al het goede en al het slechte.’ Het lijkt een aantrekkelijk advies maar ik ben het er niet onvoorwaardelijk mee eens. Ik ben een Kreeft en soms vind ik het waardevol om de dingen van opzij te bekijken, of reflecties in spiegels te vangen, of zelfs mijn aandacht een tijdje af te wenden. Ik denk dat Kreeften zoals wij een bijzondere behoefte hebben om zichzelf te beschermen en te voeden. Om dat te kunnen, moeten we soms ontwijkend of ongrijpbaar zijn.

Maar met mijn astrologische oog zie ik dat het advies van Miller de komende paar weken wel aan de orde is. Ik adviseer je met klem om de dingen recht in het vizier te kijken en je zonder omwegen uitsluitend bezig te houden met wat goed voor je is.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Tips om het meeste uit de komende drie weken te halen:

1. Speel minstens zo hard als je werkt.

2. Geef jezelf toestemming om integer en vol mededogen te zijn bij alles wat je doet.

3. Ga ervan uit dat er geen limiet is aan hoeveel genereuze levensvreugde je kunt oproepen en uiten.

4. Streel en knuffel zoveel mogelijk met enthousiaste partners. En vertel ze PRECIES waar en hoe het goed voelt.

5. Wees grootmoedig in elk gebaar, hoe groot of klein ook.

6. Zelfs als je jezelf een slechte zanger vindt, gebruik het zingen om uit een stemming te komen waarin je niet wilt blijven hangen.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Stop met je gevecht met problemen die zich verzetten tegen een oplossing. Dat is mijn advies voor de komende weken, Maagd. Wees zuinig op je superieure analytische vaardigheden en wijd ze uitsluitend aan hanteerbare dilemma’s die echt reageren op je intelligente vraagstelling.

‘Je kunt mensen niet redden. Je kunt alleen van ze houden’

PS: ik heb medelijden met mensen die niet ontvankelijk zijn voor jouw inbreng, maar je kunt ze niet dwingen hun onwetendheid of lijden op te geven. Ga alleen naar plekken waar ze je willen hebben. Pak de macht die jou wordt gegund. Mediteer over de wijsheid van Anaïs Nin: ‘Je kunt mensen niet redden. Je kunt alleen van ze houden.’


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): De boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh werd geboren onder het teken Weegschaal. Hij zei: ‘Het grondwoord “boeddha” betekent ontwaken, weten, begrijpen; en hij of zij die ontwaakt en begrijpt, wordt een boeddha genoemd.’ Dus volgens hem was de spirituele leraar Siddhartha Gautama, die in het oude India leefde, slechts een van de vele boeddha’s.

Volgens mijn astrologische berekening heb je de komende weken een veel grotere kans dan normaal om zelf een boeddha te zijn. Ontwaken is jouw specialiteit. Je zult een buitengewoon vermogen hebben om los te breken van dromerige illusies en obscure misvattingen. Ik hoop dat je er ten volle van profiteert. Je nadert diepere inzichten.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Ik nodig je uit om de komende weken de meest sexy, meest intrigerende, meest mysterieuze Schorpioen te zijn die je maar kunt zijn. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen.

1. Strooi de zinsnede ‘volgens een profetie’ in je gesprekken.

2. Zoek een afbeelding die wedergeboorte en heropleving symboliseert die voortkomen uit ontwrichting. Mediteer er dagelijks op, totdat je daadwerkelijk wedergeboorte en heropleving ervaart die voortkomen uit ontwrichting.

3. Wees vriendelijk en barmhartig voor de jonge zielen in je omgeving die hun eerste leven leiden.

4. Verzamel diepe, duistere geheimen van interessante mensen die je kent. Gebruik die informatie om te bedenken hoe jij de problemen die ze hebben doorstaan, kunt vermijden.

5. Koop twee luxe waterpistolen en twee messen van schuimrubber. Gebruik ze om speelse gevechten aan te gaan met de mensen van wie je houdt.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Er is een oud Grieks gezegde: ‘Ik zoek de waarheid, waardoor niemand ooit echt benadeeld is.’ Ik beschouw dat als een mooi motto voor jou, Boogschutter. Jij bent een echte zoeker naar waarheid, zeker als je op je best en scherpst bent.

Je zoektocht kan de dingen uit balans brengen maar zorgt vaak voor gezonde transformaties

Je zoektocht kan de dingen uit balans brengen maar zorgt vaak voor gezonde transformaties. De waarheden die jij ontdekt, kunnen routines verstoren en gewoontepatronen doorbreken, maar uiteindelijk leiden ze tot meer duidelijkheid en authenticiteit. Nu is een uitstekende tijd aangebroken om te spelen met dit natuurlijke vermogen.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Stel je voor dat je aan het werk bent, bijvoorbeeld op kantoor of aan je keukentafel. Je bent gefocust op een probleem of situatie waarbij meerdere mensen betrokken zijn en bedenkt er oplossingen voor. Je denkt bij jezelf: ‘Niemand lijkt zich ervan bewust te zijn dat ik hier achter de schermen stilletjes aan het zwoegen ben om de magie te laten gebeuren.’

Een paar dagen of weken later blijken je inspanningen niet voor niets te zijn geweest. Het probleem is opgelost of de situatie is verbeterd. Maar dan hoor je de betrokkenen zeggen: ‘Wauw, hoe kan dat? Het lijkt alsof alles vanzelf is opgelost.’ Als dit scenario zich voordoet, Steenbok, dan dring ik er bij je op aan om je mond open te doen en iedereen te vertellen wat er werkelijk is gebeurd.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Om je intrede in de meest expansieve fase van je astrologische cyclus te eren, doe ik een beroep op de raad van een intuïtieve gids, Nensi de Mercuriuspriesteres. Zij geeft het volgende advies:

1. Cultiveer een mentaliteit waarin je verwacht dat er iets onverwachts gebeurt.

2. Fantaseer over een verrassende zegen of een ongepland wonder.

3. Beeld je in dat er een verleidelijke doorbraak in je ritme komt.

4. Laat een paar vooroordelen varen over je levensverhaal en hoe het zich de komende twee jaar zal ontvouwen.

5. Verhoog je vertrouwen in de aangeboren wijsheid van je diepe zelf.

6. Stel jezelf meer open voor het ontvangen van hulp en geschenken.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Auteur Colin Wilson beschrijft seks als ‘een hartstochtelijk verlangen naar vereniging van het bewustzijn, waarvan het symbool de vereniging van lichamen is. Telkens wanneer partners hun dorst lessen in het vreemde water van de identiteit van de ander, zien ze een glimp van hun onmetelijke vrijheid.’

Ik hou van deze manier om erotisch verlangen te begrijpen, en ik raad je aan het een tijdje uit te proberen. In de fase die nu aanbreekt, krijg je extra kracht om je met meer verfijning en grootsheid te versmelten en verenigen. Als je niet goed weet wat de woorden ‘synergie’ en ‘symbiose’ betekenen, raad ik je aan ze op te zoeken in het woordenboek. Maak ze tot jouw thema’s de komende weken. 


Huiswerk van deze week

Welke verandering is op dit moment in je leven vrij eenvoudig te realiseren?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven