‘Vertel met smaak over je vroegere tegenslagen’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 9 september 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 9 augustus tot 16 september.

RAM (21 maart-19 april): ‘We moeten onredelijker worden, maar op een intelligente manier’, zegt Ram en politicus Jerry Brown. Ja! Daar ben ik het mee eens! En dat geldt nu in het bijzonder voor jou, Ram. Aan Browns advies wil ik deze boodschap van Ram en modeontwerper Vivienne Westwood toevoegen: ‘Intelligentie bestaat voornamelijk uit verbeeldingskracht, inzicht – dingen die niets met rede te maken hebben.’ 

Hierbij nog een suggestie om je te helpen maximaal voordeel te halen uit kosmische ritmes, met dank aan Ram en historicus Arnold J. Toynbee: ‘De grootste prestatie is om de grens tussen werk en spel te doen vervagen.’


STIER (20 april-20 mei): ‘Ik ben volledig en compleet geworden, als een donderende wolkbreuk in de zomer’, schreef Stier en dichter Miklós Radnóti. Ik vind dat een mooie metafoor voor volledigheid: geen smetteloos icoon van glanzende, steriele perfectie, maar eerder een oerkracht van de natuur in al haar rommelende glorie. 

Ik hoop dat je dit symbool net zo leuk vindt als ik, en ik hoop dat je het de komende weken zult gebruiken om je creatieve geest te voeden. 

PS: Bedenk ook dat veel inheemse volken regenbuien verwelkomen als bron van vruchtbaarheid en groei.


TWEELING (21 mei-20 juni): De term ‘pandiculatie’ verwijst naar wanneer je je uitrekt en geeuwt tegelijkertijd. Volgens mijn begrip van de astrologische voortekenen, zul je de komende dagen baat hebben bij veelvuldige pandiculaties. Ik raad je ook aan om lui uit het raam te staren en veel naar de lucht te kijken. Houd je schoenen zoveel mogelijk uit, laat je masseren en slaap meer dan je gewend bent. Wist je dat diep zuchten goed is voor de gezondheid van je longen? 

Dit is je huiswerk: verzin alle dingen die je kunt doen om te ontspannen en jezelf te vernieuwen. Het is de beste tijd om genereuze zelfgenezingsbehandelingen te ondergaan.


KREEFT (21 juni-22 juli): De oude Romeinse auteur Plinius‘ tiendelige Naturalis historia, geschreven in de eerste eeuw, was een monumentale encyclopedie van de natuurlijke wereld, ongekend in zijn eigen tijd en de eeuwen daarna. Het werk bood compilaties van feiten over astronomie, aardrijkskunde, zoölogie, botanie, mineralogie en vele andere onderwerpen. Er was echter één groot probleem. Het bevatte veel foutieve informatie. Plinius beschreef bijvoorbeeld in detail veel niet-bestaande dieren, waaronder draken, vliegende paarden en gigantische slangen die stieren opslokten en vogels uit de lucht grepen. 

Wees vooral sceptisch tegenover autoriteiten, experts en andere betweters

De reden dat ik je dit vertel is dat ik je wil inspireren de komende weken extra kritisch te zijn. Wees vooral sceptisch tegenover autoriteiten, experts en andere betweters die veel zelfvertrouwen hebben ook al zijn ze onzorgvuldig of hebben ze het bij het verkeerde eind. Het wordt tijd dat je je vertrouwen in je eigen autoriteit vergroot.


LEEUW (23 juli-22 aug.): ‘Er zijn van die gelukkige uren dat de wereld ermee instemt om in een gedicht te worden gevat’, schrijft Leeuw en dichter Mark Doty. Dat is geweldig voor een dichter. Maar hoe zit het met de rest van ons? Mijn variatie op Doty’s opmerking is deze: er zijn gelukkige uren waarop de wereld ermee instemt om in een heilige openbaring of een lyrische doorbraak of een wonderbaarlijk gevoel te worden gevat en ons leven voor altijd verandert. Ik verwacht dat dergelijke gebeurtenissen in de nabije toekomst minstens twee keer op je pad zullen komen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Tussen 37 en 41 v.Chr. diende de in Maagd geboren Caligula als derde keizer van Rome. Hiertoe moest hij de profetie van een beroemde astroloog, Thrasyllus van Mendes, weerleggen. Jaren eerder had Thrasyllus voorspeld dat Caligula, ondanks het feit dat hij goede connecties had, ‘niet meer kans had om keizer te worden dan om te paard de baai van Baia over te steken’ – een afstand van drie kilometer.

Toen Caligula aan de macht was, regelde hij een reeks pontonboten, zodat hij met zijn favoriete paard Incitatus van de ene kust naar de andere kon rijden over de baai van Baia.

Ik voorzie een vergelijkbare gang van zaken voor jou, Maagd. Is er een vloek die je ongedaan wilt maken? Een valse profetie die je wilt weerleggen? Iemands lage verwachtingen die je graag zou willen ontkrachten? De komende weken zijn daarvoor een gunstige tijd.


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Studente Amelia Hamrick bestudeerde het rechterpaneel van Jheronimus Bosch’ vijftiende-eeuwse schilderij De tuin der lusten. Het beeldt een hels tafereel uit. Steden staan ​​in brand. Vreemde beesten verslinden zondige mensen. Er zijn demonen en martelkamers. 

Hamrick deed wat niemand in de kunstgeschiedenis ooit had gedaan: ze transcribeerde de partituur die de kunstenaars op het naakte achterste van een man had geschreven. Haar werk inspireerde een componist om een ​​opname te maken met de titel ‘500-Year-Old Butt Song from Hell’. 

In de komende weken nodig ik je uit om prestaties te leveren die vergelijkbaar zijn met die van Hamrick: 1. Speur het verleden af op zoek naar nuttige aanwijzingen die je over het hoofd hebt gezien. 2. Zet stressvolle situaties om in iets verlossend, of creëer zulke situaties zelf. 3. Vertel anderen met smaak over je vroegere tegenslagen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Diego, geboren op een van de Galapagoseilanden, is een reuzenschildpad die al meer dan honderd jaar leeft. Hij behoort tot de Hood Island-soort, die in 1977 was geslonken tot een populatie van vijftien exemplaren. Toen werden hij en zijn schildpadcollega, wiens naam E5 luidt, onderdeel van een fokprogramma met twaalf vrouwelijke schildpadden. E5 stelde zich wat gereserveerd op, maar Diego was extravaganter en hield van openbare paringsrituelen, waarbij hij luid schreeuwde. Samen hebben de twee mannetjes hun soort gered en in de daaropvolgende jaren meer dan tweeduizend nakomelingen voortgebracht. 

Volgens mijn astrologische analyse zou je de komende maanden metaforisch gezien net zo vruchtbaar kunnen zijn als Diego en E5, zelfs als je de voorkeur geeft aan een benadering die meer lijkt op die van E5.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘De betekenis van mijn bestaan ​​is dat het leven mij een vraag heeft gesteld’, schreef psycholoog Carl Jung. ‘Of omgekeerd, ik ben zelf een vraag die aan de wereld is gesteld, en ik moet antwoorden, want anders ben ik afhankelijk van het antwoord van de wereld.’ 

1. Wat is de belangrijkste vraag die het leven je stelt? 2. Wat is de belangrijkste vraag die je leven de wereld stelt?

Dit zijn geweldige overwegingen voor jullie Boogschutters de komende weken. Tussen nu en 1 oktober nodig ik je uit om een ​​dagboek bij te houden waarin je schrijft over twee onderwerpen: 1. Wat is de belangrijkste vraag die het leven je stelt? 2. Wat is de belangrijkste vraag die je leven de wereld stelt?


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): De Noord-Koreaanse leider en Steenbok Kim Jong-un heeft een geweldig cv. Officiële rapporten zeggen dat hij op driejarige leeftijd leerde autorijden en op negenjarige leeftijd een ervaren zeeman was. Als volwassene ontwikkelde hij het vermogen om het weer te beïnvloeden. Hij is een ervaren muzikant en kunstenaar, evenals een wetenschapper die een wondermiddel heeft ontwikkeld om aids, ebola, kanker, hartaandoeningen en verkoudheid te genezen. Het meest indrukwekkend is dat Kim als ​​archeoloog bovendien een hol heeft ontdekt waar magische eenhoorns leven. 

Is het mogelijk dat je onuitgesproken krachten hebt die hierop lijken, Steenbok? Als dat zo is, zullen de komende weken een gunstige tijd zijn om ze te identificeren en hun potentieel aan te boren. Het is tijd om je sluimerende talenten te ontwikkelen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Waterman en auteur Toni Morrison getuigde: ‘Ik beschouw schoonheid als een absolute noodzaak. Ik denk niet dat het een voorrecht of uitspatting is. Het is bijna als kennis, dat wil zeggen, we zijn ervoor geboren.’ 

Ik dring er bij je op aan om haar perspectief de komende vier weken over te nemen, Waterman. Naar mijn astrologische mening zal een toegewijde zoektocht naar schoonheid precies datgene genezen wat in jou het meest moet worden genezen. Het leert je alles wat je moet weten.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Dichter en vertaler Anne Carson geeft regelmatig samen met haar man Robert Currie een workshop genaamd ‘EgoCircus’. Het is een ironische titel, want het onderwerp dat ze onderwijzen is de kunst van samenwerken. Om dat te leren, moeten mensen natuurlijk op zijn minst een deel van de behoeften en eisen van hun ego opzij zetten. 

In overeenstemming met de huidige astrologische mogelijkheden, moedig ik je aan om de komende weken je eigen versie van EgoCircus te ensceneren. De tijd is rijp voor jou om je creatieve saamhorigheid en synergetische intimiteit aan te scherpen.


Huiswerk van deze week:

Vertel me de belangrijkste les die je hebt geleerd sinds 2021 begon. Newsletter@FreeWillAstrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven