‘Weersta de verleiding van donquichotterie’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 8 juli 2021

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 8 tot 15 juli.

NB: wij hebben te ver vooruit gekeken in de sterren, en hier per abuis al de horoscoop gepubliceerd van 15 tot 22 juli. De voorspellingen van 8 tot 15 juli kunt u hier lezen in de originele (Engelse) versie.

RAM (21 maart–19 april): Dichter Joshua Jennifer Espinoza schrijft: ‘Ik noem mijn lichaam meisje van mijn dromen / ik noem mijn lichaam nabijheid / ik noem mijn lichaam vol hoop ondanks alles.’ 

Ik hou van haar idee dat we speelse namen, titels en beschrijvingen aan ons lichaam kunnen geven. In overeenstemming met de huidige astrologische voortekenen, stel ik voor dat jij dat ook doet. Het is tijd om je relatie met dat mooie organisme naar een hoger niveau te tillen. Wat dacht je van ‘Opwindende Liefdesrivier’ of ‘Perfect Imperfecte Sensatie’ of ‘Waanzinnig Doolhof’? Veel plezier met het bedenken van nog meer mogelijkheden!


STIER (20 april-20 mei): De Engelse taal, mijn moedertaal, kent geen geslachten toe aan zijn zelfstandige naamwoorden. Veel andere talen doen dat wel. In het Spaans is het woord voor ‘brug’ puente, wat mannelijk is. In het Duits is ‘brug’ Brücke, wat vrouwelijk is. Een blogger genaamd Tickettome zegt dat dit de reden is waarom Spaanstaligen als sterk of stevig omschrijven, terwijl Duitstaligen deze als elegant of mooi zien. 

Ik moedig je aan om je te bezinnen over bruggen die dat hele scala aan kwaliteiten bezitten, inclusief de Spaanse en Duitse connotaties. De komende weken doe je er verstandig aan nieuwe metaforische bruggen te bouwen, bruggen die in verval zijn te repareren en op brandende bruggen het vuur te blussen.


TWEELING (21 mei-20 juni): Académie Française is een organisatie die zich inzet voor het behoud van de zuiverheid en integriteit van de Franse taal. Een van de doorlopende missies is om weerstand te bieden aan het nonchalante lenen van Engelse woorden, waartoe de jongere generatie Fransen geneigd is. Anglicismen die niet de goedkeuring van de Académie hebben zijn: podcast, clickbait, chick-lit, deadline, hashtag, marketing, timelapse en showrunner. 

Het verbod weerhoudt natuurlijk niemand ervan van de woorden te gebruiken, maar vermijdt simpelweg dat ze officieel erkend worden. 

Ik waardeer de nobele bedoelingen van de Académie, maar beschouw haar kruistocht als een verloren strijd met minimale impact. Ik raad je aan om je de komende weken van gedrag te onthouden dat lijkt op dat van de Académie. Weersta de verleiding van donquichotterie. Wees realistisch en pragmatisch. Jullie Tweelingen gedijen vaak goed in omgevingen die eigenaardigheden, improvisatie, informaliteit en experimenten verwelkomen, vooral nu.


KREEFT (21 juni–22 juli): Kreeft en auteur Vladimir Majakovski schreef een gedicht over hoe hij op een ochtend half gek werd en met de zon praatte. Aanvankelijk noemde hij de machtige vuurbal een ‘luie clown’, klagend dat hij urenlang door de lucht zweefde terwijl hij, Majakovski, ijverig zwoegde aan zijn dagelijkse werk bestaande uit het schilderen van posters. Toen daagde hij de zon uit om onder te gaan en thee met hem te drinken, wat deze tot zijn schrik deed. De dichter was geagiteerd en bezorgd – wat als het zo nauw naderen van de heldere godheid gevaarlijk zou blijken te zijn? Maar de bezoeker bleek vriendelijk. Ze hadden een prettige dialoog en uiteindelijk beloofde de zon extra inspiratie voor Majakovski’s toekomstige poëzie. 

Ik nodig je uit om net als Majakovski een experiment aan te gaan dat even lyrisch als gedurfd is, beste Kreeft.


LEEUW (23 juli–22 aug.): Een blogger genaamd Bunny-Gal schrijft: ‘Ik was een tijdje bijna helemaal vergeten wie ik was. Maar toen groef ik een gat en rook ik de verse aarde en nu herinner ik me alles en ben ik in orde.’ 

Communiceer met Moeder Aarde op de meest directe manier

Ik raad je aan haar voorbeeld te volgen, Leeuw, zelfs als je het contact met je essentie nog niet helemaal bent kwijtgeraakt. Communiceer met Moeder Aarde op de meest directe manier, zodat je wordt herinnerd aan alles wat je moet onthouden: de wijsheid die je uit het oog bent verloren, de geheimen die je te goed hebt verborgen en de dringende intuïties die net onder de oppervlakte van je bewustzijn sudderen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Ik kan niet meegaan met de zelfhulpgoeroes die ons adviseren om uitsluitend in het huidige moment te leven – om alle bewustzijn van verleden en toekomst af te werpen om ons op het eeuwige NU te concentreren. Ik bedoel, ik kan zo’n oefening voor even waarderen. Ik heb het geprobeerd en het werkt vaak verfrissend. Maar het kan ook ronduit dwaas zijn om niet aan gisteren en morgen te denken. 

We moeten evalueren hoe de omstandigheden zich zullen ontwikkelen, gebaseerd op onze eerdere ervaringen en toekomstige projecties. Het kan een dodelijke, uitputtende daad zijn om onszelf te ontdoen van de rijke geschiedenis waaruit we voorkomen. 

Kortom, Maagd, ik raad je aan om je de komende dagen grondig bewust te zijn van je verleden en toekomst. Dit zal je intelligentie en de kracht van je ziel op precies de juiste manieren verbeteren, zodat je precies de juiste beslissingen kunt nemen.


WEEGSCHAAL (23 sept.–22 okt.): Psychotherapeut en auteur Clarissa Pinkola Estés verwijst op poëtische wijze naar de bron van onze creativiteit als ‘de rivier onder de rivier’. Het is de diepe oerenergie die ‘alles wat we maken voedt’ – ons ‘schrijven, schilderen, denken, genezen, doen, koken, praten, glimlachen’. Deze rivier onder de rivier is van niemand en in potentie voor iedereen beschikbaar, maar als hij op de juiste manier wordt gebruikt, werkt hij op zeer persoonlijke manieren en voedt hij onze unieke talenten. 

Ik breng dit onder je aandacht, Weegschaal, omdat je binnenkort nieuwe toegang krijgt tot de kracht van de rivier onder de rivier. 


SCHORPIOEN (23 okt.–21 nov.): Bij het formuleren van persoonlijke doelen spoort Schorpioen en auteur Brené Brown ons aan om de nadruk te leggen op groei in plaats van perfectie. Proberen te verbeteren is een gezonder doel dan het nastreven van onberispelijk meesterschap. Bonusvoordeel: deze praktische aanpak maakt ons veel minder vatbaar voor schaamte. Het is dan minder waarschijnlijk dat we ons een mislukkeling voelen of onze projecten voortijdig opgeven. 

Proberen te verbeteren is een gezonder doel dan het nastreven van onberispelijk meesterschap

Ik onderschrijf deze strategie van harte voor jou, Schorpioen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.–21 dec.): In een brief aan Jean Paul Sartre beschreef auteur Simone de Beauvoir hoe ze omging met een reeks moeilijke herinneringen: ‘Ik herbeleef ze straat voor straat, uur na uur, met het doel ze te neutraliseren en te transformeren in een onschuldig verleden dat ik in mijn hart kan bewaren zonder het te verloochenen of eronder te lijden.’

Deze aanpak vind ik geweldig! Hij getuigt van veel emotionele intelligentie. En ik raad je deze nu aan, want het is hoog tijd om de strijd aan te gaan met die delen van je levensverhaal die alchemistisch moeten worden getransformeerd en verlost door je liefde en wijsheid.


STEENBOK (22 dec.–19 jan.): In een van zijn gedichten klaagt de in Steenbok geboren Kenneth Rexroth over zijn ‘kromme gids op het kronkelige pad van de liefde’. Maar naar mijn mening is een kromme gids de beste soort. Het is onverstandig om de diensten in te schakelen van een liefdeshandlanger die altijd op zoek is naar de eenvoudigste, meest rechte weg, of die gelooft dat intiem samenzijn kan worden gevoed met gemakkelijke oplossingen.

Om de meest interessante intimiteit te cultiveren, hebben we invloeden nodig die ruimte laten voor nuance en complexiteit – die gedijen bij het navigeren door lastige raadsels en onvoorspelbare antwoorden. De komende acht weken zullen voor jullie Steenbokken een uitstekende tijd zijn om dit advies op te volgen.


WATERMAN (20 jan.–18 feb.): Waterman en zangeres Etta James (1938–2012) won zes Grammy Awards en staat in de Rock and Roll Hall of Fame, Grammy Hall of Fame en Blues Hall of Fame. Ze verklaarde: ‘De meeste nummers die ik zing hebben dat bluesgevoel. Ze hebben dat melancholische gevoel. Terwijl ik niet eens weet waar ik zelf spijt van heb.’

Wauw! Het verbaast me dit te horen. De meeste zangers putten uit hun persoonlijke levenservaring om hun stemgeluid authentieke emotie te geven. Ik dring er in ieder geval op aan om de komende weken het tegenovergestelde van Etta James te doen. Het is belangrijk voor de toekomst van je genezing dat je precies vaststelt waar je spijt van hebt.


VISSEN (19 feb.–20 maart): ‘Soms win je, soms leer je’, schrijft de zelfhulpauteur John C. Maxwell over Vissen. Zijn verklaring is nuttig, maar herbergt een problematische implicatie. Het suggereert dat je ofwel kunt winnen ofwel kunt leren, maar niet beide – dat je alleen leert wanneer je verliest.

Ik ben het niet eens met deze veronderstelling. Sterker nog, ik denk dat je nu in een fase zit waarin het voor jou mogelijk en zelfs waarschijnlijk is om zowel te winnen als te leren.


Huiswerk van deze week:

Stuur een bericht over je belangrijkste les van het jaar tot nu toe. Newsletter@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven