‘Zoek wilde waarheden die onderschat zijn’

360 Magazine | Amsterdam | 20 oktober 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 20 tot en met 27 oktober.

RAM (21 maart-19 april): ‘We moeten bereid zijn het leven dat we voor onszelf in gedachten hadden, los te laten om het leven te leiden dat op ons wacht.’ Dat zijn woorden van Ram en mytholoog Joseph Campbell, die ik nu aan je doorgeef, net op tijd voor de Heilige Overgavefase van je astrologische cyclus.

Mijn beste Ram, doe je voordeel met de wijsheid van Campbell! Het zal je geluk brengen wanneer je achterhaalde voorstellingen los kunt laten; zij staan die nieuwe verhalen en avonturen in de weg. Wees niet langer verknocht aan oude vastigheden en onvervulbare hoop. Het is tijd om dapper te zijn.


STIER (20 april-20 mei): Plastic tassen worden ongeveer twaalf minuten gebruikt voor ze worden weggegooid. Daarna kwijnen ze weg in onze bodems en oceanen. Omdat ze langzaam afgebroken worden, verstoren ze onze ecosystemen en brengen schade toe aan de dieren. Als ik goed luister naar je kosmische ritmes, hoor ik dat je extra kritisch moet zijn in je omgang met plastic tassen.

Wees voorzichtig met onproductieve, onpraktische en overbodige voorwerpen en personen

Ik moedig je daarom aan om niet alleen voorzichtig te zijn met plastic maar ook met alle andere onproductieve, onpraktische en overbodige voorwerpen en personen. De komende weken zal je gedijen op duurzame en integere relaties en middelen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Achilleas Frangakis is hoogleraar elektronenmicroscopie en bestudeert de biochemie van cellen. In een van zijn projecten onderzocht hij hoe cellen interageren met de buitenwereld. Het bracht hem niet veel nieuws, maar terwijl hij experimenteerde, ontdekte hij onbedoeld fascinerende nieuwe informatie over een ander onderwerp, namelijk hoe cellen met elkaar in wisselwerking staan wanneer ze een wond genezen.

Zijn ‘succesvolle mislukking’ was een voorbeeld van wat in de wetenschap wel vaker gebeurt: onderzoekers vinden niet wat ze zochten maar stuiten op onverwachte gegevens en doen toevallige ontdekkingen. Ik vermoed dat jij binnenkort net zoveel geluk zult hebben, Tweelingen. Wees alert op onverwachte meevallers.


KREEFT (21 juni-22 juli): De beroemde Braziliaanse romanschrijver Osman Lins werd geboren onder het teken Kreeft. Hij schreef: ‘Vanaf nu leid ik mijn leven met de vindingrijkheid van een machinist die zijn locomotief van het spoor rijdt. Geen platgetreden paden meer: improvisatie is de regel.’ Wees in de komende weken een creatieve avonturier, mijn beste mede-Kreeft, iemand die vrijelijk improviseert en afwijkt van de gebaande paden. Mijn zegen heb je.

Maar doe alsjeblief niet zoals die machinist die zijn trein van de rails af stuurde! In plaats daarvan stel ik me zo voor dat je in een terreinwagen met vierwielaandrijving rijdt. Ga offroad en verken de omgeving. Wees vurig vindingrijk wanneer je onbekend terrein betreedt. Maar doe dat heel gefocust en richt je op wat gezond en inspirerend is.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Kunsthistorici vonden talloze meesterwerken terug die al jaren vermist waren, waaronder een sculptuur van Bernini, een schets van Picasso, een tekening van Albrecht Dürer en een schilderij van Titiaan. Ik ben een groot fan van dit soort inspanningen: verloren schatten zoeken en vinden. En ik denk dat je daar de komende weken een leuk project van moet maken.

Ken je mooie creaties die verloren of vergeten zijn?

Ken je mooie creaties die verloren of vergeten zijn? Nuttige zaken die zijn verwaarloosd? Wilde waarheden die zijn begraven of onderschat? In overeenstemming met je astrologische kansen, hoop ik dat je al dat potentieel gaat onderzoeken.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): De belangrijkste ervaring die je de komende maanden moet zoeken, is gezien en gerespecteerd worden om wie je werkelijk bent. Wie zijn de mensen in je omgeving die je die zegen het beste kunnen geven? Doe je stinkende best om ze dicht bij je te houden en ze goed te behandelen.

Om je tijdens die missie te inspireren, bied ik je drie citaten aan.

1. Franz Kafka: ‘Alle liefde in de wereld is nutteloos als er een totaal gebrek aan begrip is.’

2. Anais Nin: ‘Ik wil geen aanbidding. Ik wil begrip.’

3. George Orwell: ‘Misschien wil iemand niet zozeer bemind als wel begrepen worden.’


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Weegschaal en dichter Wallace Stevens zei dat de grote gedichten over hemel en hel al zijn geschreven en dat het nu tijd is om grote gedichten over de aarde voort te brengen. Ik zou graag alle Weegschalen uitnodigen, ook de niet-schrijvers, om dat perspectief in hun eigen sfeer toe te passen.

Negeer het lijden, de modder en ellende

Vergeet voor nu de hemel en de hel. Leid je aandacht af van perfectie, sprookjeswerelden en verheven hoogten. Negeer het lijden, de modder en ellende. Onderzoek en verheerlijk in plaats daarvan de kostbare mysteries van de wereld zoals die is. Wees een kenner van de schoonheid en kleine wonderen die in de details van het leven zitten. Vind vervulling in de routine.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Hier zijn twee topactiviteiten van de Schorpioen:

1. je intense, vruchtbare creativiteit verkennen en inzetten;

2. spiraalsgewijs afdalen in diepe donkere leegten op zoek naar diepe donkere rijkdommen.

Soms sluiten die twee hobby’s goed op elkaar aan; je kunt beide bezigheden tegelijkertijd bevredigen. Een van mijn favoriete variaties op dit scenario is wanneer de diepe donkere leegte waarin je afdaalt, een weelderig wonderland blijkt te zijn dat je intense, vruchtbare creativiteit stimuleert. Zoals ik het in de sterren zie, zal het waarschijnlijk snel gebeuren.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): ‘Ik wil niet in slaap gesust of gepamperd worden want ik hou juist van dingen die mij een adrenalinestoot geven,’ zegt Boogschutter en filmmaker Kathryn Bigelow. Met die attitude werd ze de eerste vrouw die een Academy Award won voor beste regisseur. Dat was met haar film The Hurt Locker, over Amerikaanse soldaten in Irak die niet-ontplofte bommen opruimen terwijl ze worden lastiggevallen door de vijand.

Hoe dan ook, de aanpak van Bigelow is meestal te heftig voor mij. Ik ben een gevoelige Kreeft-de-Krab, geen moedige Boogschutter-de-Centaur zoals Bigelow en jij. Toch denk ik niet dat je in de stemming bent voor haar benadering. Maar ben je dat wel, dan zijn de komende weken gunstig om haar levenshouding toe te passen. Als je radicaal ‘nee’ zegt tegen dingen die je in slaap sussen of willen pamperen, dan kunnen er wonderlijke openbaringen en helende veranderingen gebeuren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Volgens auteur Jan Richardson kunnen we niet langs dezelfde weg terugkeren als die waarlangs we gekomen zijn. Een wijs advies dat je zeker in acht moet nemen de komende negen maanden.

Juist de omweg kan de meest directe weg tot succes zijn

Ik verwacht dat je minstens langs twee verschillende wegen thuis zal komen. Voor het beste resultaat moet je andere routes plannen dan die je vanzelfsprekend of natuurlijk lijken. Juist de omweg kan de meest directe weg tot succes zijn.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Stel de komende dagen strikte grenzen tussen jezelf en die mensen of dingen die niet gezond voor je zijn. Wees uiterst kritisch als je beslist welke invloeden je wel of niet toelaat. En in plaats van er chagrijnig of gespannen over te doen, raad ik je aan om die taak met vileine humor en sluwe ironie uit te voeren. Hier zijn drie prikkelende uitspraken die je kunt gebruiken om dreiging af te weren en buiten schot te blijven:

1. ‘De sfeer op dit moment is niet in harmonie met mijn vitale zielsenergie; ik moet wat harmonieuzer karma opzoeken.’

2. ‘Deze sfeer past niet bij de energie van mijn kostbare ziel en ik doe er goed aan om mijn kostbare zelf ergens anders heen te voeren.’

3. ‘De ondertonen die hier aanwezig zijn, jagen mijn onderstromen op; het betaamt mij om groovier boventonen op te sporen.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): Heb je tijdens je slaap wel eens gedroomd dat je nieuwe kamers ontdekte in een huis of gebouw dat je goed kent? Ik wed dat je het binnenkort minstens een keer droomt. Wat wil dat zeggen? Het betekent dat je in contact wil en moet komen met delen van jezelf die slapend of niet beschikbaar waren.

Misschien ontdek je suggestieve geheimen over je verleden en heden waarvan je je niet bewust was. Je leert over nieuwe bronnen waaruit je kunt putten en mogelijkheden die zo uitdagend zijn, dat je ze nooit had kunnen bedenken.


Huiswerk van deze week

Is er iets waar je redelijk goed in bent maar waarvan je weet dat je er briljant in zou kunnen worden?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven