Canada: modemagnaat Peter Nygard schuldig bevonden aan verkrachting

© John Woods / The Canadian Press

Radio-Canada

| Montreal | Joep Harmsen | 13 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Grootste ziekenhuis in Gaza functioneert niet meer volgens WHO

» Duitsland verdubbelt militaire steun aan Oekraïne in 2024

Een van de slachtoffers was een minderjarig meisje

De Fins-Canadese modemagnaat Peter Nygard is schuldig aan de verkrachting van vier vrouwen. Tot deze conclusie kwam een jury in Toronto zondag. De verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden ‘in zijn modeatelier in Toronto van 1986 tot 2005’, meldt Radio-Canada. De straf zal op een later tijdstip worden uitgesproken.

Nygard (82) is het onderwerp van drie andere rechtszaken, in Canada en de Verenigde Staten, voor soortgelijke daden. Het Canadese Openbaar Ministerie ‘portretteerde de beschuldigde als een man met macht die niet aarzelde om jonge vrouwen, en zelfs een minderjarig meisje, te lokken om ze te verkrachten in zijn hoofdkantoor in Toronto’, voegt de Canadese publieke radio toe.

Nygard werd geboren in Finland en groeide op in Manitoba. Uiteindelijk runde hij zijn gelijknamige kledingbedrijf en werd hij een van Canada’s rijkste mensen. Hij trad terug als voorzitter van het bedrijf nadat de FBI en de politie in 2020 een inval deden in zijn kantoor in New York. In de jaren daarna heeft het bedrijf faillissement aangevraagd en is het onder curatele gesteld.

Lees ook:

Recent verschenen