Grootste ziekenhuis in Gaza functioneert niet meer volgens WHO

© Ismail Zanoun / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 13 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Duitsland verdubbelt militaire steun aan Oekraïne in 2024

» Canada: modemagnaat Peter Nygard schuldig bevonden aan verkrachting

Geen operaties meer mogelijk in het Al-Shifa-ziekenhuis

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza al drie dagen zonder stroom zit. ‘Helaas functioneert het ziekenhuis niet meer als zodanig’, citeert CNN de WHO. De omgeving van grootste ziekenhuis in Gaza wordt al dagenlang bestookt door Israëlisch vuur en is afgesloten van elektriciteit en brandstof.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De omstandigheden in Al-Shifa verslechterden in het weekend tot een ‘catastrofale’ situatie, omdat personeel, patiënten en duizenden schuilende bewoners binnen vastzaten als gevolg van hevige gevechten, zeiden hulporganisaties en gezondheidsfunctionarissen van Hamas. Israël houdt vol dat mensen het ziekenhuis veilig kunnen verlaten via een evacuatiecorridor, schrijft de Amerikaanse nieuwszender

In het ziekenhuis functioneert geen van de operatiekamers door een gebrek aan elektriciteit, aldus directeur Abu Salmiya. ‘Wie geopereerd moet worden sterft, wij kunnen niets voor diegene doen.’ De arts zei dat gisteren meerdere kinderen zijn overleden op de intensive care en in de afdeling neonatologie. Sinds de aanval van Hamas op 7 oktober bestookt Israël Gaza met bombardementen en is de Palestijnse regio afgesloten van water en elektriciteit.

Lees ook:

Recent verschenen
GettyImages 1523492057

Journalistiek in Iran levensgevaarlijk

New Lines Magazine | Washington
Schermafbeelding 2024 02 29 om 15.05.00

De beste non-fictie van maart

360 Magazine | Amsterdam
Bye Bye Tiberias @@. V1

Gerecenseerd

360 Magazine | Amsterdam