Harvey Weinstein schuldig aan verkrachting

360 Magazine

| Amsterdam | 20 december 2022

» Poetin bezoekt bondgenoot Loekasjenka in Belarus

» Commissie: Trump moet vervolgd worden

De voormalig filmproducent werd al eerder veroordeeld tot 23 jaar

Harvey Weinstein, voorheen een van de meest prominente producers in Hollywood, is maandag schuldig bevonden aan verkrachting door een jury in Los Angeles, schrijft persbureau AP. Volgens de jury is er genoeg bewijs om te stellen dat Weinstein in 2013 een Italiaans model heeft verkracht op haar hotelkamer. Voor aanklachten van drie andere vrouwen was volgens de jury niet genoeg bewijs.

Weinstein, wiens productiebedrijf kaskrakers als Pulp Fiction produceerde, ligt sinds het begin van de MeToo-beweging onder vuur. Tientallen vrouwen zeggen slachtoffer te zijn geworden van seksueel misbruik door de zeventigjarige oud-producent. De beschuldigingen lopen uiteen van verkrachting tot aanranding en machtsmisbruik.

In 2020 werd Weinstein door een rechtbank in New York veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf. Hoeveel hij tegen die uitspraak in beroep is gegaan, schrijven Amerikaanse media dat de kans klein is dat Weinstein ooit nog uit de gevangenis komt. Sinds dit jaar zit hij in een gevangenis in Los Angeles en is de kans groot dat hij een nog langere celstraf krijgt opgelegd.

Lees ook:

Recent verschenen