Canada verbiedt buitenlanders twee jaar lang huizen te kopen

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 04 januari 2023

» Verkiezing nieuwe voorzitter Huis van Afgevaardigden loopt vertraging op

» Kroatië twintigste land dat euro invoert

De regering wil de dure huizenprijzen tegengaan

In Canada is het de komende twee jaar verboden voor buitenlanders om een huis te kopen. De regering van Justin Trudeau heeft het verbod afgekondigd om de exorbitante huizenprijzen enigszins aan banden te leggen en meer grip te krijgen op de huizenmarkt. De woningmarkt in Canada geldt aan een van de duurste ter wereld, schrijft het Canadese CTV News.

Zo kost een huis gemiddeld tussen de 470.000 dollar en 570.000 dollar, elf keer zoveel als een gemiddeld huishouden in een jaar verdient. Alleen internationale studenten die al langer in het land zijn, mensen met een tijdelijke werkvergunning en vluchtelingen worden uitgezonderd van het verbod.

De huizenprijzen in Canada stijgen al jaren: zo lagen de huizenprijzen anno 2022 bijna 50 procent hoger dan in 2013. De salarissen en inkomens van Canadezen stegen in die periode veel minder hard, waardoor steeds meer gezinnen moeten huren en de Canadese huizenmarkt daardoor een populaire investering is voor buitenlandse kopers. Met name de steden Toronto en Vancouver zijn voor middenklassengezinnen haast onbetaalbaar.

Lees ook:

Recent verschenen